Vraag

wegvallend internet bij blijvend wifi experiabox v9

  • 7 juni 2021
  • 5 reacties
  • 99 keer bekeken

Goedendag,

Al hele lange tijd (ca. jaar) heb ik last van het volgende. Experiabox v9 met goed WiFi signaal (36mbps door hele huis). Op alle via WiFi aangesloten apparaten (MacBook, pc, iPad, iPhone) valt regelmatig (zo elk uur minimaal één keer) het internet weg. Dat is vooral irritant bij een live-stream. De verbinding moet opnieuw gemaakt of een paar keer de browser verversen.

Experiabox diverse keren volledig gereset (via knopje én met paperclip) ook vele malen de KPN Manager doorlopen waarbij dan aanpassingen (kanaal wissel) werden uitgevoerd. Het helpt allemaal niet. Ook de afstand tot de experiabox maakt niet uit.

Ik gebruik geen internet-TV. Dat heb ik niet, dus kan daar ook niets over zeggen.

Wat is er aan de hand? Ik denk gewoon een slechte experiabox. Kan deze vervangen worden?


5 reacties

Reputatie 7
Badge +13

Hoi @Hejasch, welkom hier! 

Rot dat je WiFi verbinding steeds wegvalt. Vallen er ook lampjes op de Experia Box uit wanneer dit gebeurt? Je hebt al verschillende dingen geprobeerd lees ik, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. Heb je de WiFi manager volledig doorlopen? Er komt altijd een resultaat uit rollen, ik ben wel benieuwd wat er bij jou uit komt. 

Beste @Alexandra,

Er vallen geen lampjes uit.

De WiFi Manager heb ik meerdere keren volledig doorlopen. Het resultaat is steeds een kanaalwissel.

Reputatie 7
Badge +13

@Hejasch Een kanaalwissel kan een hele goede oplossing zijn, maar dat lijkt in dit geval dus niet zo. Krijg je na de kanaalwissel nog een optie om het resultaat te testen in de WiFi Manager, of is het daarna klaar? En kan je je forumprofiel zo volledig mogelijk invullen? Als je me een seintje geeft zo gauw je dat hebt gedaan, kijk ik de verbinding ook even na vanaf deze kant.

Reputatie 7
Badge +15

Gebruik je wifi versterkers?

@Alexandra mijn profiel heb ik aangevuld.

Na de kanaalwissel kan ik dat inderdaad testen. Vervolgens wordt weer een kanaalwissel voorgesteld en dat gaat zo steeds door. 
Er zijn geen WiFi versterkers.

Je mag het testen.

Reageer