KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!

  • 19 July 2021
  • 122 reacties
  • 13520 keer bekeken
KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!

Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

122 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je screenshot en gegevens @Blasco. Voordat ik dit bij mijn collega's neerleg zijn er nog een paar dingen die we kunnen controleren. Kun je in je MijnKPN eens je thuisabonnement ontkoppelen en opnieuw koppelen? Kun je de wifimanager ook met verschillende browsers en vanaf verschillende apparaten proberen?

Ik krijg het niet ontkoppeld.

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco daar ga ik nog even voor je achteraan want die optie ontbreekt bij mij ook.

En de andere browser en vanaf een ander apparaat? 

Geen verschil blijft hetzelfde.

Reputatie 7
Badge +20

Ah balen, dan heb ik nu ook niet zo snel een oplossing. Ik kom er nog even op terug hoe je je MijnKPN kunt ontkoppelen straks. Dit moet nu via de app kunnen maar ik kan het zelf zo snel niet vinden.

Ik ben benieuwd of je het kunt vinden en of het mogelijk is. Ik hoor graag van je.

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @Blasco, onze techneuten laten weten dat die optie als volgt nu te vinden is:

 

 

Waar kan ik dit vinden? En heeft dit geen consequenties voor mijn huidige abonnement? 

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco Als je ingelogd bent in MijnKPN ga je naar Meer opties bekijken > scroll je naar beneden, daar klik je onder beheer op abonnementen en daar onder aan de pagina vind je de optie abonnement verbergen. 

Helaas heeft deze oplossing ook niet gewerkt.

Ik krijg nog steeds hetzelfde probleem.

 

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco Ik heb even navraag gedaan voor je. Hopelijk komt daar uit waar het aan ligt. Ik hoop snel reactie te krijgen en dan hoor je dat uiteraard. 

Ben erg benieuwd wat daar uitkomt.

Reputatie 7
Badge +17

@Blasco er is ondertussen reactie gekomen. Vanuit daar is alleen nog de vraag of je zou kunnen bevestigen op welk moment je deze foutmelding krijgt. Of dat direct na het inloggen is, of dat je bijvoorbeeld wel eerst een aantal stappen kunt doorlopen.

Na het inloggen als ik de wifi manager ga starten, krijg ik gelijk de melding. 

Weten jullie al wat het probleem zou kunnen zijn?

Reputatie 7

Op dit moment hebben we nog geen update gekregen van de specialisten @Blasco, wij wachten daar ook nog op. Als we een update hebben zullen we deze hier met je delen.

Bedankt voor de mededeling.  Ik hoop dat men het snel oplost. 

Ik heb sinds 2 weken een experiabox v10 omdat mijn experiabox v8 het heeft begeven. Ik merk alleen dat mijn wifi op zolder niet echt toereikend is. Mijn wifi lijkt wel een knipperlicht. Soms wel en dan weer niks. Dit probleem had ik niet met mijn experiabox v8. Kan ik hier wat aan doen? 

Reputatie 7
Badge +19

Met de KPN wifi manager zou je tot een oplossing moeten komen @Blasco. De specialisten zijn nog bezig om die voor jou toegankelijk te maken. 

Dit moet dus via wifi manager goedkomen. Bedankt alvast.

Reputatie 7
Badge +20

De KPN WIFI manager is best grappig.

Ik gebruikte hem op de Desktop (zonder WIFI) en gaf aan dat ik geen WIFI versterkers wilde hebben.

Daarna ging hij verder met helpen (dacht ik).

En toen kreeg ik het volgende scherm met de mededeling:

“loop nu met dit apparaat naar het punt waar je WIFI wilt controleren” (zoiets).

Een Desktop zonder wifi meenemen (met los toetsenbord, muis en monitor) lijkt mij niet het juiste antwoord.

En bij 80 mq al zeggen dat je 2 WIFI versterkers nodig hebt? Op 1 verdieping?

 

Verder heb ik, gelukkig, overal in ons appartement WIFI.

De V10 is een goede Experiabox.:wink:

Reputatie 7
Badge +17

Het zou dus handiger zijn als onze Wifi Manager herkent wanneer je niet met wifi bent verbonden. :sweat_smile: Ik ga deze feedback meenemen.

