KPN introduceert 10 Gbps

  • 3 March 2019
  • 0 reacties
  • 529 keer bekeken

KPN introduceert PON-technologie voor snelheden tot 10 Gbps over glasvezel (FTTH)

In het kader van de versnelde uitrol van glasvezel naar nog eens 1 miljoen huishoudens in de komende drie jaar kiest KPN voor de PON-technologie, waarmee snelheden op het glasvezelnetwerk tot 10 Gbps mogelijk worden.
Babak Fouladi, Chief Technology en Digital Officer bij KPN: “Dankzij de keuze voor PON-technologie zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we op efficiënte wijze steeds meer klanten toegang geven tot een razendsnelle gigabit verbinding. Met de superieure technologie en infrastructuur zijn in de toekomst snelheden tot wel 10 Gbps symmetrisch mogelijk. Dit onderstreept onze ambitie om de digitale snelweg van Nederland aan te leggen.”
KPN heeft deze week een overeenkomst gesloten met netwerk- en technologieleverancier Nokia voor het gebruik van PON-technologie en inmiddels is KPN begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om G-PON in het netwerk te introduceren. KPN kiest voor een gefaseerde aanpak, waarbij in de tweede helft van 2019 de PON-technologie in de eerste glasvezelgebieden beschikbaar komt waarbij snelheden van 1 Gbps mogelijk worden. Tegelijkertijd wordt het netwerk klaargemaakt om eenvoudig de volgende stap te kunnen maken naar XGS-PON (de opvolger van G-PON), waarmee snelheden tot 10 Gbps symmetrisch beschikbaar komen.
De afgelopen jaren heeft KPN glasvezel fijnmazig uitgerold in heel Nederland, hierdoor zijn de snelheden van het vaste netwerk fors omhoog gegaan. Het programma van de verglazing van de wijkkasten (FTTC) wordt dit jaar afgerond. Dankzij deze keuze heeft KPN de mogelijkheid in deze gebieden op termijn ook via PON-technologie FTTH aan te leggen, indien klantwensen veranderen.
[h5]Deel dit artikel[/h5]


bron:
https://overons.kpn/nl/nieuws/2019/kpn-introduceert-pon-technologie-voor-snelheden-tot-10-gbps-over-glasvezel-ftth

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.