Beantwoord

IS/RA aansluiting

  • 15 January 2021
  • 3 reacties
  • 68 keer bekeken

Goedemiddag.

Wij hebben een huis uit de jaren tachtig met daarin een uit die tijd daterende ISRA aansluiting op een onmogelijke plaats. Het dorp is nog niet voorzien van glasvezel.

Wil deze aansluiting in zijn geheel verplaatsen naar de meterkast. De vorige eigenaar heeft dit nu zelf simpel opgelost door een dun kabeltje te trekken (rood/blauw) naar de meterkast en daar een contactpunt voor een 4 polige  (ouderwetse) telefoonstekker gemonteerd. Vervolgens loopt via een daarin ingeplugde  4 polige telefoonstekker een dun zwart kabeltje naar de router.  

Via bovenstaande constructie lopen nu alle  internet verbindingen in huis. Ongetwijfeld kan deze constructie efficiënter. 

Wat zijn de mogelijkheden?

E. Koole

icon

Beste antwoord door Anonymous 15 January 2021, 16:36

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Hallo @Emile Charbon als je het op een nette manier conform de regels wit doen kun je via www.mijnaansluiting.nl een aanvraag doen voor aanpassing, je krijgt dan een offerte en kun je beslissen of jet het wel of niet wilt doen.

De vorige eigenaar heeft het dus op de ‘JBF-manier’ gedaan, hetgeen mijns inziens geen schoonheidsprijs verdient.

Succes.

 

Zo te lezen is er wat creatief doorverbonden, indien alle verbindingen goed zijn hoeft daar niets mis mee te zijn, maar de 4 polige telefoonstekkers willen wel eens een minder goed verbinding maken.

Ongetwijfeld kan deze constructie efficiënter.

Dat hangt er van af wat je bedoelt met efficiënt, reken niet op veel extra snelheid als de aansluiting er wat netter uit ziet, elektronen hebben daar geen boodschap aan :-)

Is deze vraag ingegeven door een probleem met de verbinding cq snelheid ?

Heb je hier al gekeken wat de snelheid zou moeten zijn :

https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl/

 

 

Dank voor je bericht.

Ga mijn licht opsteken via de ontvangen link.