Ontdek de vernieuwde MijnKPN app

 • 21 September 2021
 • 128 reacties
 • 4490 keer bekeken
Ontdek de vernieuwde MijnKPN app
Reputatie 7
Badge +19

De MijnKPN app is vernieuwd! De app is de beste manier om digitaal verbonden te zijn met KPN: Je logt nu nog veiliger in en hebt daarna meteen toegang tot jouw abonnement(en) en gegevens. Onderweg naar huis even je pakket bekijken en meteen aanpassen? Snel wat MB's delen met je zoon of dochter? Of je facturen opzoeken? Geen punt, je vindt het allemaal in de MijnKPN app. En kom je er niet uit, dan helpen we je verder via de ‘hulp’ functie in de app. Zo heb je ons altijd op je mobiel bij de hand.

Voor alles over de MijnKPN app, zie:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel jouw vraag dan in een nieuw topic. 

Update 19-05-2022: Je kunt nu ook automatisch MB's delen!

Update 05-04-2022: Inzicht in eerder gedeelde MB's én de mogelijkheid om screenshots te maken is terug :)

Update 02-12-2021: Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij Unlimited abonnementen, verberg abonnementen (ontkoppelen) en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen. De app is nu ook voorzien van een postvak in voor relevante berichten over je abonnementen.

Update 09-11-2021:  Sinds kort kan je inkomende telefoonnummers blokkeren via MijnKPN voor je vaste telefoon. Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers! Lees snel verder.

Update 28-10-2021: Verwijder nu gemakkelijk zelf jouw KPN ID. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan hieronder verder.

Update 21-10-2021: Her-installeer je E-sim  via de MijnKPN app.

Goed om te weten: De eerste keer dat je de nieuwe MijnKPN app opent, moet je inloggen met jouw KPN ID. Dit is eenmalig nodig in verband met de veiligheid van jouw gegevens en abonnement. De volgende keer dat je de app bezoekt, kan je gewoon inloggen met touch, face-id of jouw zelf ingestelde cijfercode.

Ben je het wachtwoord van je KPN ID kwijt of vergeten? Deze kan je via de link in de app meteen opnieuw instellen.

 

 

Uitgelichte functies van de vernieuwde MijnKPN app

De vernieuwde MijnKPN app is nog vol in ontwikkeling. Regelmatig worden er nieuwe functies toegevoegd. Hieronder lichten wij de meeste belangrijke nieuwe functies toe. Onderaan de pagina vind je een overzicht van alle nieuwe functies.

 

Verwijder zelf jouw KPN ID

Wil je je KPN ID verwijderen en ben je op zoek naar hoe je dit kunt doen? We helpen je op weg, want dit kan je voortaan gemakkelijk zelf doen via MijnKPN of de MijnKPN app.
 

 • In de MijnKPN app: Ga onderin naar je ‘Profiel’ en kies vervolgens ‘Inloggegevens’. Je wordt doorgelinkt naar jouw gegevens, waar je ‘Verwijder je account’ vindt.
 • Via MijnKPN: Ga naar jouw profielpagina. Hier vind je de optie om jouw account te verwijderen.

Als je je KPN ID verwijdert, dan wissen we je accountgegevens om je privacy te beschermen. Daarna kan je niet meer inloggen op plekken zoals MijnKPN, iTV, hulptools, maar ook ons forum en KPN Veilig. In de toekomst toch weer gebruik van MijnKPN en al deze functies maken? Maak dan gerust een nieuw KPN ID aan.
 

E-sim opnieuw installeren via MijnKPN app

Als je toestel geschikt is voor e-sim, kun je in de MijnKPN app snel en eenvoudig je e-sim installeren. Ook wanneer je het e-sim profiel opnieuw wilt installeren op hetzelfde toestel is dat vanaf donderdag 21 oktober mogelijk via de MijnKPN app. Een fysieke simkaart is dan dus niet meer nodig. 

Let op: dit is dus alleen mogelijk als e-sim al eerder op het toestel geïnstalleerd is geweest omdat het e-sim profiel gekoppeld is aan het unieke EID (elektronisch identiteit nummer) van het toestel. De MijnKPN app herkent dit en zal dan de optie voor ‘opnieuw installeren’ weergeven. Hieronder enkele voorbeelden hoe dit in de MijnKPN app wordt weergegeven.

