Feature requests KPN TV+

 • 18 March 2023
 • 87 reacties
 • 3236 keer bekeken

Reputatie 7

Ik heb de onderstaande feature requests voor KPN TV+

 1. HD+ zenders.
 2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit bij terugkijken (begin gemist, opname), on demand (films/series) als bij live televisie.
 3. Eigen zenderlijst (meerdere) waarbij alle functionaliteit (gids, zoeken, opnames, etc.) zich beperkt tot de zenders in de gekozen zenderlijst. Voor mij een absolute NoGo zolang deze functionaliteit er niet is.
 4. Opstarten op het scherm/functie/app die actief was bij het afsluiten van de TV+ Box en het configureer maken van het scherm waarmee opgestart wordt. (Laatst actieve, startscherm, gids, apps, Netflix, ...)
 5. In de gids tonen of er een opname van een programma gepland staat.
 6. Aanpasbaar startscherm waarbij tegelrijen gesorteerd kunnen worden maar ook onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de tegelrijen "Top 20 films van Pathé Thuis" en "YouTube" willen verbergen.
 7. Aanpasbaar menu waarbij menuopties onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de menuopties "Nu op TV" en "Sport" willen verbergen.
 8. Beperken aantal kliks om bepaalde functionaliteit te starten. Zo heb ik bijvoorbeeld acht kliks nodig om van live televisie kijken naar het overzicht van opnames te gaan terwijl dat op de "oude" TV ontvangers met drie kliks gebeurd was. Om dan nog maar te zwijgen over het aantal kliks dat nodig is om in die tegelrijen met opnames de juiste te selecteren.
 9. Verticale gids. (Klik)
 10. Herinneringen (Klik)
 11. P- en P+ toepassen bij 'Nu op TV' en 'Opgeslagen'. (Klik)
 12. Optie voor lijstweergave ipv alleen miniatuurweergave bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen'. (Klik)

 13. Optie 'Stereo only' kanalen verminderen met -4, -8 dB. (Klik)

 14. Optie screensaver radio aan/uit. (Klik)

 15. Minigids zodat je zonder openen van de gewone gids het voorgaande programma kunt terugkijken. (Klik)

 16. Leesbaarheid tijdbalk verbeteren. (Klik)

 17. Opname ikoontje in de gids niet na maar voor de titel plaatsen. (Klik)

 18. In kunnen stellen hoe lang de informatiebalk getoond moet worden bij schakelen naar een andere zender (zappen).

 19. Ondertiteling/teletekst bij meerdere zenders inclusief mogelijk om in de gesproken taal te ondertitelen. (Klik)

 20. Ondersteuning dynamic frame rates.

 21. Geluid van live uitzending door laten lopen als gids geopend wordt. (Klik)

Voel je vrij deze lijst met feature requests aan te vullen.

Let op, dit topic gaat over feature requests, niet over bug reports.

Erik_ 2 dagen geleden

Updates!

Wensen die al op de planning stonden maar waar we op dit moment nog geen specifieke tijdsplanning voor kunnen geven.

1. HD+ zenders
2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit 
3. Eigen zenderlijsten
6. Zelf kunnen aanpassen van het hoofdscherm
9. Verticale gids
10. Herinneringen instellen
Zenders kunnen verbergen


Voor al deze dingen geld: houd de Product Updates in de gaten. Daar geven we voor elke update aan wat er in zit aan nieuwe dingen en verbeteringen. Zodra een van bovenstaande aan de beurt is lees je het daar.

 

Dingen die het team op de planning gaat zetten, waarbij we ook geen specifieke tijdsplanning kunnen geven wanneer dit dan zal komen.

11. Met P+/- navigeren in Nu op TV en Opnames. 

Niet op je lijst, maar wel leuk: Bekijken van een opname van een nog lopend programma alvast kunnen starten vanuit de info pop-up in de gids.


Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.
8. Overige optimalisatie van kliks wordt naar gekeken.
15. Uitbreiding van de minigids met ook het voorgaande programma. Hiervoor moet gekeken worden of dat in de interface past en de minigids niet te druk wordt. 
17. Opname icoon naar links verplaatsen


Overige punten
5. In de gids tonen of er een opname gepland staat. Dit is al zo. Twee uitzonderingen.

 • Als je een opname plant op een ander apparaat moet je op de TV+ Box eerst even naar Opgeslagen gaan. Dan communiceert de TV+ Box met de server en zal de gids updaten met icoontjes bij de programma's die op een ander apparaat zijn ingesteld.
  Vanuit performance is dit iets dat we in ieder geval voorlopig niet aanpassen op de TV+ Box.
  Wel verwachten we ook verder updates aan ons tv platform. Daarbij kan het misschien mogelijk worden dat de mobiele app info kan gaan pushen richting de TV+ Box. Zodat als je dan daarop een opname inplant deze wel direct ook zichtbaar is op de TV+ Box. Of en wanneer dit dan zou kunnen komen is echter niet te zeggen.
 • HD Glas opnames die op een oudere ontvanger zijn ingepland zijn niet zichtbaar op de TV+ Box. Dit gaat ook niet gebeuren gezien HD+ en het feit dat na de zomer de groep mensen die zowel een oudere ontvanger als TV+ gebruikt drastisch afnemen. Dan moeten de testers die nu nog legitiem beide hebben immers een keuze maken en een van de twee opgeven.

