KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!

 • 19 July 2021
 • 122 reacties
 • 13580 keer bekeken
KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!
Reputatie 7
Badge +20

Je wifi, daar wil je natuurlijk het maximale uit halen! Om dat te bereiken hebben we de KPN Wifi Manager vernieuwd, zodat je zeker weet dat je wifi op z'n best is.

Met deze handige online tool check je de status van je wifi in je hele huis. Kan het beter? Dan zoeken we samen de juiste manier om jouw wifi sneller, sterker en stabieler te maken. Heb je daar SuperWifi punten voor nodig? Via de Wifi Manager krijg je ze voor een superscherpe prijs, zodat je maximaal van je wifi geniet. 

 

Hoe werkt de KPN Wifi Manager?

De Wifi Manager controleert eerst of je verbinding met het KPN netwerk helemaal in orde is. We vragen je om in te loggen met KPN ID om de verbeteringen op afstand door te voeren.

Ieder huis is anders en daarom krijg je wifi-advies op maat. Om te bepalen wat jouw huis nodig heeft, geef je antwoord op een paar korte vragen zodat jouw situatie thuis helemaal duidelijk is. Op basis daarvan krijg je een SuperWifi advies dat perfect bij jouw woning en wensen past! Kies je voor het SuperWifi advies? Dan krijg je via de KPN Thuis app hulp bij het installeren van de Superwifi punten. Ook kun je de instellingen van je wifi aanpassen via de Thuis app. 

Naast het beste SuperWifi advies, biedt de Wifi Manager ook de mogelijkheid om je wifi te verbeteren op basis van jouw huidige apparatuur. Voor dit gedeelte is het wel belangrijk dat je verbonden bent met jouw eigen wifi netwerk.

 

De Wifi Manager heeft bijna 100 verschillende uitkomsten. Daarvan kunnen er één of meerdere dé oplossing voor jouw situatie zijn. Zo kan de Wifi Manager bijvoorbeeld constateren dat er iets aangepast moet worden in je modem en dat ook direct in gang zetten. Of je krijgt tips en tricks om de kwaliteit van jouw wifi verbinding te verbeteren. 

Als het goed is, heb je na het gebruik van de Wifi Manager overal in je huis goede wifi. Yes! Lukt het toch niet of liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met de experts van de Wifi Desk: kpn.com/service.

 

Nieuw: SuperWifi voor een superscherpe prijs 

Komt uit de Wifi Manager dat jouw verbinding SuperWifi punten nodig heeft om het maximale uit je wifi te halen? Via de Wifi Manager krijg je ze nu voor een superscherpe prijs – speciaal voor jou als KPN klant. Eén SuperWifi punt kost nu tijdelijk €49,50 in plaats van €99,-.

 

Veelgestelde vragen


Ik wil liever een medewerker spreken over mijn problemen met de wifi, kan dat?

Dat kan, onze experts van de Wifi Desk helpen je graag verder. Je spreekt ze via onze klantenservice!

Je kunt natuurlijk ook direct een KPN-monteur naar jouw wifi laten kijken.  In deze blog over de KPN monteur voor wifi lees je hoe zo’n monteur te werk gaat. Je kunt eenvoudig zelf online een afspraak maken. Voor € 60,00 komt de monteur 45 minuten langs om je wifisignaal te optimaliseren.  


Hoe werken de SuperWifi punten?

In het topic KPN SuperWifi installatie en gebruik legt Paul je uit hoe SuperWifi werkt.

Lukt het je niet om de SuperWifi punten aan te sluiten, gebruik dan de KPN Thuis app voor hulp bij installatie. Kom je er hiermee ook niet uit, dan kan je voor verdere ondersteuning contact opnemen met de Wifi Desk. Als je er samen met de Wifi Expert ook niet uit komt, dan zorgen wij dat er kosteloos een installatie monteur langs komt. 


De verbinding is te slecht om de Wifi Manager te doorlopen of is wel snel maar niet stabiel, wat kan ik doen om alsnog mijn wifi te verbeteren?

