Beantwoord

KPN maakt aangeboden snelheid internet niet waar, ondanks nieuwe kabels en isra punt

  • 19 april 2016
  • 58 reacties
  • 4480 keer bekeken

Al jaren en jaren gebruik ik een DSL oplossing, sinds 2007 lid van x****l (de zuster van kpn). Altijd een prima verbinding gehad, ik de tijd dat 40mbps de max was kreeg ik al 50!

Dit is altijd prima gegaan, tot er vorig jaar augustus een overklaarbare storing optrad en de modem automatisch langzamer begon in te trainen. X****L moest op een gegeven moment wel KPN monteurs langs sturen, het probleem zat niet bij xs4all..

KPN monteurs op bezoek gehad, diverse keren, verschillende monteurs; en na lang onderzoek was het advies dat mijn oude koperlijntje kapot aan het gaan was, of dat er storing op de lijn zat door het aansluiten van een andere verbinding, hoe dan ook; het advies was overstappen naar KPN, pairbonding aanvragen en dan zou ik een 100/10 verbinding krijgen.

Diverse malen contact gehad met KPN en XS4all om te begrijpen waarom xs4all me deze verbinding niet kon aanbieden (hun exacte woorden: het is niet mogelijk om 100/10 op uw locatie te leveren voor ons, ondanks de fourstack melding dat het wel beschikbaar is, wij begrijpen ook niet dat KPN dat kan!)

Na veel overleg met KPN en de monteurs (zowel kpn als volkert wessels) de belofte gekregen dat overstappen een nieuwe kabels zou opleveren en dat daarmee alle problemen verholpen waren.

Zo geschieden het dus, voortuin open, nieuwe kabel in de meterkast erbij, en nieuwe modem aangesloten (ook dit traject verliep niet soepel, de monteur om aan te sluiten was er eerder dan de pairbonding lijn gemonteerd was).

Bij het ingraven van de kabels heb ik met de mannen van volker wessels speciefiek het probleem besproken, en zij hebben extra getest of de kabel aan de voorschriften voldeed, en dat deden zowel de oude als de nieuwe kabel...vreemd.

Pairbonding heeft nooit de snelheid gegeven die er afgesproken was, op 2 aderparen krijgen ik een attainable binnen van rond de 44 en wat er werkelijk afgeleverd wordt ligt rond de 78 voor 2 lijnen (39/38)

Diverse keren een monteurs op bezoek gehad (8x in totaal tot nu toe) iedere keer een andere reden waarom het niet goed gaat en wat ze gaan doen, maar het heeft allemaal nog geen snelheids verhoging gegeven, tot nu toe alleen verlaging...zit nu op 38/38 per lijn...waar ik vroeger bij X****L op een OUD KOPERLIJNTJE gewoon 55 haalde!

Ondertussen al zo vaak ik de loop van opbellen naar KPN-modem resetten-monteur op bezoek- geen oplossing maar ook geen terugkoppeling -terecht gekomen dat het bijna pijnlijk is hoeveel geld KPN wenst uit te geven aan het niet oplossen van een probleem, en dat het overduidelijk een enorme bak aan tijd kost om het probleem op te lossen.

Het jammere van het verhaal is ook dat ik het gevoel krijg dat ik zeker niet serieus genomen ben, de meeste rare opmerkingen krijg je te verwerken en je krijgt al snel het gevoel dat je zeurt.

een greep uit de opmerkingen;

"U heeft toch bijna 80 mbps, waarvoor heeft u die extra snelheid nodig?"

"Er zijn mensen die nog niet eens 10 mbps hebben"

"niemand haalt echt de 100 mbps hoor...."

"er komt een upgrade aan, die lost het probleem op, ik adviseer U daarop te wachten (Q1 2017)!"

"wij hebben uw lijn in de gaten gehouden de afgelopen week, maar U gebruik het internet helemaal niet zoveel dat U de lijn voltrekt gedurende de dag, dus een beetje langzamer merkt u toch helemaal niet?"

"waarvoor hebt u die snelheid nodig meneer?"

Ik betaal meer per maand dan bij X****L waarvoor ik maar fractioneel meer internet krijg, met een slechter service orgaan erachter, die totaal niet equipt zijn om problemen te escaleren of op te lossen als het buiten het normale pad ligt.

Nu begrijp ik waarom ze de term First Class Internet gebruiken bij de dochteronderneming van KPN!

Graag wil ik nog even de aandacht verstigen op een ander forum topic, waarbij het er toch enorm op lijkt dat ik niet de enige ben die dit probleem zo ervaart, sterker nog, het lijkt dus een probleem te zijn wat 1 aansluiting overstijgt en dus niks te maken heeft met kabel degradatie maar meer met apparatuur instellingen en of degradatie aan de zijde van KPN!

http://forum.kpn.com/t5/Internet/KPN-maakt-aangeboden-snelheid-internet-niet-waar/td-p/403299

Afschepen met een coulance regeling is in deze onaanvaardbaar in die zin dat ik graag de snelheid wil waarvoor ik betaal op een lijn die optimaal is zoals dat vroeger was. Nu voelt het alsof ik een permanente downgrade gehad heb en het niet uitmaakt welke provider ik eraan koppel, mijn nieuwe koperlijn is slechter van kwaliteit dan mijn oude lijn...

Beste KPN service afdeling, vergelijk de zaak van Peter en mijzelf eens, en zorg eens voor een fatsoenlijke oplossing, het lijkt er namelijk op dat dit probleem zich voordoet bij meerdere gebruikers van de infrastructuur die KPN in handen heeft!

Sterker nog, de overstap naar KPN was een gedwongen overstap, omdat de verbinding op het oude koperpaartje steeds slechter werd en er geen oplossing geboden werd!

icon

Beste antwoord door RD1976 3 november 2016, 12:3798624
Bekijk origineel

58 reacties

Net weer contact gehad met Max ****, nadat voor de zoveelste keer mijn storing afgemeld is als zijnde opgelost.

Deze kan niks voor mij beteken, diverse monteurs zijn langs geweest en hebben geconcludeerd dat ze niet meer kunnen leveren dan dat ze nu doen, ondanks de belofte vanuit KPN, zijn woorden: "dat maken we meer mee meneer, vooral bij dat abonnement!

Zijn advies was downgraden van het abonnement!

Klacht indien kan alleen per email of het formulier, er zijn verder technisch gezien geen mogelijkheden, en er is ook niemand om mee te praten erover...Geweldig! Superservice KPN!

