Vraag

Doorschakelen van vaste telefoon via mijn KPN niet meer mogelijk

  • 18 January 2021
  • 20 reacties
  • 889 keer bekeken

Badge

Het doorschakelen van mijn vaste telefoon naar een mobiel nummer is niet meer mogelijk. De betreffende pagina op Mijn KPN geeft steeds de melding dat “het ophalen van de gegevens tijdelijk niet mogelijk is”. Dit duurt al vanaf mei 2020. Al diverse keren contact gehad met kpn via telefoon en chat maar het probleem wordt maar niet opgelost. Om moedeloos van te worden.

 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

20 reacties

Hallo @RK kerk Bleiswijk , je kunt het ook op de vaste telefoon zelf regelen.

Het kan gewoon in MijnKPN.

Log in in MijnKPN, kies producten, kies thuis, kies informatie en instellingen, kies vaste telefoon en stel in wat je wilt. 

Succes.

 

Badge

Jan, het probleem is dat de betreffende pagina in mijn KPN niet opvraagbaar is….. en ja ik weet dat het kan via de telefoon zelf middels *21*. Probleem is dat ik dan steeds naar kantoor moet om de telefoon door te schakelen en weer naar kantoor moet om hem terug te schakelen, dat is niet echt handig……  en ik wil in het weekend en na kantoortijd echt geen werktelefoontjes op mijn mobiel ontvangen…..

Badge

@JanD bedankt voor je reactie maar zie mijn antwoord hierboven

Hallo @RK kerk Bleiswijk , vreemd, want voordat ik naar jou toe reageerde heb ik het eerst bij mezelf even getest.

Wat voor foutmelding krijg je als je in MijnKPN naar de genoemde pagina wilt gaan?

 

 

Badge

@JanD met mijn privé account gaat doorschakelen ook prima, helaas met mijn werkaccount van de rk kerk niet….. dit is de foutmelding: Het ophalen van de gegevens is (tijdelijk) niet mogelijk. Excuses voor het ongemak.

Dit doe je door via je pc/laptop naar MijnKPN te gaan neem ik aan?

Mogelijk zitten cookies m.b.t. je eigen account in de weg. Schoon die eens op. 

Verbind anders je laptop (wifi) eens met de Hotspot van je mobiel. Werkt 't dan wel?

Zoals je al hebt gezien wordt ster-21 (direct doorschakelen) niet meer ondersteund via online instellen, maar ster-61 wel. Dat houdt nu in doorschakelen bij niet opnemen, in-gesprek en onbereikbaar (als het modem waarop de aangesloten telefoon zit bv niet werkt).

Als je het toestel met ster-21 hebt doorverbonden kan dat dus niet online op afstand uitgezet.

Badge

@PeterG alles al geprobeerd, cookies verwijderd, andere browser, via de computer van mijn werk, nergens werkt die betreffende pagina van Mijn KPN…...

Dan blijft alleen een storing over. Daar zal via een kpn moderator actie op moeten worden genomen. Die komen hier nog. (wachtrij ca. 3 dagen)

Heb je de gegevens van DAT abonnement inmiddels in je forumprofiel hier gezet? Incl. dat tel.nr. (dat kan op regel pers. opm.) Als die gegevens erin staan kunnen ze het abonnement opzoeken in het systeem en geef je tevens toestemming.

Als het profiel al ingevuld is als ze hier komen scheelt dat tijd.

Badge

@PeterG dank voor de hulp. Ik ga het profiel invullen en hoop op een oplossing.

Reputatie 7
Badge +20

Hi @RK kerk Bleiswijk, wat flauw dat dit zo moeizaam gaat zeg :slight_frown:

Als ik je gegevens er bij pak, zie ik een notitie staan van een collega die aan heeft gegeven dat een specialist jullie account zou bekijken om te zien waar dit mis gaat. Heb je daar in tussentijd iets van gehoord of speelt dit nog steeds?

Zou je in het laatste geval, je abonnement willen ontkoppelen van je KPN ID en hem daarna opnieuw willen koppelen? Kan zijn dat je account dan net even een zetje krijgt waardoor het wel weer lukt!

Badge

@Maja_  ik heb helaas niets meer gehoord na het laatste contact.

Ik heb mijn abonnement ontkoppeld en weer gekoppeld maar helaas blijven de problemen. Er zijn overigens nog meer onderdelen in Mijn KPN die niet werken. Ik kan bijvoorbeeld ook mijn facturen niet inzien. Ik krijg wel een overzicht van facturen maar zodra ik 1 bepaalde factuur wil inzien krijg ik de melding dat het document niet kon worden gevonden….

Reputatie 7
Badge +20

Jammer :frowning2:

Ik zal de betreffende collega even mailen om te vragen of er wellicht een update is in deze kwestie!

Badge

@Maja_  Mijn dank is groot :wink:

Reputatie 7
Badge +20

Als ze het zelf proberen via de ‘achterkant’ van jullie account, lopen ze tegen geen enkel probleem aan en lukt het gewoon om door te schakelen en de facturen te bekijken. Waarom het aan de ‘voorkant’ bij jullie zelf niet goed gaat, is me tot op heden dus nog een raadsel, helaas. Hebben jullie een alternatief mailadres waarmee jullie een nieuwe KPN ID aan kunnen maken? Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt als jullie abonnement gekoppeld wordt aan een andere KPN ID, het is het proberen waard!

Badge

@Maja_ Ik heb helaas geen ander email-adres ter beschikking….

Is er nog een andere mogelijkheid om het probleem op te lossen?

Reputatie 7
Badge +20

Ik kan zelf niets meer bedenken :slight_frown: Is het een optie om hem (puur om te testen) aan je persoonlijke mailadres te koppelen? Als het dan wel óf niet werkt, zijn we weer een stapje verder in het onderzoek. Daarna kan je hem direct weer aan het mailadres van de kerk koppelen.

Je kan in dat account v.d. kerk gewoon eerst een (extra) mailadres of misschien handigst nu, een ALIAS onder het bestaande aanmaken. Dan heb je een adres om een nieuw KPN ID te maken en de boel weer te koppelen.

email.kpn.com

N.B. op een alias kan je inloggen met het hoofdadres of dat alias met het ww van het hoofdadres.  webmail.kpnmail.nl

Reputatie 7
Badge +20

Hoe is de situatie nu @RK kerk Bleiswijk? Ben je een stap verder gekomen met het aanmaken van een andere KPN ID?

Badge

Nee ik heb het opgegeven…. ben wel teleurgesteld in KPN dat dit probleem gewoon niet opgelost wordt. Ik heb zelf een andere oplossing bedacht. Ik schakel de telefoon via *21* door naar een oud mobieltje (prepaid) wat ik toch niet gebruik. Ik heb daar het antwoordapparaat van ingesproken. Zodra ik dat mobieltje uitschakel krijgt men het antwoordapparaat van de kerk en zodra ik het mobieltje inschakel kan ik gesprekken van de kerk aannemen. Maar het is natuurlijk van de zotte dat het op die manier moet….

Om prepaid geldig te houden is het ook zaak daar af en toe (eens in de 180 dagen) zélf mee te bellen, met verbinding, of een sms te sturen. Binnen die termijn (een keertje) opwaarderen zet die 180 dagen ook weer aan.

Alleen gebeld worden is onvoldoende om prepaid geldig te houden.

Ik ga ervan uit dat het KPN prepaid is. Sommige andere providers hanteren vaak kortere perioden.

Waarom de kerk niet überhaupt een mobiel nummer?