router

  • 24 november 2013
  • 23 reacties
  • 6826 keer bekeken

Kan ik een andere router (Icuci) hangen/koppelen aan de Experiabox V8 op een van de gele poorten?


23 reacties

Reputatie 3
Badge
Er zijn volgensmij meerdere mensen die dit doen. Maar waarom gebruik je niet de ExperiaBox? Of is de verbingssnelheid niet hoog genoeg?

Weet ik nog niet. Heb de zaak nog niet aangesloten. Zit alleen met een bedraadnetwerk in huis voor pinter boven en de TV boven die via UTP aangestuurd moet (kan) worden. Daarvoor wil het bestaande netwerk met router gebruiken.

Reputatie 7
Een tweede router achter de Expedia Box aansluiten is mogelijk mits de WAN poort van die router een UTP poort is en niet een DSL poort.

Wel is het zo dat de televisie (mits we hier praten over een KPN televisie ontvanger) rechtstreeks op de Expedia Box aangesloten moet worden.
als je glasvezel hebt met de experia v8 kun je heel zeker geen eigen router aansluiten,ik heb alle mogelijkheden geprobeerd o.a.samen met de experts van Apple geprobeerd een airport expres aan

te sluiten wat dus niet lukte,vervolgens samen met het expertteam van kpn geprobeerd een router

de linksys EA 6300 aan te sluiten wat dus ook niet ging....ik probeer nu al weken lang een experia V9

te krijgen want daar kun je wel een router op aansluiten maar de helpdesk van kpn wil maar weer eens niet meewerken zoals gewoonlijk.

Reputatie 7
Ik heb zowel achter de TG789vn als de V8 als de V9 zonder problemen een eigen router operationeel gehad, geen probleem!
Reputatie 7
MathijsKersten schreef:
als je glasvezel hebt met de experia v8 kun je heel zeker geen eigen router aansluiten,ik heb alle mogelijkheden geprobeerd o.a.samen met de experts van Apple geprobeerd een airport expres aan

te sluiten wat dus niet lukte,vervolgens samen met het expertteam van kpn geprobeerd een router

de linksys EA 6300 aan te sluiten wat dus ook niet ging....ik probeer nu al weken lang een experia V9

te krijgen want daar kun je wel een router op aansluiten maar de helpdesk van kpn wil maar weer eens niet meewerken zoals gewoonlijk.

Ik heb een EA6500 als bridge achter een V8 hangen, welliswaar geen glasvezel maar dat zou toch geen verschil mogen maken?

glasvezel of adsl maakt we degelijk verschil,toen ik adsl had werkte bij mij de airplay van mijn apple tv,iphone en ipad perfekt maar sinds ik de experia V8 en glasvezel heb niet meer....ik ben al 6 mnd. bezig om een oplossing te zoeken en heb al diverse experts geraadpleegd maar niemand heeft een oplossing,het probleem is dat de V8 geen bonjour van apple ondersteunt en tot nu toe weigerd kpn om een V9 te sturen om mijn probleem op te lossen....steeds als ik de helpdesk bel zeggen ze dat ze het probleem gaan oplossen en mij terug bellen....maar dat doen ze dus nooit,ik hoop dus dat iemand op dit forum kan helpen want ik word er een beetje moe van...

Reputatie 7
@MathijsKersten,

Dit ligt niet aan het glasvezel of ADSL, maar aan de configuratie van de Experia Boxen van tegenwoordig.

Helaas ondersteunt de V9 ook geen bonjour. Het maakt dus niet uit of je nu een V8 of een V9 bezit, scannen naar "Airport wireless devices" vanuit het Airport configuratie programma zal niet werken aangezien dit gebruik maakt van bonjour.

Voor bonjour is muticasting vereist en KPN heeft "in al zijn wijsheid" (ahum) besloten om de multicasting functionaliteit op hun routers uit te zetten en de mogelijkheid om deze aan te zetten te verwijderen.

Feitelijk zegt KPN dus: Apple bezitters, zoek a.u.b. een andere provider, wij ondersteunen uw apparatuur niet.

Ik weet niet of dit zo "verstandig" is van KPN, maar ja, naar de klant luisteren doet KPN sowieso niet. (Zij denken alles "beter te weten". :@)

Toch is een Airport Express wel achter een Experia Box te gebruiken. Ik heb er hier ook één operationeel.

Om hem te configureren zal je echter niet naar "Airport wireless devices" moeten scannen, maar moeten kiezen voor de optie "Configure other...".

