Beantwoord

4K TVs

  • 21 February 2019
  • 9 reacties
  • 963 keer bekeken

Wanneer worden in alle pakketten een 4K TV ontvanger als standaard geleverd ?

4K begint is nu al standaard geworden en de 8K TVs komen dit jaar op de markt voor de normale consument en is ook betaalbaar geworden.

HD is al achter haalt en toe aan een upgrade naar 4K.

8K staat al voor de deur en de verdere ontwikkelingen komen later ook nog (10K en zo verder).

Graag wil ik weten wanneer standaard alle TV ontvangers vervangen worden voor 4K ontvangers (voor nieuwe klanten maar ook voor bestaande klanten die een nieuw abonnement afsluiten (nieuw pakket nemen).

4K zit alleen in de duurste abonnement en niet in de goedkoopste of middelste abonnement.
ook ben zou ik er 1 4K TV ontvanger willen i.p.v. 2 zoals die bij de goedkoopste is i.p.v. de middelste of duurste pakket te nemen.

prijzen mogen ook naar beneden (4K TV zijn ook niet duur meer en zo ook de 4K blueray spelers of streaming diensten die verbruiken een hogere bandbreedte) want een consument kan alleen maar nog 4K TVs kopen en geen HD/SD TVs zijn niet meer leverbaar meer nu moet KPN nog met de tijd mee en de 4K TVs nemen veel meer bandbreedte in dus mogen de snelheden ook omhoog laten we zeggen minimaal 100 Mbits en maximaal 1000 Mbits (1Gbits) dat is ook het maximum wat de apparatuur aan kan wil je hogere snelheden dan dient je de apparatuur te vervangen en dat is een erg kostbare aangelegenheid kan ik je vertellen.

*Admin: Topic samengevoegd met bestaand topic
icon

Beste antwoord door PeterG 21 February 2019, 17:33

Bekijk origineel

9 reacties

Ten eerste: het 4K abonnement kan alleen afgenomen indien je aansluiting minstens 100 Mb/s kan leveren. Dat kun je hier checken.

Standaard? Voor reguliere uitzendingen is dat nog bij lange na niet het geval. Dat duurt nog wel 4 of meer jaren.

NPO, RTL, Talpa hebben nog helemaal geen plannen in die richting.
België en Engeland (BBC) hebben ook nog geen uitzendingen, zelfs niet via satelliet. Ook nog niks aangekondigt.
Discovery Networks (diverse zenders) heeft ook nog niks op stapel staan
ARD en ZDF ook niet

De Duitse RTL heeft wel een UHD kanaal via de satelliet. Maar de meeste programma's daarop zijn nog gewoon upscaled HD en niet native UHD.

Nee, 4K is nog lang niet "standaard". Dat duurt nog wel een paar jaar voor Europa (Nederland). Het is hier Japan niet. Daar zijn inderdaad al uitzendingen in 8K UHD. Die zijn alleen via een satelliet te verspreiden.

Via het 4K pakket krijg je 3 kanalen: Xite UHD, Insight UHD en LoveNature UHD. Eigenlijk demo-kanalen gezien de vele herhaling in de programmering. De overige zijn 'gewoon' in HD.
Tevens heeft de 4K ontvanger de Netflix app 4K. Maar als je je 4K tv zo goed mogelijk wilt gebruiken kan je beter gewoon een HD pakket hebben en de Netflix app in je 4K tv gebruiken. Netflix heeft 'maar liefst' zo'n 25 tot 30 films in UHD. Wauw.... 🙃
Voor 4K Bluray zijn er ook maar 610 titels te krijgen. Het houdt niet over. Bovendien véél duurder nog dan Bluray HD. Ook de spelers zijn aan de prijs vergeleken met Bluray HD spelers.

4K is (lijkt) alleen standaard voor de hardware. Maar net als met HD komt de software (programma's, tv-uitzendingen) daar met jaren achteraan. Ik had al in 2006 een HD tv, maar pas in 2011 kwamen de eerste HD programma's via, toen nog, aparte HD kanalen.
HD is pas een jaar of 2 standaard voor tv uitzendingen. UHD komt pas over enkele jaren écht op gang.

Je hebt op dit moment nog het meest aan je 4K tv met 4K beeldkwaliteit via Netflix 4K (gewoon via het toestel zelf beschikbaar) en eventueel een 4K Bluray speler (met dure software).
TV uitzendingen zijn er nauwelijks.

Ook veelzeggend: KPN is de enige provider die momenteel met 4K bezig is. De anderen hebben nog niks aangekondigd. Alleen Ziggo zegt "medio 2019 of 2020".

Geschreven 21 februari 2019.
Reputatie 7
Badge +23
4K is standaard geworden en geen HD of SD meer en nu komt dit jaar 8K op de markt voor een betaalbare prijs voor een normale consument.

Graag standaard leveren in elke pakket 4K ontvangers.