100/10 mbps KPN extra snelheid pakket, mensen, doe het niet! belofte nakomen zit er niet in, upselling to the max! Klantenroof bij xs4all? oneerlijke concurrentie, misleiding van klanten...weinig goede woorden ervoor over! Ik mis mijn first class internet nu enorm!

Admin: naam verborgen ivm privacyregels

RD1976 schreef op 19 apr '16 om 09:29u
Net weer contact gehad met Max ****, nadat voor de zoveelste keer mijn storing afgemeld is als zijnde opgelost.

Deze kan niks voor mij beteken, diverse monteurs zijn langs geweest en hebben geconcludeerd dat ze niet meer kunnen leveren dan dat ze nu doen, ondanks de belofte vanuit KPN, zijn woorden: "dat maken we meer mee meneer, vooral bij dat abonnement!

Zijn advies was downgraden van het abonnement!

Klacht indien kan alleen per email of het formulier, er zijn verder technisch gezien geen mogelijkheden, en er is ook niemand om mee te praten erover...Geweldig! Superservice KPN!

100/10 mbps KPN extra snelheid pakket, mensen, doe het niet! belofte nakomen zit er niet in, upselling to the max! Klantenroof bij xs4all? oneerlijke concurrentie, misleiding van klanten...weinig goede woorden ervoor over! Ik mis mijn first class internet nu enorm!

Admin: naam verborgen ivm privacyregels

 Webcare zegt nu dit:Bas: at 10:16:33 Ik kan niet rechtstreeks een monteur inplannen merk ik. Ik heb even een toelichting gemaakt voor het probleem en het were doorgezet naar de juiste afdeling. Ik vind het vreemd dat collega's aangeven dat er nu verder niets meer gaat gebeuren omdat er nog altijd contact met je wordt opgenomen voor een afspraak en dat nog steeds in behandeling is. het adres geeft technisch 100 MB mogelijk, die snelheid haal je niet en daar wordt de komende dagween wel voor je naar gekeken om dit in orde te makenRD: at 10:20:04 ik ben benieuwd; wat gaat er nu gebeuren?Bas: at 10:20:49 Deze week wordt je teruggebeld om een afspraak te maken met storingsmonteur van KPN TO BE CONTINUED


Reputatie 7
Badge +28
Hoi RD, welkom op het forum! Wat een uitgebreid verhaal. Het lijkt inderdaad heel erg overeen te komen met wat Peter beschrijft in het andere topic. Ik ga voor je uitzoeken hoe het zit met het verschil tussen wat je bij xs4all haalde, wat je nu haalt en wat er staat als beschikbaar. Daarvoor heb ik wat gegevens van je nodig. Je krijgt een privébericht van me, reageer daarop, dan duik ik erin.

Vandaag wederom een KPN monteur op visite gehad. Vriendelijke man, die eens niet de kabels omgestoken heeft in de centrale of de schuld schuift in de schoenen van de slechte infrastructuur aan de straatkant oid...

Zijn visie was, het gekozen profiel (17a) op de aansluiting in het knooppunt Breda Ijpelaar(DSLAM) is niet sterk genoeg voor wat ze willen leveren: attainable is nog geen 88 mbps samen, actual is rond de 78 mbps en wat er binnen komt over de lan poort van de modem (speedtest van KPN) is krap aan 70 mbps... Dat ging hij ook terugkoppelen aan zijn backoffice: als je 100/10 afspreekt, moet je dat ook leveren...Helaas komt hij dit maar al te vaak tegen!

En dat is uiterst vreemd, want ik zit op hemelsbreed nog geen 120 meter afstand van het knooppunt voor HEEL BREDA (BD Ijpelaar) en op een straatkast verbonden die op nog geen 300 meter afstand staat van het knooppunt Ijpelaar; wil dat dan inhouden dat KPN simpelweg niet meer op de DSLAM wil aanbieden? Want uit eerdere ervaringen met dochter Xs4aLL weet ik dat attainable van 55000 en actual van 52000 (52mbps) per lijn toch echt mogelijk zijn (dat heeft de ervaring vanuit 2007 tot aan eind 2015 geleerd)

Dus als KPN mij het al niet kan leveren, zo dichtbij het knooppunt (waar toch echt wel glas aanwezig is) dan kan KPN het toch niemand leveren in de binnenring van breda? Tenzij de wijkkast al aangepast is dmv G-vectoring, maar dat staat hier bij mij pas op de planning in Q1 2017, ruim anderhalf jaar nadat KPN reclame ging maken voor de levering van 100/10 mbps. (wat dus technisch gezien vanwege mijn lokatie uiterst goed mogelijk is) maar het lijkt erop dat KPN simpelweg de lijn knijpt!

Dat idee had ik ook al een beetje met betrekking tot  het downloaden uit nieuwgroepen, tot nu toe lijkt 6MB/s het maximaal haalbare ondanks dat de modem toch net iets meer af kan en mijn eweka-account 100mbps is. Zelfs als ik nieuwsgroepen van KPN met Eweka en XS4ALL samenvoeg bij 1 download (een dus stream of 16 opzet) blijft het 6MB/s, en bij 4 streams eweka ook...)

(ter vergelijking bij XS4all haalde ik op 1 enkelvoudig koperlijntje 5.5 MB/s)

Ik betaal voor 100/10 er zit geen enkele technische bellemering in de bekabeling waardoor de snelheid niet gehaald kan worden, alleen de wens van KPN om afgesproken snelheid te leveren is gewoonweg niet aanwezig? En die is ook nooit aanwezig geweest op de huidige infrastructuur??

Ik ben die opmerking "Het is tot 100 mb, meneer" & "in Q1 2017 is er een upgrade" ook zo vreselijk zat....alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je niet overgaat tot leveren waarvoor de klant betaalt, en het dan dood normaal is om een upgrade als pleister op de wonden te willen plakken...

Beste KPN, als ik nu besluit om fors minder te betalen voor de rekeningen die jullie sturen (zeg zo'n 70%), en als u dan vraagt om het volledige afgesproken bedrag en ik ga dan keer op keer met U in gesprek en stuur mensen langs om te kijken of uw ontvangende bankrekening wel voldoende groot is om het bedrag te ontvangen zou u dan net zo coulant zijn als dat ik dat nu ben?

Het is pas een maand of 5 zo hoor, en met alle mensen die zich er al mee bemoeit hebben zou je toch denken dat ik niet zulke verhalen op een forum hoef te schrijven. Maar helaas, monteur 8 is zonder een oplossing te kunnen bieden huiswaarst gegaan, wederom een geld-& tijdverslindende excercitie voor beide partijen die totaal geen oplossing biedt! Het geeft me wel steeds meer duidelijkheid in waarom het niet werkt, en zoals ik al vanaf het begin denk; het ligt aan jullie...doe er wat aan!

klanten wegpikken met upselling is en het dan niet kunnen leveren is in mijn ogen erg dom, en vast wel ergens strafbaar maar het is in ieder geval erg laakbaar!

