Beantwoord

Welke uploadsnelheid nodig voor livestreamen meerdere apparaten?

  • 9 May 2021
  • 5 reacties
  • 181 keer bekeken

Hallo, we gaan onze cricketwedstrijden livestreamen en ook nog met meerdere camera's. Daarvoor gaan we zo'n 3 tot 5 apparaten aansluiten die allemaal gelijktijd gaan upstreamen (1080p).
Klopt het dat je per uploadstream 4-6 Mbit nodig hebt, dus dat we in totaal zo'n 12-30Mbit upload nodig hebben (+ nog 2 Mbit voor bezoekers in het clubhuis zijn)? Of zie ik iets over het hoofd?

Voor download hebben we zo'n 100Mbit nodig, dus volgens de 10:1 regel zouden we dan slechts 10Mbit upload krijgen, dat is dus te weinig. Wat is dan de beste oplossing, kunnen we bijv ook kiezen voor 100/50?
En is het mogelijk een bepaalde bandbreedte te reserveren voor het livestreamdreamteam tov bezoekers?

 

thanx, Harold

icon

Beste antwoord door Bart van KPN 12 May 2021, 08:44

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @haroldvogelaar, welkom. 

Wat leuk om iedereen te laten genieten van cricket. Alleen daar heb je wel upload voor nodig. Volgens mij zit je met 6 Mbit/s upload per camera wel aardig, het is misschien nog iets meer. Ik durf zo niet of er nog ander factoren invloed hebben, ben niet zo bekend met streamen. Misschien iemand anders hier. 

Wel begrijp ik dat er een koperverbinding ligt? Want je hebt de keuze uit 100/10? Want in dat geval is dat ook wat het is. Upload zal in de praktijk vaak wel iets hoger liggen, maar dat is niet te garanderen. Waarom het niet hoger is, is omdat de lijn het simpelweg niet aankan. Mocht er glasvezel liggen, dan zijn er meer opties. Dan kun je kiezen voor 100/100 of nog meer snelheid.

Een overzicht van alle snelheidsmogelijkheden vind je op onze site. Voor zowel koper als glas, mits jouw verbinding op locatie dat aankan. 

 

Beste Bart, bedankt voor je antwoord.

De club ligt in een KPN ‘buitengebied’, dus glasvezel is helaas niet mogelijk. Maar dit is het antwoord van de ‘glasvezelcheck’:

Op jouw adres is Standaard Internet van kpn met Sneller Internet Buitengebied beschikbaar. De maximale internetsnelheid op jouw adres zonder Sneller Internet Buitengebied is 13 Mbit/s download- en 1 Mbit/s uploadsnelheid. Met Sneller Internet Buitengebied verhogen we de snelheid met 4G tot maximaal 50 Mbit/s. We verbeteren jouw verbinding door het vaste netwerk te combineren met het mobiele 4G netwerk van kpn. Jij krijgt deze upgrade gratis bij jouw pakket.

 

Daar staat ‘maximaal’, dus hoe weten we wat we mogen verwachten? en is deze upgrade geldig bovenop elk abonnement? Want dan zou 100/10 of 50/5 wellicht voldoende zijn.

 

groet, Harold

Reputatie 7
Badge +20

Ja dat is dan maximaal. Dus Max 50 Mbit/s download. Je hebt tot 13 Mbit/s via de vaste koperlijn. Deze wordt dan aangevuld met 4G. Dan komt je op een abonnement van 50 down en 5 up. Daar ga je het dan niet mee redden. :(

Dankje Bart, 

Aha, 50Mbit/s is downloadsnelheid! En dus 5 up.

 

Maar hoe kun je dan 100/10 of 200/20 in een buitengebied krijgen?

 

gr, Harold

Reputatie 7
Badge +20

Dat is niet mogelijk. Je kan alleen hogere snelheden kiezen als de lijn dat ook aankan. Dat op jouw postcode niet het geval.