Ontdek de vernieuwde MijnKPN app

 • 21 September 2021
 • 128 reacties
 • 5247 keer bekeken
Ontdek de vernieuwde MijnKPN app
Reputatie 7
Badge +19

De MijnKPN app is vernieuwd! De app is de beste manier om digitaal verbonden te zijn met KPN: Je logt nu nog veiliger in en hebt daarna meteen toegang tot jouw abonnement(en) en gegevens. Onderweg naar huis even je pakket bekijken en meteen aanpassen? Snel wat MB's delen met je zoon of dochter? Of je facturen opzoeken? Geen punt, je vindt het allemaal in de MijnKPN app. En kom je er niet uit, dan helpen we je verder via de ‘hulp’ functie in de app. Zo heb je ons altijd op je mobiel bij de hand.

Voor alles over de MijnKPN app, zie:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel jouw vraag dan in een nieuw topic. 

Update 19-05-2022: Je kunt nu ook automatisch MB's delen!

Update 05-04-2022: Inzicht in eerder gedeelde MB's én de mogelijkheid om screenshots te maken is terug :)

Update 02-12-2021: Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij Unlimited abonnementen, verberg abonnementen (ontkoppelen) en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen. De app is nu ook voorzien van een postvak in voor relevante berichten over je abonnementen.

Update 09-11-2021:  Sinds kort kan je inkomende telefoonnummers blokkeren via MijnKPN voor je vaste telefoon. Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers! Lees snel verder.

Update 28-10-2021: Verwijder nu gemakkelijk zelf jouw KPN ID. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan hieronder verder.

Update 21-10-2021: Her-installeer je E-sim  via de MijnKPN app.

Goed om te weten: De eerste keer dat je de nieuwe MijnKPN app opent, moet je inloggen met jouw KPN ID. Dit is eenmalig nodig in verband met de veiligheid van jouw gegevens en abonnement. De volgende keer dat je de app bezoekt, kan je gewoon inloggen met touch, face-id of jouw zelf ingestelde cijfercode.

Ben je het wachtwoord van je KPN ID kwijt of vergeten? Deze kan je via de link in de app meteen opnieuw instellen.

 

 

Uitgelichte functies van de vernieuwde MijnKPN app

De vernieuwde MijnKPN app is nog vol in ontwikkeling. Regelmatig worden er nieuwe functies toegevoegd. Hieronder lichten wij de meeste belangrijke nieuwe functies toe. Onderaan de pagina vind je een overzicht van alle nieuwe functies.

 

Verwijder zelf jouw KPN ID

Wil je je KPN ID verwijderen en ben je op zoek naar hoe je dit kunt doen? We helpen je op weg, want dit kan je voortaan gemakkelijk zelf doen via MijnKPN of de MijnKPN app.
 

 • In de MijnKPN app: Ga onderin naar je ‘Profiel’ en kies vervolgens ‘Inloggegevens’. Je wordt doorgelinkt naar jouw gegevens, waar je ‘Verwijder je account’ vindt.
 • Via MijnKPN: Ga naar jouw profielpagina. Hier vind je de optie om jouw account te verwijderen.

Als je je KPN ID verwijdert, dan wissen we je accountgegevens om je privacy te beschermen. Daarna kan je niet meer inloggen op plekken zoals MijnKPN, iTV, hulptools, maar ook ons forum en KPN Veilig. In de toekomst toch weer gebruik van MijnKPN en al deze functies maken? Maak dan gerust een nieuw KPN ID aan.
 

E-sim opnieuw installeren via MijnKPN app

Als je toestel geschikt is voor e-sim, kun je in de MijnKPN app snel en eenvoudig je e-sim installeren. Ook wanneer je het e-sim profiel opnieuw wilt installeren op hetzelfde toestel is dat vanaf donderdag 21 oktober mogelijk via de MijnKPN app. Een fysieke simkaart is dan dus niet meer nodig. 

Let op: dit is dus alleen mogelijk als e-sim al eerder op het toestel geïnstalleerd is geweest omdat het e-sim profiel gekoppeld is aan het unieke EID (elektronisch identiteit nummer) van het toestel. De MijnKPN app herkent dit en zal dan de optie voor ‘opnieuw installeren’ weergeven. Hieronder enkele voorbeelden hoe dit in de MijnKPN app wordt weergegeven.

 

 

Inkomende telefoonnummers blokkeren vaste telefonie

Vanaf nu is het mogelijk om telefoonnummers te blokkeren voor jouw vaste telefoonnummer (maximaal 100 nummers). Dit geldt nu ook voor buitenlandse telefoonnummers. Zo voorkom je ongewenste telefoontjes.

Let op: Deze optie is alleen beschikbaar voor VoIP telefoonaansluitingen en niet beschikbaar voor PSTN/ISDN aansluitingen. 

