Feature requests KPN TV+

 • 18 March 2023
 • 224 reacties
 • 8383 keer bekeken

Reputatie 7

Ik heb de onderstaande feature requests voor KPN TV+

 1. HD+ zenders. ✅ 5 april 2023.
 2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit bij terugkijken (begin gemist, opname), on demand (films/series) als bij live televisie.
 3. Eigen zenderlijst (meerdere) waarbij alle functionaliteit (gids, zoeken, opnames, etc.) zich beperkt tot de zenders in de gekozen zenderlijst. Voor mij een absolute NoGo zolang deze functionaliteit er niet is.
 4. Opstarten op het scherm/functie/app die actief was bij het afsluiten van de TV+ Box en het configureer maken van het scherm waarmee opgestart wordt. (Laatst actieve scherm, startscherm, gids, laatste live zender, apps, Netflix, ...)
 5. In de gids tonen of er een opname van een programma gepland staat.
 6. Aanpasbaar startscherm waarbij tegelrijen gesorteerd kunnen worden maar ook onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de tegelrijen "Top 20 films van Pathé Thuis" en "YouTube" willen verbergen.
 7. Aanpasbaar menu waarbij menuopties onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de menuopties "Nu op TV" en "Sport" willen verbergen.
 8. Beperken aantal kliks om bepaalde functionaliteit te starten. Zo heb ik bijvoorbeeld acht kliks nodig om van live televisie kijken naar het overzicht van opnames te gaan terwijl dat op de "oude" TV ontvangers met drie kliks gebeurd was. Om dan nog maar te zwijgen over het aantal kliks dat nodig is om in die tegelrijen met opnames de juiste te selecteren.
 9. Verticale gids. (Klik)
 10. Herinneringen (Klik)
 11. P- en P+ toepassen bij 'Nu op TV' en 'Opgeslagen'. (Klik)
 12. Optie voor lijstweergave ipv alleen miniatuurweergave bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen'. (Klik)

 13. Optie 'Stereo only' kanalen verminderen met -4, -8 dB. (Klik)

 14. Optie screensaver radio aan/uit. (Klik)

 15. Minigids zodat je zonder openen van de gewone gids het voorgaande programma kunt terugkijken. (Klik)

 16. Leesbaarheid tijdbalk verbeteren. (Klik)

 17. Opname ikoontje in de gids niet na maar voor de titel plaatsen. (Klik)

 18. In kunnen stellen hoe lang de informatiebalk getoond moet worden bij schakelen naar een andere zender (zappen).

 19. Ondertiteling/teletekst bij meerdere zenders inclusief mogelijk om in de gesproken taal te ondertitelen. (Klik)

 20. Ondersteuning dynamic frame rates.

 21. Geluid van live uitzending door laten lopen als gids geopend wordt. (Klik)

 22. Knop om direct naar de lopende TV uitzending te springen. (Klik) ❌ 14 april 2023

 23. Ondertiteling conform de instellingen. (Klik)

 24. Eigen volgorde van favoriete apps kunnen instellen. (Klik)

 25. Afstandsbediening via HDMI CEC (Klik)

 26. Geluidsvertraging voor hdmi en s/pdif afzonderlijk in kunnen stellen (Klik)

 27. Kunnen verwijderen van serieopnames als er geen toekomstige uitzendingen meer zijn. (Klik)

 28. Kunnen instellen of rechtsboven de gids de lopende uitzending getoond wordt of een beeld van de geselecteerde uitzending. (Klik)

