KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!

  • 19 July 2021
  • 122 reacties
  • 13588 keer bekeken
KPN Wifi Manager: verbeter je wifi!
Reputatie 7
Badge +20

Je wifi, daar wil je natuurlijk het maximale uit halen! Om dat te bereiken hebben we de KPN Wifi Manager vernieuwd, zodat je zeker weet dat je wifi op z'n best is.

Met deze handige online tool check je de status van je wifi in je hele huis. Kan het beter? Dan zoeken we samen de juiste manier om jouw wifi sneller, sterker en stabieler te maken. Heb je daar SuperWifi punten voor nodig? Via de Wifi Manager krijg je ze voor een superscherpe prijs, zodat je maximaal van je wifi geniet. 

 

Hoe werkt de KPN Wifi Manager?

De Wifi Manager controleert eerst of je verbinding met het KPN netwerk helemaal in orde is. We vragen je om in te loggen met KPN ID om de verbeteringen op afstand door te voeren.

Ieder huis is anders en daarom krijg je wifi-advies op maat. Om te bepalen wat jouw huis nodig heeft, geef je antwoord op een paar korte vragen zodat jouw situatie thuis helemaal duidelijk is. Op basis daarvan krijg je een SuperWifi advies dat perfect bij jouw woning en wensen past! Kies je voor het SuperWifi advies? Dan krijg je via de KPN Thuis app hulp bij het installeren van de Superwifi punten. Ook kun je de instellingen van je wifi aanpassen via de Thuis app. 

Naast het beste SuperWifi advies, biedt de Wifi Manager ook de mogelijkheid om je wifi te verbeteren op basis van jouw huidige apparatuur. Voor dit gedeelte is het wel belangrijk dat je verbonden bent met jouw eigen wifi netwerk.

 

De Wifi Manager heeft bijna 100 verschillende uitkomsten. Daarvan kunnen er één of meerdere dé oplossing voor jouw situatie zijn. Zo kan de Wifi Manager bijvoorbeeld constateren dat er iets aangepast moet worden in je modem en dat ook direct in gang zetten. Of je krijgt tips en tricks om de kwaliteit van jouw wifi verbinding te verbeteren. 

Als het goed is, heb je na het gebruik van de Wifi Manager overal in je huis goede wifi. Yes! Lukt het toch niet of liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met de experts van de Wifi Desk: kpn.com/service.

 

Nieuw: SuperWifi voor een superscherpe prijs 

Komt uit de Wifi Manager dat jouw verbinding SuperWifi punten nodig heeft om het maximale uit je wifi te halen? Via de Wifi Manager krijg je ze nu voor een superscherpe prijs – speciaal voor jou als KPN klant. Eén SuperWifi punt kost nu tijdelijk €49,50 in plaats van €99,-.

 

Veelgestelde vragen


Ik wil liever een medewerker spreken over mijn problemen met de wifi, kan dat?

Dat kan, onze experts van de Wifi Desk helpen je graag verder. Je spreekt ze via onze klantenservice!

Je kunt natuurlijk ook direct een KPN-monteur naar jouw wifi laten kijken.  In deze blog over de KPN monteur voor wifi lees je hoe zo’n monteur te werk gaat. Je kunt eenvoudig zelf online een afspraak maken. Voor € 60,00 komt de monteur 45 minuten langs om je wifisignaal te optimaliseren.  


Hoe werken de SuperWifi punten?

In het topic KPN SuperWifi installatie en gebruik legt Paul je uit hoe SuperWifi werkt.

Lukt het je niet om de SuperWifi punten aan te sluiten, gebruik dan de KPN Thuis app voor hulp bij installatie. Kom je er hiermee ook niet uit, dan kan je voor verdere ondersteuning contact opnemen met de Wifi Desk. Als je er samen met de Wifi Expert ook niet uit komt, dan zorgen wij dat er kosteloos een installatie monteur langs komt. 


De verbinding is te slecht om de Wifi Manager te doorlopen of is wel snel maar niet stabiel, wat kan ik doen om alsnog mijn wifi te verbeteren?

Het kan helpen om de mobiele data op jouw telefoon uit te zetten en dichterbij het modem te gaan staan. Lukt het dan nog niet om de Wifi Manager te doorlopen? Neem dan het topic Slechte wifi: oplossingen voor trage en wegvallende wifi door voor tips en tricks bij een slechte wifi verbinding. 

Uiteraard kan je ook hiervoor contact opnemen met de Wifi Desk! 


