Beantwoord

Waarom is internet via de telefoonlijn zo duur?

  • 9 April 2019
  • 1 reactie
  • 1374 keer bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
De prijs van een abonnement op vast internet is de afgelopen vier jaar met 28 procent gestegen, berekende internetvergelijker Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens.




Internet via de telefoonlijn, het zogenoemde VDSL, heeft dankzij zijn relatief lage snelheden nog steeds de hoogste prijs per Mbps. Waar Nederlanders in 2015 nog 0,92 euro per Mpbs betaalden, is dat nu 0,57 Mbps. Voor kabelinternet daalde de prijs per Mbps van 0,66 euro in 2015 naar 0,46 euro in 2019.

Internet via de telefoonlijn relatief het duurst😡🙈

Waar Nederlanders in 2015 nog 0,82 euro per Mbps betaalden, ligt die prijs in 2019 op 0,44 euro per Mbps. Vooral glasvezelinternet is door zijn forse toename in snelheid hard gedaald in de prijs per Mpbs. In 2015 betaalden Nederlanders nog 0,71 euro per Mbps glasvezelinternet, in 2019 is dat nog 0,27 euro.


De grote internetproviders zoals KPN, XS4ALL en Ziggo verhogen volgens de internetvergelijker jaarlijks in juni of juli hun prijs. Dat gebeurt al een aantal jaar, waardoor de gemiddelde prijs van vast internet is gestegen van 25,77 euro in 2015 naar 33,07 euro dit jaar. Prijzen voor alles-in-1-pakketten met internet, tv en vaste telefonie stegen sinds 2015 met 6 procent.
icon

Beste antwoord door Breedbandwinkel 9 April 2019, 17:18

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

1 reactie

Reputatie 2
In het originele artikel leest u ook waarom internet duurder is geworden:

Desgevraagd geeft KPN aan dat de prijsverhogingen voornamelijk nodig zijn wegens een veel hoger dataverbruik, hogere kosten voor de doorgifte van zenders en diverse investeringen.
"KPN heeft fors geïnvesteerd in de verbetering van de capaciteit als gevolg van alsmaar groeiend dataverbruik, deels veroorzaakt door toenemende populariteit van videostreamingdiensten. Ook heeft KPN te maken met gestegen contentkosten.", aldus de woordvoerder van KPN.
Hiermee doelt KPN op de recente toevoeging van een aantal HD-zenders en de hogere kosten voor doorgifte van NPO- en diverse commercieel zenders. Het gestegen dataverbruik komt voort uit het massale gebruik van Netflix en Videoland.
Ook geeft KPN aan veel te investeren in haar dienstverlening. Zo zijn onlangs de Smart TV app en gratis Wifi Tuner geïntroduceerd.
Ook Ziggo geeft aan te maken te hebben met duurdere inkoop van content en investeringen in het netwerk. Onlangs heeft Ziggo de snelheid van al hun abonnementen fors opgehoogd.


Bron: https://www.breedbandwinkel.nl/nieuws/internet-28-duurder-in-4-jaar-maar-wel-sneller