Kennisbank

De KPN TV+ Box aansluiten via wifi en het aansluitbeleid

  • 23 January 2023
  • 0 reacties
  • 9146 keer bekeken
De KPN TV+ Box aansluiten via wifi en het aansluitbeleid
Reputatie 7

De KPN TV+ Box kun je ook via wifi aansluiten. Wel zitten daar bepaalde voorwaarden voor ondersteuning aan vast. Hier lees je dan ook alles over hoe je de box het beste op wifi aansluit.

 

De KPN TV+ Box aansluiten op je wifinetwerk

Om de KPN TV+ Box via wifi aan te sluiten heb je je wifinetwerknaam en wachtwoord nodig. Houd deze alvast bij de hand.

Volg de stappen in de installatiehandleiding om je TV+ Box aan te sluiten. Zet daarna de tv aan en volg de stappen op het scherm.

Er zal je worden gevraagd om jouw wifinetwerk te kiezen. Navigeer door de lijst met de pijltoetsen om jouw wifi netwerk te kiezen. Druk daarna op OK-knop op de afstandsbediening.

Hierna moet je het wifiwachtwoord invullen met het toetsenbord op het scherm. Navigeer over het toetsenbord met de pijltoetsen. Bevestig elk teken met de OK-knop op de afstandsbediening.

Heb je jouw wachtwoord ingevuld? Ga dan naar de OK-knop op het toetsenbord en druk op de OK-knop op de afstandsbediening. De TV+ Box zal nu verbinding maken met de wifi.

 

KPN TV+ aansluiten via wifi versus bekabeld

Elke tv zender die je kijkt op je tv ontvanger bestaat uit een stream van video. Deze stream wordt van ons tv-platform naar jouw tv ontvanger gestuurd. Bij een bekabeld aangesloten ontvanger is er een directe link van je modem naar de tv-ontvanger. De stream kan dan probleemloos op de ontvanger aankomen. Maar wifi is meer wisselend. 

Een wifinetwerk heeft vaak heel veel verkeer tegelijk. De meeste gezinnen hebben al gauw minimaal 1 computer en een aantal mobiele telefoons en/of tablets via wifi. Plus dan misschien nog een draadloze printer, een wifi deurbel en beveiligingscamera’s. Al deze apparaten praten met elkaar en met het modem via datzelfde wifinetwerk.

Een wifipunt (modem of versterker) kan maar twee dingen tegelijk. Het kan iets ontvangen, en iets versturen. Als er dus meer dan 1 apparaat in je netwerk zit, moeten die steeds een beetje op elkaar wachten. Voor het meeste verkeer is dat geen probleem. Het gaat namelijk om milliseconden. Maar bij een video stream kan het voor haperingen zorgen als er te veel gewacht moet worden.

Daarom zitten er in onze Box 12 en de SuperWifi 2 speciale communicatieprotocollen. Deze zorgen ervoor dat het verkeer tussen de Box 12 of SuperWifi 2 en de TV+ Box zo soepel mogelijk verloopt. Wel is het belangrijk dat er een zo sterk mogelijk wifisignaal is op de plek waar je TV+ Box staat. 

 

Het aansluitbeleid: welke manieren van aansluiten ondersteunen we

We willen graag dat je een zo goed mogelijke kijkervaring hebt met de TV+ Box. Het direct bekabeld aansluiten van je TV+ Box op je modem geeft het beste resultaat.

Wil je de TV+ Box via wifi aansluiten? Dan is het belangrijk dat het modem of wifipunt aan bepaalde voorwaarden voldoet.

De KPN Box 12 en de KPN SuperWifi 2 hebben speciale communicatieprotocollen. Deze zorgen ervoor dat het verkeer tussen de Box 12 of SuperWifi 2 en de TV+ Box zo soepel mogelijk verloopt. Onze andere modems en wifipunten hebben dit niet. Hierdoor kan het zijn dat je haperingen ervaart als je de TV+ Box via wifi aansluit

In deze tabel vind je alle manieren van aansluiten die wij ondersteunen. Sluit je de TV+ Box op een andere manier aan en ervaar je problemen? Dan zullen we je vragen om de TV+ Box op een van deze manieren aan te sluiten.

 

 

KPN TV+ Box en gebruik van eigen apparatuur

Gebruik je eigen apparatuur, bijvoorbeeld een wifirouter of access points van een andere fabrikant? Zorg er dan voor dat het apparaat in ieder geval IGMP snooping heeft. Ook moet het protocol ‘multicast to unicast’ ondersteund worden.

Houd er wel rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat de TV+ Box via wifi van eigen apparatuur probleemloos werkt. Ervaar je haperingen of andere issues en gebruik je eigen apparatuur? Dan raden we aan om de TV+ Box bekabeld aan te sluiten of ondersteunde KPN apparatuur te gebruiken.

Een FRITZ!Box (eventueel in combinatie met FRITZ!Repeaters) kan in principe gebruikt worden. Wel valt dit buiten de ondersteunde aansluitconfiguraties hierboven.

Kies je ervoor om de TV+ Box via wifi aan te sluiten op een FRITZ!Box en ervaar je problemen? Dan kunnen wij je helpen als je KPN Service Plus in je abonnement hebt. Dit heb je automatisch als je de FRITZ!Box via ons huurt. 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.