Het kan helpen om de mobiele data op jouw telefoon uit te zetten en dichterbij het modem te gaan staan. Lukt het dan nog niet om de Wifi Manager te doorlopen? Neem dan het topic Slechte wifi: oplossingen voor trage en wegvallende wifi door voor tips en tricks bij een slechte wifi verbinding. 

Uiteraard kan je ook hiervoor contact opnemen met de Wifi Desk! 


Ik heb een FRITZ!Box, kan ik ook gebruik maken van de WiFi Manager?

Dan werken de metingen en optimalisatie via de Wifi Manager niet, download de FRITZ!App WLAN om je wifi te analyseren. Je kunt wél het adviesgedeelte van de Wifi Manager doorlopen!

 

Heb je onze KPN Wifi Manager gebruikt en loop je ergens tegen aan of heb je tips of juist complimenten? Laat het ons hieronder weten.

 

Laatste update: 27-10-2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

122 reacties

Reputatie 7
Badge +12

Mooie verbetering, ben enthousiast om er mee te gaan werken 😁

Reputatie 2

Dit is zo leuk een wifi manager . ik heb deze en de oude vele malen gebruik en getest . Wat is het resultaat  nul ,nul

Ik heb glasvezel dus komt het met 100 mb binnen.
Soms door een kanaalwisseling haal ik die snelheid dicht bij het modem alle andere apparatuur wat uit is te zetten staat dan uit . dan ben ik blij. 

Test ik twee of drie dagen later dan is de snelheid weer gedaald met 50 %

Dan kreeg ik het advies  super wifi schotels kopen en dat heb ik gedaan een aangesloten het resultaat gelijk als hierboven 

Dus deze staan weer ongebruik in de doos . In van de wifi verbeteraars heeft zelf de oude netwerknaam aangenomen en is niet te resetten.

Er is nog een mogelijkheid een monteur in huren . Nu wil ik daar nog een opmerking over maken 

Toen ik naar glasvezel ben overgeschakeld is een monteur thuis geweest en die heeft ook getest en ja ik haalde de 100mb maar helaas ook na weer een aantal dagen weer 50% minder 

Ik ben niet van plan een monteur te bestellen en daarvoor een rekening te krijgen .

BDW ik heb deze nieuwe wifi manager  uit geprobeerd eerst meet ik 41 MBPS na de uitvoering 39 MBps 

Kortom het is allemaal een beetje teleurstellend ik zal er mee moeten leven zo jammer     

 

Badge +19

U gebruikt tijdens het meten de 5 GHz band? Want via de 2.4Ghz band zijn dit redelijk gebruikelijke snelheden.

Goedemiddag,

Heb een vraag over mijn Wifi. Deze is niet goed in alle kamers (huis met drie verdiepingen) en daar wil ik graag wat aan doen. Op dit moment trekt de wifi de zoom calls niet vanuit de ruimte waar ik werk thuis. En valt de wifi vaak volledig weg.

heb nu 1 router boven staan en een wifi versterker op de middelste verdieping, in de "souterrain" komt het internet niet goed door.  Ook is het verder onhandig dat er  2 verschillende netwerken zijn, waardoor laptop/telefoon vaak blijft hangen in de wifi van de plek waar je vandaan komt. 

Bijkomend punt wel is dat er vanaf volgende maand glasvezel aangelegd is in de straat.  Nu  nog oude kabels en komt er maximaal 80 mbps binnen. In huis zelf is de wifi vaak niet meer dan 30 mbps. 

Op basis van bovenstaande de volgende vragen.

 1. Is het handig om even te wachten met Super wifi tot ik glasvezel heb in de straat? Levert dat ook betere wifi op?
 2. Zijn de Superwifi punten ook gekoppeld aan de router, of blijf je met 2 netwerken behouden?
 3. Kan ik nog iets optimaals doen met de wifi versterker die ik al heb? bijvoorbeeld een extra wifiversterker nemen?