Hallo @Power Flower ,
het is niet zinvol om 2x een topic te openen met het zelfde onderwerp, dat geeft alleen mar verwarring en je wordt er niet sneller mee geholpen.
Zie de reactie van een medeforumlid in je andere topic.
Hij heeft gelijk in zijn antwoord.
Er is nog niet één reguliere uitzending in 4K, zelfs nog niets eens in full HD en je abo moet geschikt zijn om een 4K-abo af te kunnen nemen met de bijbehorende ontvanger.
https://tweakers.net/nieuws/149114/samsung-kondigt-8k-en-4k-tvs-in-qled-serie-voor-2019-aan.html

Zo te zien komt 8K op de markt en 4K is dan al standaard.


Samsung heeft zijn Qled-lijn van televisies voor 2019 aangekondigd. Het bedrijf komt met meer dan twintig modellen, waaronder met 8k-resolutie.

en

https://tweakers.net/nieuws/149252/samsung-maakt-geen-uhd-blu-rayspelers-meer.html

en

https://tweakers.net/nieuws/149358/samsung-stopt-ook-in-benelux-met-blu-rayspelers.html

Zo nu ben je up to date.
Reputatie 7
4K is nog lang geen standaard, het aanbod is nog marginaal en het is dus nog helemaal niet interessant om de 4K Ultra-HD ontvanger is huis te willen hebben. De gewone HD ontvangers leveren precies dezelfde kwaliteit uitgezonderd de drie ... ja je leest het goed ... drie 4K Ultra-HD zenders die door KPN aangeboden worden. Wellicht komt er voor 2025 nog een enkele themazender bij zoals een sportkanaal, maar verder hoef je tot 2025 waarschijnlijk weinig te verwachten op dit vlak.

Ik heb een 4K Ultra-HD ontvanger in gebruik die ik als erfenis aan de 4K Ultra-HD pilot heb overgehouden. Ik heb geen 4K Ultra-HD abonnement immers je moet wel gek zijn om €10,- per maand te gaan betalen voor drie 4K Ultra-HD zenders die qua genre zo ver uit elkaar liggen dat je er waarschijnlijk maar één interessant zult vinden.
Reputatie 7
Badge +23
Wat heb je aan een 4K/8K-tv als er niet eens reguliere uitzendingen in die resolutie aangeboden worden?
Reputatie 7
Er is een groot verschil tussen wat leveranciers willen dat jij koopt en wat je werkelijk nodig hebt.
Waarom zou je een 4K of 8K televisie willen kopen als er nog nauwelijks 4K uitzendingen zijn laat staan 8K uitzendingen.
Je moet het artikel natuurlijk wel goed lezen.

Er staat dat er 4K en 8K TELEVISIES op de markt komen. En dat er 8K komt zegt natúúrlijk niets over het "standaard" zijn van 4K hè. De conclusie: "er komt 8K DUS is 4K al standaard" klopt niet en staat ook niet in dat artikel. Dat maak jij er kennelijk van.

Zie ook wjb en Jan-D.

En wat ik in onderstaand aangehaalde alinea aangeef: de hardware loopt vaak jáááren voor op het aanbod van software (programma's, tv uitzendingen e.d.)
PeterG schreef: Ik had al in 2006 een HD tv, maar pas in 2011 kwamen de eerste HD programma's via, toen nog, aparte HD kanalen.
HD is pas een jaar of 2 standaard voor tv uitzendingen. UHD komt pas over enkele jaren écht op gang.

Het duurt nog enige jaren (!) voordat er langzaamaan regulier TV ZENDER aanbod in 4K of misschien meteen in 8K (4K slaan ze dan gewoon over) komt. Het kan dus zijn dat je straks je 4K tv daarvoor dus nodeloos hebt aangeschaft.
maar je kan geen HD tv meer kopen alleen maar 4K tv dus kan je de winkels niet dwingen om nog HD tvs te verkopen als 8K tvs nu al op de plak staan 4K is de standaard voor het verkopen van tvs dat er niet zoveel uitzendingen zijn is een ander ding maar er zijn wel al uitzendingen alleen zijn deze upscaled i.p.v. native UHD.
Reputatie 7
maar je kan geen HD tv meer kopen alleen maar 4K tv dus kan je de winkels niet dwingen om nog HD tvs te verkopen
Dat hoeft toch ook niet, op een 4K televisie kan je toch zonder problemen Full-HD content bekijken. Het upscalen naar 4K Ultra-HD kan je rustig aan de televisie overlaten.

dat er niet zoveel uitzendingen zijn is een ander ding maar er zijn wel al uitzendingen alleen zijn deze upscaled i.p.v. native UHD.
Het upscalen wordt uiteraard pas door jouw televisie gedaan en niet al eerder in het distributiekanaal immers dat zou alleen maar bandbreedte kosten zonder dat dat enige verbetering van kwaliteit oplevert.

Reageer