De juiste switch?! Toverwoord: IGMP snooping

  • 27 January 2015
  • 161 reacties
  • 137975 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

161 reacties

Beste Frank,
Even voor mijn interesse, gebruik je de airport nogsteeds voor je WIFI en heb je hierop IGMP snooping aanstaan?
s_doornewaard schreef op 2 mar '16 om 22:36u
Beste Frank,
Even voor mijn interesse, gebruik je de airport nogsteeds voor je WIFI en heb je hierop IGMP snooping aanstaan? 
Hallo,

op de airport staat wifi nog steeds aan ( wordt gebruikt voor printer, internet radio, en gsm's ) .

IGMP snooping aan : heb geen idee, kan dit nergens vinden met het Apple config progamma ( versie 5.6.1 ).

de airport heeft fw versie 7.6.4

Frank,

Reputatie 7
Die IGMP snooping zal vast wel aan staan op die Airport Extreme immers anders zou de wifi onherroepelijk plat gaan zodra een TV ontvanger aangezet wordt.

wjb schreef op 3 mar '16 om 18:40u
Die IGMP snooping zal vast wel aan staan op die Airport Extreme immers anders zou de wifi onherroepelijk plat gaan zodra een TV ontvanger aangezet wordt.

 
ik denk het ook.

zal komen weekend het netwerk eens als volgt zwaar belasten en kijken wat er na een half uur gebeurt .

op LAN 1 : TV met arris op netflix HD (via Netgear 105 zonder snooping )

op LAN 2 : TV met arris ook op iets met HD ( via Netgear 605 zonder snooping )

ook op LAN 2 : PC met film via Kodi ( via Netgear 605=> Airport => Netgear 105 )

2x laptop op wifi van V10

ben zeer benieuwd,

Frank

Reputatie 1
Badge
Heb hier lopen zoeken en ook op andere forums maar kan het niet zo direct vinden.

Ik heb een switch nodig met iets meer poorten 16-24.

Had eerst de TP-Link JetStream TL-SG3216 op het oog maar lees hier dat de TP-Link afgeraden word.

Nu heb ik de volgende switches gevonden en wou weten of iemand ervaring heeft of deze zouden werken en welke jullie denken dat beter is.

D-Link DGS-1210-16 of de Netgear Prosafe Smart Switch 16-poorts GS716Tv3-300EU of de Netgear Prosafe Smart Switch GS724Tv4

Volgens de websites onderteunen ze allemaal IGMPv3

Reputatie 7
Persoonlijk heb ik zeer goede ervaringen met de Netgear ProSafe switches en ik zou dan ook kiezen voor Netgear.

De door jou geselecteerde switches hebben echter wel hele grote kasten. Waarom kies je niet voor de Netgear GS116E of meerdere Netgear GS108Ev3's. Let op de E in de type aanduiding.

Succes verzekerd. ;)

Reputatie 1
Bedankt, ik heb net IGMP Snooping Status enabled en Validate IGMPv3 IP Header enabled op mijn GS105e en GS108e en nu krijg ik niet meer haperend beeld boven als de HD glas kanalen wordt beneden gekijken.

Reputatie 2
Badge
klein schopje :
aanvullend op Ikenny moet ik concluderen dat bij mij het alleen werkt als ik IGMPv3 Header validate op disable zet..... met enable krijg ik juist haperingen....

nu tart ik denk ik ook het lot op 1 GS105eV2 met daarop aangesloten een Sonos, een Itv kastje en android mediaplayer en een PC. Maar als ik IGMPv3 validate uitzet werkt het prima, zet ik het aan, dan hapert de mediabox en Sonos met geregelde interval
Nadat ik al lange tijd geen tv (meer) kon kijken op de slaapkamer, stuitte ik op dit forum, en..... Eureka!