Wachtend op verdere actie vanuit KPN verblijf ik wederom......in afwachting van wat er nu nog gaat komen...

Na 2 werkdagen werkdagen wachten (4 in totaal) zelf maar weer contact gezocht. De vriendelijke en deskundige dame in kwestie was zo behulpzaam om de laatste status door te geven van de vorige expert: "Snelheid kan niet worden gehaald, graag extra snelheid uitzetten".

Dit is totaal wat anders dan wat hij met mij had afgesproken, hij zou gaan proberen meer snelheid te verkrijgen op de DSLAM zodat de snelheid wel gehaald zou worden! Er werd nog contact met me opgenomen!

Verschrikkelijk mooie baan heeft die man zeg, wauw...komt met een laptop en utp kabeltje een speedtest doen op de modem, meet daarna nog even de snelheid op het isra punt en geeft dan dat als conclusie af! 

Absurd...je krijgt telkens weer zogenoemde "experts"  in je huis, en om het simpel te houden iedere keer een andere! Je geeft ze wat te drinken, legt het verhaal wederom uit....bent zo vriendelijk mogelijk, probeert ze zo optimaal mogelijk te ondersteunen met het werk; en dat alles met de wetenschap dat de oplossing niet in jouw huis ligt, maar ergens anders... het heeft me tot nu toe al meer dan 2 volle werkdagen aan tijd gekost, exclusief het bellen, wat toch iedere keer langer gaat duren omdat het dossier steeds langer wordt en er dus steeds meer lees- en overleg tijd in een gesprek gaat zitten waarbij ik mag luisteren naar uw uiterst prettige muziekkeuze. Laat ik dat voorzichtig schatten op een uur of 8. Dan nog het overnieuw instellen van de modem na uw fabrieksresetten, gelukkig ben ik daar nu erg bedreven in dus is dat nu nog maar enkele minuten irritatie, echter wel grote irritatie! Bij elkaar al een dag of 3. Het graafwerk en opruimen ervan heeft ook wel een middag en begin avond gekost...in december is de grond best vochtig en de stoep en voortuin blijven best wel modderig na zo'n graafpoging. Al met al 3 en een halve dag werk geweest tnt!

En telkens weer komt er een verhaaltje uit waarom het niet werkt zoals afgesproken, een fantastisch idee over hoe het opgelost zal gaan worden, en dat het allemaal goed gaat komen! En allemaal eindigt het met hetzelfde treurige liedje..,  een stiekeme afwijzing ergens in een back-end systeem met de melding dat het allemaal niet gehaald kan worden.

Niemand neemt dan meer contact met je op, en als je zelf contact opneemt dan kom je in dezelfde loop terecht als in de eerste post hierboven beschreven.. helpdesk-monteur-kabels omsteken-geen oplossing-einde verhaal.

Echter, nu loopt het een keer anders: De dame van de helpdesk was van mening dat de snelheid toch echt gehaald moest worden (dat zijn ze overigens allemaal..duh!) en dat het toch ook echt zo zou moeten zijn dat ik 100mbps down ga krijgen...En kwam tot de conclusie dat ze dit maar eens moest gaan escaleren... (het lijkt dus echt mogelijk te zijn om iets te laten escaleren, als er maar genoeg tickets zonder geboden oplossing komen).

Deze uiterst vriendelijke dame begrijpt ook heel goed dat je niet de moeite neemt om de straat,stoep en oortuin open te laten graven voor een nieuwe kabel als dat maar een fractionele snelheidsverhoging geeft.

Vroeger : 1 oud koper paar 55000 kbps OUTPUT MODEM 5OMBPS

Nu : 1 nieuw koperpaar 39000 kbps andere nieuwe koperpaar 38000 kpbs OUTPUT MODEM 70MBPS

Het signaal is door diverse monteurs opgemeten in de wijkcentrale/straatkast, en ook daar komt geen 50 mbps per lijn binnen, sterker nog, het signaal is niet eens fractioneel beter dan bij mij binnen is. Dat geeft aan dat er in de wijkcentrale/straatkast niet voldoende aankomt op het koperlijntje! Wat schetst mijn verbazing: vanuit knooppunt Ijpelaar (120 meter van mijn huis) naar de wijkcentrale/straatkast loopt ook nog gewoon koper! Dus geen fiber to the curb....koper to the curb! Evengoed is het dan alsnog mogelijk om goede snelheden af te leveren, zo leert de ervaring met xs4all.

Note aan KPN: Foto's van de wijkcentrale met sterk verouderde (kopere) infrastructuur en (kopere) aansluitingen uit voor 1970 + bijbehorende screenshot van de aangeboden snelheid daar ter plaatsen op de laptop van de monteur, zijn op verzoek verkrijgbaar. Zal ze ivm de privacy vd medewerker niet hier posten!

ja, we hebben inderdaad zitten internetten in het wijkcentrale huisje :S en ook daar was de speedtest 70mbps op de lanpoort van de modem.

De escalatieprocedure heeft een doorlooptijd van 5 werkdagen...aangezien het geen bloedspoed betreft is dat ook wel logisch. Deze vriendelijke dame heeft ook aangegeven dat zij terugkoppeling aan mij geeft als de escalatie niks gaat opleveren. Dus wederom verblijf ik wachtend op KPN voor een oplossing.

Inmiddels heeft Erik me dit laten weten per prive bericht:

"Ik kan er niet zo goed m'n vinger op leggen wat hier nu aan de hand is. Wij gebruiken wel bepaalde andere technieken in de levering dan xs4all doet. Hierdoor kan er verschil zijn tussen wat je toen haalde en wat je nu haalt. Maar ik zou niet verwachten dat het verschil zo groot is. 

Ik ga dit voorleggen aan een netwerkcollega om eens te kijken hoe het vanaf de kant met je lijn is. Van daaruit kunnen we dan kijken of hier wat aan te doen is, en zo ja, wat. Zodra ik antwoord heb hoor je van me. Dit is meestal al snel."

Daarnaast kreeg ik ook een sms waarin KPN stelt mij te zullen bellen aankomende maandag tussen 11:30-12:00, dit naar aanleiding van mijn contact met de klantenservice, om de vervolg stappen te bespreken.