 29. Full-screen gids. (Klik) ❌ 9 mei 2023

 30. Mogelijkheid om de kleur van de tijdbalk in de gids aan te kunnen passen, dit felle groen doet pijn aan mijn ogen.

 31. Vereenvoudigen in één keer verwijderen van meerdere opnames. (Klik) ✅ Is mogelijk met de gele knop. 14 mei 2023

 32. Aanmelden TV+ Box bij Logitech t.b.v. bediening via Harmony afstandsbediening en Hub. (Klik)

 33. Prullenbak bij verwijderen van opnames (Klik) ❌ 14 mei 2023

 34. Altijd een “Let op” popup als je het uitgesteld kijken gaat verlaten. (Klik)

 35. Voorkomen dat teruggevallen wordt op unicasts na pauzeren van live uitzending door gebruik cache/buffer van bijvoorbeeld maximaal 2 à 3 GB of zelfs wat aan geheugen beschikbaar is. Met 3GB kan een kleine 30 minuten van de zenders 1 t/m 10 in de beste kwaliteit gecached worden.  ❌ 31 mei 2023 KPN beweert dat dit niet uitvoerbaar is maar ik zou niet weten waarom niet.

 36. "Online" gebruiksaanwijzing.

 37. Gehele beschrijving van de uitzending kunnen lezen. (Klik)

 38. Apart kunnen instellen van het geluid voor S/PDIF en HDMI. Bijvoorbeeld Dolby voor HDMI en Stereo voor S/PDIF. Hierdoor kunnen mensen met een gehoor-ondersteunend apparaat deze op de SmPDIF aansluiting aansluiten terwijl de overige kijkers gewoon van Dolby kunnen blijven genieten via HDMI.

 39. HDR op automatisch kunnen instellen. (Klik)

 40. Grootte van het lettertype kunnen instellen, deze is op sommige punten erg klein. (Klik)

 41. Uit kunnen zetten van de rode led in stand-by. (Klik) ❌ 31 mei 2023

Voel je vrij deze lijst met feature requests aan te vullen.

Let op, dit topic gaat over feature requests, niet over bug reports.

Erik_ 2 maanden geleden

Updates!

Ingevoerd

1. HD+ zenders > actief per de update naar 0.17.4 & 1.97.1
31. Vereenvoudigen in één keer verwijderen van meerdere opnames. Als je, terwijl je op het opnameoverzicht bent, op de gele knop drukt, wordt de multi-select geopend, net als bij de oudere ontvangers. > actief per de update naar 1.93.1

 

Wensen die al op de planning stonden maar waar we op dit moment nog geen specifieke tijdsplanning voor kunnen geven.

2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit 
3. Eigen zenderlijsten
6. Zelf kunnen aanpassen van het hoofdscherm. Aanvulling: dit gaat om het kunnen kiezen welke tegelrijen je wilt zien en in welke volgorde.
9. Verticale gids
10. Herinneringen instellen
24. Eigen volgorde van favoriete apps instellen (gerelateerd aan 6)
27. Serieopnames zonder geplande opnames kunnen annuleren (zijn nu niet zichtbaar tot er weer geplande afleveringen zijn)
Zenders kunnen verbergen
30. Kleurschema/felheid van de gids. Later dit jaar staat op de planning om verder aanpassingen te doen rondom toegankelijkheid. Dit is daar onderdeel van. Hoe dit dat precies ingericht wordt is nog niet bekend. 

38. Apart kunnen instellen van het geluid voor S/PDIF en HDMI. Bijvoorbeeld Dolby voor HDMI en Stereo voor S/PDIF. Hierdoor kunnen mensen met een gehoor-ondersteunend apparaat deze op de SmPDIF aansluiting aansluiten terwijl de overige kijkers gewoon van Dolby kunnen blijven genieten via HDMI. 

 

Dingen die het team op de planning gaat zetten, waarbij we ook geen specifieke tijdsplanning kunnen geven wanneer dit dan zal komen.

11. Met P+/- navigeren in Nu op TV en Opnames. 

Niet op je lijst, maar wel leuk: Bekijken van een opname van een nog lopend programma alvast kunnen starten vanuit de info pop-up in de gids.

