Installeren van Internet en Wifi

  • 11 August 2016
  • 0 reacties
  • 1365 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +30
Je installatiepakket is binnen. Het signaal is geleverd. Het is tijd om internet te installeren!

Experia Box
Voor je begint kies je de plek waar je de Experia Box wilt neerzetten. Zorg ervoor dat hij zo dicht mogelijk bij je IS/RA punt of glasvezelkastje staat. Weet je niet precies wat je hebt, of waar hij zit? Kijk dan hier voor een beschrijving en uitleg.

Houd ook rekening met het volgende:
  • Zet de Experia Box zo vrij mogelijk neer, niet onder of achter andere objecten
  • Als je hem in de meterkast plaatst, hang hem dan zo hoog mogelijk op. Dit kan met de twee schroefgaatjes op de achterkant, of met de ophangbeugel
  • Zet storende apparaten, zoals magnetrons of babyfoons, zo ver mogelijk bij de Experia Box vandaan
Hierna kun je beginnen met het inpluggen van kabels. In het installatiepakket zit een stap-voor-stap handleiding. Heb je deze niet bij de hand kun je op deze pagina een snel installeren kaart vinden. Ook staan daar handige stap-voor-stap video's hoe je de installatie doet.

Nadat je de Experia Box hebt aangesloten en je lampjes groen branden heb je internet. Weet je niet precies of alles brand zoals het zou moeten, kijk dan op deze pagina. Hier vind je voor alle Experia Boxen uitleg over de lampjes en aansluitingen.

Je moet daarna alleen nog de apparaten waarmee je op internet wilt gaan met de Experia Box verbinden. De beste manier is met een kabel. Je krijgt dan de hoogst mogelijke snelheid. Als dit niet kan, is draadloos verbinden natuurlijk ook mogelijk.

Bekabeld aansluiten
Om een computer of laptop bekabeld aan te sluiten heb je een netwerkkabel nodig. In het installatiepakket wordt standaard een kabel van 1,5 meter meegeleverd. Is dat niet lang genoeg, of heb je meer kabels nodig kun je deze bij de meeste electronicazaken halen. Ook kun je ze online bestellen.
Bij www.allekabels.nl kun je als KPN klant met korting kabels bestellen. Je kunt kiezen uit het aanbod op bovenstaande link. Maak je keuze uit het productoverzicht onderop de pagina. Voor het aansluiten van een computer kies je voor de categorie Netwerkkabels & accessoires. Ben je klaar? Klik dan helemaal bovenaan de pagina op de groene knop naar winkelwagen. Op de volgende pagina vul je dan je KPN klantnummer in.


Draadloos aansluiten (wifi)
De Experia Box zendt standaard een wifisignaal uit. Je kunt hier dan met verschillende apparaten verbinding mee maken. Je kiest op je apparaat het juiste draadloze netwerk uit de lijst en vult het wachtwoord in. Daarna wordt de verbinding gemaakt.

De naam van je draadloze netwerk, en het wachtwoord om ermee te kunnen verbinden staat op de sticker aan de achterkant van de Experia Box. Het kan wat variëren hoe dit erop staat. Voor je netwerknaam zoek je SSID of network name. Voor het wachtwoord, wireless key of WPA2 wireless key.

Het verschilt verder per apparaat hoe je wifi aanzet en een draadloos netwerk selecteert. Kom je er niet uit met jouw apparaat? Kijk dan op deze pagina. Hier helpen we je stap-voor-stap verder om je pc, laptop, mobiel of tablet verbonden te krijgen met wifi.

Monteur
Lukt het toch niet om de installatie zelf voor elkaar te krijgen? Dan kan er een monteur komen.

Heb je een nieuw abonnement aangevraagd dan maak je de monteursafspraak via www.kpn.com/orderstatus. Op deze pagina kun je zien wat een installatiemonteur allemaal doet.

Wil je gewoon extra apparaten aansluiten, of wat hulp bij het optimaliseren van je wifi? Dan kun je een servicemonteur bestellen. Op deze pagina lees je hier meer over, en kun je een afspraak maken. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Problemen met internet
Heb je na het installeren moeilijkheden met je internet? Geen probleem, we helpen je graag!

Werkt je wifi niet goed? Valt het weg, of is het bereik niet naar je zin? Kijk dan hier voor tips en hulp om je wifi te verbeteren.

Helpt dat niet, kijk hier voor onze servicetools voor internetproblemen. Deze meten je verbinding door en kunnen je helpen om het probleem op te lossen.

Soms lukt het niet om de wifi beter te krijgen, in dat geval kan de Wifi Versterker uitkomst brengen. Deze is te verkrijgen bij onze monteurs, maar ook zelf te bestellen via onze webshop.

Je kunt inloggen op de Experia Box om instellingen aan te passen. Dit doe je door in je browser te gaan naar 192.168.2.254. De gebruikersnaam is al ingevuld. De eerste keer dat je dit doet hoef je geen wachtwoord in te vullen. Na het inloggen kies je dan zelf het wachtwoord voor de volgende keren. Ben je het wachtwoord vergeten, reset dan de Experia Box. Het wachtwoord wordt dan verwijderd en je kunt hem opnieuw instellen.

De Experia Box resetten kan met deze servicetool.

Wil je meer informatie over jouw Experia Box? Hier vind je alle handleidingen

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.