ESPN als voordeel verdwenen

  • 8 mei 2021
  • 6 reacties
  • 61 keer bekeken

Goede avond,

Van de week kreeg ik ineens een mail van KPN dat mijn abonnement is gewijzigt en daarmee mijn husselkorting?!  Wij zijn van Telfort naar KPN gegaan met de daarbij alle voorwaarden die bij Telfort gelden zoals gratis Espn totaal. In ons huishouden hebben we 2 mobiel abonnementen van KPN en interactieve Tv en internet KPN. Ik heb niks gewijzigd in mijn abonnement en zie graag per omgaande dat Espn compleet weer gratis in mijn abonnement zit. Zoals het voorheen de deal was. 

Ik wil graag weten hoe KPN met hun klanten omgaat 

Zonder enige reden abonnement wijzigen?

Zie mail Kpn 

 

Admin: eigen topic voor vraag aangemaakt

Admin: gegevens verwijderd i.v.m. privacy


6 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @Anjacma. Welkom op het KPN Forum. Wat vervelend dat je op dit moment niet meer naar de zenders van ESPN kan kijken.Ik zoek graag voor je uit of we dit zo snel mogelijk kunnen herstellen. Wil je daarvoor jouw naam, postcode, huisnummer en klantnummer achterlaten in het KPN Forum profiel en een berichtje in dit topic nadat je dit hebt gedaan? 

Goedemiddag Vikash, 

 

Hierbij de bevestiging dat mijn profiel is aangepast. 

 

Met vriendelijke groet,

Andries Benningshof. 

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor het achterlaten van jouw gegevens. Ik zie dat het ESPN pakket niet actief is. Ik heb het daarom intern doorgezet naar onze KPN Compleet Desk. Zij pakken dit verder op. :blush:

Beste Vikash, 

Vandaag een mail van KPN dat mijn abonnement is gewijzigt  met niet als Espn als voordeel maar kosten 12,99 per maand 

Gaarne nu met spoed de oude situatie herstellen ,

Ik spoedig op een reactie

Reputatie 7
Badge +20

Ik heb het voor je nagevraagd. Mijn collega heeft het ESPN pakket tijdelijk betaald aangezet en de kosten daarvan vergoedt. Dit zie je terug op jouw eerst volgende factuur. De KPN Compleet Desk is nog bezig om het ESPN pakket blijvend gratis toe te voegen aan jouw Hussel huishouden. Als het goed is ben je hierover per sms geïnformeerd.

Reeds telefonisch contact gehad. Mobiel abonnement bleek verwijderd uit pakket. Wordt gecorrigeerd. 

Reageer