IP cam benaderen van buiten

  • 13 maart 2013
  • 7 reacties
  • 14054 keer bekeken

Wij hebben nu glasvezel van kpn met een modem V8 en krijgen onze IP camera van elro niet meer geheel werkend. De camera hebben wij wel draadloos en kunnen deze benaderen via intern netwerk. Maar het lukt ons niet om de camera via een ander netwerk te benaderen. Via de experiabox krijgt de camera een vast ip-adres. Via portmapping is ingesteld dat poort 8080 (heb ook 80 geprobeerd) naar de ip-cam gaat. Voorheen werkte dit perfekt op adsl maar nu met het nieuwe glasvezel niet. Kan u ons vertellen welke insteling wij moeten hebben in de experiabox? Heb al van alles geprobeerd maar het lukt niet, op internet is hier ook niks over te vinden.


7 reacties

Reputatie 4
Badge +1
Hoi broek39,

Hopelijk heb je hier iets aan.

Laat maar even weten of het gelukt is allemaal als je wil!

Groet,

Sjoerd Kuilman

Helaas het is nog niet gelukt. De afgelopen dagen was het een probleem om weer toegang te krijgen tot het forum. het lijkt nu gelukt.

Intern is de camera te benaderen. ik heb poort 8080 ingesteld als doorgeefpoort naar de camera voor extern, maar dat werkt niet.

bytheway, abroekmaat is dus dezelfde als broek39!

Hoe test je of het werkt?

Vanuit je eigen netwerk kan je je eigen publiek ip nummer niet benaderen, omdat de modem van KPN waarschijnlijk geen loopback NAT heeft. 

We testen dit vanaf een ander netwerk binnen de familie, dus echt van extern benaderen. Toevallig ook vanaf een kpn galsvezel aansluiting.

De IP Cam werkt wel draadloos binnen ons eigen net werk dus Wifi.

Willen wij de IP Cam benaderen via onze mobile telefoon dan lukt dat niet als wij buiten ons netwerk zijn.

Dit heeft allemaal mooi gewerkt en de camera zond de mailtjes netjes door, maar nu wij op glasvezel zitten lukt het ons niet meer om dat draaiende te krijgen. Hebben een ander modem Expiria V8 van KPN.

Wij willen de IP Cam beelden ook buiten ons netwerk kunnen volgen dus als wij Wifi hebben elders dat  het werkt. De poort is geforward  op 8080 poort 6 maar van buiten niet te benaderen.

Hoe moeten wij dit op de Expiria box V8 instellen ?

Uiteindelijk is het ons zonder hulp gelukt. Ik heb poort 85 gebruikt voor portforwarding in de Experiabox (data - nat) vervolgens poort 85 naar het mac-adres van de camera.

E-mailen via de kpnmail bleek niet mogelijk. Daarvoor gebruiken we nu gmail via poort 587 en SARTTLS

Reageer