Beantwoord

Router aan Experia Box V10a

  • 20 May 2020
  • 9 reacties
  • 136 keer bekeken

Door de nieuwe router van kpn “overstap Telfort - KPN “ kom ik een lan poort tekort, is het mogelijk om achter de experiabox een router te plaatsen ,die dit probleem op lost dus extra lan poorten en eventueel WiFi via deze router. Anders moet ik een switch kopen die dit probleem oplost. En kan ik ook de WiFi van de experiabox blijven gebruiken, er moet nogal wat op.
 

groet 

icon

Beste antwoord door Joep1965 20 May 2020, 10:50

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

9 reacties

Badge +19

Een extra router is niet verstandig. Neem een accespoint om Wi-Fi te verbeteren. Doe de Wi-Fi manager een keer. https://www.kpn.com/internet/wifi/manager.htm#/login en als je een switch koopt moet die wel igmp snooping ondersteunen. Dit is een goeie https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/511342/switch-netgear-gs105e/?pageCount=1&pos=661

Joep 1965 Kan je me vertellen waar igmp snooping voor staat.

Reputatie 7
Badge +24

Igmp snooping zorgt er voor dat de tv stream die over de Experiabox binnenkomt als je tv kijkt alleen naar je tv ontvanger gaat. En niet over je hele netwerk verstuurd word naar al je apparaten. Want dan word je netwerk overbelast en krijg je te maken met uitvallende apparaten.

Als je geen tv hebt van KPN, dan heb je er niets mee te maken. Voor Netflix of andere tv diensten is het niet nodig.

Reputatie 7
Badge +24

Ik heb gister toevallig net deze besteld:

https://m.alternate.nl/Netgear/ProSAFE-Gigabit-Plus-Switch-GS108E-300PES/html/product/1172015

Dit is dezelfde als de link van @Joep1965, alleen dan heeft die 8 poorten. Lees de reacties op deze pagina ook eens.

Joep en Nick bedankt voor de duidelijke uitleg, het wordt een vier poortje “ lan “.

Toch nog even je kan de router ook omzetten naar accespoint of niet

Reputatie 7
Badge +24

Toch nog even je kan de router ook omzetten naar accespoint of niet

Wat bedoelt u precies? Sommige routers kun je in accespoint mode zetten ja. Maar daar heeft u in uw situatie niets aan voor zover ik me kan bedenken. De Experiabox zorgt voor wifi. Een wifi router in accespoint mode er vlak naast plaatsen is zinloos.

ik wil dit nog even kwijt, bedankt voor het meedenken, snel antwoord en tips ik heb inderdaad de netgear besteld. Handig zo'n tip, wel slordig om nog een lan-poort eraf te halen. Ik weet verder niet hoe ik dit afsluit . maar bedank allemaal . 

Groet Ruud

Reputatie 7
Badge +19

@RoedieBa Fijn om te horen Ruud! Er is een ‘beste antwoord’ gemarkeerd, dat is voldoende en het duidelijkst voor het topic :slight_smile: Laat het gerust hier op het forum weten als we iets voor je kunnen doen.