Sticky

Alles over Spotify Family bij KPN!Toon eerste bericht

1095 reacties

Mijn kinderen willen Spotify Family, maar ik had al jaren Spotify Premium (gratis bij mijn Alles-in-1 abonnement). Durfde 't niet om te zetten, want dat geeft altijd gedoe.

Toch gedaan. Van Alles-in -1 naar Hussel, en start met Sp. Family. Bevestigingsmail met activatiecode kwam binnen. En toen begon ellende dus toch nog.

Nu 2 weken verder, ben en blijf ik in een ‘loop’ hangen. Bij Spotify kan ik mijn abonnement niet online wijzigen, dat moet KPN doen. En bij KPN zeggen ze dat alles correct gedaan is en begrijpen ze echt niet waarom het niet lukt.

Allerlei beloftes zijn gedaan beginnend met de reclamemails (activeer nu snel makkelijk!) en door de verkoopmedewerker (lukt altijd!), als door de 8 verschillende klantenservice medewerkers (ik bel u echt terug, mijn backoffice stuurt u echt een mail, het gaat echt 100% zeker werken, ik begrijp echt dat het vervelend is, ook dat u er wel voor betaalt, maar het niet werkt), etc.

Het advies opgevolgd om een online chat met Spotify zelf te hebben. Dit leidde tot een terugverwijzing naar KPN.

Conclusie: 't werkt nog steeds niet. En, echt, Echt, alle scripts zijn al doorlopen en op dit forum kon ik ook geen antwoord vinden. Wat zou u doen?

Reputatie 7
Badge +29

Hoi @jawz68, op het moment dat je Spotify Premium bij ons beëindigt wordt, dan geven wij dit door aan Spotify. Spotify verwerkt dat echter maandelijks, op de dag dat het abonnement destijds is begonnen. Het kan dus, vanaf het moment dat je Spotify bij ons is gestopt, nog maximaal een maand duren voor het account weer terugspringt op Free. Dit kunnen wij ook niet versnellen. Zodra dat is gebeurt kun je de activatiecode gebruiken om het account om te zetten naar Family. 

Grappig dat geen van de klantenservice medewerkers of spotify medewerker dit wist.
Nog grappiger dat het ook nergens vermeld staat in de uitleg op alle sites.

Maar allergrappigst is dat ik nog steeds mails krijg om snel én makkelijk spotify family te starten met de activatiecode 

Reputatie 6
Badge +9

Hi @M.Thiecke. Ik heb helaas nog geen update wat betreft het kunnen plaatsen van de bestelling. Het proces loopt nog steeds. Wel heb ik gevraagd om een tussentijdse update. Zodra ik meer hoor zal ik het uiteraard laten weten.

Badge

Hier hetzelfde probleem, het wordt niet opgelost en op berichtjes wordt niet meer gereageerd helaas.
Mocht iemand de oplossing weten dan hou ik mij aanbevolen.

Admin: Reactie samengevoegd met algemeen topic over Spotify Family

Ha @MargoDK, ik heb voor de zekerheid een nieuwe code voor je aangevraagd. Die ontvang je binnen 3 uur per mail. Is jouw huidige Spotify account al wel Free? Anders kan je 'm inderdaad nog niet overzetten. Je kunt dit zien als je inlogt op de website van Spotify.

Als het goed is, niet. Ik had een Spotifyabonnement via Telfort, en nu via KPN. Ik krijg de melding dat ik geen abonnement kan opzeggen? In januari gaf uw collega aan dat het abonnement automatisch omgezet wordt vanaf de ingangsdatum van KPN internet - 31 januari 2021. Ik kan nog steeds niet op de Family pagina- de pagina blijft laden. Ik weet niet meer wat ik nog kan doen? Ik ga zo voor de tweede maand betalen, maar voorlopig voel ik me van het kastje naar de muur en weer terug lopen… 

Reputatie 7
Badge +16

@MargoDK die melding krijg je als je de Spotify Family wilt activeren? Want dat moet nog gebeuren. Kun je anders screenshots plaatsen van wat je ziet? Kijkt voor mij net wat makkelijker mee. 

Reputatie 7
Badge +12

Hi @Gvdwinckel, ik heb je reactie verplaatst naar ons algemene topic over Spotify Family. In het startbericht staat veel informatie, ik raad je aan om dit eens door te lezen. Als je vragen hebt of als je er niet uit komt, laat ons dan hier weten waar je tegen aan loopt. Dan helpen we je hiermee.

 

 

Hallo

Wij hebben spotify familie, maar nu heeft mijn zoon een nieuwe telefoon en weet hij zijn wachtwoord niet meer.