Op de slaapkamer heb ik een tv, aangesloten op een kpn itv 'kastje' die verbonden is met een switch. Op diezelfde switch zit nog meer apparatuur aangesloten zoals een printer, een Amazon FireTV (android box), en... een PC.
En jawel, het probleem zat hem in de aangesloten PC waarvan de netwerkkaart blijkbaar in een 'spaarstand' ging als ik hem uitzet. Oftewel, een langzame stand, waardoor ik slecht of eigenlijk heeeeel slecht tv kon kijken door het haperende beeld en het irritante geluid. Nadat ik de instellingen van die netwerkkaart heb aangepast (spaarstand ge-disabled), blijft deze op 1 Gb draaien (kan ik zien aan de kleur van het netwerklampje op de switch), zelfs als ik de PC uitzet. En voila... Probleem verdwenen!!!!

Overigens:
- Aan het knipperen van de (alle) lampjes (voor alle aangesloten poorten) op de switch kan ik zien dat deze geen IGMP snooping ondersteunt (sweex model, had niet anders verwacht). Een nieuwe switch met IGMP snooping had het probleem waarschijnlijk ook opgelost (lees ook verderop!)
- Alternatief voor de instelling van de netwerkkaart is om deze helemaal uit te laten gaan als de PC uit gaat, dat scheelt immers energie. Deze instelling kon ik zo snel niet vinden, maar ga nog wel even zoeken.
- Toevallig heb ik net een nieuwe switch gekocht voor uitbreiding van mijn netwerk, de TP-Link TL-SG108, V2.0, let op die V2.0! Want volgens de specificaties ondersteunt deze nu wel IGMP snooping. Als test heb ik de switch even tussen de Experia box V10 en de switch op de slaapkamer gezet, met nog 2 apparaten erop aangesloten. Toen de TV op de slaapkamer aangezet. Alles bleef werken en aan het knipperen van slechts 2 ledjes bij de netwerkpoorten (van de 4 aangesloten poorten) op de TP-Link switch kan ik zien dat IGMP snooping inderdaad werkt op deze switch! Het multicast verkeer gaat alleen naar de poort die erom 'gevraagd' heeft (en uiteraard de poort waar het vandaan komt).
Al met al goed nieuws lijkt mij!
Okee. ik lees en probeer, maar inmiddels wordt ik volledig gestoord.!! Heb inmiddels persoonlijke IGMP snooping nodig..

Ik heb sinds oktober Telfort Glasvezel, kwam van KPN..
Dit simpelweg om de kosten te drukken voor het zelfde product. Geen telefoon en wel telfort mobiel en zo..

Het werkte bij mij allemaal prima. Experiabox vervangen door mijn Asus AC87U met VLAN34 en 4 en PPPoE enz.. met de EB voor telefonie.
Naief als ik kan zijn dacht ik ik vervang de boel gewoon door die van Telfort.
Dat ging natuurlijk niet op..
Uiteindelijk eindigde ik met de EB, vandaaruit naar twee managed Cisco SG200 switches die in eens niet meer met VLAN tagging overweg konden, maar het werkte.
Aangezien Wireless vanaf de EB's echt beperkt is en instabiel en ik een hardwarematige firewall gebruik, wilde ik toch de EB vervangen.
Ik heb nu een Netgear GS108Ev3 gekocht.
Daarop komt Vlan 4 en 34 Tagged binnen op port 8.
VLAN4 is vervolgens untagged op port 3t/m6, eaarop de STB's zijn aangesloten.
Op Port VLAN34 Tagged gaat een draadje naar mijn router, die met VLAN1 untagged terug gaat naar port 2
Op port 1 zit een TP-Link SG108E met enkel VLAN1 untagged en VLAN34 tagged. Dit om ooit de firewall als router te kunnen laten fungeren.
Op een 2e port vand e router zit nog een cisco sg200 voor enkel internet lan, VLAN1 untagged.

IGMP snooping v3 staat enabled op VLAN4.

Let op.. ondanks alle beschrijvingen heb ik nog steeds onderbrekingen op mijn STB's..!! Daarbij komt dat ik het IP voor de Webinterface ook een aantal maal opnieuw moet benaderen/refreshen voor ik op de netgear switch terecht kom.

