Kennisbank

Digitenne insteekkaart: TV kijken via een CI+ module

  • 29 March 2022
  • 0 reacties
  • 2285 keer bekeken
Digitenne insteekkaart: TV kijken via een CI+ module
Reputatie 7
Badge +28

Je kunt nu Digitenne ontvangen met een CI+ module. De CI+ module is een ontvanger die je direct in de televisie plaatst. We noemen deze daarom ook wel een insteekkaart. Zo kijk je vanaf nu naar digitale televisie zonder extra, los kastje bij je TV. 

 

Wat is een Digitenne CI+ module?

De CI+ module is een insteekkaart voor in jouw tv. Zo kan je Digitenne kijken zonder extra kastje bij de tv. De CI+ module is dus een onzichtbare en stijlvolle manier van draadloos digitaal TV kijken! Doordat je de CI+ module direct in je televisie plaatst, heb je ook nog eens een hogere beeldkwaliteit. En je bedient nu je televisie nog maar met 1 afstandsbediening!

 

Eisen TV voor CI+ module

Jouw televisie moet aan bepaalde eisen voldoen om de Digitenne CI+ module te kunnen gebruiken. We hebben de eisen voor je op een rijtje gezet:

  • De TV heeft een CI+ ingang
  • De TV heeft een DVB-T2 ontvanger
  • De TV beschikt over de H.265 High Efficiency Video Codec (HEVC)

Ook is het handig als de TV nog een vrije USB-aansluiting heeft. Je hebt de USB-aansluiting nodig om de bijgeleverde Funke V6 antenne aan te sluiten op je TV. Heeft je TV geen vrije USB-aansluiting meer? Geen nood. KPN levert ook een losse USB-adapter bij die je in het stopcontact steekt.

 

Wat kost Digitenne met een insteekkaart?

Een Digitenne abonnement kost €18 per maand. Daar krijg je de insteekkaart gratis bij. Bestel je een nieuw abonnement, dat betaal je eenmalig €25 aansluitkosten.

Heb je al een Digitenne abonnement en voeg je een extra insteekkaart toe? Dan betaal je daar €5 extra per maand voor.

Digitenne bestellen

Je bestelt Digitenne gemakkelijk via https://digitenne.kpn.com/. Heb je al Digitenne? Het bestellen van een extra insteekkaart of tv-ontvanger doe je eenvoudig in MijnKPN. Je kan maximaal 3 tv's per abonnement aansluiten.

 

Hoe installeer je de CI+ module?

Het installeren van de CI+ module doe je in vier simpele stappen:

1. Steek de Digitenne CI+ module in de speciale ingang aan de zij- of achterkant van je televisie
2. Sluit de antenne en de extra voedingsadapter aan
3. Zet de televisie aan
4. Volg de instructies op het scherm

Het is belangrijk dat je de eerste keer de TV ongeveer een uur laat aanstaan. Zo kan het abonnement administratief op jouw CI+ module gezet worden. Je hoeft daar verder niets voor te doen.

 

Gebruik van de CI+ module als je geen moderne TV hebt

Het is belangrijk dat jouw televisie DVB-T2 h.265 (HEVC) ondersteunt. Veel televisies uit 2016 of ouder ondersteunen alleen nog de oude DVB-T2 h.264 versie. Controleer dus goed in de gebruiksaanwijzing van jouw TV of je televisie klaar is voor de CI+ module.

Digitenne tv-ontvanger

Heb je nog geen moderne TV? Kies dan gerust voor de Digitenne ontvanger van KPN.

Andere oplossingen 

Er zijn ook andere manieren om via de CI+ module televisie te kijken. Er zijn namelijk ontvangers op de markt waar je het CI+ module in schuift. Deze ontvangers bieden meer mogelijkheden dan de huurontvangers van KPN en ook gaat de ontvangst beter. Perfect dus als je net geen goede ontvangst hebt met een huurontvanger van KPN. 

Een voorbeeld van zo’n alternatieve ontvanger is de XORO 8761. Deze ontvanger is voor ongeveer 70 euro te koop via verschillende internet-webshops. Een ander voorbeeld is de Edision Piccolo. Deze ontvanger kost ongeveer 85 euro en deze heeft een extra tuner voor de ontvangst van satellietzenders.  

 

Dit artikel is geschreven door een van onze Communityleden. Wil jij ook meehelpen om de Kennisbank nog beter te maken door proeflezen of het schrijven van een artikel? Lees dan hier verder
​​​​​​​

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Gebruik de zoekfunctie of maak een eigen topic aan.


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.