Nieuws: KPN begint ipv6-uitrol naar consumenten

  • 13 mei 2015
  • 0 reacties
  • 803 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +9
KPN is begonnen met het verstrekken van ipv6-adressen aan consumenten in de regio Hilversum. Het gaat om een pilot maar KPN is van plan de uitrol over enkele maanden geleidelijk uit te breiden. Dat bevestigt de provider aan Tweakers.

Het gaat bij de uitrol om een dualstack-implementatie: gebruikers behouden dus ook een ipv4-adres. "We zijn bezig ipv6 in een beperkte regio aan te zetten", bevestigt KPN-woordvoerder Stefan Simons tegen Tweakers, "Het gaat om een observatieperiode. Na die periode gaan we het geleidelijk uitbreiden. Dat moet in de komende maanden gebeuren."

Informatie over die uitbreiding en het eventueel verstrekken van nieuwe modems om dit mogelijk te maken kan Simons nog niet geven: "Daarvoor is het nog te vroeg." Geruchten over een op handen zijnde ipv6-uitrol door KPN gingen al een tijdje de ronde. Op het forum van de provider liet een klant uit Hilversum met een Glasvezel 500Mbit/s-abo dinsdag weten dat zijn Xperiabox een ipv6-adres geleverd kreeg.

KPN-dochter Xs4all startte al in 2010 met een pilot voor ipv6 en sinds 2012 voorziet die provider klanten standaard van zo'n adres. Ook verschillende andere aanbieders zijn inmiddels begonnen met een geleidelijke overstap. Bij veel providers is die overstap veel later op gang gekomen dan ze aanvankelijk van plan waren.

Meer informatie over ipv6 is te vinden in het achtergrondartikel: Ipv4 en ipv6: hoe zat dat ook alweer?

http://tweakers.net/nieuws/103041/kpn-begint-ipv6-uitrol-naar-consumenten.html


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer