Beantwoord

Ontbrekende factuur in MijnKPN

  • 26 August 2021
  • 13 reacties
  • 279 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +21
  • Superuser
  • 15348 reacties

Eerder deze week viel mij toevallig op, dat de factuur van januari 2021 van product Thuis ontbreekt in MijnKPN. Nu is dat geen probleem, want ik heb de factuur al lang veilig offline opgeslagen.

Maar belangrijker is de vraag hoe dit komt, want ik heb al eerder gelijksoortige vragen voorbij zien komen. Is deze factuur echt weg of is het alleen een display probleem in MijnKPN? Kan dit nog teruggezet worden?

 

icon

Beste antwoord door Maja van KPN 3 September 2021, 13:59

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

13 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hee wat gek dit @RBxx, bij mij in de systemen ontbreekt de factuur ook :thinking:

Ik ga hier even achteraan, die factuur hoort gewoon beschikbaar te zijn!

Reputatie 7
Badge +21

Hallo @Maja_ 
Ik zie zojuist dat de ontbrekende factuur dd. 28 jan 2021 weer aanwezig is in MijnKPN.
Bedankt voor de actie, hebben jullie al een verklaring voor de tijdelijke verdwijning?

Reputatie 7
Badge +20

Ah dat is top! Ik heb nog geen reactie ontvangen van de persoon die ik hier voor aan heb gesproken, en volgens mij heeft die ook nog niks gedaan. In jouw en mijn screenshot is heel duidelijk te zien dat de factuur er op moment van mailen echt niet bij stond, dus hopelijk vinden ze het achteraf nog wel een onderzoek waard. Ontbrekende facturen moeten we niet hebben, dus zou fijn zijn als ze de oorzaak kunnen vinden!

Reputatie 7
Badge +21

Ik hoop het wel @Maja_ . Zoals gezegd was het ontbreken op zich geen probleem. Ik stel mijn facturen altijd op tijd veilig. Belangrijker is de verklaring waarom de factuur (tijdelijk?) verdwijnt.
Ik heb vaker meldingen hierover gezien op het forum.

Reputatie 7
Badge +20

Ik ben een stuk wijzer @RBxx!

Vanuit de wetgeving mogen wij gesprekgegevens slechts een half jaar bewaren. De rest van de factuur moet 7 jaar bewaard worden. Omdat we niet simpelweg een deel van de factuur kunnen wegpoetsen, maken we voor iedere klant 2 facturen aan:

1 mét gesprekgegevens, deze is 6 maanden geldig en 1 zonder gesprekgegevens, deze is geldig ná 6 maanden en tot 7 jaar.

De factuur met gespreksgegevens wordt na een half jaar verwijderd en die zonder gespreksgegevens komt daar dan voor in de plaats. In theorie zou dit haast naadloos moeten gaan, maar door jouw voorbeeld zijn ze hier verder ingedoken en blijkt dat de timing niet altijd helemaal goed is waardoor een factuur toch wel een poosje ‘zoek’ kan zijn. Ze gaan hier mee aan de slag, om te kijken of ze dit sneller op elkaar kunnen laten volgen :blush:

Reputatie 7
Badge +21

Bedankt voor het (laten) uitzoeken @Maja_ en de terugkoppeling. :thumbsup_tone3:
Leuk om te zien waar het toevallig opmerken van een verschijnsel toe kan leiden.
Wij leren wat er op de achtergrond gebeurt en de specialisten kunnen het proces verbeteren.

Reputatie 7
Badge +20

Yes bedankt voor het delen inderdaad, het mysterie van de missende facturen is nu opgehelderd en met een beetje geluk lukt het ze op korte termijn om er voor te zorgen dat er helemaal niets meer tijdelijk verdwijnt :grinning:

De factuur voor juli 2022 ontbreekt in MijnKPN. Deze dien ik eind van de maand aan te leveren voor mijn boekhouding. Graag dit probleem corrigeren - ik zie in het forum dat dit veel vaker gebeurt.

Reputatie 7
Badge +21

Hallo @BijLeontien , is de factuur al weer terug? Als het om hetzelfde verschijnsel gaat waar ik hierboven ook last van had, dan zou dat niet zo lang moeten duren.

@RBxx Nee, nog niet terug en ook de afgelopen week niet verschenen, vandaar mijn vraag.

Weet jij of er een rechtstreekse manier is om met iemand van KPN in contact te komen, zodat het probleem wordt opgelost?

 

Reputatie 7
Badge +21

@BijLeontien , je kan morgen bellen met klantenservice op 0800-0402, op werkdagen bereikbaar van 8 tot 18 uur.

Hier kan een moderator dit voor je doen. Daarvoor zijn wat gegevens op je forumprofiel nodig. Als je daar de postcode, huisnummer, naam en geboortedatum van de contractant, het klantnummer invult en ter verificatie de laatste 3 cijfers van de IBAN bij Persoonlijke opmerkingen zet, dan kan die voor je op zoek. Gaat het om een mobiel abonnement? Zet het 06-nummer dan ook bij Persoonlijke opmerkingen.

Houd dan rekening met een wachttijd van zo’n 4-5 dagen. Het is druk op het forum.

@RBxx dank je voor het telefoonnummer, dat ga ik bellen. Zo veel informatie op een nogal openbaar forum delen, vind ik niet zo prettig.

Reputatie 7
Badge +21

Bellen is altijd sneller @BijLeontien . Hier op het forum is er een wachttijd van meerdere dagen.
Jouw informatie in het forumprofiel is alleen voor KPN medewerkers zichtbaar als je de velden gemarkeerd met (Privé) gebruikt.