Beantwoord

Thema IPV6 weer oprakelen. "Kan ik IPv6 gebruiken?"

  • 19 June 2019
  • 3 reacties
  • 112 keer bekeken

Even dit thema weer oprakelen. "Kan ik IPv6 gebruiken?" De helpdesk 0800-0402 raadde me aan om op het forum te vragen :-)
Maar even serieus, ik zit nog op ADSL (de buurman heeft glas, maar de sleuvengravers stopten bij ons hek). En heb een modem dat IPv6 aankan. Wat kan ik doen om een native IPv6 te krijgen, of is de enige mogelijkheid een andere provider te nemen?

update... ik lees nu https://forum.kpn.com/kpncyclopedie-105/ipv6-461918

Een goede samenvatting van Joran. De vraag blijft echter hoe ik bij de DHCPv6 server kan komen.

*Admin: reactie afgesplitst, eigen topic aangemaakt.

icon

Beste antwoord door Erwin van KPN 21 June 2019, 19:50

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Hoi @bonfut . Welkom op het forum.
Goed dat je het topic van @Joran al door had genomen. Als ik je verhaal goed lees zit je nu dus nog niet op ipv6? Dat klopt toch?
Voor de zekerheid nog even het testje doen: https://test-ipv6.com/
Als de uitkomst negatief is dan zit er (althans bij KPN) niks anders op dan af te wachten tot we je omzetten. Dit gebeurt gefaseerd en zonder aankondiging. We zijn daar al wel een flink eind mee maar ik heb geen zicht op de planning. Ik kan zoiets helaas niet bespoedigen.
Ik heb niks meer gehoord en ga er van uit dat je voldoende informatie hebt. Als er toch nog vragen zijn, stel ze gerust! 🙂
Hi Erwin. Dank voor je antwoord.
Neen, op onze ADSL link is nog (steeds) geen IPv6 te zien. En https://test-ipv6.com/ geeft (dus) een 0/10 score.
Jammer dat KPN niet in staat is om inhoudelijk bruikbare informatie te leveren (bijv. over uitrolplanning). Dat zal wel het nadeel zijn van consumentenmarkt. Jammer, want ik was zeer te spreken over de kwaliteit van de netwerkdiensten, en heb collega's dus vaak naar KPN verwezen. Maar dit gebrek aan informatie is al vaker betreurd in dit forum. Genoeg.