Door daar het aan de Airport Express toegewezen IP-adres in te geven en het wachtwoord van de Airport Express, zal je deze kunnen configureren.

beste wjb,

de apple helpdesk is uren bezig geweest om mijn airport expres te configureren wat dus ook lukte

maar dan werkte mijn wifi dus niet meer,zij kwamen dan ook tot de conclusie dat het niet mogelijk was,hetzelfde heb ik gehad met een expert van kpn hij kwam dus tot dezelfde conclusie.....

ik heb nu van een monteur van reggefiber gehoord dat de V9 een ZTE modem is waar het wel bij kan

maar de helpdesk belooft dus weer van alles maar doet weer niks...ik heb zelfs brieven gestuurd naar 

de directie van de klantenservice maar krijg een brief terug dat zij niets voor mij kunnen doen..helaas.

ik vraag mij af of een van de webcare specialisten op dit forum kan helpen of heeft kpn liever dat je naar een andere provider gaat?????

voor mensen die klagen over langzame wifi met de experia V8 het volgende ..ik had hier nm.ook last van..

ik heb nu aan de V8 een accesspoint hangen de sitecom WLX-2000 en heb nu draadloos 65/35 mbps...

Reputatie 7
Beste MathijsKersten,

Ik heb hier alle glasvezelrouters van KPN gehad, en heb momenteel nog een ZTE H220N, een V8 en een V9 (ZTE H368N). (Alleen de TG789vn heb ik weer mogen inleveren.)

Geen van deze routers ondersteunt bonjour aangezien op al deze routers multicasting is uitgezet en de optie om multicasting aan te zetten is verwijderd.

Ik moet je dus teleurstellen, bonjour werkt ook niet in combinatie met een V9 aangezien een vereiste van bonjour is dat multicasting aan staat. Je kunt dan nog steeds gebruik maken

Ik heb ook het gevoel dat KPN reacties op topics in dit forum niet leest en blijkbaar dus ook niet geïnteresseerd in de kennis en ervaring van haar klanten. Dit gaat zelf zo ver dat het soms beter is om als forumlid niet te reageren op een nieuw topic omdat dan blijkbaar de KPN Webcare medewerkers geen aandacht meer besteden aan het topic.

Je geeft overigens aan dat jouw wifi niet meer werkte. Betreft het hier de wifi van de Apple Express of van de Experia Box?

hallo wjb,

als de airport expres geconfigureerd was had ik op mijn macbook nog maar een snelheid van 6 mbps,

dat werkte dus echt niet,ik heb speciaal glasvezel genomen voor de snelheid met een pakket van 100/100,

nu met het accesspoint kom ik dus op 65/35 en dat is voor draadloos wel redelijk.

ik had nog hoop dat de V9 mijn probleem kon oplossen maar als dat niet zo is ben ik genoodzaakt een 

andere provider te zoeken.

het is toch wel diep treurig dat een bedrijf als KPN geen fatsoenlijk modem kan leveren,andere providers kunnen dat namelijk wel.

Reputatie 7
Hoi MathijsKersten,

Ik heb een vrij oude airport express die nog geen wifi 802.1n ondersteunt.

De maximale snelheid van mijn airport express is dus 54Mbps.

Ook ik haal hiermee maar een schramele 15Mbps.

Dit ligt echter niet aan de Experia Box, maar eerder aan de airport express zelf.

Ik heb deze ook achter een andere router geplaatst een ook daar is het resultaat een schramele 15 Mbps.

Ondersteunt jouw airport express wifi 802.1n?

Heb jij de airport express rechtstreeks aan de Experia Box gekoppeld of op een switch waar ook een TV (KPN) op is aangesloten.

Dit laatste is killing voor Apple apparatuur aangezien ze dan vrolijk de TV streams gaan broadcasten naar alle draadloos aangesloten apparaten.

hallo wjb,

ik had gewoon de allernieuwste airport express, welke wifi hij had weet ik niet want ik heb hem

terug gestuurd naar apple...verder had ik hem rechtstreeks aangesloten op de experiabox...

weet jij misschien ook of een router aansluiten op de V9 wel werkt of is dat hetzelfde als op de V8 ??????

Reputatie 7
Er bestaat nog al wat spraakverwarring bij het begrip router versus het begrip accesspoint.

Beide zijn zonder problemen aan te sluiten op een V9.

Ik heb hier zelf een Cisco RV180W (router) achter mijn V9 hangen en die is als DMZ op de V9 gedefinieerd. Deze router is bedoeld voor het zakelijke gedeelte van mijn netwerk thuis en is van buitenaf alleen via een VPN verbinding te benaderen. (Iets wat de routers van KPN niet ondersteunen.)

Doordat deze router als DMZ gedefinieerd is, heeft de firewall van de V9 dus ook geen invloed op het verkeer tussen die router en het Internet.