 

 

Inkomende telefoonnummers blokkeren vaste telefonie

Vanaf nu is het mogelijk om telefoonnummers te blokkeren voor jouw vaste telefoonnummer (maximaal 100 nummers). Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers. Zo voorkom je ongewenste telefoontjes.

Let op: Deze optie is alleen beschikbaar voor VoIP telefoonaansluitingen en niet beschikbaar voor PSTN/ISDN aansluitingen. 

 

Open de MijnKPN app > ga naar de tab ‘Vast Bellen’ > kies voor ‘Telefooninstellingen’ > ga naar ‘Nummer blokkeren’. Er zijn drie opties:

 • Alle inkomende anonieme nummers blokkeren

 • Alle inkomende nummers vanaf een specifiek land- of netnummer (of een deel daarvan) blokkeren

 • Een specifiek inkomend nummer blokkeren

 

Inloggen met Verificatie in 2 stappen

Inloggen met KPN ID doe je nu extra veilig. Je gegevens zijn hierdoor beter beschermd tegen misbruik. Je kunt verificatie in 2 stappen aanzetten in de MijnKPN App en web via: Profiel > Inloggegevens > Verificatie in 2 stappen.

 

 

De 1e keer dat je bij ons inlogt op de MijnKPN App, krijg je een verificatiecode per sms. Daarna kun je inloggen met pincode, touch ID of face ID.

We adviseren je om Verificatie in 2 stappen aan te zetten. Hiermee houd je hackers buiten de deur. Zelfs als iemand achter je wachtwoord komt, is dat niet genoeg om in te loggen op je account.

 

Wat is er nog meer nieuw?

Sneller, in een fris jasje en met verschillende nieuwe functies. De app is vernieuwd aan de hand van feedback van onze klanten. Op al deze punten is de MijnKPN app verbeterd:

 • Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij KPN Unlimited abonnementen, verberg abonnementen en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen.

 • MijnKPN Inbox: ontvang alle belangrijke informatie omtrent jouw abonnement in de MijnKPN app.

 • Ontkoppelen van producten was al mogelijk in de browser versie van MijnKPN, maar is nu ook in de MijnKPN beschikbaar!

 • Inloggen kan nu ook met een pincode, in plaats van alleen Face ID of Touch ID.

 • Nieuw en leuk voor de vele liefhebbers: je kunt nu gebruik maken van darkmode:black_heart: Het wijzigen van het thema (donker/licht) is nu mogelijk via de instellingen van de app.

 • Voor de Android gebruikers: Je kunt de MijnKPN nu in landscape (liggende) modus gebruiken.

 • Je kunt nu de taal (Nederlands of Engels) wijzigen via de instellingen van de app.

 • Je kunt nu gemakkelijk vanuit de app je bestelstatus checken. Bij nieuwe klanten worden nu ook openstaande orders getoond.

 • Bekijk gemakkelijk in één overzicht het verbruik van alle mobiele nummers die je aan jouw KPN ID hebt gekoppeld. De weergave van het verbruik is ook verbeterd!
  Heb je een abonnement tot 10 GB (10.000 MB) internet? Dan zie je jouw verbruik in MB's. Heb je meer data dan 10 GB? Dan zie je voortaan je verbruik in GB's.

 • Het delen van MB's is verbeterd. Het herdelen van ontvangen MB's is nu ook weer mogelijk in de app.

 • Handig: Je hoeft niet apart meer in te loggen als je vanuit de MijnKPN app naar bijvoorbeeld de Wifi Manager gaat.

 • De app is sneller en de stijl is vernieuwd en fris.

 • Het menu bovenin is verbeterd en opgesplitst in Mobiel, Internet, TV en Vast bellen. Zo vind je voortaan nog beter jouw weg in de app!

 • Je kunt vanaf iedere pagina in de MijnKPN app feedback sturen door het kort schudden van de telefoon.

 

 


Kortom, genoeg nieuws om te verkennen. Neem eens een kijkje in de nieuwe app! En ben je tevreden, dan zien we graag je review verschijnen in de Google Play Store of App Store.

 

Laatste update: 19-05-2022


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van het forum of stel je vraag in een nieuw topic.