Alvast dank

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 7
Badge +20

Hi @olivierv, ik heb jouw bericht even samengevoegd met dit algemene topic over de nieuwe Wifi Manager en wil je aanraden om het startbericht van dit topic eens goed te bekijken :slight_smile:

 1. Is het handig om even te wachten met Super wifi tot ik glasvezel heb in de straat? Levert dat ook betere wifi op?
 2. Zijn de Superwifi punten ook gekoppeld aan de router, of blijf je met 2 netwerken behouden?
 3. Kan ik nog iets optimaals doen met de wifi versterker die ik al heb? bijvoorbeeld een extra wifiversterker nemen?
 1. Er komt een hogere snelheid binnen, maar de kwaliteit van de verbinding via wifi zal niet verbeteren als je daar niets aan wijzigt
 2. Als je KPN SuperWifi punten aansluit, heb je nog maar met één wifinetwerk te maken, geen gedoe meer dus met het overschakelen tussen verschillende netwerken!
 3. Als ik je verhaal goed begrijp, heb je nu nog geen wifiversterkers die specifiek van KPN zijn. Als je besluit om wel voor SuperWifi punten te gaan, is het verstandig om die andere versterker niet meer te gebruiken omdat je dan hoe dan ook 2 verschillende netwerken behoudt.

Interessant informatie,  Ik heb vandaag de vernieuwd wifi manager doorlopen.  Deze gaf aan dat   modum een experiabox V8 te oud is en ik automatisch de KPN box 12 gratis kon aanvragen,  Klopt dat de experiabox V8 de komende periode worden vervangen als  de wifi manager wordt doorlopen?  Ik heb inmiddels de KPN box 12 besteld. 

 

Reputatie 7
Badge +25

Interessant informatie,  Ik heb vandaag de vernieuwd wifi manager doorlopen.  Deze gaf aan dat   modum een experiabox V8 te oud is en ik automatisch de KPN box 12 gratis kon aanvragen,  Klopt dat de experiabox V8 de komende periode worden vervangen als  de wifi manager wordt doorlopen?  Ik heb inmiddels de KPN box 12 besteld. 

Dat klopt inderdaad. :slight_smile:

Volgens de wifi manager is mijn modem te oud en krijg ik gratis een andere modem 

KPN_Box_12_selctie_btn.png

KPN Box 12

Maar ik moet er een ander apparaat een wifi versterker er bij bestellen, maar die heb ik al twee stuks in huis staan. Graag alleen het beter modem svp

Reputatie 7

Hoi @Regien, goede vraag! Bij de V8 en V9 modellen van de Experia Box kan de Wifi Manager inderdaad aangeven dat ze oud zijn. Echter betekent dat niet automatisch dat de Experia Box dan ook niet meer goed functioneert. Als er issues zijn met wifi, dan wordt dat bij dergelijke modellen opgelost door het aansluiten van Superwifipunten die dan de wifi van de Experia Box vervangen. 

Vanuit service oogpunt biedt de Wifi Manager in deze gevallen dan, in aanvulling op de aan te schaffen Superwifi, ook vervanging van de Experia Box aan. Het is echter niet mogelijk om de Box los te vervangen als deze niet een defect vertoont. 

Die super wifipunten heb ik al eerder aangeschaft op advies van KPN, nu moet ik ze weer aanschaffen? Lijkt mij niet handig als je ze al hebt.

Reputatie 7
Badge +17

Heel begrijpelijk hoor dat je de SuperWifi punten niet opnieuw wilt aanschaffen als je ze net in huis hebt. We hebben alleen niet de mogelijkheid om het modem te vervangen als deze geen defect vertoont. Je kunt er wel voor kiezen om de eerste stap van de Wifi Manager over te slaan en over te gaan op het verbeteren van jouw wifi verbinding zonder nieuwe apparatuur, je hebt immers al SuperWifi in huis.

Verdorie mag ik eindelijk twee wifihotspots bestellen voor €59,-  ben ik er even niet.

hopelijk kan het voor die prijs ook als ik terug ben. Het heeft mij een jaar gekost om ze duidelijk te maken dat mijn WiFi beter kan. 

Hallo KPN, bijgaand een screendump van de wifimanager met een taalfout:

Taalfout

Er moet staat er is een glasvezelverbinding in jouw huis.

Reputatie 7
Badge +19

Ik zie het inderdaad, er zit een taalfoutje in. Dank voor het doorgeven. 