Wederom verblijf ik, in afwachting van wat er gaat komen. Alhoewel er uit beide berichten weinig hoop spreekt, en deze eigenlijk alleen maar aanvoelen als een langere weg naar een afwijzing van het gestelde probleem, blijf ik toch hoopvol dat het eergevoel bij KPN het overwint en dat ze meer dan graag de afspraken nakomen, omdat ze daar voor staan! 

Vooral gezien mijn reden voor overstap, de weg die ik al bewandeld heb, het getoonde geduld en begrip voor de ongecontroleerde situatie die er ontstaan is waarbij er ontzettend veel mensen op allerlei niveaus zich bemoeien met deze quest. Die echter allemaal tot nu toe geen resultaat hebben geboekt.

Ik woon in Breda, de 9e stad van Nederland qua inwoners aantal, ontzettend dicht bij een KPN knooppunt. Het is dan ook 2016-Q2 over 2 dagen....

Teleurstelling Alom

KPN heeft idd contact met me opgenomen. De boodschap was niks nieuws. Het advies is; neem niet het top abonnement, want dat kunnen we op dat adres niet leveren, downgraden kan en mag...

De lijnen zijn schoon, afstand tot wijkcentrale en het knooppunt is het probleem niet, ze weten zelf ook niet waarom xs4all het wel kon leveren, maar KPN kan het niet! Allerlei verhalen over de lijnen, en kruisdraden en kleine lettertjes in de contracten waarom ze het niet hoeven leveren en blablabla.

Ondank dat ik kan aantonen dat in de wijkcentrale de beloofde 100/10 op bonding NIET AANGELEVERD wordt; 50 op 5 per kabel lukt niet eens. Deze kabels zijn meerdere malen getest en schoon bevonden(ze liggen er ook pas 5 maanden in).

Het ligt simpelweg niet aan de bekabeling in de straat, want bij de wijkcentrale op de inkomende lijn vanaf het knooppunt Ijpelaar komt er simpelweg niet voldoende signaal binnen om 100/10 te geven. Simpel logistiek probleem is bij KPN een technische nachtmerrie aan het worden waarbij meer de onkunde en onwil spreekt dan iets anders.

Op mijn vraag of hij kon aantonen dat er wel voldoende signaal vertrekt bij de centrale kreeg ik het onbeduidende antwoord dat de centrale in orde was en dat daar niks mis mee was. Na verder vragen welke waardes aan up en down daar vertrekken krijg ik het antwoord dat ze dat niet weten, maar dat de centrale het goed doet:(

Beste KPN, als jullie mij kunnen laten zien dat je ook daadwerkelijk 50/5 per lijn vanaf de centrale verzend, dan pas kan ik als consument geloven dat het niet aan jullie ligt. Kleine lettertjes ten spijt dat er allerlei technische problemen kunnen zijn waardoor het bij de consument thuis niet gehaald kan worden. Ergens moet je toch aan kunnen tonen dat je het wel afgeeft, maar dat het niet aankomt? Nu tonen jullie alleen maar aan wat ik al zeg, het komt niet aan, en ligt niet aan de (vernieuwde) infrastructuur. Waar het wel aan ligt willen jullie niet onderzoeken, maar, je blijft het wel verkopen....! Ermee adverteren, fourstack geeft het aan, de helpdesk, de telefonische verkoop, volkert wessels, installatiemonteurs....en uiteindelijk blijkt...dat je het niet kan leveren en je weet niet eens waarom ...alsof er op magische wijze internet in het knooppunt verschijnt en dat zomaar op een kabeltje springt, en hoeveel dat dan is, dat weten we niet...we doen maar een dotje....zal de klant vast genoegen mee nemen.

ONVERKLAARBAAR ALS JE AL VANAF 2009 het maximale uit je oude koperlijntje hebt gehaald wat dus 20% meer was dat dat KPN doet!:@ EN ER NOOIT PROBLEMEN MEE HAD

Opzeggen van het abonnement kan nog steeds niet, aleen downgraden naar 60mbps (-5 euro per maand dus). Enige andere vorm van compensatie is niet over gesproken, ondanks dat KPN niet weet waarom het in gebreken blijft, en zich alleen maar verschuilt achter kabels. Simpelweg aantonen dat er niet uitgegeven wordt wat er verkocht is is er (nog) niet bij.

Ik Post dus nu ook maar de foto's van de wijkcentrale, monteur in de wijkcentrale en de waardes die hij ter plaatsen op een modem kreeg afgeleverd  (foto van zijn laptop, op een nieuwe modem die in de wijkcentrale bij wijze van test werd gebruikt), dus niet bij mij thuis, nee, bij jullie thuis KPN!!!!!

Bij jullie in het huisje haal ik al geen 50 per lijn....bij jullie...bij mij thuis is het nog minder, maar dat kan ik nog goed plaatsen ivm kabels (LOL) maar, bij jullie thuis is het signaal al bagger....hoe kan je het dan verkopen aan mij als zijnde 100 is te halen?

https://

https://

https://

Beste KPN, ik wil verder niet gek doen ofzo hoor; maar is het teveel gevraagd om gewoon aan te tonen dat je het uberhaupt wel probeert, maar dat je het niet kan? in plaats van je te verschuilen achter allerlei regeltjes en verwijzingen naar waarom je het niet hoeft? In mijn wereld verkoop je alleen dingen die je ook daadwerkelijk kan leveren als je de koop sluit, zo ook met diensten.

En de coulance van de klant dat er verlies kan optreden op basis van kabellengtes en andere factoren hebben jullie al mee, maar als ik als klant vraag om simpelweg aan te tonen dat je het wel probeert om de centrale 100/10 te laten afleveren kan je en of wil je niet...

Attainable staat simpwel niet op 50....ook niet in de wijkcentrale....dus dan moet ik maar aannemen dat het in het knooppunt wel goed gaat?

