kennisbank

Vrije modemkeuze: links en tips

  • 30 March 2022
  • 0 reacties
  • 5985 keer bekeken
Vrije modemkeuze: links en tips
Reputatie 7
Badge +30

KPN maakt het mogelijk om een eigen modem/router aan te sluiten. Alle benodigde informatie daarvoor vind je op de vrije modemkeuze pagina van onze website. In dit artikel geven we nog enkele tips en handige links voor vrije modemkeuze.

Let op: de reguliere klantenservice geeft geen ondersteuning op het gebruiken en instellen van een eigen modem. Als je daar hulp bij wilt kan je hier op het forum een topic aanmaken zodat andere gebruikers je kunnen helpen. Als je toch graag hulp vanuit KPN wilt kun je KPN Service Plus aan je abonnement toevoegen (€5 p/m).

Heb je via KPN een FRITZ!Box aan je abonnement toegevoegd? KPN Service Plus zit daar standaard bij in.

 

Algemene Tips

  • Als je ook Interactieve TV van KPN hebt, of wifi apparaten van KPN gebruikt, stel dan je LAN IP reeks in op 192.168.2.xxx. Dit zorgt ervoor dat die aanvullende apparaten goed blijven werken. 
  • Bij handmatig instellen is het niet belangrijk wat je invult als PPPoE gebruikersnaam en wachtwoord, zolang de velden maar niet leeg zijn.

 

Handige topics algemeen

 

Handige topics bellen

 

Specifieke merken: FRITZ!Box

Een FRITZ!Box is het makkelijkst te installeren door de installatiewizard te gebruiken en te kiezen voor het KPN profiel. Daarna heb je werkende diensten en kun je op je gemak met de overige instellingen aan de gang. Zie ook het kennisbank artikel over FRITZ!Box via KPN

Tips

  • IPv6 staat standaard uit op een FRITZ!Box. Als IPv6 actief is op jouw verbinding, dan kun je dit in de F!B aanzetten via Advanced View > Menu > Internet > Toegangsgegevens. Ga daar naar het tweede tabblad en kies IPv6 ondersteuning activeren.

 

Specifieke merken: Draytek

Tips

  • Het kan voorkomen dat je de volledige snelheid niet haalt na het aansluiten. Zet in dat geval ook de TCP acceleratie aan.
  • Heb je last van stilstaand beeld op tv? Het disablen en dan weer enablen van de WAN5 lijkt dit op te lossen.

Topics

 

Specifieke merken: Ubiquiti

Topics

 

Specifieke merken: Netgate (pfSense)

Topics

 

Topics overige merken


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.