Ik zie echt geen enkel verschil met de oude ‘manager’ (behalve visueel)…  Misschien zelfs een achteruitgang….

Wat kan ik nu meer dan met de oude versie?

Reputatie 7
Badge +16

Ha @J.f.rey-EES!

De KPN Wifi manager bestaat uit twee onderdelen. Een adviesgedeelte en een probleemoplosser. Via het adviesgedeelte wordt er bijvoorbeeld naar de hardware gekeken die je gebruikt en daarvoor hoef je niet verbonden te zijn met je eigen thuisnetwerk. Bij de probleemoplosser gaat het vooral om het instellen en correct plaatsen daarvan. Ook wordt er gekeken of je bijvoorbeeld naar glasvezel over kunt stappen. Nog enkele andere zaken die nu worden meegenomen:

 • Problemen met SuperWifi, inclusief herstarten, resetten en plaatsing van de punten.
 • Extra checks om bijvoorbeeld externe storingsbronnen zoals magnetrons e.d. te controleren.
 • Na elke verbeterstap wordt er een snelheidsmeting uitgevoerd om te controleren of de snelheid verbeterd is.

Wat mis jij in de huidige versie?

Zonet de wifi-test gedaan, snelheid was eerst 62 mBit/sec, nu 53.......Raar maar waar. In de wizzard dan verder geen opties meer, behalve naar het forum gaan, wat heb ik daar nu aan?

Hallo allemaal,

Ik krijg telkens de volgende foutmelding. Iemand enig idee hoe dit op te lossen is. 
Via de KPN klantenservice / Webcare is de storing onbekend en komt er geen oplossing. 

Alvast bedankt. 
 

 

Reputatie 7

Hoi @PascalvB, sporadisch zien we deze melding wel eens langskomen inderdaad. Er is geen storing mee, dus dat klopt dat dat tegen je is gezegd. Je hebt 'm zo te zien nu via een van onze apps geopend, wat gebeurt er als je de Wifi Manager apart via een (andere) browser probeert? Krijg je dan dezelfde melding of start de Manager dan wel? 

Hoi @PascalvB, sporadisch zien we deze melding wel eens langskomen inderdaad. Er is geen storing mee, dus dat klopt dat dat tegen je is gezegd. Je hebt 'm zo te zien nu via een van onze apps geopend, wat gebeurt er als je de Wifi Manager apart via een (andere) browser probeert? Krijg je dan dezelfde melding of start de Manager dan wel? 


Hoi Jasper, ja via een andere browser op ander device krijg ik precies dezelfde melding. 

@PascalvB : Dank voor de info. Je hebt je profiel al ingevuld en daarom heb ik de gegevens van jouw lijn doorgestuurd naar de technische afdeling.

Zij onderzoeken issues met de wifi manager.   Als er nieuws is, laat ik jou dat weten. 

@PascalvB : Dank voor de info. Je hebt je profiel al ingevuld en daarom heb ik de gegevens van jouw lijn doorgestuurd naar de technische afdeling.

Zij onderzoeken issues met de wifi manager.   Als er nieuws is, laat ik jou dat weten. 


Bedankt, ik hoor het graag als er een oplossing is. 

@PascalvB : Dank voor de info. Je hebt je profiel al ingevuld en daarom heb ik de gegevens van jouw lijn doorgestuurd naar de technische afdeling.

Zij onderzoeken issues met de wifi manager.   Als er nieuws is, laat ik jou dat weten. 

@Erwin_ @Jasper We zijn inmiddels 17 dagen verder en ik heb geen update/ reactie meer ontvangen.
Is er al een oplossing voor het niet functioneren van de Wifimanager?

Reputatie 7

Hoi @PascalvB, we hebben net gisteren bericht gekregen dat het weer in orde zou moeten zijn. Zou je willen testen? 

Hoi @PascalvB, we hebben net gisteren bericht gekregen dat het weer in orde zou moeten zijn. Zou je willen testen? 

Hoi @Erik_  Helaas, nog steeds dezelfde foutmelding. Ik heb het met meerdere devices en browsers geprobeerd.