Sticky

Sneller Internet Buitengebied wordt breder beschikbaarToon eerste bericht

34 reacties

Glasvezel is in onze wijk niet beschikbaar. Ik woon in een woonwijk in het buitengebied. Er is al eens door een van mijn buren een offerte aangevraagd voor een glasvezel aansluiting. Het ging totaal 200K kosten, niet echt een optie dus. Als ik nu een test doe kom ik maximaal aan de 7,5 mbit, zet ik mijn hotspot open dan ga ik naar de 80 mbit... Dus waarom zou 4g geen optie zijn. Op dit moment hebben we net voldoende snelheid om televisie te kijken. Als mijn kinderen zo als in de KPN advertentie op hun playstation gaan spelen is het een drama. Deze problemen had ik voor het leveren van mijn nieuwe modem niet zo erg
Reputatie 7
Alex van Os schreef:

Als ik nu een test doe kom ik maximaal aan de 7,5 mbit, zet ik mijn hotspot open dan ga ik naar de 80 mbit... Dus waarom zou 4g geen optie zijn.


Omdat de capaciteit van die 4G mast gedeeld moet worden over de gebruikers daarvan en als de halve woonwijk daar gebruik van zou gaan maken dat stort die 80Mbps ook in naar 1,5Mbps.
4G buitengebied is alleen bedoeld voor dunbevolkte (agrarische) gebieden.

Alex van Os schreef:

Op dit moment hebben we net voldoende snelheid om televisie te kijken. Als mijn kinderen zo als in de KPN advertentie op hun playstation gaan spelen is het een drama. Deze problemen had ik voor het leveren van mijn nieuwe modem niet zo erg


Ik snap je frustratie, maar 4G is voor dicht(er)bevolkte gebieden geen optie.
Ik hoop dat https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl snel een upgrade voor jouw adres gaat tonen.
Via de postcodecheck weet ik dat ik snel internet buitengebied op ons adres kan bestellen. Maar ik kan nergens vinden hoeveel ik daarvoor meer ga betalen. Heb nu een internetabonnement voor 35 euro, en daarnaast (apart) 2 abo's sim only voor gms's voor 17,35 samen. Waar kan ik die informatie vinden?
vrgr
Els
Reputatie 7
Niet zo gek dat je dat niet kunt vinden immers je gaat niets extra betalen mits je een nieuw Internet abonnement hebt.


Bron
Jaaaa. Maar ik heb dit internetabonnement al vele jaren, dus dat zal wel niet nieuw zijn.
Reputatie 7
Els Kronenburg schreef:

Jaaaa. Maar ik heb dit internetabonnement al vele jaren, dus dat zal wel niet nieuw zijn.


Dan ga je naar mijnKPN, en kies je voor het wijzigen van jouw abonnement.
Oveigens kan je ook op deze site kijken naar de prijzen van de huidige abonnementen.
Helaas is aan die site geen touw vast te knopen. Ik doe een snelheidscheck, en dan zeggen ze dat ik een hogere snelheid kan krijgen (dat mailden ze dus ook), en vervolgens zeggen ze weer dat dat voorlopig niet kan. En per saldo krijg ik dan voorlopig 5 euro korting, maar wel een abonnement dat duurder is dan m'n huidige, zonder extra snelheid dus. Nou ja, laat maar, ik red het zó ook wel, televisie hebben we van Ziggo dus da's geen probleem.

Dit is wat er bij ons tevoorschijn kwam na het invullen van postcode en huisnummer op kpnnetwerk.nl:

Het internet op jouw adres is sneller dan ooit.

Gefeliciteerd! Het netwerk in jouw wijk is verbeterd. Op jouw adres bieden we nu sneller internet tot 100 Mbit/s downloadsnelheid. Je kan daarmee razendsnel internetten, muziek luisteren, Netflixen, 4K HD tv-kijken en ongestoord gamen. Zonder haperingen en met meerdere personen tegelijk.

Ondertuseen is het gewoon RUK, 4G-buitengebied 2Mbit, vaste lijn max 3.6Mbit daarbij is de vaste lijn niet te gebruiken vanwege conflicterende routers. Wel prijsverhoging doorvoeren terwijl betalen naar werkelijk geleverde snelheid meer op z'n plaats zou zijn. Vooral omdat we wel meebetalen aan de zogenaamde verbeteringen maar geen gebruik van kunnen maken.


De 4G LTE mast staat op 1700 meter recht achter ons huis maar deze is blijkbaar zo overbelast dat normaal gebruik niet mogelijk is. Zelfs met een Poynting Xpol-2 buitenantenne met 9dBi versterking komt de SINR waarde niet boven de 8 (meestal tussen de 4 en 8 ).Ik ben benieuwd wat ikzelf en KPN nog kan doen om de snelheid naar een acceptabele waarde te krijgen en dan vooral STABIEL!
Reputatie 7
Badge +10
Hallo erwin1972, ik zie dat je in je eigen topic door Erik_ wordt geholpen 🙂

Reageer