Tevens heb ik hier een Cisco WAP4410N (accesspoint) achter mijn V9 hangen die gebruikt wordt om de tweede verdieping van mijn woning te voorzien van krachtig wifi binnen het privé netwerk.

Overigens is het bovenstaande ook net zo eenvoudig (en succesvol) te realiseren met de V8. Ik spreek uit ervaring want dezelfde configuratie heb ik hier ook achter een V8 draaiende gehad.

Als je echt een router (en niet een accesspoint) bedoelt, dan moet je wel even opletten welk type router.

Dit moet geen DSL router hebben, maar een router waarvan de WAN poort een gewone "Ethernet poort" is.

De router moet zijn IP adres van de DHCP server van de "bovenliggende" router (Experia Box) kunnen ontvangen. (Iedereen die nog handmatig IP adressen toewijst aan apparaten achter een DHCP server moeten ze opsluiten 😉, ze maken zichzelf het leven zuur) 

hallo wjb,

de router welke wij geprobeerd hebben was de linksys EA 6300 en dat ging dus ook niet,weet jij 

met welke router het wel kan? en als dat lukt werkt mijn airplay dan ook weer en hoe is dan de wifi snelheid want die is voor mij belangrijk want ik maak regelmatig gebruik van facetime.

ik ben al vanaf juni bezig om een oplossing te zoeken maar niets werkt....daarom had ik ook graag de

experia V9 geprobeerd maar daar werkt kpn weer niet aan mee....

Reputatie 7
Hoi Mathijs,

Ik heb de manual (link naar manual) van de Linksys EA6300 eens bekeken, maar mis precies het onderdeel waaraan ik kan vaststellen of die linksys op jouw V8 aan te sluiten is.

Kan jij mij vertellen welke keuzen jij hebt voor de "ISP Internet connection type"?

( Router settings -> Connectivity -> Internet settings -> IPv4)

Zie pagina 24/25 van de manual.

Als daar een keuze op basis van DHCP aanwezig is, dan kan je die Linksys EA6300 goed gebruiken in combinatie met de KPN routers.

Elke router waarvan de internet poort op basis van DHCP ingesteld kan worden is geschikt.

hallo wjb,

helaas heb ik de linksys ook niet meer ...heb hem teruggestuurd...het expertteam van kpn is geruime

tijd bezig geweest om hem te instaleren maar dat lukte dus ook niet,er werd mij de raad gegeven te

wachten op de V9 want daar zou het wel bij kunnen...maar nu ik steeds blijf bellen om een V9 doen ze weer moeilijk en krijg ik er geen,ik heb zelfs een brief gestuurd naar de directie van de klantenserves en 

krijg een brief terug dat zij mij niet kunnen helpen met airplay van apple....ik vraag mij dus ook af waarom 

de een wel een V9 krijgt en de ander weer niet...het ligt er bij kpn maar net aan wie je treft bij de 

helpdesk,ik heb er al vele gehad maar nog steeds niet de goede.

Reputatie 7
Als het "expertteam" van KPN geruime tijd bezig geweest is, dan heeft je dat waarschijnlijk ook veel geld gekost.

Je weet als het goed is nu al twee type routers die je zou kunnen gebruiken (Cisco RV180W en Linksys EA6500). Overigens ben ik er van overtuigd dat de Linksys EA6300 ook gewoon had gekund.

Ze geven jou dus de raad om op de V9 te wachten terwijl ze "weten" dat de V9 maar mondjesmaat wordt uitgeleverd en dat de kans dat je de V9 krijgt van KPN nagenoeg nihil is.

Hieruit blijkt maar weer eens de incompetentie van vele KPN medewerkers.

Een onzin advies, met een V8 kan het ook en een V9 krijg je toch niet.

Als Airplay voor jou belangrijk is, dan ben je bij KPN inderdaad aan het verkeerde adres, ook met de V9.

Ik weet niet of het technisch onvermogen is van KPN of wellicht "policy" omdat daarmee Apple TV mogelijk wordt en dat wellicht zou kunnen gaan concureren mat KPN TV (ik zie het niet gebeuren), maar feit is dat ze maar één kleine instelling op de router hoeven aan te passen, namelijk het toestaan van multicasting.

Mijns inziens een kleinigheidje voor het firmware team, maar blijkbaar voor KPN niet.

Het alternatief is, zoals je eigenlijk al van plan was, een eigen router achter die van KPN.

Ik kan je zeggen, een verademing, geen last meer van de beperkingen van de KPN routers en de trage en incapabele organisatie KPN.

Mijn advies (gratis en voor niets) koop een eigen (geschikte) router en configureer deze als DMZ Host achter de KPN router.

Sluit alle KPN TV ontvangers aan op de KPN router en alle andere apparatuur op jouw eigen router.

