Beantwoord

website onbereikbaar

  • 13 juni 2015
  • 26 reacties
  • 737 keer bekeken

Heb al een week een probleem. Kan alle websites aan behalve de website van marktplaats. Heb alles al geriset en opnieuw geinstaleerd maar lukt steeds niet. De computer werkt wel bij de buren en alle computer in huis werkt alleen de website van marktplaats niet. Een nieuwe experia box van de kpn is ook met een vaste verbinding opnieuw geinstaleerd en nu werkt ook niet. Wat kan ik nu nog doen en waaraan kan het nog liggen.

icon

Beste antwoord door Rabbit 17 juni 2015, 15:30

Het probleem is verholpen door het experteam. Mijn ip-adres was geblokkeerd geen toegang tot marktplaats hiermee. Nu kan ik weer op marktplaats. Prima geholpen door het hetexperteam.nl  Tel: 0800-0471. Bedankt allemaal voor jullie advies.

Bekijk origineel

26 reacties

Reputatie 4
Badge +5
Hoi Rabbit,

Welke foutmelding krijg je als je naar onderstaand adres gaat?

http://91.195.49.34

Deze webpagina is niet beschikbaar

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT op mobile telefoon via wifi ook niet beschikbaar
Reputatie 4
Badge +5
Als je op Windows een 'dos prompt' opent (of op een Mac 'terminal' opent), kun je dan succesvol pingen naar het IP adres van marktplaats?

Type in de 'dos prompt' / 'terminal':

ping 91.195.49.34

PING 91.195.49.34 (91.195.49.34): 56 data bytes
64 bytes from 91.195.49.34: icmp_seq=0 ttl=242 time=15.061 ms
64 bytes from 91.195.49.34: icmp_seq=1 ttl=242 time=15.263 ms
64 bytes from 91.195.49.34: icmp_seq=2 ttl=242 time=15.381 ms

Reputatie 7
Cookies verwijderen wil ook vaak helpen.

dan komt er 3x Time-out bij opdracht te staan

Aan de computer kan het niet liggen, want daar heb ik alles aan gedaan cookies verwijderd en alles opgeschoond. Zelf met de mobile telefoon heb ik via de wifi hetzelfde probleem.

Reputatie 7
Interessant...:@

Hebben jouw buren een abonnement bij KPN of bij een andere provider?

Het lijkt er op dat de route naar marktplaats niet gelegd kan worden, maar dan zouden buren met een KPN abonnement hier hoogstwaarschijnlijk ook last van hebben.

Ik heb van de kpn gisteren een nieuwe expreriabox toegezonden gekregen en deze is nu geinstaleerd, maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem. De buren hebben ook kpn en kunnen gewoon op de website van marktplaats komen. Dus hoogst waarschijnlijk heeft marktplaats mijn ip adres geblokkeerd waarom en hoe weet ik niet. Maar ik kan niet op de website van marktplaats om het formulier in te vullen en heb de zakelijke lijn gebeld. Marktplaats beweerdt dat hun niet kunnen blokkeren en dat er geen melding is wel raar. Ik heb toch geen verbinding.

Reputatie 4
Badge +5
Het lijkt op een netwerkprobleem of je wordt toch tegengehouden door marktplaats.

Ik zag net dat marktplaats ook nog een website heeft in een heel ander IP segment:

http://aanbieding.marktplaats.nl

Doet die het ook niet bij jou of wel...?

Als die het wél doet lijkt het toch sterk op een netwerk probleem...

Reputatie 7
Er moet wel www voor marktplaats. Zonder www kan ik 'm niet bereiken.

helaas die doet het ook niet en de kpn zegt dat het ook niet aan hun ligt, hun hebben er alles aan gedaan. Mijn laatste redmiddel was om dit forum te plaatsen. Maar ik kom hier dus ook niet verder mee.

www heb ik er ook voor geplaats en linken van andere werken ook niet.

