Beantwoord

Internetontvangst in noord Italiƫ

  • 14 August 2019
  • 7 reacties
  • 590 keer bekeken

we hebben een huis in noord italie. we willen daar internet en er is geen kabel aanwezig. hoe moeten we dat regelen en wat kan kpn voor ons betekenen?

Admin: topic verplaatst naar juiste categorie
icon

Beste antwoord door PeterG 15 August 2019, 11:25

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

7 reacties

Reputatie 7
Badge +28
@moderator : Kan dit topic verplaatst worden naar de juiste rubriek?


@lauwerecht

Mogelijk kun je via KPN een prepaidbundel kopen voor als je daar een periode bent.
https://www.kpn.com/prepaid.htm

Als je daar permanent gaat verblijven, zou ik iets in Italie zelf gaan zoeken.
In Italliƫ is KPN niet actief. Die kan dƔƔr natuurlijk niks betekenen. Informeer bij een Italiaanse provider voor vast internet in je huis. Er zijn daarvoor meer mogelijkheden dan van een kabel voor providers. Het kan ook met een zeer gerichte draadloze verbinding.

Vb. https://www.totaaltv.nl/nl/nieuws/draadloos-internet-alternatief-glasvezel/
IK begrijp dat een prepaidkaart veel te langzaam internet levert om tv te kunnen kijken bv.....wat is dan een goede optie in Italie?
Italiaanse provider?

Prepaid KPN sowieso niet aan te raden. Bij TV kijken via 4G vliegt het MB er doorheen (ook met abonnement trouwens).

Heb je mijn eerdere reactie wel gelezen?

Wat dat betreft: Italiaanse kaart (prepaid of abonnement) in een Mifi routertje als ze geen 'vast' internet kunnen leveren. En zoals eerder vermeld: voor 'vast' internet hoeft er geen telefoon- of coax-kabel naar je Italiaanse huis te lopen.
Reputatie 7
Badge +28
IK begrijp dat een prepaidkaart veel te langzaam internet levert om tv te kunnen kijken bv.....wat is dan een goede optie in Italie?

Als het jou om TV-kijken gaat, dan adviseer ik jou om een schotel neer te zetten. Je kunt dan een prepaid kaartje nemen voor het lezen van mails en wat kort surfwerk.

Maar TV-kijken dus via de schotel.

Je kunt via Canal Digitaal of Joyne een abonnement nemen op de Nederlandse zenders. Het is ook mogelijk om alleen naar vrije zenders te kijken, dan heb je wat Nederland betreft alleen het Nederlands/Belgische BVN voor een aantal programma's van de NPO en de VRT. Canal Digitaal heeft ook speciale vakantie-abonnementen.

https://www.canaldigitaal.nl

https://www.joyne.nl/index.html


Het is maar net wat je zoekt en wat je ervoor over hebt. Er zijn goedkope abonnementen en hele dure uitgebreide abonnementen met meer dan 100 zenders.
Reputatie 7
Badge +28
@lauwerecht

Heb je al een besluit genomen? Weet je zo voldoende?
Reputatie 7
@moderator : Kan dit topic verplaatst worden naar de juiste rubriek?
Done

Hallo @lauwerecht, wij leveren inderdaad geen internet in Italiƫ maar ik zie dat er voor zowel internet als tv al meerdere alternatieve opties genoemd zijn. Lukt het daarmee om een keuze te maken?