Kennisbank

Betalen van je facturen bij KPN

  • 4 August 2017
  • 0 reacties
  • 26417 keer bekeken
Betalen van je facturen bij KPN
Reputatie 7

Bij een abonnement hoort een factuur. En ook het betalen van die factuur. Dit doen we standaard via automatische incasso. Meestal gaat dit en hoeven wij én jij ons nergens zorgen over te maken. Maar soms gaat het niet helemaal goed. En dat kan leiden tot stressvolle situaties. Om dat te verminderen, leggen we je in dit artikel uit wat jij kunt doen.

Is je vraag dringend omdat je al (bijna) geblokkeerd of opgeheven bent? Of is je betaaltermijn bijna voorbij? Neem dan contact op via telefoon: 0800 0402 (gratis)

 

De factuur betalen

Je krijgt je factuur elke maand rond een vaste datum. Je krijgt van ons een e-mail als jouw factuur klaar staat in MijnKPN. Afhankelijk van het abonnement en jouw keuze, krijg je de factuur ook per e-mail of post. Ongeveer een week nadat je de factuur ontvangt, volgt de automatische incasso. We schrijven dan het factuurbedrag automatisch van het door jouw opgegeven rekeningnummer.

 

Het betaalproces

Automatisch incasso mislukt

Soms gaat het mis met betalen. We hopen natuurlijk dat het niet voorkomt. Maar het kan gebeuren. We doen eerst een tweede poging.

Mislukt de tweede incasso poging ook? Dan krijg je van ons een e-mail en/of sms om je hierover te informeren. In dit bericht staat een link waarmee je direct kunt betalen. Of een code in waarmee je via iDEAL kunt betalen via kpn.com/betaalnu.

Kom je niet uit met betalen van je factuur? Je leest hier meer over het maken van een betaalafspraak.

 

Eerste betaalherinnering

Als je na 14 dagen nog niet hebt betaald, krijg je van ons een betaalherinnering. Deze krijg je per e-mail.

We vragen je om de openstaande factuur zo snel mogelijk te betalen. Gebruik hiervoor de iDEAL-link uit de herinneringsmail.

Betaal direct het openstaande bedrag om herinneringskosten of afsluiting te voorkomen. Je hebt 14 dagen de tijd om de betaling te voldoen.

 

Tweede betalingsherinnering

Betaal je niet gelijk? Dan ontvang je opnieuw na 14 dagen een betaalherinnering. We sturen deze betaalherinnering per e-mail. Deze betaalherinnering kost € 20,-. Dit brengen we op de volgende factuur in rekening.

We vragen je de betaling zo snel mogelijk te voldoen. Gebruik hiervoor de iDEAL-link in de herinneringsmail. Doe je dit niet? Dan volgt afsluiting.

 

Blokkade

Heb je na de vervaldatum van de tweede herinnering nog niet betaald? Dan word je geblokkeerd. Dat betekent dat je je Internet, TV en/of Bellen of mobiel niet kunt gebruiken. Tijdens de blokkade kun je nog wel de klantenservice bellen. Ook kan je de betaalpagina's op kpn.com nog gebruiken. Zo kan je de blokkade opheffen via kpn.com/ikbetaalnu

Je leest in dit artikel meer over wat je kan doen als je afgesloten bent.

 

Heraansluiten

Heb je betaald? Je wordt 2 uur na ontvangst van de betaling weer aangesloten.

Voor het heraansluiten van jouw diensten brengen wij heraansluitkosten in rekening. Dit is voor Mobiel €33,88 en voor TV, Internet & Vast bellen €25,-. Deze kosten komen op de volgende factuur te staan.

 

Contract beëindigen

Betaal je na blokkade nog niet? Dan zullen wij jouw contract beëindigen. Ook dragen we de schuld over aan een incassobureau. We informeren je per brief hierover.

 

Veelgestelde vragen

Hoe zie ik of een factuur is betaald?

Je kunt in MijnKPN zien welke facturen betaald zijn en dus ook welke nog open staan.

Stond er een factuur open en heb je deze betaald? Het kan tot 24 uur duren voordat je dit in MijnKPN ziet.

 

Kan ik betalen via Online Bankieren of overschrijving?

Dit kan alleen nadat het automatisch incasso is mislukt én je bericht van ons gehad hebt. Anders betalen wij het bedrag automatisch aan je terug en wordt de rekening niet betaald.

Maak het bedrag over op het bankrekeningnummer van KPN onder vermelding van het betalingskenmerk:

  • TV, Internet en bellen: rekeningnummer NL41INGB0000467598 ten name van KPN B.V.
  • Thuisbellen (PSTN): rekeningnummer NL59INGB0001148020 ten name van KPN B.V.
  • Mobiel: rekeningnummer NL83INGB0000325513 ten name van KPN B.V.

 

Kan ik maandelijks via acceptgiro betalen?

Een Hussel, Compleet, Alles-in-1 of Digitenne abonnement kan alleen met een automatische incasso betaald worden.

Bij een mobiel abonnement of een PSTN/ISDN aansluiting kan je vanaf je vierde factuur gebruik maken van 'zelf overmaken' (voorheen acceptgiro). Neem hiervoor contact op met de klantenservice: 0800 0402.

Let op: Kies je voor ‘zelf overmaken’? Je ontvangt dan automatisch ook de factuur en specificatie via de post. Dit kost € 1,95 voor Mobiel en € 2,50 voor PSTN/ISDN per maand.

 

Ik betaal nu via acceptgiro, maar wil graag weer betalen via automatisch incasso. Kan dat?

Dat kan! Je kunt jouw betaalmethode zelf veranderen via MijnKPN bij Persoons- en betaalgegevens.

 

Kan ik de incassodatum aanpassen?

Soms komt de incassodatum niet goed uit, waardoor het automatisch incasso mislukt. Je kunt daarom jouw incassodatum eenmalig wijzigen.

  • Voor het veranderen van de incassodatum voor Mobiel: Log in met jouw KPN account in op de Servicetool Betaaldatum Wijzigen om jouw betaaldatum zelf te veranderen.
    Hiermee verander je de betaaldatum voor 1 mobiele nummer. Heb je meerdere mobiele nummers op 1 factuur staan? Dan verandert de betaaldatum voor alle mobiele nummers op de factuur.
  • Voor het veranderen van de incassodatum voor Thuis: vul het formulier op kpn.com/factuurdatum in. We veranderen de factuurdatum voor je. Daarmee verandert ook automatisch de incassodatum. Dit geldt voor internet abonnementen (met of zonder telefonie en/of tv erbij) en voor losse Digitenne abonnementen.

 

Je kunt op deze manier eenmalig je factuurdatum aanpassen. Deze aanpassing is permanent en kan niet teruggedraaid worden.

Nadat je het formulier hebt verstuurd krijg je op de gekozen datum je volgende factuur. Daarna krijg je hem elke maand op diezelfde datum. Hierdoor zal de eerstvolgende factuur ook een ander bedrag hebben dan je gewend bent (hoger of lager). Dit omdat je factuurperiode nu eenmalig langer of korter is.

Voorbeeld

Kom je niet uit met betalen van je factuur? Je leest hier meer over het maken van een betaalafspraak.

 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.