Gezien de ervaringen met XS4all denk ik niet dat jullie dat namelijk aan kunnen tonen, dat jullie mij als consument proberen te overladen met bepalingen waarom het niet hoeft, en het ook niet kan. Simpelweg aantonen lijkt schier onmogelijk te zijn...je moet maar aannemen dat KPN voldoende bandbreedte ter beschikking stelt, en dat ze er alles aan gedaan hebben. Ongeacht wat het dochterbedrijf XS4ALL aanleverde, hebben zij al het mogelijke gedaan...CHAPEAU KPN, goed bezig hoor...werk hebben is 1 he, maar werk houden...tja..zo zorg je er wel voor dat je klanten afschrikt ja, door je zo op te stellen.

overigens was de beste knaap die mij gebeld heeft vanochtend nogal snel geirriteerd (waarvoor hij ook zijn excuses aanbood), en kon hij ook de gestelde vragen niet beantwoorden, bleven we om elkaar heen praten en werd er continue gekeken naar de situatie op mijn modem. Een nieuwe monteur zou mij geld gaan kosten als hij kon aantonen dat het niet aan de lijn lag! (OMG het sarcasme daar alleen al in) en dat kon alleen maar weer na de modem reset...! Hij bleef maar herhalen dat hij het ook niet wist waarom xs4all dat wel kon..maar kpn kan het niet... En het ligt ook niet aan kpn, maar aan de kabels....de centrale zegt dat ie ok is,  monteurs kunnen niet meer over de lijn krijgen. Dus...dat is het?....!

de resterende bytes vallen in het zwarte gat waar ook de niet aangekomen email ligt en de printjes die er niet uitkwamen...jammer joh, succes ermee??? nee toch?

To be continued

nog even terzijde over het knijpen uit de nieuwgroepen

:

Gisteren nog een geprobeerd een torrent te downloaden, die komen wel met de maximale snelheid vd modem binnen 7tot 8 Mb/s, maar nieuwsgroepen blijven steken op 6Mb/s max, KPN nieuwsgroepen zijn nog nooit boven de 3Mb/s uitgekomen, ondanks wat ze zelf schrijven:

Voor Nieuwsgroepen geldt:

  • De download snelheid is maximaal 6,6 Mb/s
  • De upload snelheid is maximaal 2Mb/s
  • Tekstberichten worden 1 jaar bewaard
  • De retentie van de binaries is 28 dagen  
Dit kan alleen gelden voor de nieuwsgroepen van KPN, aangezien ze niks te vertellen hebben over de nieuwsgroepen van het internet, echter komt mijn snelheid dus niet boven de 6 Mb/s, ondanks mijn eweka abb, en toegang tot de xs4all nieuwsservers.

Knijpen op protocol ipv alleen jullie eigen server blijft knijpen...en is in strijd met wat ik mag verwachten als klant!

Vanochtend een goed gesprek gehad met Marco H. (zoals de schaatser uit het midden van het land!)

Goede kerel die veel inzicht vertoont en ook daadwerkelijk denkt aan het klant belang. Samen met de dame die ik hierboven al vermeld vormen ze een goed team.

Marco, van de afdeling contracten kon mij wel beloven dat ik kosteloos op mocht zeggen, en dus onder mijn contract uit kan. Echter, wil hij toch ook wel erg graag weten waarom het bij mij niet gehaald kan worden, en het ook zo veel scheelt.

Marco heeft wederom een escalatie ticket aangemaakt, waarin hij in samenspraak met mij duidelijk omschreven heeft wat de bevindingen zijn en wat er nu alsnog gedaan moet worden.

Als KPN kan aantonen dat ze ook daadwerkelijk genoeg signaal per poort wegsturen naar mij, dan is er toch niks aan de hand als de kabels schoon zijn en de modem goed is? Moet je wel zeker weten dat je voldoende weg stuurt naar de klant toe.

Dat gaat dus onderzocht worden, tenminste, dat is het verzoek vanuit Marco via de escalatie. 

Blij dat er toch nog mensen zijn bij KPN die geloven in het product en de diensten zo goed mogelijk willen leveren. Eergevoel en hart voor de zaak, zo spreek ik ze niet veel bij KPN, denk dat ze blij mogen zijn met deze kerel, en dat er nog veel technische mensen van de helpdesk nog veel kunnen leren van zijn gedrag en houding naar de klant toe! 

Evengoed, is de verwachting niet dat het veel gaat uitmaken of gaat opleveren, zo reeël was hij dan ook wel weer, en zal ik toch helaas ook moeten zijn....

Binnen 5 werkdagen ga ik weer terug gebeld worden, hopend dat ze dat wel kunnen aantonen dat ze voldoende wegsturen...maar ik schat zo in dat er niks gecommuniceerd gaat worden, en dat als er al iets gemeten gaat worden dat ik dat toch niet te horen krijg, dat ik wederom een technisch persoon aan de telefoon ga krijgen die me dan weer gaat uitleggen dat het is wat het is, en dat ik eigenlijk niet moet zeuren, 78 is toch bijna 100 en blablabla....

Wederom, wacht ik in spanning en vol geduld af wat de volgende ronde ons gaat brengen, zou er iemand wakker worden bij KPN en denken; Hee...hier kunnen en moeten we wat aan doen, laten we er eens voor zorgen dat we gaan leveren wat we afgesproken hebben? Of, blij dat ze werk hebben en zich niet druk hoeven te maken om problemen die ze niet 1-2-3 kunnen oplossen? Zouden er nog meer mensen werken met eergevoel en hart voor de zaak, of is het op een enkeling na een lege huls met ongeïntereseerde mensen die het liefste zo weinig mogelijk doen?

tja...time will tell! 

Werd net al terug gebeld door Francis C. 

Wederom een vriendelijke man, maar een triest resultaat..

Het blijkt inderdaad onwil te zijn, en er is ook geen behoefte om er iets aan te veranderen. Contract ontbinden en overstappen blijft de beste optie, alhoewel daarmee niet gezegd is dat de verbinding ook sneller gaat worden.

KPN heeft gewoon simpelweg niet de behoefte op de DSLAM throughput te verhogen, bieden geen mogelijkheden meer om dit verder te escaleren, dit is het, hier moet je het mee doen. We weten dat het te weinig is, kosteloos opzeggen mag, jammer dat het zolang geduurt heeft, en niemand gaat je terugbellen hierover, je moet zelf bellen om verdere actie te ondernemen.

(note, ondanks dat 85mbps het minimale zou moeten zijn wat ik zou moeten hebben (en ook de standaard is voor de afstand waarop ik zit (rond de 500meter!) Zit ik toch nog op 78 en is dit alles wat ze voor me willen doen!)

Dit is natuurlijk totaal niet wat ik wilde, sterker nog, al die uren die ik dus nu kwijt ben geraakt om erachter te komen dat ze klaarblijk liegen maakt me ontzettend boos, er is technisch gezien niks mis, ze willen het gewoon niet!!!

als optie gaf hij nog aan de geschillen commisie, maar dat voelt als veel te klein voor dit probleem. Dit zou meer iets zijn voor de regering of een consumentenbond, iig iemand die opkomt voor de belangen van de consument.