De KPN router wordt dan dus alleen gebruikt voor telefonie en TV en als doorgeefluik tussen Internet en het netwerk achter jouw eigen router.

Tweede advies (ook gratis en voor niets): Als je ooit via Internet (waar ook ter wereld) wilt kunnen werken op een PC/Server in jouw eigen netwerk, zorg er dan voor dat de eigen router VPN ondersteunt, waardoor je de PC, tablet of telefoon die je bij je hebt feitelijk onderdeel kan laten worden van het eigen netwerk en beveiligd gegevens kunt uitwisselen.

hallo wjb,

bedankt voor je advies,ik ga maar weer op zoek naar een expert om toch te proberen een EA6500

aan te sluiten op mijn V8,zonder hulp lukt mij dat nm. niet,het resultaat laat ik je dan later wel weten...

als dat weer niet lukt is er maar een andere mogelijkheid en dat is een andere provider nemen...

Reputatie 7
Hoi Mathijs,

Ik help je graag met het aansluiten van die EA6500, als nodig.

Post gerust je vragen of stuur me een privé bericht als je ergens niet uit komt.

Desnoods kunnen we zelfs een teamviewer sessie opzetten zodat ik je op afstand kan ondersteunen.

Reputatie 7
Ik heb ook een EA6500, maar die gebruik ik in bridge modus. Omdat ik geen zin heb in het onderhouden van twee adresreeksen (192.168.2 van de V8 en 192.168.1 van de EA6500). Nadeel is dat je van de EA6500 de externe toegang via de website van Linksys uitschakelt, en nog wel een paar leuke dingen. Overigens: als je een EA6500 hebt (of een andere Linksys) zorg er dan voor dat je ergens nog een computer met ten hoogste IE10 achter de hand hebt. Linksys vindt IE11 "te oud". Vreemd: van andere veel minder gebruike browsers vormen nieuwe versies geen probleem, maar IE11 (zowel op W7 als W8.1) is een probleem. Echt bijzonder amateuristisch van Linksys waarover op hun forum dan ook behoordlijk geklaagd wordt.

Reputatie 7
Hoi Henk2304,

Een eigen IP reeks achter de Linksys heeft wel zo z'n voordelen.

1) Apparaten die direct op de KPN router zijn aangesloten kunnen geen apparaten achter de eigen router benaderen. Andersom wel. (Voor als je een "guest" wifi netwerk zou willen hebben.)

2) Je maakt geen gebruik van de DHCP server van de KPN router voor apparaten aangesloten op de eigen router.

3) UPnP achter de eigen router werkt, terwijl dat in bridge mode afhankelijk is van de KPN router.

4) Verkeer tussen twee apparaten achter de eigen router blijft werken ookal staat de KPN router uit of heeft deze een storing.

5) De KPN router wordt alleen nog maar gebruikt als doorgeefluik tussen Internet en het netwerk achter jouw eigen router.

Ik neem aan dat je het "onderhoud" van de adresreeksen overlaat aan de routers zelf (DHCP) en dat je die niet zelf (handmatig) op één van de achterliggende apparaten beheert. Als je dat wel doet, overweeg dan om alle aangesloten apparaten een IP adres van de DHCP server te laten krijgen en zet ze eventueel vast op de router, niet op het apparaat.

Reputatie 7
Het voordeel van mijn configuratie is dat ik beide systemen door elkaar heen kan gebruiken. Zo kan ik de V8 in de meterkast laten en de EA6500 op een hogere verdieping zetten, verbonden door een Cat 5e of 6 kabel. Het SSID en w8woord stel ik dan voor beiden hetzelfde in, met ieder wel verschillende kanalen. Zo heb ik mijn Wi-Fi wat door het huis verspreid en boven ook nog een goed signaal. UPnP gebruik ik eigenlijk niet, ik heb één poortje geforward naar mijn home server en dat werkt goed. Ik heb de Linksys oorspronkelijk op jouw manier geconfigureerd, maar toen kon ik via de Linksys niet in de configuratie van de V8 komen (moest daar telkens een kabel voor aanleggen). Voor mij wegen de voordelen van die configuratie niet op tegen de nadelen.

En op dit moment zou ik al helemaal een probleem hebben omdat de Linksys IE11 niet ondersteunt (is "te oud"), de V8 wel! En ik ga geen andere browser installeren. Had ik dat tevoren geweten, dat had ik sowieso niet voor de Linksys gekozen maar voor de ASUS (66ac of zoiets). Een bedrijf dat zo arrogant is dat ze de nieuwste versie van 's-werelds veruit meest gebruikte browser niet ondersteunt laat ik doorgaans ook links liggen.

Reageer