12. Lijstweergave bij Nu op TV/Opnames. Voorlopig in ieder geval niet.


Alle punten die ik niet genoemd heb, hebben we nog geen info over. Als we weer verdere updates hebben komen we het melden.

 

@wjb, ik doe even Pin Reply zodat deze stand van zaken voor iedereen direct bovenaan terug te vinden is. 

Bekijk origineel

87 reacties

Reputatie 3
Badge

Leuk zou zijn dat als je de gele toets gebruikt naast het lopende programma ook het volgende weergegeven word

 

Wat mij opvalt is dat het kastje regelmatig hapert (lees stilstaat) ondanks een draadverbinding. En geluid en beeld bij b.v RTL 4 niet overeenkomenm. 

Reputatie 7

Wat mij opvalt is dat het kastje regelmatig hapert (lees stilstaat) ondanks een draadverbinding. En geluid en beeld bij b.v RTL 4 niet overeenkomenm. 

Dat is niet zozeer een feature request maar meer een bug report.

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Reputatie 7
Badge +16

Maar de ESPN app is er toch ook?

 

ESPN heeft geen officiële app voor Android TV in Nederland. De app die jij aandraagt is alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt.  Je hebt voor ESPN altijd een abonnement nodig @joop2011.

Voor de rest sluit ik mij aan bij jouw requesten. Behalve punt 4. Ik gruwel van het idee als er mij ook maar iets wordt opgedrongen van een vorige dag. 

Reputatie 7

Voor de rest sluit ik mij aan bij jouw requesten. Behalve punt 4. Ik gruwel van het idee als er mij ook maar iets wordt opgedrongen van een vorige dag. 

Maar dat gebeurt dan toch ook niet. Dan stel jij toch gewoon in dat de TV+ Box, net als nu, altijd met het startscherm opgestart wordt. Punt 4 geeft dus iedereen de mogelijkheid om zijn/haar eigen voorkeur te configureren. Hoe kan je daar nu toch op tegen zijn?

Reputatie 7
Badge +16

 Punt 4 geeft dus iedereen de mogelijkheid om zijn/haar eigen voorkeur te configureren. Hoe kan je daar nu toch op tegen zijn?

Omdat dit weer een extra stap vergt. Dit moet ik weer instellen en hier ben ik gewoon weg op tegen. Mits de default gewoon op startscherm gezet wordt. 

Wat ik mis is de feature dat je een herinnering insteld en deze dan automatisch overschakeld naar die kanaal.

Dit is iets wat ik voor mijn moeder deed die zelfstandig niet meer kan zappen.

Reputatie 7

Omdat dit weer een extra stap vergt. Dit moet ik weer instellen en hier ben ik gewoon weg op tegen. Mits de default gewoon op startscherm gezet wordt. 

*********

Ik weet zeker dat er vele vele vele abonnees zijn die dergelijke functionaliteit graag zouden zien en daar is het mij om te doen.

En natuurlijk staat die configuratie optie standaard op "startscherm" dus hoef jij niets in te stellen. 🙂

*Admin: retorische vraag verwijderd

Reputatie 3

Punt:11. Kan zijn dat het zappen tussen de zenders gemiddeld 3 sec duurt en je zwart beeld krijg daarna de zender die je wilt......

Reputatie 7

Punt:11. Kan zijn dat het zappen tussen de zenders gemiddeld 3 sec duurt en je zwart beeld krijg daarna de zender die je wilt......

Dat komt aanstaande maandag goed.

Reputatie 5
Badge +4

Punt 2 is zeker een PRIO nr.1 voor hier om de TV+ box definitief te gaan gebruiken. Met name dus de mindere beeldkwaliteit en ontbreken van Dolby geluid bij opnames.

Mag best aangegeven worden dat dit ook speelt bij On demand Films/Series. Hierbij ook mindere beeldkwaliteit en ook geen Dolby geluid bij aanwezig.

Huur of kijk je een film in je pakket, krijg je er geen Dolby geluid bij. Wel op o.a. de VIP5202. Dus met name voor de beste geluidsbeleving, pak niet de KPN TV+ box.

De functie toetsen P- en P+ toepassen bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen' , dat je grotere stappen kan maken naar beneden of naar boven net zoals bij de TV gids.

Optie erbij voor lijstweergave ipv alleen miniatuurweergave bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen'.