Reclame maken met verbindingen waarvan je weet dat je technisch niet in staat bent om die te leveren is misleiding van de klant. Jullie hebben de wetenschap dat de techniek die je ervoor gebruikt simpelweg de verbinding niet aan kan, en toch ga je over tot het sluiten van contracten en aansluiten van klanten in de hoop dat de klant/consument na vele keren van het kastje naar de muur gestuurd te worden, de moed opgeeft en gewoon maar berust in het feit dat hij wederom genaaid is door een groot bedrijf!

Dit is een uitermate teleurstellende realisatie, dat jullie van te voren al wisten dat klanten die het maximale willen het absoluut niet kunnen krijgen, maar het net zo lang blijven zeggen totdat iemand vraagt "Laat maar zien dan dat het aan telefoonlijn ligt en niet aan jullie apparatuur" Dan mag je weg als klant hoor...Pair bonding zonder G-vectoring en geen fiber to the curb levert dus maximaal 80 mbps op als je mazzel hebt en nog dichterbij de wijkcentrale woont als dat ik woon (en in dat geval zeg ik, hoi Buurman!)

Knap staaltje onprofessioneel gedrag. Ik ga mij nu beraden op de vervolg stappen en ondertussen maar eens rondkijken naar een andere provider, niet dat dat het probleem echt gaat oplossen, de infrastructuur blijft natuurlijk van KPN, en tja...die hebben nou eenmaal niet de wens om te leveren wat afgesproken is, rekend op de domheid en coulance van mensen.

Ongehoord en absoluut erg misplaats in deze tijd van openheid en transparantie, en het bevestigd wederom jullie naam als een partij waarmee je beter maar geen zaken kan doen. 

Note, Francis heeft mij ook bevestigd dat het aan de verouderde apparatuur ligt, en dat KPN niet de wens heeft om hierin te "investeren" of er iets aan te veranderen. Dat ze weten dat dit niet werkt, maar dat ze het blijven verkopen, omdat dat klant die behoefte heeft!

Het kan liggen aan de DSLAM, de overboeking en nog meer van die factoren, maar simpelweg op de afgaande lijn van de centrale kijken of er per lijn 50/5 vertrekt is onmogelijk, hij zou niet weten wie hij hiervoor moet aanspreken, en die informatie is volgens hem geheim, en of gewoonweg niet aanwezig.

Dit wil dus zeggen dat sites als fourstack e.d. informatie aanbieden die puur gerealiseerd is voor commerciele doeleinden gebaseerd op theoretische maximale en om inzichtelijk te krijgen wanneer je mogelijkerwijs zou mogen verwachten dat KPN iets gaat doen aan je infrastructuur om ook bij jou hogere snelheden mogelijk te maken, maar geeft dus niks aan van de wens om die snelheden ook te bereiken.

Het knijpen van protocollen zoals nieuwsgroepen werd door hem ook bevestigt, het gebruik van een VPN server geeft ook aan dat er geknepen is op protocol. Schande KPN! Schande....

Het gaat tijd worden dat internet aangeboden gaat worden met snelheden vanaf ipv tot en dat er ook daadwerkelijk zo geleverd gaat worden.

Zou toch mooi zijn dat als je staat te douchen het water een stuk minder hard stroomt omdat je de verkeerde provider gekozen hebt, of dat je energie van 220 naar 110 terug stapt omdat de provider niet de wens heeft om te leveren wat er afgesproken is. Dat je auto lang niet zo hard gaat als dat er in de brochure staat, en dat 1 blikje bier geen 33cl zoals aangegeven maar nog maar 25cl was, en het percentage alcohol geen 5% maar 3.8% was. Als je in plaats van 120 tv kanalen er maar 90 kreeg. Alsof het normaal is als je salaris een bepaling bevat dat je tot 100% kan krijgen, maar dat dan blijkt dat 78% reeël is, maar je mag ontslag nemen hoor :-)

Jonges toch, ga je diep diep schamen, kruip maar even in de naught corner en kom er pas maar weer uit als je begrijpt dat dit niet de wereld is waarin we leven...dat zulk gedrag totaal niet gewaardeerd wordt door klanten, en dat het allemaal erg stom overkomt in een wereld waar internet al langer bestaat dan de helpdesk monteurs die het aan komen sluiten...:@

Re: KPN maakt aangeboden snelheid internetVan: KPN Webcare SpecialistErik_Verzonden: ‎03-05-2016 17:05 Erik_ aan vrienden toevoegenErik_ negerenOngepaste inhoud meldenHet heeft inderdaad langer geduurd dan normaal als ik navraag doe bij deze collega. Dit kwam omdat hij het nog weer bij een andere afdeling heeft uitgezet voor verdere navraag. Ik heb vanmorgen met de collega gebeld om de conclusie te bespreken.

Daar kwam uit dat de profielinstelling goed staat, hiermee kun je probleemloos de 100 Mbit halen. De andere afdeling ziet ook geen concrete verschillen tussen je lijnen nu en wat er voorheen was. Wat nu de gedachtegang is, is dat de 100/10 extra snelheidsoptie systeemtechnisch niet goed geactiveerd staat. 

Dit moet nagekeken worden, maar da's weer een andere afdeling die daar over gaat. Dus daarvoor moet ik weer een nieuwe uitvraag doen.  Ik hoop dat ik dat morgen in één dag rond kan krijgen. Sowieso krjig je morgen nog een bericht van me omdat ik daarna in verband met Hemelvaart pas maandag er weer ben.

Hartelijke groet,

Erik

Hartelijke groet,

Erik

Reputatie 7
Badge +28
Zoals gisteren aangegeven in mijn privébericht heb ik navraag uitgezet over de snelheidsbundel. Ik heb daar nog geen terugkoppeling op gekregen. Hier kom ik dan ook maandag verder op terug.

Reputatie 3
Badge +1
Ik snap de frustratie RD, als je de helpdesk belt dan moet je het echt treffen wil je iemand aan de telefoon krijgen die werkelijk hart voor de zaak heeft en ook nog verstand van zaken heeft. Daarnaast nog het feit dat het gewoonweg een ingewikkeld probleem is wat je hebt, iets wat frustratie oplevert zoals je zou verwachten.

Ik kan mij ook wel vinden in de mensen die zeggen dat je al een behoorlijk mooie snelheid hebt overigens, maar dat terzijde.

Je vraagstelling betreft waarom je je snelheid niet haalt ondanks alle dingen die volgens de monteurs en helpdeskmensen wel goed gaan. 