Help..

Reputatie 7
Je doet er verstandig aan om jouw Netgear een vast IP adres te geven. In een multi VLAN omgeving wil de Netgear nog wel eens vanuit het verkeerde VLAN een IP adres aannemen. In jouw geval zou dat maar zo kunnen zijn dat deze een 10.x.x.x adres gekregen heeft via VLAN 4.

De IGMPv3 header controle laat je op disabled staan.

Weet overigens dat je heel wat nieuwe functionaliteit voor de TV ontvangers zult moeten missen omdat je jouw TV ontvangers op de oude manier op VLAN 4 aansluit. Sinds KPN en ook Telfort routed-ITV aanbieden hoort een TV ontvanger eigenlijk gewoon op VLAN 1 achter de Experia Box aangesloten te worden.
Hallo allemaal,

Ik heb zelf geen KPN maar XS4All en ik ga er voor het gemak even vanuit dat die van hetzelfde netwerk gebruik maken (hetzelfde verhaal over VLAN 4 en 6, XS4All is dochter van KPN)

Hier https://xn--7bi.tk/xs4alltv staat een duidelijke uitleg van hoe ik het zelf heb aangesloten. Wij hebben glasvezel en gebruiken een TP-link TL-SG105E om het verkeer te splitsen (TV en Internet). En ik heb werkelijk nooit problemen met TV.

Voor ons werkt deze oplossing perfect.
Reputatie 7
Badge +30
Hallo allemaal,

Ik heb zelf geen KPN maar XS4All en ik ga er voor het gemak even vanuit dat die van hetzelfde netwerk gebruik maken (hetzelfde verhaal over VLAN 4 en 6, XS4All is dochter van KPN)

Hier https://xn--7bi.tk/xs4alltv staat een duidelijke uitleg van hoe ik het zelf heb aangesloten. Wij hebben glasvezel en gebruiken een TP-link TL-SG105E om het verkeer te splitsen (TV en Internet). En ik heb werkelijk nooit problemen met TV.

Voor ons werkt deze oplossing perfect.
Ja en nee. Hierbij wordt bridged iTV gebruikt ipv Routed iTV.
Badge
Inmiddels ben ik ook al verzeild geraakt in het grote boze glasvezel IGMP-snooping verhaal.

De experiabox (die ik eventueel wil vervangen voor een Asus) staat in de meterkast, maar de meeste tv's staan allemaal op de eerste verdieping. UTP trekken kan, maar de poorten op de Experiabox v10 zijn niet voldoende. Van de 4 die er zijn gaat er eentje naar het alarm, en eentje naar de voordeur camera.

Dus dat betekent dat ik een IGMP-snooping switch moet bestellen om de 4 tv's aan te kunnen sluiten en een PoE access point om het gehele huis te voorzien van internet..

Dus nu zou ik graag willen weten of de TP-Link TL-SG105E die hier eerder is voorgesteld inmiddels al voldoet aan het IPTV verhaal voor glasvezel van KPN.. Ik ben van plan deze alleen maar te gebruiken voor IPTV.

Want ik zie door de bomen het bos niet meer en ik wil toch graag iedereen voorzien van TV.
Reputatie 7
Bij een abonnement met 4 TV ontvangers kan je gratis 1 switch van KPN krijgen.
De switches die KPN tegenwoordig levert ondersteunen IGMP snooping.
Overigens heeft IGMP snooping niets met glasvezel te maken, ook bij koper verbindingen is hetzelfde van toepassing.

Persoonlijk ben ik geen fan van TP-Link, kies dan voor de Netgear GS105Ev2
Ik ben in bezit van TP-Link TL-SG108E V3 met IGMP snooping en het werkt bij mij prima Yzord.