Ik heb een FRITZ!Box, kan ik ook gebruik maken van de WiFi Manager?

Dan werken de metingen en optimalisatie via de Wifi Manager niet, download de FRITZ!App WLAN om je wifi te analyseren. Je kunt wél het adviesgedeelte van de Wifi Manager doorlopen!

 

Heb je onze KPN Wifi Manager gebruikt en loop je ergens tegen aan of heb je tips of juist complimenten? Laat het ons hieronder weten.

 

Laatste update: 27-10-2021


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

122 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je screenshot en gegevens @Blasco. Voordat ik dit bij mijn collega's neerleg zijn er nog een paar dingen die we kunnen controleren. Kun je in je MijnKPN eens je thuisabonnement ontkoppelen en opnieuw koppelen? Kun je de wifimanager ook met verschillende browsers en vanaf verschillende apparaten proberen?

Ik krijg het niet ontkoppeld.

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco daar ga ik nog even voor je achteraan want die optie ontbreekt bij mij ook.

En de andere browser en vanaf een ander apparaat? 

Geen verschil blijft hetzelfde.

Reputatie 7
Badge +20

Ah balen, dan heb ik nu ook niet zo snel een oplossing. Ik kom er nog even op terug hoe je je MijnKPN kunt ontkoppelen straks. Dit moet nu via de app kunnen maar ik kan het zelf zo snel niet vinden.

Ik ben benieuwd of je het kunt vinden en of het mogelijk is. Ik hoor graag van je.

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @Blasco, onze techneuten laten weten dat die optie als volgt nu te vinden is:

 

 

Waar kan ik dit vinden? En heeft dit geen consequenties voor mijn huidige abonnement? 

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco Als je ingelogd bent in MijnKPN ga je naar Meer opties bekijken > scroll je naar beneden, daar klik je onder beheer op abonnementen en daar onder aan de pagina vind je de optie abonnement verbergen. 

Helaas heeft deze oplossing ook niet gewerkt.

Ik krijg nog steeds hetzelfde probleem.

 

Reputatie 7
Badge +20

@Blasco Ik heb even navraag gedaan voor je. Hopelijk komt daar uit waar het aan ligt. Ik hoop snel reactie te krijgen en dan hoor je dat uiteraard. 

Ben erg benieuwd wat daar uitkomt.

Reputatie 7
Badge +17

@Blasco er is ondertussen reactie gekomen. Vanuit daar is alleen nog de vraag of je zou kunnen bevestigen op welk moment je deze foutmelding krijgt. Of dat direct na het inloggen is, of dat je bijvoorbeeld wel eerst een aantal stappen kunt doorlopen.

Na het inloggen als ik de wifi manager ga starten, krijg ik gelijk de melding. 

Weten jullie al wat het probleem zou kunnen zijn?

Reputatie 7

Op dit moment hebben we nog geen update gekregen van de specialisten @Blasco, wij wachten daar ook nog op. Als we een update hebben zullen we deze hier met je delen.

Bedankt voor de mededeling.  Ik hoop dat men het snel oplost. 

Ik heb sinds 2 weken een experiabox v10 omdat mijn experiabox v8 het heeft begeven. Ik merk alleen dat mijn wifi op zolder niet echt toereikend is. Mijn wifi lijkt wel een knipperlicht. Soms wel en dan weer niks. Dit probleem had ik niet met mijn experiabox v8. Kan ik hier wat aan doen? 

Reputatie 7
Badge +19

Met de KPN wifi manager zou je tot een oplossing moeten komen @Blasco. De specialisten zijn nog bezig om die voor jou toegankelijk te maken. 

Dit moet dus via wifi manager goedkomen. Bedankt alvast.

Reputatie 7
Badge +20

De KPN WIFI manager is best grappig.

Ik gebruikte hem op de Desktop (zonder WIFI) en gaf aan dat ik geen WIFI versterkers wilde hebben.

Daarna ging hij verder met helpen (dacht ik).

En toen kreeg ik het volgende scherm met de mededeling:

“loop nu met dit apparaat naar het punt waar je WIFI wilt controleren” (zoiets).

Een Desktop zonder wifi meenemen (met los toetsenbord, muis en monitor) lijkt mij niet het juiste antwoord.

En bij 80 mq al zeggen dat je 2 WIFI versterkers nodig hebt? Op 1 verdieping?

 

Verder heb ik, gelukkig, overal in ons appartement WIFI.

