Beantwoord

Bij opnames van docu's op NPO2 krijg ik de voiceover van het GOS kanaal erbij

  • 4 August 2022
  • 11 reacties
  • 126 keer bekeken

Docu's die ik op het gewone npo2kanaal  opneem krijgen de laatste tijd de voiceover van het GOS-kanaal mee. Laatst weer met In het brein van de bedrieger.

icon

Beste antwoord door PeterG 5 August 2022, 20:27

Bekijk origineel

11 reacties

Reputatie 7

Programmeer je dit via de app en gebruik je de zoekfunctie???? Want dan is nauwelijks het verschil te zien met het logo van NPO 2 en die van NPO 2 gos. GOS staat er héél klein bij.

Zelf programmeer is altijd van uit de gids. Ook via de app. Dan zijn de eerste 3 natuurlijk áltijd de gewone NPO zenders. In de decoder staan ze op 191, 192 en 193 dus je moet, in de epg, al flink scrollen om er te komen….

Dank Peter,

Programmeren doe ik steevast vanuit de gids op, in dit geval, kanaal 2. De GOSkanalen heb ik niet eens geselecteerd in mijn zenderlijst. In de opname met de ongewenste voiceover staat ook geen GOSlogo. Het probleem ging zich plotseling voordoen. Dit moet echt een bug zijn.

Reputatie 7

Dit zou dan ook bij Terugkijken moeten gebeuren. Kun je een voorbeeld noemen van de afgelopen 7 dagen?

Bij het terugkijken vanuit de gids is er geen voiceover, het gebeurt alleen bij het opnemen. Voorbeeld: de docu In het brein van de bedrieger van afgelopen woensdag 3 augustus npo2.

Reputatie 7

Bij het terugkijken vanuit de gids is er geen voiceover, het gebeurt alleen bij het opnemen.

Dan moet het toch van het GOS kanaal opgenomen zijn. Want voor opnames en terugkijken wordt dezelfde opname gemaakt en gebruikt. Dus een opname van npo 1, 2 of 3 via kanaal 1, 2 of 3 kan geen voorgelezen ondertiteling bevatten. 

GOS = 191, 192 en 193.

Echt Peter, ik neem op van kanaal 2, ik heb geen GOSkanalen in mijn zenderlijst opgenomen en toch zit die irritante voiceover in de opname. Schiet mij maar lek.

Reputatie 7

Er zijn niet meer meldingen van (via het forum). Je bent de enige.
Ik ga dus  echt wel uit van een fout mbt kiezen kanaal. Dat kan gebeuren als je de zoekfunctie (vergrootglas) gebruikt.
Ik zal a.s. woensdag het eens opnemen via kanaal 2 om 22:09.

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @RitaB, welkom op ons forum! Ook ik heb dit niet eerder voorbij zien komen. Ik ben ook wel benieuwd of @PeterG  dezelfde resultaten behaalt.

Wat je anders nog zou kunnen doen is je ontvanger even een reset of frisse start geven via het menu > systeeminstellingen.

Reputatie 7

Ik heb de opname deels gekeken en geen gos bij de ondertiteling. 

Voetnoot. Ik beschik momenteel niet over de ontvanger. Opname via app gekeken. 

Ik heb de software van de ontvanger vernieuwd; ik ga het opnemen weer proberen. Een schone reset naar de fabrieksinstellingen heb ik nog niet gedaan, want ben ik dan niet al.mijn opnames en presets kwijt?

Reputatie 7
Badge +21

Ik heb de software van de ontvanger vernieuwd; ik ga het opnemen weer proberen. Een schone reset naar de fabrieksinstellingen heb ik nog niet gedaan, want ben ik dan niet al.mijn opnames en presets kwijt?

Nee hoor @RitaB 
Dat kun je probleemloos doen, je opnames en instellingen blijven hetzelfde

Reageer