Ik wil je nog wel even op het hart drukken dat KPN zeker wel mensen in 't team heeft die gewoonweg super goed werk leveren, zulke mensen zijn Erik en Joran bijvoorbeeld, die hebben in mijn geval na een hoop overleg mijn lijn om laten leggen naar een dichterbij gelegen straatkast waardoor ik van 2,5mbps naar 30mbps (geknepen, denk rond de 45mbps zonder pair bonding wat ook nog mogelijk is) een geweldig resultaat wat een dag of 3 aan werkzaamheden vergde. Dit kwam wederom door problemen die ze tegenkwamen, de lijn was onder een stuk asfalt beland en dus ontoegankelijk etc. Toch goedgekomen door het doorzettingsvermogen van de werknemers, ook de monteurs waren (op een paar na) erg geïnteresseerd. Zelfs de opzichter nam nog contact met mij op naderhand om te horen hoe het gegaan was, klasse.

Reputatie 7
Badge +11

RD1976 schreef op 3 mei '16 om 18:27u

Re: KPN maakt aangeboden snelheid internet

Van: KPN Webcare SpecialistErik_
Verzonden: ‎03-05-2016 17:05
 


Erik_ aan vrienden toevoegenErik_ negerenOngepaste inhoud melden
Het heeft inderdaad langer geduurd dan normaal als ik navraag doe bij deze collega. Dit kwam omdat hij het nog weer bij een andere afdeling heeft uitgezet voor verdere navraag. Ik heb vanmorgen met de collega gebeld om de conclusie te bespreken.

Daar kwam uit dat de profielinstelling goed staat, hiermee kun je probleemloos de 100 Mbit halen. De andere afdeling ziet ook geen concrete verschillen tussen je lijnen nu en wat er voorheen was. Wat nu de gedachtegang is, is dat de 100/10 extra snelheidsoptie systeemtechnisch niet goed geactiveerd staat. 

Dit moet nagekeken worden, maar da's weer een andere afdeling die daar over gaat. Dus daarvoor moet ik weer een nieuwe uitvraag doen.  Ik hoop dat ik dat morgen in één dag rond kan krijgen. Sowieso krjig je morgen nog een bericht van me omdat ik daarna in verband met Hemelvaart pas maandag er weer ben.

Hartelijke groet,

Erik

Hartelijke groet,

Erik 


Het heet niet voor niets een privebericht... 

Erik_ schreef op 4 mei '16 om 17:12u
Zoals gisteren aangegeven in mijn privébericht heb ik navraag uitgezet over de snelheidsbundel. Ik heb daar nog geen terugkoppeling op gekregen. Hier kom ik dan ook maandag verder op terug.

 
Hoi Erik,

bedoelde je met maandag, afgelopen maandag? of aankomende maandag?...Het is al even stil...

dank

Erik heeft vorige week contact met me opgenomen. Er zou wellicht een administratief probleem kunnen zijn; daardoor zou de extra snelheid niet goed geactiveerd zijn...maw: we gaan opnieuw de extra snelheid (van 60 naar 100) activeren en dan zou dat wellicht moeten schelen.

Vol verwachting heb ik de afgelopen week de snelheden per lijn bekeken, zie screenshots: Dinsdag 17 mei

https://

Maandag 23 mei:

https://

van 78022 naar 78405

Waarbij lijn 1 in snelheid gezakt is... lijn 2 iets omhoog gegaan is....Attainable is ook anders geworden, lijn 1 lager, lijn 2 hoger...

Evengoed, geen 80....dus bij lange na geen 100....procentuele afname blijft 21%...al met al weinig tot geen winst.

Welke stappen zijn er nu nog?

Reputatie 2
Badge +1
RD1976 schreef op 23 mei '16 om 09:36u
Erik heeft vorige week contact met me opgenomen. Er zou wellicht een administratief probleem kunnen zijn; daardoor zou de extra snelheid niet goed geactiveerd zijn...maw: we gaan opnieuw de extra snelheid (van 60 naar 100) activeren en dan zou dat wellicht moeten schelen.

Vol verwachting heb ik de afgelopen week de snelheden per lijn bekeken, zie screenshots: Dinsdag 17 mei

linespeed17mei2016.png

Maandag 23 mei:

linespeed23mei2016nareboot.png

van 78022 naar 78405

Waarbij lijn 1 in snelheid gezakt is... lijn 2 iets omhoog gegaan is....Attainable is ook anders geworden, lijn 1 lager, lijn 2 hoger...

Evengoed, geen 80....dus bij lange na geen 100....procentuele afname blijft 21%...al met al weinig tot geen winst.

Welke stappen zijn er nu nog?

 
Denk dat je op een oude kaart zit aangesloten met een arbo van 100/10 als je zo rond leest op de forums komt niemand boven de 75/80 mb.

Zit hier met het zelfde probleem 300meter centrale, kijk maar als iemand wel de snelheid haald van 100mb dan is de upload ook hoger 20 of 30mb

Reputatie 2
Badge
Was benieuwd of er nog een reactie van KPN is gekomen....of andere ontwikkelingen?

Sinds het vorige bericht zijn lopen er 2 trajecten;

1) ik heb een modem met pairbonding van xs4all gekregen om te kijken of die sneller is... die is niet sneller qua lijnen, echter is de doorvoer vd modem zelf wel sneller. Attainables liggen veel dichter bij de actuals dan op het KPN modem...snelheid blijft iets achter...maar de download komen wel sneller binnen....7.2 MB/s via Fritzbox, 6.5 via KPN modem.

2) Erik is achter de schermen met een collega bezig om te kijken waar het probleem zit en wat ze daar nog aan kunnen doen.

Ik verwacht hier echter niet zo veel meer van...aangezien het verzand in administratieve handelingen waarbij het aannemelijk is dat het verschil pas gemaakt kan worden na fysieke handelingen (hetzij poortwissel op een nieuwe kaart of een upgrade van de wijkcentrale)

Hoe dan ook....haal ik nu ongeveer 50% van het Ziggo compleet verhaal....en dus nog geen 25%van het ziggo max (150 en 300mbps), kan me niet voorstellen dat ik via ziggo niet meer bandbreedte krijg voor minder centen!

Daarbij is het abb van KPN maar 23% sneller dan een XS4All abb wat maar op 1 koperlijntje binnen komt.

Nog even 1 keer het volledige verhaal beknopt:

Eind september vorig jaar stort mijn xs4all lijntje in, KPN komt langs, advies is overstappen omdat er dan een geheel nieuwe lijn binnen komt. Nieuwe lijn kan bij lange na niet af wat oude lijn wel gaf...en dat zijn er nu 2...dus 2 keer slecht signaal binnen, waarbij ik vroeger Ultiem Goed signaal had op 1 lijn.

