Wisselende KPN Glasvezel resultaten

  • 8 september 2015
  • 5 reacties
  • 235 keer bekeken

Hallo KPN Forum,

Wij ervaren de laatste tijd erg veel verschillen in onze download snelheid van onze KPN 500/500. 

De snelheid is zo nu en dan weer naar beneden toe de upload blijft altijd wel hoog ( http://www.speedtest.net/my-result/4647533450

Waar zit het probleem in? Op het moment van testen staat 1 tv aan. En verder draaien er geen programma's op de computer die bezig zijn met het internet.

Hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groeten,

Rens


5 reacties

Reputatie 7
Is het zo dat er bepaalde tijden zijn dat de downloadsnelheid lager is?

Dit lijkt dan misschien erg op het issue dat in dit topic.

Het lijkt er inderdaad op! Kijk maar test het nu terwijl er niemand thuis is ! 

https://

https://

https://

https://

Heb al contact gehad via kpn webcare en hun vertelde mij dat het aan het torrent verkeer lag? wat onmogelijk kan zijn omdat ik geen torrents of nauwelijks download.

Wat nu te doen?

Groeten,

Rens

Reputatie 7
Badge +28
Dag Rens, alsnog welkom op het forum!

Ik heb het contact op Twitter nagelezen. Torrents zijn een mogelijke oorzaak, vooral omdat deze (in tegenstelling tot een normale download) veel verbindingen tegelijk opzetten. Dit is wat belastender voor een router en kan nadelig invloed hebben op de rest van de verbinding. Bij jou lijkt me dit niet van toepassing, zeker met wat allemaal al is getest.

Het lijkt me handig dat we niet alles dubbel doen, maar ik ben wel benieuwd of de NT (het glasvezelkastje) al stroomloos is gemaakt. Ik zie dat dit door mijn collega's is geadviseerd, maar ik kan niet zien of dit al is gebeurd. Als dit geen verbetering biedt stel ik voor dat we een monteur gaan aansturen. Kun je daarvoor nog je 06-nummer in een privébericht sturen? Ik hoor ook graag wanneer een afspraak het best uitkomt. Ik ben zelf tot 18:00 aanwezig, mocht je het bericht niet op tijd lezen mag je Erik ook een berichtje sturen met je 06-nummer en een voorkeursdag+tijd, dan maakt hij de afspraak dit weekend in orde!

https://

Na uitzetten van nt kastje en eb. Eerst nt opgestart daarna eb. 

Reputatie 7
Badge +28
Bedankt voor het testen! Dat is duidelijk nog niet in orde. Ik stel voor dat we dit laten uitzoeken door een monteur. Kun je daarvoor nog de eerdergevraagde gegevens in een privébericht sturen?

Reageer