@wjb

Mooie uitleg in het begin maar wat gebeurd er als je 2 tv's aanzet op diezelfde switch ?
Je lijn zal nog steeds 10mbits zijn als je netwerkkaart niet volledig is uitgeschakeld en dit is te laag voor 2 tv's aangezien IGMP snooping er niet voor zorgt dat de lan poort op je experiabox wordt verhoogt.

Met vriendelijke groet,

Arthion
Reputatie 7
Badge +8

Mooie uitleg maar ik begreep eerst dat ik me GS108v3 niet kon gebruiken maar deze heb ik wel tussen zitten en gaat perfect zonder haperingen.

Kon ook niet vinden of deze IGMP snooping hebben

Reputatie 7

Heb je een GS108Ev3 dan ondersteunt die IGMP snooping en kan je hen rustig gebruiken.

Ook switches zonder IGMP snooping laten het TV signaal prima door maar het gaat fout zodra er op een poort van die switch een apparaat zit waarvan de netwerkkaart nog maar 10Mbps aan kan en dat is vaak het geval als een computer uit (stand-by) gezet wordt.

Reputatie 7
Badge +8

@wjb enige wat er bij mij op zit is me playstation, smart tv en versterker onkyo allemaal 1000 mbit dan komt de kpn box met 100 mbit niks 10 mbit.

 

Maar ik heb GS108 (zonder de E)

Reputatie 7

@wjb enige wat er bij mij op zit is me playstation, smart tv en versterker onkyo allemaal 1000 mbit dan komt de kpn box met 100 mbit niks 10 mbit.

 

Maar ik heb GS108 (zonder de E)

Een netwerkkaart van een computer die uit gezet wordt, gaat vaak terug naar een 10Mbps.

Daarmee wordt energie bespaard maar blijft de computer wel bereikbaar voor Wake on LAN berichten. Als de netwerkkaart helemaal uitgezet wordt (geen WoL mogelijk) dan is er geen probleem. Het is wel inefficiënt omdat de TV stream op al.die apparaten afgeleverd wordt maar dat is een andere discussie.

Ook moet je dan vermijden dat er een wifi accesspoint op die switch aangesloten wordt want die zal ook roet in het eten gooien.

Potverdorie lees dit forum veel te laat en misschien goed dat ze deze kennis bij Kpn helpdesk ook goed duidelijk maken. Nu begrijp ik namelijk waarom mijn wifi versterker het plotseling ineens niet meer doet… hij heeft het wel gedaan. 

Als ik het goed begrijp komt dit dus doordat hij switched van poort naar poort… en met de huidige d-link dgs-1005d kan ik dus problemen blijven houden? Soms doet iets het wel en soms niet, ook al sluit ik geen van de tv kastjes aan op de netwerk switch?

Reputatie 7

Als jij geen TV ontvanger via de switch hebt aangesloten dan hoeft hij ook geen IGMP snooping te ondersteunen. 

Potverdikkie, heb ik net mijn TP link switch zonder vervangen door een Netgear met IGMP terwijl ik geen TV via de switch hoef te gebruiken, alles is bij de TV namelijk dubbel aangelegt vanaf de router, hoef alleen maar internet uit die switch te persen.

Maar ja, baad het niet, schaad het alleen de bankrekening.😯😯

Vanavond Netgeaer GS105E geplaatst en wat denk je? De WiFi versterker lijkt het goed te doen, maar de tv werkt voor geen meter… 4 seconden beeld, dan gaat het haperen en dan is het gebeurd…. 

 

@kpn ik ben enorm teleurgesteld. Veel extra kosten gemaakt, veel tijd in gestoken, veel opgezocht en nu werkt het NOG niet. 
Graag verzoek om mij morgen te bellen en het op te lossen.

Reputatie 7

Vanavond Netgeaer GS105E geplaatst en wat denk je? De WiFi versterker lijkt het goed te doen, maar de tv werkt voor geen meter… 4 seconden beeld, dan gaat het haperen en dan is het gebeurd…. 

Kan je hier eens een screenshot plaatsen van de IGMP snooping instellingen op die GS105Ev2.