KPN doet er verder weinig aan om het probleem op te lossen, sterker nog, lijkt erop dat ze het niet willen en of kunnen oplossen. Klant heeft ervaring met dochteronderneming waarbij alles wel vlekkeloos verloopt! KPN blijft echter ernstig in gebreken. Minimaal zou er 80mbps afgeleverd moeten worden, het is nog nooit hoger geweest dan 78.

Dan denk je misschien; het is toch bijna 80....maar bijna 80 is totaal geen 100. Klant wil graag 100 zien, zoals beloofd is in december vorig jaar. Geplande upgrade wijkcentrale is q1 2017, klant is dan al vrij van het jaarcontract om over te stappen.

Ik wacht nog even op Erik, aangezien hij toch echt probeert iets op te lossen, maar ondertussen heb ik de zaak aangemeld bij ACM en al besproken dat ik kosteloos op mag stappen.

als er meer vragen zijn lees ik dat graag, eventuele vervolgstappen zal ik hieronder posten.

pic: lijnsnelheden op fritzbox 

https://

https://

Fritz!Box weer vervangen met KPN modem...snelheden zijn achteruit aan het gaan....nog maar 72 ipv bijna 80

Ze zijn druk bezig iets uit te zoeken met profielen die niet op elkaar aansluiten. Aangezien een normale storingsprocedure geen resultaat geeft en ze toch echt van mening zijn dat 100mbps te halen moet zijn, moet ik ze de kans geven..en tja...ik wil gewoon zien dat het wel lukt!

Echter begint mijn geduld zo langzamerhand echt wel op te raken....i'll keep you posted! 

Reputatie 7
Wat een enorm hoge interleave depth op jouw lijnen.

Dat betekent dat er regelmatig behoorlijke ruis op jouw lijnen zit waardoor de interleaver hogere waardes gaat instellen om FEC errors beter te kunnen herstellen.

Die lijnen lijken helaas niet echt stabiel. :(

wjb schreef op 5 jun '16 om 12:48u
Wat een enorm hoge interleave depth op jouw lijnen.

Dat betekent dat er regelmatig behoorlijke ruis op jouw lijnen zit waardoor de interleaver hogere waardes gaat instellen om FEC errors beter te kunnen herstellen.

Die lijnen lijken helaas niet echt stabiel. Smiley Verdrietig

 
En dat was toch in het begin niet zo...

ter vergelijk, toen ik begon met screenshots maken:

https://

Maar sinds afgelopen week is het "mis" en vanochtend :

https://

78 tov 72..... Hopelijk kan Eric uitleggen dat het komt doordat KPN mijn lijn probeert geschikt te maken voor de 100mbps zoals afgesproken?

Reputatie 7
Badge +28
Hmmm, wat jammer dat het nu toch weer aan het wiebelen slaat.

Zoals we privé al hadden besproken heb ik dit met een collega bij netwerkbeheer onder de loep genomen. Daar kwam eerst niets uit. Maar bij de laatste keer dat we het erover hadden, heeft hij toch nog iets gezien dat hij wilde laten nakijken. Dit heeft te maken met enkele van de verschillende profielen die we in onze systemen gebruiken om vanalles te reguleren. Daar zaten wat dingen die niet overeen kwamen. De collega heeft dit uitgezet bij de juiste mensen. Die zijn dit aan het nakijken, maar het kan even duren tot ze hier meer over weten. Ik hoop eind van de week een update te kunnen geven, maar ik verwacht volgende week.

Het lijkt erop, uit je screenshots, dat je lijn niet stabiel is. Het is echter wel mogelijk dat dit een gevolg is van dingen die bovenstaande collega's aan het doen zijn. 

De modem een reboot gegeven;

voor de reboot:

https://

Hoge interleave/ veel crc en fec errors...

Na de reboot een lagere interleave:

https://

Maar wel weer een iets lagere snelheid....

Ben benieuwd :-)

Erik_ schreef op 7 jun '16 om 16:25u
Hmmm, wat jammer dat het nu toch weer aan het wiebelen slaat.

Zoals we privé al hadden besproken heb ik dit met een collega bij netwerkbeheer onder de loep genomen. Daar kwam eerst niets uit. Maar bij de laatste keer dat we het erover hadden, heeft hij toch nog iets gezien dat hij wilde laten nakijken. Dit heeft te maken met enkele van de verschillende profielen die we in onze systemen gebruiken om vanalles te reguleren. Daar zaten wat dingen die niet overeen kwamen. De collega heeft dit uitgezet bij de juiste mensen. Die zijn dit aan het nakijken, maar het kan even duren tot ze hier meer over weten. Ik hoop eind van de week een update te kunnen geven, maar ik verwacht volgende week.

Het lijkt erop, uit je screenshots, dat je lijn niet stabiel is. Het is echter wel mogelijk dat dit een gevolg is van dingen die bovenstaande collega's aan het doen zijn. 

 
Hoi Eric

Het einde van deze week is vandaag (werkweek), en zo te merken aan de gehaalde snelheden is er weinig positiefs te melden? Maar het blijft nu wel erg lang stil...

snelheid blijft stabiel...en dus te laag.

https://

Voor de volledigheid post ik nog even een foto genomen vanuit mijn zolderraam:https://

Lijkt toch wel verdacht veel op dit gebouw:

https://

En dat is de croystraat 8, knooppunt BD-Ijpl.

* Knooppunt BD-Ijpelaar op hemelsbreed 150 meter van aansluiting!

* Beklabeling in het huis naar hoofdkabel in de straat is NIEUW (2015/12 ingegraven), gestest & schoon bevonden

* snelheid is krap 73mbps met 2 lijnen in gebruik ; gekozen ab is 100/10 mbps!

vanaf 2009 tot 2015 XS4all gehad

* laatste snelheden waren aantoonbaar 55 mbps op een OUD koperlijntje!

Vanaf 2015/12 Klant bij KPN: bonding totaal bereik is nooit hoger gekomen dan 78804kbps / speedtest nooit hoger dan 72mbps, resultaat nu is 72805kbps / speedtest nooit hoger dan 67mbps

Na 7 maanden is er nog steeds geen positief resultaat te melden! Lijkt me ook niet dat het nog gaat lukken!

Zal ik nog een rondje helpdesk doen om aan te geven dat de snelheid nu wel echt veel te laag is? Want wie er nu aan heeft zitten sleutelen heeft het alleen maar langzamer gemaakt?

Eric, welke verwachtingen heb jij nog?

Reageer