Tips voor het aansluiten van je internet of het oplossen van een storing

  • 6 januari 2015
  • 0 reacties
  • 4004 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
In dit artikel vind je handige informatie over het aansluiten van je internet verbinding of het verhelpen van een storing. 

Hoe kan je het internet het beste aansluiten
Bij een nieuw huis, hoort ook een nieuwe internetverbinding, maar natuurlijk wil je wel een lekkere snelle verbinding, zodat je onbeperkt je e-mail kan lezen, websites bezoeken en Youtube filmpjes kan kijken. Voor een goede snelheid en een stabiele verbinding, is het belangrijk dat je de installatie instructies goed volgt. Het modem (de Experiabox) moet bijvoorbeeld zo dicht mogelijk zijn aangesloten op het ISRA punt (het punt waar de buitenkabel de woning binnenkomt). Ook is het gebruik van goede kabels (cat5 bijvoorbeeld) een aanrader en als de splitter niet meer noodzakelijk is, dan kan je die het beste verwijderen. Deze en nog veel meer tips, vind je in onze installatie handleiding. Ook kan je dit filmpje bekijken voor meer uitleg.

Wat kan je doen bij een storing
Heb je toch onverhoopt een storing, werkt je internet traag of doet helemaal niets het meer. Dan zijn er enkele tips die je zelf uit kan voeren. Bekijk bijvoorbeeld of er een algemene storing is in jouw regio. Ook raden we je aan om de bekabeling goed te controleren, misschien is er iets losgeschoten of is de kabel kapot gegaan. Tenslotte kan je het modem (de Experiabox) van de stroom halen of resetten, hieronder lees je hoe dat werkt.

Experiabox resetten
In sommige gevallen is het noodzakelijk de experiabox te herstartem (30 seconden van de stroom afhalen) of te resetten, op deze pagina vind je de beste werkwijze.

KPN servicetool downloaden
Krijg je het internet niet aan de praat, gebruik dan de KPN servicetool. Dit handige programma kijkt automatisch wat er precies mis is met je verbinding en lost eventuele problemen in veel gevallen zelf op. Je kan deze handige assistent kan hier worden gedownload.

Draadloos internet is traag

Bij traag internet via je wifi verbinding is het wisselen van het kanaal vaak de oplossing. 

De uitleg over een kanaal aanpassing kan je hier vinden.

0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer