Beantwoord

TP-Link Archer C3200 Aansluiten XperiaBox v10

 • 12 oktober 2018
 • 3 reacties
 • 1627 keer bekeken

Beste Community leden,

Onlangs ben ik de TP-Link Archer C3200 tegengekomen op internet, dit is een triband router met 3 Wi-Fi banden waarbij de Xperiabox er maar 2 heeft. Deze router is er toe in staat om je Wi-Fi bereik een grote boost te geven in je hele huis.

Mijn Vraag Aan Jullie Is

Kan ik deze router aansluiten op de Xperiabox?

icon

Beste antwoord door RobinFlikkema 12 oktober 2018, 16:07

Hoi,Duidelijk.Allereerst, tuurlijk. Deze kan je er gewoon achter aansluiten. En afhankelijk van het type verbinding, de configuratiemogelijkheden van de TP-Link en de afgenomen diensten kan je de Experiabox ook volledig vervangen.Maar, ik betwijfel of je hiermee je doel gaat halen. 160 euro is best wel wat geld voor een router, maar met een goed accesspoint zal je ook makkelijk richting de 100 euro gaan.Echter:

 • Eigenlijk zijn alle routers van TP-Link meuk achter een andere router omdat ze bijna nooit een AP Modus hebben. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar dat is afhankelijk van het gebruik.
 • Tri-Band leuk klinkt. Maar afhankelijk van het model moet je zelf alle apparaten gaan verdelen over de beide 5Ghz frequenties.
  Het "enige" voordeel is dat je voordat al je apparaten MU-MIMO doen al iets meer snelheid uit je WiFi kan halen.
  Maar de vraag is dan of dat daadwerkelijk het probleem is wat je wilt oplossen. Met misschien misschien 2 "normale" MU-MIMO APs of zelfs gewone SU-MIMO APs kan je misschien verder komen of gelijke ver met minder geld.
  Eén ding is wel zeker, je bereik zal niet vergroten omdat het Tri-Band is. Hooguit omdat 'ie externe antennes heeft, maar dat kan een AP van een paar tientjes ook.
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Wat wil je hiermee precies bereiken?
Een afzonderlijk Netwerk creëeren naast het huidige netwerk van xperiabox of de modem volledig vervangen door de router zo dat de algemene Wi-Fi snelheden hoger worden over de volledige bandwijdte van alle kamers.
Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Duidelijk.

Allereerst, tuurlijk. Deze kan je er gewoon achter aansluiten. En afhankelijk van het type verbinding, de configuratiemogelijkheden van de TP-Link en de afgenomen diensten kan je de Experiabox ook volledig vervangen.

Maar, ik betwijfel of je hiermee je doel gaat halen. 160 euro is best wel wat geld voor een router, maar met een goed accesspoint zal je ook makkelijk richting de 100 euro gaan.

Echter:
 • Eigenlijk zijn alle routers van TP-Link meuk achter een andere router omdat ze bijna nooit een AP Modus hebben. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar dat is afhankelijk van het gebruik.
 • Tri-Band leuk klinkt. Maar afhankelijk van het model moet je zelf alle apparaten gaan verdelen over de beide 5Ghz frequenties. Het "enige" voordeel is dat je voordat al je apparaten MU-MIMO doen al iets meer snelheid uit je WiFi kan halen. Maar de vraag is dan of dat daadwerkelijk het probleem is wat je wilt oplossen. Met misschien misschien 2 "normale" MU-MIMO APs of zelfs gewone SU-MIMO APs kan je misschien verder komen of gelijke ver met minder geld. Eén ding is wel zeker, je bereik zal niet vergroten omdat het Tri-Band is. Hooguit omdat 'ie externe antennes heeft, maar dat kan een AP van een paar tientjes ook.

Reageer