Beantwoord

Wanneer komt er glasvezel in Goes?

  • 28 June 2022
  • 3 reacties
  • 48 keer bekeken

Ik heb sinds vorig jaar glasvezel van de Delta. Een groene kabel. Nu zag ik dat ze vandaag een oranje kabel aanleggen. Is dat de glasvezel van de KPN. Ik zou dit graag willen weten ivm overstappen naar de KPN

 

Postcode 4463 EA Goes

icon

Beste antwoord door janwilnl 28 June 2022, 16:09

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Hallo Kees,

Je kan dit checken via:

https://www.kpnnetwerk.nl/mijn-status/

 

Bijvoorbeeld:

 

Vreemd want in de buurt zijn ze bezig van selectra wat een onderaannemer is van de KPN. Dat zei de klantenservice. Ze zijn al in mijn straat.

Dat klopt maar je hebt meerdere stappen.

Je moet als eerste natuurlijk toestemming geven (kan via https://www.kpnnetwerk.nl/toestemming/ maar heb je denk ik al gedaan nav een brief die ze opsturen)

Daarna komen ze in de buurt kijken en gaan ze schouwen en bedenken waar het het beste is om het punt in de huizen te brengen.

Daarna gaan ze de kabel graven en in de kabel tot aan de deuren leggen (er steekt dan overal een sprietje boven de grond uit).

 

Daarna kan er best wel een lange periode voorbij gaan (bij mij ongeveer 2 tot 3 maanden). Uiteindelijk zullen ze bellen om een afspraak te maken om het aansluitpunt in huis aan te leggen.

 

Daarna moeten ze je verbinding aansluiten en activeren in de centrale (PoP) zelf. Hierna staat op die site dat je glasvezel kan krijgen.

 

Dit kun je inde gaten houden via https://www.kpnnetwerk.nl/mijn-status/

 

Hierna kun je (als je al klant bent bij KPN) je DSL om laten zetten naar glasvezel OF als nieuwe klant een aanvraag doen, stel je hebt nu Ziggo.

 

Ook moet er een ONT geplaatst worden op het aansluitkastje dat ze hebben aangelegd. Dit kan ook nog een tijd duren.

 

Al met al duurt het dus wel een tijdje voor je het hebt, intussen kan natuurlijk DSL en Coax gewoon gebruikt blijven worden.