Nu is er al eens weten link gestuurd naar een e mail adres, maar die komt bij ons nergens binnen.

Hoe kan mijn zoon weer gebruik maken van zijn spotify.

We weten nog wel zijn account naam maar ik weet niet of ik die hier moet plaatsen.

m.v.g. Germ Postma

 

Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reputatie 6
Badge +10

Welkom op ons forum, @Germ1971! Jouw zoon heeft dus Spotify Family gekoppeld aan zijn account. Alleen nu weet hij het wachtwoord van zijn Spotify account niet meer, waardoor hij er geen gebruik meer van kan maken. Helaas kan ik je niet helpen aan het wachtwoord van het account van jouw zoon. Je kunt een nieuw wachtwoord instellen via Spotify Wachtwoord opnieuw instellen

@MargoDK Aan de foto's te zien, heb je op dit moment nog Spotify Premium. Het is inderdaad niet mogelijk om Spotify Family via KPN te activeren als je nog gebruik maakt van een Spotify Premium account. Ik zie dat je Spotify Premium bij jouw mobiele abonnement had afgesloten. Dit is per 28 december 2020 stopgezet. Je mag dan verwachten dat Spotify Premium niet langer actief is op jouw mobiele abonnement. Ik heb daarom een e-mail verstuurd naar de afdeling die stopzettingen doorgeeft aan Spotify. Ik heb mijn collega's verzocht jouw Spotify Premium stop te zetten zodat jij Spotify Family kunt activeren. Mocht ik reactie ontvangen, dan zal ik dit uiteraard met je delen.

Ik had via mijn oude pakket alles-in-1-premium een gratis spotify premium. Nu heb ik mijn pakket omgezet naar een hussel pakket, en spotify family aangezet. Nu staat bij kpn overal dat ik family heb, maar bij mijn spotify account staat nog steeds premium, en daar kan ik niks wijdingen. Ik heb hier nu 3x voor gebeld en niemand kan me ermee helpen. Hoe kan ik gebruik gaan maken van mijn family? Hoe kan ik dat bij spotify wijzigen? Bij spotify staat heel duidelijk dat ik betaal via KPN, en dat ik al mijn vragen bij kpn moet stellen. De laatste medewerker die ik sprak wilde mij niet helpen, want ik belde te laat en ze wilde haar naam niet meer noemen en heeft de verbinding verbroken. Ben nog nooit zo slecht geholpen, en daar staat bij mij kon niet om bekend. Het enige wat ze zei je moet bij spotify zijn, maar dat is niet waar, zij verwijzen me door naar kpn!

 

Admin: bericht naar lopend topic verplaatst

Reputatie 7
Badge +29

Ha @Ymbr, welkom! Op het moment dat je je account omzet naar Family zou dat normaliter direct omgezet moeten worden. Tenzij je eerst Premium uitgezet hebt en daarna Family aan. Daar lijkt het wel op, zoals je het me nu uitlegt. In dat geval duurt het maximaal 30 dagen na beëindiging van Premium voordat wij deze daadwerkelijk omzetten naar Free. Wanneer dat gebeurd is, zou je de activatiecode voor Family kunnen gebruiken. Mijn collega's hadden je dit ook gewoon moeten kunnen vertellen:disappointed_relieved: . Wil je je forumprofiel aanvullen met je postcode + huisnummer en klantnummer? Laat hier even weten dat je dat gedaan hebt, dan kijk ik graag met je mee.

Wat een herkenbaar verhaal.

Ik wilde van spotify premium naar spotify family. Meer niet. Moest hiervoor mijn abonnement wijzigen van Alles-in-1 naar Hussel. Okay, niet erg. Maar daarna heb ik, zonder overdrijven, in bijna 2 weken, meer dan 8 uur aan gespendeerd, verdeeld over meer dan 10 verschillende klantenservice medewerkers, dit forum met antwoorden die me niet verder helpen en een hele lange hopeloze chat met Spotify. Resultaat: KPN verwijst naar Spotify en vice versa. Ze krijgen het niet voor mekaar, terwijl alle vinkjes aan staan die in hun systeem aan zouden moeten staan.

Ben wel vandaag spontaan gebeld door een vriendelijke klantenmedewerker die wilde weten of het al gelukt was. Nee dus. Het is me nog steeds niet gelukt om Spotify Family te krijgen. Ik betaal er wel al voor.

Quo vadis?

 

Admin: bericht naar lopend topic voor je aangemaakt

Reputatie 7
Badge +29

@jawz68 zoals mijn collega hierboven al aangegeven heeft, loopt Spotify Premium nog maximaal 30 dagen door. Daarna kan je Family pas activeren. Dat zou je nog even af moeten wachten dus. Wil je je forumprofiel aanvullen met je postcode + huisnummer en klantnummer? Laat hier even weten dat je dat gedaan hebt, dan kijk ik graag even met je mee. 

hebt ´t ingevuld. 

