Verbinding geupdate....en nu?

  • 22 september 2014
  • 8 reacties
  • 917 keer bekeken

Hi,

via dit forumop de volgende site (http://kpndotcom.fpi-info.fourstack.nl/) gekomen, zie ik dat mijn verbinding geupdate is naar:

https://

Dit is vorige week verandert, toen stond bij de geplande upgrades dat in september een geplande upgrade zou plaats vinden, wat dus ook gebeurt is.

mijn abo is een premium abonnement echter in mijn experiabox staat dit nog:

https://

wat dien ik nog te doen om VDSL2 en het maximale uit mijn lijn te krijgen? Gebeurt dit automatisch? Moet ik contact opnemen met klantenservice?

Graag verneem ik.

Met vriendelijke groet,

Martijn


8 reacties

Reputatie 7
Dag Martijn, welkom op het forum!

Wat je het allereerst zou kunnen doen (als je dat nog niet gedaan hebt) is je modem uitzetten, spanningloos maken (door de spanninsconnector uit het modem te halen), een paar minuten w8en en dan alles weer inschakelen. Als alles dan nog bij het oude is kun je de KS bellen of ff afw8en totdat een Webcare specialist het topic voor je oppikt.

Ben ik weer...

Nou contact gehad met KS en mijn stuatie voorgelegd en er werd aangewerkt. Ik heb net een mailtje ontvangen dat de werkzaamheden gereed zijn...

Ik heb mijn modem (experiabox) uitgezet (spanning eraf etc) en vervolgens vol spanning mijn instellingen in mijn modem bekeken. Zie hieronder...de snelheid is weldegelijk verhoogd alleen staat er nog steeds ADSL2+...moet dit nu niet veranderd zijn in VDSL2 ?? 

Verbinding 3.jpg

Graag verneem ik.

Met vriendelijke groet,

Martijn

Reputatie 1
Hoi Martijn_V

Waarschijnlijk is er bij jou in de wijk een straatkast geupgrade door KPN zodat hogere snelheden mogelijk zijn via VDSL, zoals die check dus ook aangeeft (50Mb).

Je verbinding wordt echter niet ongevraagd omgezet, omdat je door die omzetting ook een korte tijd zonder internet zou kunnen zitten en omdat je soms een ander modem nodig hebt.

Ik zou inderdaad gewoon even navragen bij de klantenservice of zij je verbinding kunnen omzetten naar een snellere variant die nu dus beschikbaar gekomen is, het zou wel kunnen dat ze dit pas doen als je je abonnement verlengd/aanpast.

Bij de KPN dochter Telfort doen ze hier in ieder geval niet moeilijk over is mijn eigen ervaring en wordt je verbinding dus gewoon omgezet zodat er hogere snelheden mogelijk zijn.

Ik hoor graag van je terug of het gelukt is!

Hi Raul,

wow dat doe je snel, hartelijk dank voor je inzet in deze. 

Het enige wat me binnenschiet is waarom jij het dus wel voor elkaar krijgt en via de KS niet....??

Maar goed!! Super! Ik kijk er naar uit!

Overigens...waarom heb ik een nieuwe modem nodig? KS gaf aan dat de mijne voldoet...

Anyway!

Big Thanks!

Martijn 

Hi Raul,

Net terug van vakantie en mijn lijn is inderdaad geupgraded! wow lekker snel! toch even snel een vraagje over het het nieuwe scherm van mijn modem:

Link StatusConnected
Showtime Start0 days: 0 hrs: 6 min: 14 sec
Modulation TypeVDSL
Actual Rate (Up/Down)5216/51998 kbps
Attainable Rate (Up/Down)33882/73116 kbps
Noise Margin (Up/Down)26.1/11.8 dB
Line Attenuation (Up/Down)3.6/2.7 dB
Output Power (Up/Down)-23.1/12.7 dBm
Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved
Interleaving Delay (Up/Down)0/0 ms
INP (Up/Down)44/46 symbols
FEC (Up/Down)0/0
CRC (Up/Down)0/0
Profile17a
waarom is er zo'n groot verschil tussen "Attainable Rate" en "Actual Rate" is dit omdat "de DLM nog aan het intrainen is"? (dit las ik in andere posts?

Dank je wel voor het omzetten van de lijn super!!

Reputatie 6
Badge +9
Jouw abonnement gaat maar tot 50 MB internet. Tegen een meerprijs kun je tot 80 MB uitbreiden. 80 MB zul je niet halen maar wel die 73 MB. Aangezien bij jou alles net is aangepast weet ik niet of het administratief ook aangepast is? Zodat je eventueel kunt upgraden. Of dat hij doodleuk nog zegt: 50MB is nu max mogelijk.

Als pairbonding ook op jouw adres mogelijk is, kun je die 80+ MB wel makkelijk halen en meer zelfs. Als je nu al 73 MB op 1 ader binnen krijgt, kun je straks het dubbele krijgen met pair bonding. Maar ik denk dat KPN dit expres achterwege laat, anders is jouw internet te snel met de aangeboden abonnementsvormen. Als KPN 100 MB abonnementen aanbiedt, gaat pairbonding bij jou wel aan. Toekomst muziek.

http://www.kpn.com/prive/tv-internet-bellen/informatie/internet/sneller-internet.htm

Dank je wel voor de snelle reactie!

Ik heb even snel gekeken bij MijnKpn en ik kan (nog) niet upgraden naar 80Mb download.

Vraagje over die upload? is die wel realistisch bij "Attainable Rate"?

Reputatie 2
Badge
Ja die kan zeker realistisch zijn! Dat zou technisch haalbaar moeten zijn maar KPN biedt geen pakketten aan op deze snelheid i.v.m. testen en capiciteit management ;)

Daarom leuk! Voor de toekomst!!!

Reageer