Reputatie 4
Badge +5
Het is een URL zonder www:

http://aanbieding.marktplaats.nl

Met www bestaat die URL niet:

http://www.aanbieding.marktplaats.nl

Kijk maar:

host aanbieding.marktplaats.nl
aanbieding.marktplaats.nl has address 195.78.85.162

host www.aanbieding.marktplaats.nl
Host www.aanbieding.marktplaats.nl not found: 3(NXDOMAIN)

: ik ben bang dat KPN hier niets in kan betekenen..want het is erg onwaarschijnlijk dat het een netwerk fout is.

http://www.marktplaats.nl heeft namelijk een heel ander IP dan http://aanbieding.marktplaats.nl, en je zegt dat je beide niet kan bereiken. De enige overeenkomst tussen beide URL's is dat ze van marktplaats zijn...

Zal morgen voor de derde keer weer proberen marktplaats zakelijk hierover te bellen, heeft er iemand een telefoonnummer van prive marktplaats. Want ik heb wel een zakelijk nummer, maar prive is er niet dit moet je op marktplaats invullen en als ik er niet op kan is dit moeilijk.

Reputatie 7
Marktplaats 'zakelijk' kan ik in het geheel niet vinden (...:@), dus ook geen telefoonnummer. Ik kan alleen dit vinden: http://help.marktplaats.nl/help/ContactUsPage . Volgens mij is dat een soort contactformulier.

Via een andere (wifi) internet verbinding proberen. Met je telefoon. 4G ?

Of gebruik een proxy.

Heb vanmorgen weer contact gehad met marktplaats en zij konden weer niets vinden en was geen ip-adres geblokkeerd wat hun konden zien. Heb nu een email moeten sturen met wat ik allemaal heb gedaan en dan wordt het doorgestuurt naar de technische dienst. dus afwachten maar. De website zakelijke marktplaats kan ik wel openen. http://www.marktplaatszakelijk.nl/  Ook nog www.marktplaats.be geprobeerd lukte ook niet. Wel raar.

Reputatie 7
Krijg je marktplaats via deze proxyserver ook niet?

The requested resource could not be loaded

Reputatie 7
Zie je wel de adresbalk enzo van de proxyserver? Maar wordt daaronder de website niet geladen? Dan is niet je IP geblokkeerd bij Marktplaats. Wat er dan wel aan de hand is is mij een RAADSEL :@ :S :(

Trouwens, heb je geprobeerd om met je eigen telefoon of pc via een andere wifi verbinding naar Marktplaats te gaan??? Bv een openbare als je niet de gegevens van je buren mag gebruiken 😉.

Er lijkt mij toch een probleem met jouw internet(verbinding).

Ben vandaag met mijn computer naar de buren geweest en daar kan ik gewoon op marktplaats net zoals ik met mijn telefoon al kon. Mijn buren zijn met hun computer bij mij geweest en ook hun krijgen via mijn wifi geen verbinding met marktplaats. Heb de link van hierboven nog een keer geprobeert met www ervoor wat ik eerst niet had gedaan. En dan kom ik via deze link wel op de website van marktplaats. Alleen inloggen in mijn account lukt niet en meerder dingen werken dan gewoon niet. Maar zie wel de marktplaats voorpagina en kan wat zoeken, foto's weer lukt niet helemaal.

Ga een kpn expertteam inschakelen of zij kunnen helpen. Van marktplaats hoor ik niets meer.

Reputatie 7
Aangezien je nu toch ook wifi toegang bij je buren hebt kun je daar thuis (!) ook op. Kun je vlpg langs die route je account bij Marktplaats bijhouden.

Ik heb ook een soort joint venture met de buurvrouw; we kunnen beschikken over elkaars wifi.

Het probleem is verholpen door het experteam. Mijn ip-adres was geblokkeerd geen toegang tot marktplaats hiermee. Nu kan ik weer op marktplaats. Prima geholpen door het hetexperteam.nl  Tel: 0800-0471. Bedankt allemaal voor jullie advies.

Reputatie 7
Dus tóch een IP block op Marktplaats... of elders?

ja inderdaad op marktplaats maar dat kun je zelf niet verhelpen. Dat moet je laten doen en de kosten zijn 30 euro.

Reputatie 7
Oei, oei... was je "stout" geweest op Marktplaats 😉 foei.

Reageer