Beantwoord

VVDSL

  • 23 februari 2015
  • 12 reacties
  • 1146 keer bekeken

Op mijn huidige adres heb ik internet, telefoon & TV van xs4all. Nu wil ik dat graag laten verhuizen, maar nu kreeg ik te horen dat het internet in de wijk waar ik naar toe ga veel te langzaam is voor TV :-(

xs4all had wel gezien dat in de planning staat dat er in april of mei VVDSL gelegd gaat worden. Heeft iemand enig idee of daar ergens een schema voor te vinden is en/of wie ik daarvoor zou moeten benaderen om meer info te krijgen?

Bijvoorbaat dank

icon

Beste antwoord door Henk2304 23 februari 2015, 14:52

Dag P-i-e-t-e-r, welkom op het forum!

Op deze site kun je zien wat er op je nieuwe adres mogelijk is (is qua snelheid meestal iets aan de conservatieve kant) en of er binnen afzienbare termijn upgrades gepland staan.

Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 7
Dag P-i-e-t-e-r, welkom op het forum!

Op deze site kun je zien wat er op je nieuwe adres mogelijk is (is qua snelheid meestal iets aan de conservatieve kant) en of er binnen afzienbare termijn upgrades gepland staan.

Dank je. weet jij of dit een beetje betrouwbaar is? We gaan eind maart verhuizen... en het zou mooi zijn als het klopt. Er staat geplande upgrade april 2015 (uitloop 1 maand) Dat zou betekenen dat we max 1 maand zonder TV zitten. Moet kunnen :-)

Reputatie 7
Helaas, ik ben niet van KPN. Ik kan dan ook geen indicatie van de mate van betrouwbaarheid geven. Daarvoor moet je echt bij KPN (KS, 0800 - 0402) zijn of ff w8en totdat een Webcare Specialist dat voor je uitzoekt. Als je over een maand al gaat verhuizen vraag ik me af of je nog op tijd bent voor om de aansluiting tijdig gerealiseerd te krijgen.

Verhuis je naar een nieuwe of bestaande woning? Ik vraag dat omdat bij nieuwe woningen (sinds 2013) standaard geen koper-aansluitingen meer worden aangelegd (behoudens uitzonderingen), dus daar moet dan eerst gegraven worden en dat heeft dan letterlijk wat meer voeten in de aarde.

We verhuizen naar een bestaande woning. Ik ga er al een beetje vanuit dat we nog geen TV hebben als we erin zitten, maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe lang zal dat duren... Enfin, ik dank je voor je informatie. Ik ben weer wat verder gekomen.

Reputatie 7
Je zou de eerste tijd kunnen overbruggen met Digitenne. Bij Alles-in-1 kun je gratis een Digitenne abo afsluiten. Alleen de huur van een ontvanger of een smartcard (à € 4/mnd) moet je dan betalen. Wellicht dat daarvoor nog wat te regelen valt via de KS of een Webcare Specialist.

Dank voor al je tips. Ik ga er over nadenken (gelukkig heb ik nog even de tijd)

Reputatie 7
Badge +21
Hallo Pieter,

Welkom op het forum!

Over het algemeen klopt de website met de planning van de upgrades wel aardig goed. Het komt wel eens voor dat upgrades die meer dan een half jaar in de toekomst gepland staan, uitgesteld worden. De informatie op de site wordt dan ook aangepast aan de nieuwe planning. Op het moment dat op de site aangegeven wordt dat de hogere snelheid leverbaar is op je nieuwe adres, kun je contact opnemen met je provider. Je kunt dan tv toevoegen aan je pakket! Met deze wijzingsopdracht zal dan je verbinding naar VVDSL gemigreerd worden.

Met vriendelijke groet,
Koen

Reputatie 3
Badge +3
@Henk2304: Over het algemeen kan de klantenservice hier beter niet voor geraadpleegd worden.

De eerstelijns medewerkers weten meestal niet waar je het over hebt in zulke gevallen en geven als enige oplossing een pakketupgrade, terwijl dat vaak niet dé oplossing blijkt te zijn.

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Hoe gaat een VVDSL pakket precies in zijn werk? Hoe kan je gebruik maken van de ~100Mbit, koop je gewoon 80? Of betaal je voor 100/100?

, heet je op andere fora Stargazer? Deze persoon heeft namelijk dezelfde avatar.

Robin

Reputatie 3
Badge +3
Excuses voor de late reactie. Ik ben ook actief op andere fora, maar helaas niet als Stargazer :)

Reputatie 7
, precies weten doe ik het niet maar volgens mij kun je nog geen 100 Mb/s DSL-optie bestellen. Wat wel zou moeten kunnen is een upgrade naar 80 Mb/s (80/8 dacht ik), ongeveer net als je bij glasvezel kunt kiezen voor 100/100 of 500/500. En dan moet je natuurlijk wel aangesloten zijn op een straatkast die vectoring ondersteunt en niet ver van je adres af staat.

Over die optie kan ik niets meer vertellen omdat ik er geen ervaring mee heb (is op mijn adres niet leverbaar). Via Mijn KPN moet je wel kunnen zien of die optie op jouw adres (jouw abo) leverbaar is.

Vóór eind dit jaar komt 100 Mb/s beschikbaar (geen 100/100, eerder 100/10). En als er dan ook nog bonding voor je adres beschikbaar komt kun je vóór eind 2016 200 Mb/s afnemen (200/20?). Geen idee of de 80/8-optie wordt geüpgrade naar 100/10. Voor bonding (nu nog zonder vectoring) hoef je doorgaans niets extra's te betalen; 't zal mij benieuwen of dat volgend jaar ook voor de gevectoriseerde versie van bonding gaat gelden.

Reputatie 7
Badge +30
Ja ik moet eerst Joran's reacties afwachten in een ander topic want de 100mbit upgrade is al meerdere malen uitgesteld. En de straat kast is zo'n 30 meter weg dus er zou weinig snelheids verlies moeten zijn.

Robin

Reageer