Vraag

Snelheidstest meet 500Mbit/s maar mijn internet lijkt langzamer te worden, wat kan ik uitproberen?

  • 23 November 2021
  • 7 reacties
  • 75 keer bekeken

box 12, glasvezel 500

 

Mijn internet snelheid lijkt steeds langzamer te worden, maar snelheid tests geven 500Mbit aan. Films zijn constant aan het bufferen. Modem herstart, gereset, maar werkt niet.

Het modem kan ik niet benaderen, ubuntu. Windows, android.

 

Wat kan ik nog meer proberen?

 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

7 reacties

Reputatie 7
Badge +12

Hoi @Glim150 en welkom hier op het Forum :)

 

Goed dat je aan de spreekwoordelijke bel trekt en leuk dat je ons via deze weg hebt weten te vinden! Waar ik in eerste instantie benieuwd naar ben, is hoe je deze snelheid hebt gemeten; met een bekabelde verbinding of via de Wi-Fi? Mocht je deze snelheid draadloos hebben gemeten dan zou ik je willen vragen om de snelheid eens te meten met een bekabelde verbinding. Wat in dit geval sowieso geen kwaad kan, is om het glasvezelkastje eens te resetten door deze minimaal 2 minuten stroomloos te maken. Ik zie je bevindingen in ieder geval graag tegemoet.

Hoi Jan,

De snelheid heb ik inderdaad bekabeld en via de wifi gemeten, ook resetten en 10minuten zonder stroom geprobeerd. Zowel op Ubuntu LTS, Windows en Android.

Op Ubuntu en Windows blijven films en YouTube constant herladen. Het uitzetten van de vpn lijkt niks te veranderen.

Dit probleem is pas van de laatste 1of 2 weken. Ik zag dat er ook nog een router update is geweest, heeft dit er iets mee te maken?

Router valt nog steeds niet te benaderen.

Reputatie 7
Badge +12

Wat voor melding krijg je precies te zien wanneer je het modem probeert te benaderen @Glim150 ? En was dit eerder wel gewoon mogelijk? Ik heb hier ook nog niet meteen een verklaring voor maar maak er natuurlijk graag werk van. Zou jij daarom je forumprofiel voor me in willen vullen en een seintje geven zodra je dit hebt gedaan? Dan kijk ik vanuit daar verder :)

Reputatie 7
Badge +12

Goedemiddag @Glim150 , ik zag dat je je profiel had ingevuld en ben meteen je verbinding eens door gaan meten maar zie geen gekkigheden. Wat in dit geval sowieso geen kwaad kan, is om het glasvezelkastje eens te resetten door deze minimaal 2 minuten stroomloos te maken. Dat gaat er niet voor zorgen dat je daarna in kunt loggen op het modem maar hopelijk ervaar jij daarna ook wat meer snelheid. Laat je me weten wat op dit moment de stand van zaken is?

Hoi Jan,

 

Ondertussen heb ik nieuwe pc met 64Gb ram, waardoor het bufferren opgelost lijkt (voorheen 16Gb).

Het duurd alleen vrij lang (2min) voordat er een verbinding kan worden gemaakt. Ook kan ik nog steeds niet inloggen op het modem. Natuurlijk gereset en 10min van het stroom af gehaald.

 

Met de KPN test haal ik 450/280 wat eigenlijk 500/500 zou moeten zijn?

Het probleem lijkt het niet kunnen inloggen te zijn. Kan dit met de VPN te maken hebben?

 

Mvg.

Reputatie 7
Badge +24

Als je 64 gb ram nodig hebt om een filmpje te kijken,dan klopt er iets niet hoor 😄

Wat betreft het benaderen van het modem: u heeft wellicht een alternatieve dns ingesteld? Probeer eens https://192.168.2.254. Dus met de s bij https. Dan krijg je een foutmelding, dat de verbinding niet veilig is, maar die kun je wegklikken. 

Lol, ja nick een beetje overkill. Het is meer voor geluidsbewerking. Ik heb geen grafische kaart.

Zowel firefox als chrome pakken hem niet, dus dat is niet de oplossing.

https://192.168.2.254

http://192.168.2.254

192.168.2.254

 

Ik krijg geen foutmelding, maar ik draai ook geen windows. Ubuntu FTW!