De Smart TV app van KPN

De Smart TV app van KPN
Reputatie 7
Badge +25

Met de KPN Smart TV app kijk je op je Smart TV direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen kabels meer door de kamer hebt lopen of apparatuur hoeft te plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de KPN Smart TV app en je kan televisie kijken. We vertellen je er hier alles over.
 

Wat is de KPN Smart TV app?

Met deze app kan je gemakkelijk tv kijken zonder extra apparatuur. Je kunt deze app vergelijken met de iTV app voor je mobiel, met het verschil dat je deze app downloadt en gebruikt op je Smart TV. Je vindt er alle basisfuncties in terug, zoals begin gemist, de tv-gids, terugkijken, je opnames en een overzicht van alle films en series uit je pakket. Ook kan je in het basispakket kijken naar ongeveer 62 zenders. Voor een aantal zenders zijn de rechten exclusief voor de tv-ontvanger. Ook zijn er een aantal regionale zenders beschikbaar. Bekijk hier het volledige zenderoverzicht.

 


Wat kan ik met de KPN Smart TV app?


Kijk vanaf het begin

Begin gemist? Dat is vanaf nu verleden tijd. Start het programma vanaf het begin.

Opnames inplannen en bekijken

Zelf bepalen wanneer je een programma terugkijkt? Plan dan (serie) opnames en kijk deze terug wanneer het jou uitkomt. Hiervoor heb je wel het Opnemen Pakket nodig.

Live TV pauzeren

Net als via de tv-ontvanger en de iTV online app kan je live tv pauzeren. Jij bepaalt vanaf waar en wanneer je verder kijkt (tot 7 dagen terug).

Filter op type programma in de gids

Geen eindeloze lijst met programma's, maar zie alleen de programma's die interessant voor jou zijn.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod is gelijk aan de iTV online app.

On Demand

Ook On Demand films en series zijn beschikbaar via de KPN Smart TV app. Je vindt de optie in het menu van de app. 

 

De KPN Smart TV app gebruiken

De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. De app is beschikbaar in de app store voor Smart TV's van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer). Heb je een Philips of Sony TV met Android als besturingssysteem? Dan kun je de app downloaden via de Play Store.
 

Smart TV app

 

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

De Smart TV app is geschikt voor tv’s van Samsung & LG uit 2017 of nieuwer. Zoek naar ‘KPN iTV’ in de app store van je Smart TV. Als je de app kunt vinden, betekent dit dat jouw tv geschikt is. 
 

Ook is de Smart TV app geschikt voor apparaten met Android TV OS. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en ook de nieuwe Google Chromecast 4 met Google TV. Je kunt eenvoudig controleren of jouw Android TV apparaat geschikt is voor de app door de KPN iTV app te zoeken in de Play Store. Kun je de app niet vinden? Dan is je apparaat helaas niet geschikt voor de app.

 

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

 

Kan ik de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken?

Ja, je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Kan ik de KPN Smart TV app installeren op meerdere tv’s?

Je kunt de Smart TV app installeren op meerdere tv’s of Android TV toestellen, maar je kunt slechts op één apparaat tegelijkertijd kijken.

 

Waar vind ik mijn abonnementsnummer of mijn pincode?

Je hebt een abonnementsnummer en een pincode nodig om in te loggen op de KPN Smart TV app op je tv.

 

Het abonnementsnummer (14 cijfers) voor Interactieve TV vind je in MijnKPN onder ‘Thuis’ > ‘Interactieve TV’ > ‘Abonnement’ > ‘Abonnementsnummer’.

 

Als je je pincode bent vergeten, kun je deze resetten wanneer je verbonden bent met je thuisnetwerk. Gebruik hiervoor de Servicetool.

 

Hoe werkt het kinderslot?

De KPN Smart TV app neemt de kinderslot-instellingen over van de tv-ontvanger. Heb je het kinderslot geactiveerd via de tv-ontvanger, dan is kinderslot ook actief op de KPN Smart TV app. Je kunt het kinderslot ontgrendelen door op een item met kinderslot te klikken en de pincode in te voeren. Je schakelt hiermee kinderslot uit voor de gehele sessie.

Je kunt kinderslot ook tijdelijk uitschakelen via het Instellingen menu. Dit doe je in Instellingen > Kinderslot. Klik op ‘Tijdelijk uitschakelen’ en voer je pincode in. Als je de Kinderslot instellingen wilt wijzigen, doe je dat op de tv-ontvanger via Menu > Instellingen > Kinderslot.