128 reacties

Reputatie 7
Badge +10

Het inloggen op mijnkpn via kpn.com, dus niet de bookmark, werkt gelukkig wel 👍👍👍

Kan je dan de bookmark weggooien en opnieuw maken?

Dan zal die waarschijnlijk ook wel weer werken.

Yep, al gedaan. 

Reputatie 7
Badge +19

Het inloggen op mijnkpn via kpn.com, dus niet de bookmark, werkt gelukkig wel 👍👍👍

Super, goed om te horen! Goed dat je al nieuwe bookmarks hebt gemaakt, ik verwacht - net als wjb - dat 't zo geen probleem meer is :)

Hoi @Alexandra ,

Zoals eerder al aangegeven kan ik mijn Hussel voordelen in de app niet terug vinden. Wordt hier nog aan gewerkt?

Yes, dat klopt helemaal, daar wordt aan gewerkt. Als er updates over zijn, zullen we het hier in het topic delen.

Waarom kan ik op mijn Ipad de app niet meer draaien? Deze werkt nu alleen in portrait mode en niet meer in landscape. Dit is er vervelend, zeker met een los toetsenbord bij de Ipad.

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Waarom kan ik op mijn Ipad de app niet meer draaien? Deze werkt nu alleen in portrait mode en niet meer in landscape. 

Hi @Mark O66! De vernieuwde MijnKPN app werkt inderdaad nu nog alleen in portrait mode, zodra deze ook werkt in landscape laten wij het weten! 

Hier kloppen de abonnementskosten helemaal niet in deze nieuwe versie, zowel voor 2 mobiele nummers als internet/tv/bellen (=thuis).

Mobiel 1: 28,08 euro, factuur: 17,97

mobiel 2: 17,87 euro, factuur: 7,76

thuis: 51,45 euro, factuur: 81,94

De factuur bedragen zijn de juiste en er zijn geen wijzingen geweest in abonnementen.

Is dit een bekend probleem?

Reputatie 7
Badge +16

Hi @Edu2020! De vermelde prijzen in MijnKPN zijn exclusief actiekortingen / Compleet en/of Husselkortingen en, in het geval van het Thuis abonnement, zonder eventuele extra opties: laat ik het de ‘kale abonnementsprijs’ noemen. 
De Compleet/ Husselkorting wordt op tzt weer getoond in de app!

Dank je wel voor je antwoord. Ik denk dat meer dan een tientje verschil per abonnement geen husselkorting kan zijn. Dat lijkt het me een bedrag van 2,50 of 5,00 euro. Actiekorting hebben we nooit gehad. Maar we zullen zien. 

Reputatie 7

Waarom kan ik op mijn Ipad de app niet meer draaien? Deze werkt nu alleen in portrait mode en niet meer in landscape. 

Hi @Mark O66! De vernieuwde MijnKPN app werkt inderdaad nu nog alleen in portrait mode, zodra deze ook werkt in landscape laten wij het weten! 

Gisteren is versie 6.1.0 op mijn Android tablet geïnstalleerd met de onderstaande aanpassingen.

Maar helaas werkt dat nog niet.

Waarom kan ik op mijn Ipad de app niet meer draaien? Deze werkt nu alleen in portrait mode en niet meer in landscape. 

Hi @Mark O66! De vernieuwde MijnKPN app werkt inderdaad nu nog alleen in portrait mode, zodra deze ook werkt in landscape laten wij het weten! 

Gisteren is versie 6.1.0 op mijn Android tablet geïnstalleerd met de onderstaande aanpassingen.

Maar helaas werkt dat nog niet.

Inderdaad, werkt het op onze tablets ook niet.

Reputatie 7

Inderdaad, werkt niet, zowel op de tablet als op de mobiel niet.

Op een mobiel zal het ook niet gaan werken.

Inderdaad, werkt niet, zowel op de tablet als op de mobiel niet.

Op een mobiel zal het ook niet gaan werken.

Klopt, niet goed gelezen, ik pas mijn opmerking aan.

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Dank je wel voor je antwoord. Ik denk dat meer dan een tientje verschil per abonnement geen husselkorting kan zijn. Dat lijkt het me een bedrag van 2,50 of 5,00 euro. Actiekorting hebben we nooit gehad. Maar we zullen zien. 

