Vraag

Inloggen webinterface Wifi versterker (zwart vierkant) lukt niet

  • 19 September 2021
  • 11 reacties
  • 112 keer bekeken

Ik heb een Wifi versterker in gebruik(oude versie zwart vierkant) en volgens de handleiding zou ik naar 192.168.2.150 moeten gaan voor de webinterface. Helaas kom ik dan op het webinterface van mijn modem uit. Mijn doel is om de wifi versterker een ander ssid te geven dan mijn modem.

 

Iemand een idee hoe ik het ssid van de versterker kan aanpassen?


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

11 reacties

Reputatie 7
Badge +11

Als ik dit zo hoor dan gok ik dat je een Experiabox V10a hebt met de OWL-firmware update. Deze heeft de rol van de master overgenomen waardoor je niet meer in de Experia wifi's kunt inloggen. De Experiabox is echter wel mee gaan draaien in je wifinetwerk dus dat is in ieder geval al positief. 

 

Het is momenteel niet mogelijk om een tweede SSID aan te maken, anders dan het gastennetwerk. Helaas heeft het gastennetwerk ook zo zijn ‘beperkingen’ zoals dat apparaten in dit netwerk niet kunnen communiceren met apparaten uit je reguliere netwerk. Naar wat ik hier op het forum vernomen heb staat het kunnen toevoegen van een tweede SSID wel hoog op de wensenlijst voor de nabije toekomst.

 

 

Ik heb een V12, en tot de meest recente software update had ik 2 ssid's. Ik baal hier wel van en zou graag zien dat dit weer mogelijk is. De snelheid van mijn wifi versterker is beperkt en is alleen bedoelt voor mijn Ring.

 

Maar lig wel bedankt voor je snelle antwoord.

Reputatie 7
Badge +24

Als u dus naar http://192.168.2.150 gaat, dan word u automatisch doorgestuurd naar http://mijnmodem.kpn? En u krijgt het login formulier van de Experia WiFi niet te zien?

 

Als u dus naar http://192.168.2.150 gaat, dan word u automatisch doorgestuurd naar http://mijnmodem.kpn? En u krijgt het login formulier van de Experia WiFi niet te zien?

 

Klopt helemaal :disappointed:

 

Reputatie 7
Badge +30

Misschien een gekke vraag, @Sjobia, maar je Experia Wifi is wel verbonden/online? Voor zover ik weet, zou je met de Box 12 wel gewoon in moeten kunnen loggen op de Experia Wifi namelijk. 

@Marcia_  Ja, experia wifi is verbonden de experia box. in het verleden kon je als je de experia wifi loskopelde van de experia box inlogen in de experia wifi. Ook dit is niet meer mogelijk, ik heb de experia wifi volledig gereset nadat ik heb van het netwerk had losgekoppeld en je ziet dan de standaard ssid. laptop met een netwerkkabel aangesloten, maar zelfs dan werkt de weginterface niet meer. Zodra ik hem koppelde met de experia box, binnen een minuut heeft de experia wifi de gegevens overgenomen van de experia box.(wel veel experia's :grinning: )

 

Reputatie 7
Badge +30

Als je inlogt op de Box 12 en dan onder het kopje ‘Wifi’ kijkt, dan zie je daar ook jouw Experia Wifi's staan. Staat daar nog een ander IP-adres bij? Dan zou je daar op in moeten kunnen loggen. 

Reputatie 7
Badge +10

De Experiawifi’s behouden niet altijd de 192.168.2.150. Ze krijgen vaak een .2 of .3. Ligt eraan hoeveel apparaten er nog meer verbonden zijn.

Via de box12 interface komt je erachter welk ip adres je moet gebruiken om op ze in te loggen.

 

Overigens kom je er met de thuisapp ook wel in.

De experia Wifi is inderdaad te zien in de experia box, en heeft gewoon het ip adres 192.168.2.150 behouden. Als ik dit adres aankies in de browser kom ik gewoon in de webinterface van de experia box terecht.

Reputatie 7
Badge +30

Sorry voor de late reactie, @Sjobia! Ik weet niet zo goed hoe ik dit op kan lossen voor je.. Kan je eens een screenshot plaatsen van wat er dan in jouw Experia Box staat bij de Experia Wifi én welke melding je krijgt als je 192.168.2.150 in de adresbalk plaatst? Ik ga het verder voor je uitzoeken!

Reputatie 7
Badge +30

Is het inmiddels gelukt, @Sjobia?