Reputatie 3
Badge +2

Ik dacht laat ik de Wifi Manager ook maar eens proberen omdat ik wat problemen heb met de Wifi in mijn huis en een extra SuperWifi nodig heb.

Ik heb al eerder 4 SuperWifi's aangeschaft maar dat is, zeker na de laatste firmware update waardoor het 5 Ghz bereik volgens mij echt minder is, niet voldoende.

Ik heb een nieuw hoog huis met lekker veel beton, 4 verdiepingen aangegeven in de Wifi Manager, maar deze 'weet' dat ik al 4 SuperWifi's heb en dat is wel genoeg volgens de Wifi Manager.

Zelfs met 2 SuperWifi's uitgeschakeld, waardoor ik nog maar een 11 Mbit/s 2.4 Ghz verbinding kan opzetten als ik ergens op een overloop ga zitten is nog steeds prima volgens de Wifi Manager.
Ik vraag mij echt af wat de criteria bij KPN zijn voor een goed Wifi maar bij mij liggen die anders.

Probleem is dat een aantal apparaten welke ik heb niet blij wordt van de aanwezig 'band steering'.
Ze worden geregeld van de 2.4 GHz geschopt om ze op de 5 GHz te krijgen waarna ze aan de 5 verbinden om even daarna zelf te bepalen dat de 2.4 toch 'lekkerder' is en schakelen weer terug.
Maar daar is de SuperWifi het niet mee eens en het spelletje begint weer opnieuw.

Nu zou dit vanzelf moeten stoppen omdat de SuperWifi volgens mij zou moeten leren dat er apparaten zijn die hier niet goed mee om kunnen gaan en dan deze niet meer proberen om te zetten naar de 5 maar dat werk niet of maar heel tijdelijk.
Zelfs de MAC adressen vastzetten op de apparaten zodat deze goed herkenbaar blijven voor de SuperWifi helpt niet en zelf aanpassingen doen aan de band steering kan niet.

Ik weet dat het een combinatie probleem is tussen de SuperWifi en de bepaalde apparaten maar ik kan dit oplossen door te zorgen dat de 5 GHz dekking goed in orde is waardoor die apparaten die ook willen blijven gebruiken, maar daar heb ik wel extra SuperWifi's voor nodig.

Op dit moment heb ik er twee in gebruik op de bg, één op de 1e en één op de 2e verdieping. 
Op de zolder, waar ik zit te thuiswerken, heb ik er nog geen.

Nu was mijn idee om via de Wifi Manager (minimaal) één SuperWifi 2 aan te schaffen en deze in de woonkamer aan te sluiten op de UTP kabel van de TV ontvanger en de TV ontvanger weer op de SuperWifi 2.
De vrijgekomen SuperWifi kan dan naar de zolder verhuizen waar ik echt geen mogelijkheid heb om een kabel naar toe te krijgen.

Ik sla dan twee vliegen in een klap, de woonkamer SuperWifi, die nu nog draadloos is en het altijd goed gedaan heeft maar nu geregeld 'geel' is ondanks dat ik hem dichterbij heb gezet, wordt dan bedraad aangesloten en ik het betere (5 GHz) Wifi op mijn zolder.

Maar wat ik ook doe ik krijg er geen aangeboden vanuit de Wifi Manager.


Is er een mogelijkheid om toch, tegen de zeer aantrekkelijke prijs van € 29,50, extra SuperWifi 2's aan te schaffen?

Reputatie 7
Badge +13

Hallo @LuToLu, welkom. 

Wat vervelend dat de Wifi manager niet het gewenste resultaat oplevert. Het enige wat ik je aan kan raden is dat je de Wifi manager opnieuw uit voert. Ik hoop dat het lukt, succes! 

Ik heb nog van die oudere vierkante wifi punten. Die heb ik overigens pas een jaar of 2-3 en zijn nu al verouderd. Nu wil ik deze vervangen door de nieuwe wifimanagers. Mijn wifi is niet best met vlagen en de tv heeft af en toe ene korte stilstand. Kreeg een mail over de wifipunten waarbij ik de wifimanager met doorlopen.  Maar als ik alle resets etc dan heb ik alleen de optie om een monteur langs te laten komen, Ik wil gewoon 3 punten bestellen tegen de prijs van EUR 40 per stuk. Hoe doe ik dat nu?