Ja, klopt wat je zegt @Edu2020, het is inderdaad ook niet alleen de Hussel korting die nu niet weergegeven wordt: ook eventuele actiekortingen.
Tip is om de facturen te checken: op blad 2 staat een overzicht per aansluiting en hier kun je precies nagaan hoe de abonnementskosten opgebouwd zijn en welke kortingen je wel of niet krijgt.

Op basis van de klantgegevens die je hebt ingevuld in je Forum profiel, heb ik het voor je nagekeken: jullie krijgen een actiekorting: “korting zolang je abonnement loopt" en daarnaast “korting op mobiel” (Hussel voordelen): die 2 kortingen bij elkaar opgeteld is het bedrag wat nu niet weergegeven wordt in MijnKPN. 
Je kunt via ‘Profiel” → Abonnementen → Voordelen bekijken, wel nagaan welke voordelen (oa de Hussel korting) op welk abonnement geactiveerd staan.

@Shyrin_ , ik zie inderdaad op blad 2 de kortingen. Dank je wel.

Reputatie 7
Badge +23

Hi all,

De functie Landscape wordt meegenomen in de volgende release. Ik weet voor nu alleen niet wanneer die komt. Nog even afwachten dus. 

Reputatie 7

Hi all,

De functie Landscape wordt meegenomen in de volgende release. Ik weet voor nu alleen niet wanneer die komt. Nog even afwachten dus. 

@Alex_P, Dus het onderstaande klopt niet?!

 

Hallo @wjb , dat dat niet klopte was ik gisteren al achter, ik reageerde alleen in het verkeerde topic.:thinking:

Reputatie 7

Hallo @wjb , dat dat niet klopte was ik gisteren al achter, ...

Ik was daar uiteraard ook al achter, maar de uitspraak van @Alex_P is een beetje summier in wat nu precies bedoeld wordt. De functie "Landscape" is volgens de beschrijving in de Google Play store immers al in versie 6.1.0 opgenomen, maar volgens @Alex_P toch weer niet.

Reputatie 7
Badge +23

Hallo @wjb , dat dat niet klopte was ik gisteren al achter, ...

Ik was daar uiteraard ook al achter, maar de uitspraak van @Alex_P is een beetje summier in wat nu precies bedoeld wordt. De functie "Landscape" is volgens de beschrijving in de Google Play store immers al in versie 6.1.0 opgenomen, maar volgens @Alex_P toch weer niet.

Sorry voor de summiere uitspraak, was niet mijn bedoeling. Dat klopt inderdaad, dat is niet goed gegaan in die update. 

De functie ‘Landscape’ zou meegenomen worden in de laatste release. Daar is echter iets fout gegaan, waardoor het nu meegenomen gaat worden in de eerstvolgende release. Deze datum is alleen nog niet bekend!

Reputatie 5
Badge +2

Het zal vast wel eens gevraagd zijn, maar is het mogelijk om als je een Unlimited abonnement hebt, toch je verbruik kan inzien in de app? 

Reputatie 7
Badge +16

Ha, @reinventor! Ja, dat klopt: deze vraag is al eens eerder gesteld, daarom kan ik je direct het antwoord geven: daar wordt aan gewerkt! :wink:

Super fijn dat het mogelijk is geworden om je KPN ID met 2FA te beschermen! Ik vroeg me af of het in de toekomst ook mogelijk wordt om een authenticator app te gebruiken voor het aanmaken van codes?

Reputatie 7
Badge +20

Daar durf ik nu nog geen antwoord op te geven. Daar heb ik nog geen informatie over. 

 

Krijg ik de nieuwe app vanzelf of moet ik die downloaden?

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @trobas, dat gaat vanzelf!

Reputatie 7
Badge +20

Vandaag tref ik in de Google Play Store de nieuwe versie (v6.2.1 | Build 7524) aan.

Met deze nieuwe versie:

 • kan je een e-sim opnieuw installeren.
 • kan je je telefoon schudden op elke pagina om feedback met ons te delen.
 • kan je het thema (donker/licht) aanpassen in de app instellingen.
 • kan je de taal (Nederlands/Engels) aanpassen in de app instellingen.
 • start de app sneller op.
 • werkt de 'landscape' modus op tablets