 

Open de MijnKPN app > ga naar de tab ‘Vast Bellen’ > kies voor ‘Telefooninstellingen’ > ga naar ‘Nummer blokkeren’. Er zijn drie opties:

 • Alle inkomende anonieme nummers blokkeren

 • Alle inkomende nummers vanaf een specifiek land- of netnummer (of een deel daarvan) blokkeren

 • Een specifiek inkomend nummer blokkeren

 

Inloggen met Verificatie in 2 stappen

Inloggen met KPN ID doe je nu extra veilig. Je gegevens zijn hierdoor beter beschermd tegen misbruik. Je kunt verificatie in 2 stappen aanzetten in de MijnKPN App en web via: Profiel > Inloggegevens > Verificatie in 2 stappen.

 

 

De 1e keer dat je bij ons inlogt op de MijnKPN App, krijg je een verificatiecode per sms. Daarna kun je inloggen met pincode, touch ID of face ID.

We adviseren je om Verificatie in 2 stappen aan te zetten. Hiermee houd je hackers buiten de deur. Zelfs als iemand achter je wachtwoord komt, is dat niet genoeg om in te loggen op je account.

 

Wat is er nog meer nieuw?

Sneller, in een fris jasje en met verschillende nieuwe functies. De app is vernieuwd aan de hand van feedback van onze klanten. Op al deze punten is de MijnKPN app verbeterd:

 • Bekijk het verbruik van je daglimiet en EU bundel bij KPN Unlimited abonnementen, verberg abonnementen en krijg meer inzicht in hoe je tegoed is opgebouwd als je extra bundels hebt gekocht of MB’s hebt ontvangen.

 • MijnKPN Inbox: ontvang alle belangrijke informatie omtrent jouw abonnement in de MijnKPN app.

 • Ontkoppelen van producten was al mogelijk in de browser versie van MijnKPN, maar is nu ook in de MijnKPN beschikbaar!

 • Inloggen kan nu ook met een pincode, in plaats van alleen Face ID of Touch ID.

 • Nieuw en leuk voor de vele liefhebbers: je kunt nu gebruik maken van darkmode:black_heart: Het wijzigen van het thema (donker/licht) is nu mogelijk via de instellingen van de app.

 • Voor de Android gebruikers: Je kunt de MijnKPN nu in landscape (liggende) modus gebruiken.

 • Je kunt nu de taal (Nederlands of Engels) wijzigen via de instellingen van de app.

 • Je kunt nu gemakkelijk vanuit de app je bestelstatus checken. Bij nieuwe klanten worden nu ook openstaande orders getoond.

 • Bekijk gemakkelijk in één overzicht het verbruik van alle mobiele nummers die je aan jouw KPN ID hebt gekoppeld. De weergave van het verbruik is ook verbeterd!
  Heb je een abonnement tot 10 GB (10.000 MB) internet? Dan zie je jouw verbruik in MB's. Heb je meer data dan 10 GB? Dan zie je voortaan je verbruik in GB's.

 • Het delen van MB's is verbeterd. Het herdelen van ontvangen MB's is nu ook weer mogelijk in de app.

 • Handig: Je hoeft niet apart meer in te loggen als je vanuit de MijnKPN app naar bijvoorbeeld de Wifi Manager gaat.

 • De app is sneller en de stijl is vernieuwd en fris.

 • Het menu bovenin is verbeterd en opgesplitst in Mobiel, Internet, TV en Vast bellen. Zo vind je voortaan nog beter jouw weg in de app!

 • Je kunt vanaf iedere pagina in de MijnKPN app feedback sturen door het kort schudden van de telefoon.

 

 


Kortom, genoeg nieuws om te verkennen. Neem eens een kijkje in de nieuwe app! En ben je tevreden, dan zien we graag je review verschijnen in de Google Play Store of App Store.

 

Laatste update: 19-05-2022


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

128 reacties

Reputatie 7
Badge +10

Ik ben best wel teleurgesteld in hoe KPN omgaat met security, en hoe men de dienst vooral focust op de mobiel, men moet zich ook meer focussen op de computergebruiker. dus alleen een app op de telefoon die secure is, is niet voldoende.

@mouthman Ja, ach tja, er is kpn-veilig voor de pc, of je nu perse die software wil gebruiken is aan eenieder zelf, en er is tweestapsverificatie beschikbaar, er worden e-mails (nieuwsbrieven) gestuurd met tips hoe de klant met online veiligheid om kan gaan, dus wat dat betreft wordt er wel aan veiligheid gedacht. 

Reputatie 7

Omdat security beter is op de telefoon dan op een computer. Niet iedereen internet uitsluitend op een telefoon. Daar laten ze gewoon steken vallen. 

Waarom is de security op de telefoon beter dan op een computer?

Welke steken laten ze vallen?

Reputatie 7
Badge +21

Er staat weer een nieuwe versie van de MijnKPN app in de Play Store en App store.

Nieuw in deze versie (6.9.0):

 • De Hulp-pagina is toegankelijker geworden
 • Het is duidelijker wanneer een automatisering voor MB’s delen wordt uitgevoerd
 • Foto's van contacten uit je adresboek zijn nu zichtbaar bij MB's delen