Waarom weet jij meer dan de KPN/klantenmedewerkers en bij Spotify? Als iemand dat ergens beschreven of gezegd had, dan had ik niet hoeven vastlopen. Ik wacht af.

Reputatie 6
Badge +10

@jawz68 Bedankt! Ook mijn collega's van de klantenservice en de collega's van Spotify zouden over deze informatie moeten beschikken. Het spijt me om te lezen dat ze jou hierover niet voldoende hebben geïnformeerd. Ik heb de websitepagina over Spotify Premium erbij gepakt en zie dat de informatie die daar staat, niet klopt. Ik ga hier gelijk een melding van maken.

Ik moet overigens nog wel even terugkomen op wat mijn collega hier boven heeft aangegeven. Het kan namelijk niet maximaal 30 dagen, maar maximaal 2 maanden duren voor jouw Spotify account is teruggezet naar Spotify Free. Dit komt omdat Spotify werkt met een maandelijkse verlengingsdatum. Wanneer je jouw Spotify Premium via KPN stopzet, gaat er een seintje naar Spotify. Wanneer dit seintje bij Spotify is aangekomen, duurt het nog tot de eerst volgende verlengingsdatum dat jouw account ook daadwerkelijk is omgezet. De ene keer gaat dit sneller dan de andere keer, maar houd er rekening mee dat dit dus twee maanden kan duren. Ik heb je ook een privébericht gestuurd. 

 @MargoDK Jouw Spotify account zou per 27 februari omgezet moeten zijn naar Spotify Free. Is het inmiddels gelukt om Spotify Family te activeren?

2 maanden? You’re kidding 

Beste Denise, als ik inlog op m'n account zie ik dat ik nog steeds Spotify Premium heb. Verder kan ik via m'n Spotifyapp nog ongestoord muziek luisteren. Wat kan ik doen?

Reputatie 7
Badge +12

Beste Denise, als ik inlog op m'n account zie ik dat ik nog steeds Spotify Premium heb. Verder kan ik via m'n Spotifyapp nog ongestoord muziek luisteren. Wat kan ik doen?

Hmm, dan moeten we even verder kijken. Vul je voor de zekerheid ook jouw Spotify gebruikersnaam (die nu dus nog Premium is) in je forumprofiel in en geef je hier een seintje zo gauw je dat hebt gedaan? 

Ik ga hier gelijk een melding van maken

  1. Heeft uw melding over de websitepagina van Spotify Premium iets opgeleverd?

Wanneer je jouw Spotify Premium via KPN stopzet, gaat er een seintje naar Spotify. 

2. Kunt u checken of dat seintje daadwerkelijk is gegeven aan Spotify? Ben een beetje wantrouwig geworden door alles

Beste Alexandra, ik heb m'n gebruikersnaam van Spotify in m'n profiel ingevuld. Alvast bedankt. 

Reputatie 7
Badge +29

De melding over de pagina is alleen bedoeld om te zorgen dat informatie op de pagina verduidelijkt wordt. Het heeft verder niets te maken met jouw huidige situatie, @jawz68.

Wat betreft jouw Spotify. Zoals hier verteld kan het tot een maand na opzeggen duren voor je account terugvalt van Premium naar Free. Heel soms komt het voor dat het langer duurt, zoals mijn collega Denise aangaf, maar in de meeste gevallen is het uiterlijk een maand. Jij hebt op 8 februari Spotify uit je abonnement verwijderd. Op dat moment sturen wij signaal naar Spotify. Zij verwerken die opzegging dan maandelijks, op de datum dat je het oorspronkelijk geactiveerd hebt. Normaliter kunnen wij die datum inzien. Maar omdat je nu Family al aangevraagd hebt, zien we alleen dat terug, en de datum waarop die activatiecode is verstuurd. Dus op dit moment kan ik je ook alleen maar vragen om af te wachten tot de 8e. Ik verwacht dat je Spotify voor die tijd Free zal zijn. Je kunt dan de Family activatiecode gebruiken die je ontvangen hebt. 

Als het op 8e nog niet is teruggesprongen, laat het hier weten. Dan kunnen we navraag doen naar de status. 

Reputatie 7
Badge +29

@MargoDK, dank voor het invullen. Ik heb dit uitgezet voor navraag en oplossing. Want zoals ik het hier ook zie is het inderdaad nog steeds niet stopgezet. We komen er zo snel mogelijk op terug. 

Reageer