Beantwoord

Wifi versterker - (kopie) bon / aankoopbewijs

  • 13 oktober 2017
  • 6 reacties
  • 219 keer bekeken

Goedemorgen KPN,

Wij hebben in juni 2106 een Wifi Versterker aangeschaft bij de KPN winkel in de buurt omdat het Wifi bereik van onze Experiabox niet voldoende was op andere verdiepingen. Aanvankelijk was dit een prima oplossing, Inmiddels (binnen anderhalf jaar) werkt de Wifi Versterker echter al niet meer. Zelfs een reset naar fabrieksinstellingen volgens de KPN handleiding wil hij niet meer uitvoeren. Bij de KPN winkel waar ik hem heb aangeschaft willen ze echter niets ondernemen zonder de aankoopbon die ik helaas niet meer kan terugvinden. Ik heb wel alle gegevens van de pinbetaling (transactiecode/terminalcode/bedrag/datum/winkel/etc.).
Kunnen jullie me helpen aan een (kopie) aankoopbewijs of een andere oplossing?

Met beperkte Wifi groeten wacht ik op antwoord.

Admin: topic verplaatst naar juiste categorie
icon

Beste antwoord door Bart_ 27 oktober 2017, 10:07

Hallo Cleansister! Dank je voor je laatste reactie op mijn privébericht. Goed om te horen dat alles duidelijk is en dat je tevreden bent met de oplossing!
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Wettelijk gezien moeten ze je helpen als je kan aantonen dat je de KPN WiFi Versterker daar hebt gekocht. Een pintransactie geeft al heel wat van die informatie (alhoewel ze kunnen zeggen dat je iets anders voor dezelfde prijs hebt gekocht)

Wat gebeurt er precies met de WiFi versterker? Werken de lampjes wel?

Robin
Volgens mij verkoopt KPN geen andere apparaten voor €49, en voor een aanbetaling op iets anders lijkt me dit ook een zeer onwaarschijnlijk bedrag.....maar goed, ik wil vooral graag weer een werkende 'KPN Wifi Versterker'.

Vandaag nogmaals getest wat er gebeurt met de WiFi Versterker:

A. Bij opstarten zonder aangesloten ethernetkabels:
Bij het opstarten knippert het power lampje blauw. Vervolgens branden de power en wps lampjes niet.

B Bij eerste keer opstarten met WiFi Versterker aangesloten op de Experiabox (poorten volgens de handleiding):
Bij het opstarten knippert het power lampje blauw. Na het opstarten brandt het power lampje continu en het wps lampje niet.

C. Vanaf de tweede keer opstarten met Wifi Versterker aangesloten op de Experiabox:
Bij het opstarten knippert het power lampje blauw. Vervolgens branden de power en wps lampjes niet.

Verder:
- Het indrukken van de WPS knop (>5sec) heeft geen effect.
- Het indrukken van de reset knop heeft geen effect op lampjes of werking.
- Bij rechtstreeks aansluiten met een ethernetkabel van de Wifi Versterker op een laptop is de Wifi Versterker niet zichtbaar als netwerkapparaat en ook niet te bereiken door het standaard of zelfgekozen IP-adres op te geven.
- De web-interface van de Wifi Versterker is niet bereikbaar.
- De wifi versterker is nog wel als Switch te gebruiken.
Reputatie 7
Badge +30
Hoi,

Allereerst, het lijkt er op dat deze stuk is alhoewel bij situatie B het wel goed ging (alleen dacht de versterker dat de kabel er niet in zat). Dat ie niet beschikbaar is kan kloppen omdat de versterker denkt dat er geen uplink is. Daardoor is er ook geen DHCP en zal je hem alleen kunnen bereiken wanneer je handmatig een IP instelt op het eindapparaat.

Wettelijk gezien mag je ook zonder aankoopbewijs het product terugbrengen wanneer deze ondeugdelijk is. Zolang je maar kan aantonen dat je deze daar gekocht hebt (bijvoorbeeld via bankafschrift).
Als je online hebt gekocht heb je ook nog een factuur in je email.

Verder zal er nog een WebCare specialist reageren maar ik betwijfel een beetje of zij iets kunnen doen.

Robin
Reputatie 7
Badge +19
Dag Cleansister. Welkom op ons Forum, allereerst. Wat jammer dat een ogenschijnlijk defect product de aanleiding moest zijn om je aan te melden. Ik ben het met Robin eens dat het lijkt alsof er iets niet meer goed werkt. Ik ben nog wel even heel benieuwd naar het volgende: hoe lang hou je de resetknop indrukt? Het wel aan te raden om dit zo’n 10 seconden vol te houden. Wil je dat nog eens proberen? Ik heb je zojuist ook een privébericht gestuurd. Wil je daarop reageren?
Dag Bart,
Bedankt voor je reactie. De reset-knop heb ik langer dan 10seconden ingedrukt. Zojuist nog een keer getest en een minuut ingedrukt gehouden zonder effect. Er is één situatie waarbij ik wel een effect op de lampjes boven de USB-poorten aan de achterzijde zie, maar die evengoed de werking niet veranderd:
- De Wifi Versterker uitschakelen (voeding loskoppelen)
- De reset knop indrukken en ingedrukt houden.
- De Wifi Versterker inschakelen (voeding aansluiten)

Na ongeveer 5 seconden brand één van de twee lampjes boven de USB-poorten kort feller terwijl het andere lampje dooft. Daarna branden ze beide weer normaal.
Bij de power en wps lampjes aan de voorzijde is hierbij echter niets anders te zien. Na het blauw knipperen van het power lampje bij het opstarten doven de power en wps lampjes weer.

(Ik zal zo ook reageren op je privébericht.)
Reputatie 7
Badge +19
Hallo Cleansister! Dank je voor je laatste reactie op mijn privébericht. Goed om te horen dat alles duidelijk is en dat je tevreden bent met de oplossing!

Reageer