37. Gehele beschrijving van de uitzending kunnen lezen.

 

Voor al deze dingen geld: houd de Product Updates in de gaten. Daar geven we voor elke update aan wat er in zit aan nieuwe dingen en verbeteringen. Zodra een van bovenstaande aan de beurt is lees je het daar.


Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.
8. Overige optimalisatie van kliks wordt naar gekeken.
14. Radioscreensaver uit kunnen zetten. Gaan ze over nadenken, zou niet heel moeilijk moeten zijn. Geen prognose verder.
15. Uitbreiding van de minigids met ook het voorgaande programma. Hiervoor moet gekeken worden of dat in de interface past en de minigids niet te druk wordt. 
17. Opname icoon naar links verplaatsen.
23. Ondertiteling die zich niet altijd aan de weergave instellingen houdt. Dit ontstaat omdat ondertiteling bij live tv en bij Terugkijken/opnames verschillende methoden zijn. Er wordt wel naar gekeken om dit te verbeteren. 
28. Kunnen instellen of de gids live-tv blijft weergeven in de bovenhoek, of een beeld van de geselecteerde uitzending.


Overige punten
5. In de gids tonen of er een opname gepland staat. Dit is al zo. Twee uitzonderingen.

 • Als je een opname plant op een ander apparaat moet je op de TV+ Box eerst even naar Opgeslagen gaan. Dan communiceert de TV+ Box met de server en zal de gids updaten met icoontjes bij de programma's die op een ander apparaat zijn ingesteld.
  Vanuit performance is dit iets dat we in ieder geval voorlopig niet aanpassen op de TV+ Box.
  Wel verwachten we ook verder updates aan ons tv platform. Daarbij kan het misschien mogelijk worden dat de mobiele app info kan gaan pushen richting de TV+ Box. Zodat als je dan daarop een opname inplant deze wel direct ook zichtbaar is op de TV+ Box. Of en wanneer dit dan zou kunnen komen is echter niet te zeggen.
 • HD Glas opnames die op een oudere ontvanger zijn ingepland zijn niet zichtbaar op de TV+ Box. Dit gaat ook niet gebeuren gezien HD+ en het feit dat na de zomer de groep mensen die zowel een oudere ontvanger als TV+ gebruikt drastisch afnemen. Dan moeten de testers die nu nog legitiem beide hebben immers een keuze maken en een van de twee opgeven.

7. Aanpasbaar menu. Staat niet op de planning.
12. Lijstweergave bij Nu op TV/Opnames. Voorlopig in ieder geval niet.
13. Geluidsoutput kunnen aanpassen in stappen van paar dB. Vooralsnog niet.
18. Infobalk weergavetijd instellen. Nog geen duidelijkheid. Ik heb wel aangegeven dat dit op de interactieve boxen ook kan.
20. Dynamic Frame Rates.. Dit is technisch lastig. Het team wil eerst andere issues oplossen voor ze hier naar willen en kunnen kijken. 
En dit antwoord geldt ook voor de terugkeer van HDR/SDR opties. 
21. Het is dus zo dat als je de gids opent het geluid even wegvalt tot de live preview is ingeladen. We snappen de wens om dit vloeiend te hebben. Dit iets dat dan veranderd zou moeten worden in het Android deel van de firmware. En dit is een lastige, want heel veel werk. Daarom kiezen we ervoor om dit voorlopig in ieder geval niet te doen.
25. Tijd steken in het uitbreiden van HDMI CEC manieren om afstandsbedieningen van andere partijen te kunnen gebruiken is niet iets dat op dit moment prio heeft. Ook omdat veel van dergelijke afstandsbedieningen op zich al werken/te koppelen zijn.
26. Op het moment niet op de planning. We werken eerst verder aan het oplossen van lipsync problemen. Misschien is dan een aparte setting al niet meer nodig.
34. Altijd een “Let op” popup als je het uitgesteld kijken gaat verlaten. Hier zitten wat moeilijkheden bij. Er moet uitgezocht worden of er vanuit Google/Android restricties zitten. Kan zijn dat van daaruit het, bijvoorbeeld, niet toegestaan is om bepaalde knoppen af te vangen met een pop-up. Dus of we dit dan voor overschakelen naar Netflix/Disney/Apps kunnen doen is nog niet duidelijk. Voor sommige van de overige knoppen (gids, zoeken, radio) zouden we het misschien wel kunnen doen. Maar ook daar moet gekeken worden of dit kan en hoeveel werk het is. Als het dan ook gebeurt dan duurt het nog wel even.