 

Voor meer informatie over de Smart TV App kun je ook terecht op https://www.kpn.com/smarttv. Heb je daarna nog vragen? Laat ze dan gerust hier onder het topic achter.


Laatste update: 21-12-2021


2084 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Of KPN dat kan of niet doet wat mij betreft niet ter zake voor wat betreft de bruikbaarheid tov. de ontvanger. Mijn oordeel blijft dat die laatste veel gebruiksvriendelijker is én een betere beeldkwaliteit oplevert.

Ja ... het is ook niet voor niks dat de app "gratis" is. Daarmee bedoel ik: zonder meerkosten.

Als de app de kwaliteit en gebruiksvriendelijk van de tv-ontvanger zou leveren, dan zou KPN het gebruik er van in rekening brengen. Denk ik. 

Zelfs op de slaapkamer heb ik een twee-maandelijkse proefperiode van de app afgesloten met het weer tevoorschijn halen van de ontvanger, ook al kijken we daar niet zo vaak. Die 5202 staat wel in de ECO-stand; toch heb ik dan eerder beeld dan bij de app, want het werkend opstarten daarvan duurt simpelweg te lang en vraagt veel te veel handelingen. 

Als de tv uit staat, dan staat die echt uit. Een tv-ontvanger in ECO staand staat niet echt uit. Dus de tv begint al met een flinke achterstand. Want die moet helemaal vanaf een koude start beginnen.

Nee hoor, ook een tv staat tegenwoordig in een soort van stand-by omdat die anders niet meer op de AB reageert om 'm aan te zetten. 

Nee hoor, ook een tv staat tegenwoordig in een soort van stand-by omdat die anders niet meer op de AB reageert om 'm aan te zetten. 

Ja klopt alleen het infrarood signaal.

Dat was al de jaren 90 en ervoor al zo. (De dikke beeldbuis) 

Een (smart) tv schakelt terug naar het verplichte lage verbruik.

Dat betekent dat alleen via infrarood het toestel nog aan kan. I.p.v een app via wifi of lan poort verbonden op het netwerk. (Of andere instelling) 

Bij het inschakelen kun je vaak de klik horen.

Dat is het relai die de (hoofd) voeding inschakelt.

 

Reputatie 7
Badge +24

Nee hoor, ook een tv staat tegenwoordig in een soort van stand-by omdat die anders niet meer op de AB reageert om 'm aan te zetten. 

Ja. Maar het smart gedeelte staat waarschijnlijk wel helemaal uit. 

Net als de 5202 in ECO stand dus. 

Reputatie 7
Badge +24

Net als de 5202 in ECO stand dus. 

Die is niet uit. 

En dan nog: de snelheid van het opstarten van uw tv heeft KPN geen invloed op.

Net als de 5202 in ECO stand dus. 

Die is niet uit. 

Hoe bedoel je? 

Wat feedback betreft ter herhaling.

Zender volgorde aanpasbaar maken,  de favorieten is leuk maar wij willen bijvoorbeeld CI op keuze 1. Dat dit voor de mediaboxen lastig kan zijn prima, maar voor de app zal dat minder lastig zijn.

En vanuit de app de mediabox bedienen iets wat ik bij Telfort en de Amino al kon en nu nog steeds mis.

Vandaag de nieuwe update gedaan van de Android itv app.

De Android itv app draait nu vloeiend en geen stotter meer (lopende balk rtlz)

De hik ups probleem lijkt nu ook opgelost.

Bedankt kpn tv app team.👍

Mooi dat deze app geupdate wordt. 😀

 

De laatste keer dat ik de app gebruikte was er geen ondertiteling op Love Nature, de steam op de ‘echte’ tv box had wel ondertitels.

In het algemeen zou ik voor de app willen vermelden dat de opnames wel meer getoond mogen worden als bij de TV box. Met name het feit dat seizoen van series niet vermeld worden is best irritant.

 

Reputatie 2

Gisteren de TV app op de Google TV cromcast gezet , werkt prima beeld is goed

vind het menu zelfs beter als van het tv kastje

Gisteren de TV app op de Google TV cromcast gezet , werkt prima beeld is goed

vind het menu zelfs beter als van het tv kastje

Ik vind de structuur van de TV box aanzienlijk intuitiever en prettiger doordat er minder handelingen nodig zijn. Toegegeven, de afstandsbediening biedt meer ‘shortcuts’ dan een Google TV maar het moet simpeler kunnen lijkt me.

