Beantwoord

Waar is mijn ISRA punt?

  • 3 April 2019
  • 5 reacties
  • 484 keer bekeken

Hi KPN,

In mijn nieuwe huis wil ik graag weer KPN diensten gebruiken. Er is echter geen ISRA punt te vinden. En dankzij een ingrijpende verbouwing hebben we wel echt elk stukje muur gezien 🙂
Kunnen jullie nakijken waar de lijn mijn huis binnen zou moeten komen? Adresgegevens staan in mijn profiel.

Tnx!
icon

Beste antwoord door Erik van KPN 5 April 2019, 11:58

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

Reputatie 2
Badge +2
U kunt hier Link ook kijken of er een lijn is naar uw huis.
Reputatie 7
Hey Enno, welkom op het forum! Dank voor het alvast invullen van je profiel. Goede nieuws is in ieder geval dat er een lijn is, en dat je ook nog een mooie 80 Mbit daarmee kunt halen. Dan is het inderdaad zaak om uit te vogelen waar het IS/RA punt zit. Ik heb hier gekeken maar kan dat helaas ook niet achterhalen. In de meeste gevallen, als je geen stopcontact variant op een muur hebt, zit de aansluiting in de meterkast.

Wat sowieso kan, is bij ons bestellen. Je kunt dan vervolgens kiezen voor een installatiemonteur, die kan dan je IS/RA punt vinden, en herstellen/aanpassen als dat nodig is.
Ha @Erik_ , dank voor je antwoord. De meterkast hebben we volledig vervangen dus ik weet ook zeker dat daar geen punt zit. Wat zouden de kosten zijn van een installatiemonteur? En regelt die monteur ook de aansluiting van de straat naar binnen?
https://forum.kpn.com/internet-9/isra-punt-locatie-452726#post628959
Reputatie 7
Op dit moment is de installatiemonteur gratis, dus dat valt mee 🙂 Wat hij doet is kijken waar je IS/RA punt zit, en als er inderdaad geen IS/RA punt meer is, waar de kabel zit. Als er voldoende ruimte is, dan kan de installatiemonteur daar zelf weer een goed IS/RA punt van maken. Als er toch uitgebreider werk nodig is, dan stuurt de installatiemonteur een specialist aan die daarvoor dan terug zal komen.

In dat laatste geval is het mogelijk dat er kosten achterweg komen. Dit omdat officieel het IS/RA punt van ons blijft, en deze mag niet zomaar verwijderd worden. Als het IS/RA punt bij jou al verwijderd was voor de verbouwing is dat wellicht door de vorige bewoner gedaan. Controleer in dat geval je papierwerk of je eventuele kosten dan nog kunt verhalen.