De ‘verborgen’ extra functies van de iTV afstandsbediening

  • 11 September 2015
  • 7 reacties
  • 5441 keer bekeken

(laatste aanpassing: 19-3-2021)( extra aanpassing 28-9-2023 i.v.m. tv+ / DIW7022)
Je kunt meer met de afstandsbediening van iTV dan je op het eerste gezicht ziet.

Ten eerste de OK knop. Daarmee kun je uiteraard je keuze bevestigen in het menu. Maar je kunt er ook de “zenderlijst” mee oproepen. Erg makkelijk als je niet weet op welk nummer een zender zit.

Via DIW7022 roep je de zenderlijst op door “pijltje omlaag” ingedrukt te houden. 

Heb je een favorietenlijst gemaakt dan kun je deze kiezen door tijdens tv kijken of radio luisteren op de BLAUWE knop te drukken. Ook kun je daarmee o.a. Begin gemist activeren. Dat laatste kan ook met GROEN tijdens het programma. Begin gemist is eind januari 2017 uitgebreid tot een week terug. Je kunt dan terugbladeren in de 'gids' en programma's die aangegeven zijn met het groene pijltje linksom alsnog starten met de GROENE knop. Dit wordt Terugkijken via de gids genoemd.

VIP2952, VIP5202, HMB2260 EN DIW7022

              

Opnames verwijderen 

app of on demand openen kanalen, 200 tot en met 206

             

Kijk vanaf begin

             

Informatie, voortgangsbalk 

Opnames selecteren om te verwijderen (daarna rood)

             

5 minuten overslaan (opnames en on demand)

TELETEKST

Arris + Arcadyan: Tijdens TELETEKST kun je met de MENU knop de letters 2 x zo hoog maken. Met OK zet je een wisselpagina vast (deze wordt dan niet meer ververst!).
Teletekst zet je uit met knopje "teletekst" 2 X drukken zet TT uit.

Sagemcom DIW7022: Om teletekst te lezen (nieuwsberichten bijvoorbeeld) ga je naar de apps en selecteer je de NOS Teletekst app. Teletekst voor Regionale, Duitse en Italiaanse zenders is (nog) niet beschikbaar op de TV+ / DIW7022.

Heb je de EPG/GIDS open staan dan kun je met de teletekstknop meer mogelijkheden vinden.

In opnamen en tijdens begin gemist kun je een ‘tijdsprong’ maken. Met < of > (naast OK) ga je resp. 30 sec. terug of vooruit.
Als je bv. 4, 0, 0 intoetst en dan op >> (de vooruitspoelknop) drukt, maak je een sprong van 4 minuten. Of met 7 0 0 is het 7 minuten bij een reclameblok ;)

De infobalk (minigids) kun je oproepen met ^ of v (net boven en onder de OK). Ook met GELE KNOP. Druk je tijdens weergave van de minigids nogmaals op GEEL dan krijg je extra informatie.
Vanuit de minigids kun je trouwens ook programma’s instellen voor opname. Met ^ blader je terug in zenders, met ‘v’ vooruit. Met < en > blader je door de programmering. Druk vervolgens op REC om te programmeren.

! REC kun je ook gebruiken om in de GIDS programma’s voor opname te selecteren.

Nog meer TIPS? Houdt dan de terug/? toets lang (ca. 2 sec.) ingedrukt.


7 reacties

Reputatie 7
Badge +22
1 jaar geleden! En op deze topic nog nooit gereageerd? :P:P:P Hoe is dit mogelijk? :D:D:D Arme Peter! :P:P:P:D
Het topic is van 11 september 2015. Dat vind je door de cursor op "1 jaar geleden" te zetten. En, Dennis, zo erg is dat niet. Ik kijk ook naar het aantal keer bekeken. Dat is ruim 450 momenteel. Men weet het toch wel te vinden kennelijk. 🙂
534 keer bekeken inmiddels. En als een artikel informatief genoeg is hoef je er ook verder niet op te reageren. Ik heb begrepen dat zelfs (sommige) moderators hier wel eens een blik op zouden mogen werpen:? Oh ja, Peter, misschien moet je inmiddels "Begin Gemist" vervangen door of aanvullen met "Terugkijken via de Gids".
Reputatie 7
Badge +25
*Spijt van mijn eerlijkheid*

;)🆒
@Henk2304
Aanpassing in de tekst gedaan. (3e alinea)
Mooi!🆒

Reageer