Optie 'Stereo only' kanalen verminderen met -4, -8 dB (net zoals op de VIP5202) in het menu.

Optie screensaver radio toevoegen in het menu om deze aan/uit te zetten. Nu extra handeling via de 'Terug/back' knop.

Ik mis vooral de functie dat je zonder de gids te openen, kan terug scrollen naar de vorige programma's direct opnieuw kan kijken met de groene knop.

 

3 mis ik niet, voor de rest een goede lijst! Ik vind het eigenlijk bizar dat 1 & 2 niet op orde zijn. 

Reputatie 7

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Maar dat kan toch ook?

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Maar dat kan toch ook?

Kon de instelling niet vinden maar uiteindelijk wel gevonden :) 

Reputatie 5
Badge +3

Inderdaad, een ‘herinnering button’ zoals nu via de app op m’n iPhone ook kan. Dan ook daadwerkelijk overschakelen wanneer het programma begint.

Reputatie 7
Badge +17

Inderdaad, een ‘herinnering button’ zoals nu via de app op m’n iPhone ook kan. Dan ook daadwerkelijk overschakelen wanneer het programma begint.

 

Op de Arris 2952 zit dit.

Het verbaast mij dat het niet op de DIW7022 zit. 

Reputatie 5
Badge +3

Mij ook, vandaar m’n verzoek. Ik vind het een verrekt handige feature en gebruik(te) het elke avond.

Reputatie 7

Mij ook, vandaar m’n verzoek. Ik vind het een verrekt handige feature en gebruik(te) het elke avond.

Hij staat volgens mij ook al vermeld in het lijstje als punt 9.

Er is wéér eens een product op de markt gegooid dat simpelweg niet àf is. Wel getest, naar verluidt, maar kennelijk lag de lat bij de testgroep erg laag. De kinderhand bleek gauw gevuld.  En nu zitten klanten met een wanproduct. 

Ik zat in de testgroep. Om de maand kreeg je een vragenlijst. En er zijn verscheidene updates en verbeteringen geweest. TV+ is al veel beter dan het was. Mijn grootste probleem is het niet synchroon zijn van beeld en geluid, wat na een herstart weer voor een poos goed gaat. En je moet nog steeds een heleboel klikken door menu’s. Mijn eerste suggestie was de afstandsbediening een “TV kijken” knop en “opnamen” knop te geven. Ik mag het apparaat nog even houden en daarna kijk ik wat ik doe. Ik ben redelijk positief, dus een wanproduct zou ik het niet noemen. Ik was wel verbaasd dat het al zo snel werd aangeboden voor de consument, aangezien het nog niet af is.

Ik denk denk dat de hele testgroep verbaasd was dat het plots "gereleased" werd. Juist omdat iedereen dacht "dat gaat nog wel een half jaar duren" lag de lat inderdaad niet zo hoog nee. Denk ik tenminste. Als de testgroep had geweten dat het bijvoorbeeld over een maand al "af" moest zijn, dan had de testgroep wellicht actiever geweest.

Reputatie 7

Als de testgroep had geweten dat het bijvoorbeeld over een maand al "af" moest zijn, dan had de testgroep wellicht actiever geweest.

Dat is toch wel een beetje het omdraaien van de werkelijkheid, ik denk dat de testgroep behoorlijk actief geweest is en dat er meer dan voldoende feedback gegeven is, ook over de issues waar de abonnee nu helaas (nog) tegenaanloopt.

Het is ook zo dat de testgroep volledig overvallen is van de uitrol van TV+, zij hebben het zelfs alleen vernomen doordat de uitrol al begonnen was.

Hier heel erg veel problemen met het geluid. En dan met name het volgende:

 

 • Eerst is het geluid goed tijdens TV kijken, dan altijd als je Netflix (of Videoland) start dan is het geluid heel krakerig/knetterend (hoge knisperende tonen). Heb een Sonos systeem op de HDMI arc van mijn tv aangesloten. TV+ en TV staan op passthrough.
  Soms helpt het om de TV zelf even aan/uit te doen, soms helpt het alleen om de TV+ box opnieuw op te starten.
  Met de vorige tv-box was dit niet. Start nu regelmatig Netflix maar via de TV zelf op ipv via de TV+ box.

  Toch blijf ik het raar vinden, want eerst is het geluid goed (tijdens TV kijken) en dan plots na het starten van een app is het geluid niet goed (krakerig/knetterend/ hoge knisperende tonen).

 

In de bekende bevinden topic staat bij dit issue dat het opgelost zou moeten zijn in KPN TV+ firmware 0.15.0 & KPN TV+ app 1.91.4 dat is echter niet het geval!

Reputatie 7

Hier heel erg veel problemen met het geluid.

Dit is een bug report, geen feature request.

Is er ook een bug report topic?

Ik heb toch liever dat de basisfuncties goed werken voordat men tijd en energie steekt in nieuwe functionaliteit.

Reageer