KPN Wifi Versterker icm V10

  • 23 juli 2015
  • 12 reacties
  • 1745 keer bekeken

Reputatie 3
Badge
Ik heb nu - eindelijk - een V10 i.c.m. een KPN Wifi Versterker. Alleen nu schijnt die niet uit te zenden op zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz. Wat doe ik verkeerd?

https://

https://


12 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Kan je deze app gebruiken op een telefoon om te kijken of er 2 signalen zijn? Ik vermoed dat hij wel uitzend maar met dezelfde naam zoals te zien is in de screenshot.

Heb je deze bedraad aangesloten (in Accespoint modus) of als repeater/versterker?

Robin

Reputatie 3
Badge
 Als repeater. Maar ik dacht dat dan ook dual band zou moeten zijn? En heb geen Android.. ;o Ik ben met mijn iPhone 6 wel verbonden met de 5Ghz band en bijv. de Toon met de 2,4Ghz met de V10. Dus de V10 zend in ieder geval beide banden uit. De afstand er tussen is ongeveer de versterker en de v10 is ongeveer max 10 meter en hoeft alleen een houten deur door, als die dicht staat dan te minsten. Want gebruik hem eigenlijk voor op balkon.

Reputatie 3
Badge
V10 

https://

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Als je hem uitzet, en een plek zoekt met slecht bereik kan je wel kijken naar het aantal streepjes. Dan de versterker aanzetten en kijken of het bereik beter is. ;)

De versterker zend namelijk dezelde namen uit.

Ik zou hem als accespoint gebruiken, maar als een repeater is wat je wilt moet je dat doen.

Robin

Reputatie 3
Badge
 Hij staat er nu pal naast en herstart. Ik ga eens bekabeld aansluiten en dan loskoppelen misschien dat dat zin heeft maar lijkt me niet. Snap niet wat ik verkeerd doet. Of hij kan gewoon geen twee banden repeatenhttps://

Reputatie 3
Badge
Bekabeld":

https://

Reputatie 7
Badge +30
Marshall schreef:
@RobinFlikkema Hij staat er nu pal naast en herstart. Ik ga eens bekabeld aansluiten en dan loskoppelen misschien dat dat zin heeft maar lijkt me niet. Snap niet wat ik verkeerd doet. Of hij kan gewoon geen twee banden repeatenhttps://

Hallo,

Oooh! Je wilt dat de versterker de 5Ghz oppakt? Dat is natuulijk wel "nodig" als je hem in repeater modus hebt staan.

Ik snap eigenlijk niet wat je bedoelt, zou je kunnen vertellen wat je graag wilt, en wat het probleem is?

Robin

Reputatie 3
Badge
Mijn V10 zend uit op twee banden. Ik wil dat de wifi versterker die twee banden ook repeat. Dus ik wil dat de V10 zowel 2,4ghz als 5ghz uitzend zonder deze bedraad aan te sluiten. Ik had net iets van spanning tree aangezet. En nu schijnt die alleen op 5ghz uit te zenden wat betekent dat ik nu met mijn laptop niet meer in de web interface van dat ding kan want die ondersteunt geen 5ghz. Hahaha. 

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

De Webinterface is het beste Nederlands-Engels wat ik ooit gezien heb!

Ik weet niet of 'ie beide banden kan repeaten, maar 5Ghz repeaten als 2.4 en 5 zou genoeg zijn. Is deze optie er niet in de Wizard? Het is m.i. niet te vinden in AP settings en geavanceerde instellingen. Ik heb zelf geen "versterker", haha

Het is wel slim op "Band steering" aan te zetten, in hetzelfde menu als "Spanning tree"

Je kan ook het hele probleem omzeilen door hem bedraad te gebruiken, hiermee zal je een hogere snelheid halen via 5Ghz.

Robin

Reputatie 3
Badge
Haha. Ik laat het maar gewoon wat voor het is. Thanks btw . 2,4Ghz is prima voor op balkon. En alle gasten hebben toch geen telefoon die 5ghz aankan. Vermoed ik.

Reputatie 7
Een STA kan maar via één band verbinding maken met een Wi-Fi "basisstation", zoals de V10. Helaas kent de V10 nog geen bandsteering (schijnt er wel te komen), waarmee de voorkeur voor 5 GHz bepaald kan worden (als dat de beste snelheid oplevert). Nu pakt een STA (versterker maar ook andere Wi-Fi devices) de band op die het eerst "voorbij komt". En dat verklaart dus waarom jouw versterker (meestal?) verbinding maakt op 2,4 GHz. Ik vermoed dat als je op de V10 de 2,4 GHz ff uitzet, de Versterker de 5 GHz band wel oppakt als STA (eventueel de setup van de versterker nog een keer uitvoeren dan).

En ook ik wil me aansluiten bij de het afvies van Robin: sluit de versterker vooral bekabeld aan. Via de repeaterfunctie raak je direct de helft van je snelheid kwijt (ongeacht de signaalsterkte), doordat W-Fi altijd maar half duplex is. Het is mooi dat de STA-functie bestaat voor als het echt niet anders kan maar mooi is anders.

Ik heb een V10 én een Versterker, maar als AP, niet als STA. Ik zorg er wel voor dat de kanalen van de V10 en de Versterker niet hetzelfde zijn (bij 2,4 GHz zitten daar minstens 4 kanalen tussen). SSIDs heb ik (na een testperiode) gelijk getrokken.

En door op je V10 een DHCP-binding te maken voor het MAC-adres van je Versterker kun je het IP-adres van de Versterker zelf bepalen, zodat die niet midden in de range van door DHCP beheerde IP-adressen valt (zoals nu met ...2.149). Bovendien: als de V10 (ook via DHCP-binding) een adres toekent aan de Versterker is dat adres vanzelf niet meer beschikbaar voor andere devices. Mijn Versterker heb ik op ...2.252 ingesteld (2 onder dat van de V10 zelf).

Oh ja, Spanning Tree is iets voor bedrijfsnetwerken (waar netwerklussen kunnen voorkomen), maar heeft in eenvoudige thuisnetwerken geen betekenis en kan dus beter uitblijven. Beam forming daarentegen zou wel kunnen helpen het Wi-Fi-signaal efficiënter te gebruiken.

Reputatie 3
Badge
 Henk, heel erg bedankt voor je uitbundige reactie. Ben weer wat wijzer geworden. Maar ik woon in een appartement van 50 m2 gelijkvloers dus zo min mogelijk kabels. Is echt puur voor op balkon, haha. Een wifi versterker in zo'n klein huis met dunne muren is eigenlijk ook een beetje van de zotte. 

Alleen de vraag? Waarom zou ik het ip adres van de versterker willen wijzigen? #domdomdom

Reageer