Yeah!!! De Amazon Firestick basic hoeft niet met pensioen.

Zojuist de ITV app voor FireOS geinstalleerd de app werdt op Tweakers genoemd. Nu is een oude niet slimme HD TV weer nuttig.

 

De instellingen zijn minimaal, ondertiteling aan of uit, en persoonlijke TV aan of uit, favorieten en beveiliging/kinderslot.

 

Ben niet onder de indruk van de laatste update. Sterker, ik zie geen enkele verbetering. Een poos geleden heb ik een lijstje met bugs en verbeteringen gepost. Is niks mee gedaan. Dat ontwikkelaars bugs laten zitten is toch wel sneu. Dit geeft wel aan waar de prioriteiten van KPN liggen. In ieder geval niet bij deze app. Jammer...

@BanRay uiteraard is de app bijzaak, het is niks meer dan een extra marketing middel. We worden geacht via een bruikleen/huur box te kijken niet die box ergens op bergen en alleen via de app te kijken.

Dat klopt helaas. Is bij VodafoneZiggo net zo. Dat is mij off the record bevestigd door een vriend die bij VZ werkt. Al die ingekochte (Arris) boxen moeten nu eenmaal zo lang mogelijk meegaan en zo veel mogelijk verkocht/ingezet worden.

Ik vind het heel vreemd dat ik buitenshuis via m’n mobiel met de KPN iTV app prima TV kan ontvangen en het ook kan casten naar een geschikte TV maar dat diezelfde(?) app het op een smart TV buitenshuis niet doet.

Ik vind het heel vreemd dat ik buitenshuis via m’n mobiel met de KPN iTV app prima TV kan ontvangen en het ook kan casten naar een geschikte TV maar dat diezelfde(?) app het op een smart TV buitenshuis niet doet.

Dat is niet raar, als die smart TV niet met het eigen (wifi) netwerk is verbonden. Een smart TV in een tuinhuisje zal het prima doen als deze met het eigen netwerk is verbonden. De smart TV app is uiteraard niet hetzelfde als de app voor een smartphone of tablet, daar zit toch wel iets verschil in waaronder de Operating systeem van de TV.

Hmm, ik zie in de de Android Play Store geen verschillende KPNiTV apps.

Ik zal het eens via een VPN proberen.

Reputatie 7
Badge +24

Hmm, ik zie in de de Android Play Store geen verschillende KPNiTV apps.

Ik zal het eens via een VPN proberen.

Nee. Dat klopt. Dat hebben ze bij Google mooi gemaakt. Als je op je smartfoon kijkt, dan zie je alleen de apps die geschikt zijn voor op de smartfoon. De app voor op de tv is eigenlijk gewoon niet te vinden. En op de tv is het precies andersom. Je ziet alleen de apps geschikt voor de tv. 

Zoiets zal het zijn maar het is een vrij zinloze oefening wanneer je dezelfde programma’s wel kunt casten vanaf een mobiel.

Reputatie 7
Badge +24

Zoiets zal het zijn maar het is een vrij zinloze oefening wanneer je dezelfde programma’s wel kunt casten vanaf een mobiel.

Het casten op de mobiel is toch iets minder makkelijk dat met de afstandsbediening van de smart-TV. 

Zoiets zal het zijn maar het is een vrij zinloze oefening wanneer je dezelfde programma’s wel kunt casten vanaf een mobiel.

Die app is niet gebonden aan de content portabiliteits regels dat is het verschil. De smart TV app is puur voor een extra TV thuis met de verplichting dat die provider ook het internet moet leveren.

 

Omdat er ook makkelijk mee te nemen apparaten zijn is het wel jammer, zo heb je weinig aan een Android TV mediabox voor onderweg, of je moet weer via omwegen werken.  Deels is het best wel raar, echter zo zit het helaas in elkaar.

De Love Nature stream is nog steeds zonder ondertitels.

De nieuwe Nokia Android tv box binnen.

Ongeveer zelfde prijs als de Chromecast met Google tv.

Deze heeft een netwerk (100mbit) poort en usb aansluiting

En een mooi verlichte afstandsbediening.

De kpn Android tv app er op gezet en werkt perfect.

Een nadeel up en down van de afstandsbediening werkt helaas niet in de kpn itv app.

Cijfers wel om zo direct naar een zender te gaan.

 

Reageer