Kennisbank

KPN Cloud: wat is het en hoe werkt het?

 • 4 May 2022
 • 0 reacties
 • 13572 keer bekeken
KPN Cloud: wat is het en hoe werkt het?
Reputatie 7
Badge +17

Gebruik gratis KPN Cloud. Krijg overal en op al jouw apparaten toegang tot je documenten en foto's. Deel je bestanden makkelijk met andere mensen. Of werk tegelijk samen aan een document.

 

Wat is KPN Cloud?

KPN Cloud is een online opslagdienst gekoppeld aan jouw KPN E-mail. Hiermee bewaar je jouw foto's, documenten, filmpjes en meer op een KPN server. Zo kan je altijd online bij je bestanden en staat alles veilig opgeslagen op servers in Nederland. Ook kun je jouw bestanden delen met anderen, of online met ze samenwerken aan dezelfde bestanden.

 

Voor wie is KPN Cloud?

Vanaf mei 2022 is KPN Cloud voor alle klanten beschikbaar. Om KPN Cloud te gebruiken heb je een KPN e-mailadres nodig (XS4ALL, Telfort etc. adressen werken ook). Bij een KPN internet abonnement heb je recht op 6 e-mailaccounts (ook wel mailboxen genoemd). Per mailbox krijg je 10 GB gratis cloudopslag.

Heb je nog geen KPN e-mailadres? Maak dan gemakkelijk een e-mailadres aan.

 

Hoe installeer of open ik KPN Cloud?

 

KPN Cloud via de web app

De web app van KPN Cloud is een onderdeel van de Webmail. Dat is dan ook het beginpunt.

 1. Ga naar KPN Webmail
 2. Log in met je KPN e-mailaccount
 3. Klik op het applicatiemenu linksboven
 4. Klik op Drive

 

KPN Cloud voor Android, iOS of MacOS

Voor deze besturingssystemen hebben we losse apps beschikbaar. Je vindt ze in de app store van je apparaat. Of gebruik de links hieronder:

 • Installeer de KPN Cloud app voor Android. Hiervoor moet je minimaal Android 9.0 hebben.
 • Installeer de KPN Cloud app voor iOS. Hiervoor moet je minimaal iOS 14.0, iPadOS 14.0 of visionOS 1.0 hebben.
 • Installeer de KPN Cloud app voor MacOS. Hiervoor moet je minimaal MacOS 13.0 hebben. De KPN Cloud app start niet automatisch op als je de Mac aanzet. Als je dit wel wilt kun je dit, na installeren, aanzetten onder de Voorkeuren.

Na installeren en openen van de app log je in met je KPN e-mailaccount.

De iOS app is gebouwd om zoveel mogelijk te integreren met het besturingssysteem. Na het installeren en inloggen krijg je dan ook een paar uitlegschermen hoe en waar je KPN Cloud als opslaglocatie zichtbaar maakt binnen de Bestanden app. Daarna kun je de KPN Cloud bestanden bekijken door de KPN Cloud app te openen en daar te klikken op Open Bestanden. Maar  je kunt ook gelijk de Bestanden app openen en daar naar de KPN Cloud locatie gaan.

 

 

KPN Cloud app voor Windows

Wil je de KPN Cloud als Windows app gebruiken? Deze vind je niet in de Microsoft store. Volg daarom op een Windows apparaat de onderstaande stappen:

 1. Log in bij KPN Webmail
 2. Ga naar ‘Instellingen’
 3. Klik op ‘Sluit uw apparaat aan’

 

 

Je krijgt een pop-up te zien. Kies hier voor Windows, daarna KPN Cloud en klik op de blauwe knop. Dit download het installatieprogramma. Afhankelijk van hoe je browser is ingesteld krijg je de vraag waar het bestand opgeslagen moet worden, of wordt dit op de standaardlocatie opgeslagen. Het kan ook zijn dat je browser het downloaden blokkeert of je vraagt of je dit zeker weet. Geef in dat geval aan dat het bestand gewoon gedownload mag worden.

 

Ga naar het opgeslagen installatiebestand en dubbelklik hierop. De installatie zal beginnen. Volg de stappen op het scherm om dit af te ronden en in te loggen.

Windows app installeert zich als een netwerkmap. Je kunt het vervolgens benaderen via de Windows Verkenner.

Wil je KPN Cloud weer verwijderen, of repareren als je gekke dingen merkt? Voer het installatiebestand opnieuw uit. Je krijgt hier dan opties voor.

 

KPN Cloud benaderen via WebDAV

WebDAV is een communicatieprotocol dat gebruikt kan worden om bestanden van en naar een server te verplaatsen. Maak je gebruik van een besturingssysteem waarvoor geen KPN Cloud app is (zoals Linux) of wil je liever een eigen app voor bestandsbeheer gebruiken, dan kun je KPN Cloud ook via WebDAV bereiken.

Om via WebDAV met KPN Cloud te verbinden gebruik je de URL: https://share.kpnmail.nl/drive

Inloggen doe je met je e-mailadres en het daarbij behorende wachtwoord. 

 

Laatste topic update: 20-06-2024


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.