De V10 is een goede Experiabox.:wink:

Reputatie 7
Badge +17

Het zou dus handiger zijn als onze Wifi Manager herkent wanneer je niet met wifi bent verbonden. :sweat_smile: Ik ga deze feedback meenemen.

Reputatie 3
Badge +2

Ik dacht laat ik de Wifi Manager ook maar eens proberen omdat ik wat problemen heb met de Wifi in mijn huis en een extra SuperWifi nodig heb.

Ik heb al eerder 4 SuperWifi's aangeschaft maar dat is, zeker na de laatste firmware update waardoor het 5 Ghz bereik volgens mij echt minder is, niet voldoende.

Ik heb een nieuw hoog huis met lekker veel beton, 4 verdiepingen aangegeven in de Wifi Manager, maar deze 'weet' dat ik al 4 SuperWifi's heb en dat is wel genoeg volgens de Wifi Manager.

Zelfs met 2 SuperWifi's uitgeschakeld, waardoor ik nog maar een 11 Mbit/s 2.4 Ghz verbinding kan opzetten als ik ergens op een overloop ga zitten is nog steeds prima volgens de Wifi Manager.
Ik vraag mij echt af wat de criteria bij KPN zijn voor een goed Wifi maar bij mij liggen die anders.

Probleem is dat een aantal apparaten welke ik heb niet blij wordt van de aanwezig 'band steering'.
Ze worden geregeld van de 2.4 GHz geschopt om ze op de 5 GHz te krijgen waarna ze aan de 5 verbinden om even daarna zelf te bepalen dat de 2.4 toch 'lekkerder' is en schakelen weer terug.
Maar daar is de SuperWifi het niet mee eens en het spelletje begint weer opnieuw.

Nu zou dit vanzelf moeten stoppen omdat de SuperWifi volgens mij zou moeten leren dat er apparaten zijn die hier niet goed mee om kunnen gaan en dan deze niet meer proberen om te zetten naar de 5 maar dat werk niet of maar heel tijdelijk.
Zelfs de MAC adressen vastzetten op de apparaten zodat deze goed herkenbaar blijven voor de SuperWifi helpt niet en zelf aanpassingen doen aan de band steering kan niet.

Ik weet dat het een combinatie probleem is tussen de SuperWifi en de bepaalde apparaten maar ik kan dit oplossen door te zorgen dat de 5 GHz dekking goed in orde is waardoor die apparaten die ook willen blijven gebruiken, maar daar heb ik wel extra SuperWifi's voor nodig.

Op dit moment heb ik er twee in gebruik op de bg, één op de 1e en één op de 2e verdieping. 
Op de zolder, waar ik zit te thuiswerken, heb ik er nog geen.

Nu was mijn idee om via de Wifi Manager (minimaal) één SuperWifi 2 aan te schaffen en deze in de woonkamer aan te sluiten op de UTP kabel van de TV ontvanger en de TV ontvanger weer op de SuperWifi 2.
De vrijgekomen SuperWifi kan dan naar de zolder verhuizen waar ik echt geen mogelijkheid heb om een kabel naar toe te krijgen.

Ik sla dan twee vliegen in een klap, de woonkamer SuperWifi, die nu nog draadloos is en het altijd goed gedaan heeft maar nu geregeld 'geel' is ondanks dat ik hem dichterbij heb gezet, wordt dan bedraad aangesloten en ik het betere (5 GHz) Wifi op mijn zolder.

Maar wat ik ook doe ik krijg er geen aangeboden vanuit de Wifi Manager.


Is er een mogelijkheid om toch, tegen de zeer aantrekkelijke prijs van € 29,50, extra SuperWifi 2's aan te schaffen?

Reputatie 7
Badge +13

Hallo @LuToLu, welkom. 

Wat vervelend dat de Wifi manager niet het gewenste resultaat oplevert. Het enige wat ik je aan kan raden is dat je de Wifi manager opnieuw uit voert. Ik hoop dat het lukt, succes! 

Ik heb nog van die oudere vierkante wifi punten. Die heb ik overigens pas een jaar of 2-3 en zijn nu al verouderd. Nu wil ik deze vervangen door de nieuwe wifimanagers. Mijn wifi is niet best met vlagen en de tv heeft af en toe ene korte stilstand. Kreeg een mail over de wifipunten waarbij ik de wifimanager met doorlopen.  Maar als ik alle resets etc dan heb ik alleen de optie om een monteur langs te laten komen, Ik wil gewoon 3 punten bestellen tegen de prijs van EUR 40 per stuk. Hoe doe ik dat nu?