40. Grootte van het lettertype kunnen instellen, deze is op sommige punten erg klein. Gaan we naar kijken, onderzoek moet nog starten.

 

Dingen die we niet gaan doen

22. Met 1 knop terug naar live tv gaan we niet doen. Er zit geen TV knop meer op de afstandsbediening die hiervoor gebruikt kan worden. De terugknop heeft de specifieke functie om in menu- en navigatieschermen een stap terug te gaan. Verder vinden we dit iets waar men aan kan wennen. In de meeste gevallen kan men met 2 drukken op een knop terugkomen op de zender waar je was (home knop + ok om de laatstgekeken zender te openen). Vanuit de gids kan men terug naar live tv door opnieuw op gids te drukken. Hiervoor is, of volgt in een komende update, nog wel een aanpassing dat je bij de eerste keer openen van de gids een melding krijgt rechtsboven dat nog een keer op gids drukken je terug brengt op tv. 
29. Full screen gids. Gaan we niet doen
33. Prullenbak bij verwijderen van opnames. Gaan we niet doen. Het issue dat ten grondslag ligt aan deze wens (topic) speelt alleen op de oudere ontvangers. Bij de TV+ Boxen is het zo dat de selectie terug gaat naar de afspeelknop en de kans op per ongeluk verwijderen van opnames dan ook veel kleiner is. Ook is het inbouwen van een prullenbakfunctie niet zo simpel als het klinkt. Het heeft aannemelijke risico's op ongewenste bijwerkingen. We zullen dan eerder gaan kijken of we het mogelijk kunnen gaan maken dat je een programma in het verleden nog kunt ‘opnemen’. Om op die manier gemiste of per ongeluk verwijderde opnames te omzeilen.

41. Uit kunnen zetten van de rode led in stand-by. Geen prio. Gaan we niet doen.

35. Voorkomen dat teruggevallen wordt op unicasts na pauzeren van live uitzending door gebruik cache/buffer van bijvoorbeeld maximaal 2 à 3 GB of zelfs wat aan geheugen beschikbaar is. Met 3GB kan een kleine 30 minuten van de zenders 1 t/m 10 in de beste kwaliteit gecached worden. Leuk dat er wordt meegedacht op deze manier, maar dit is niet uitvoerbaar.


Alle punten die ik niet genoemd heb, hebben we nog geen info over. Als we weer verdere updates hebben komen we het melden.

 

@wjb, ik doe even Pin Reply zodat deze stand van zaken voor iedereen direct bovenaan terug te vinden is. 

Bekijk origineel

224 reacties

Reputatie 3
Badge

Leuk zou zijn dat als je de gele toets gebruikt naast het lopende programma ook het volgende weergegeven word

 

Wat mij opvalt is dat het kastje regelmatig hapert (lees stilstaat) ondanks een draadverbinding. En geluid en beeld bij b.v RTL 4 niet overeenkomenm. 

Reputatie 7

Wat mij opvalt is dat het kastje regelmatig hapert (lees stilstaat) ondanks een draadverbinding. En geluid en beeld bij b.v RTL 4 niet overeenkomenm. 

Dat is niet zozeer een feature request maar meer een bug report.

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Reputatie 7
Badge +16

Maar de ESPN app is er toch ook?

 

ESPN heeft geen officiële app voor Android TV in Nederland. De app die jij aandraagt is alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt.  Je hebt voor ESPN altijd een abonnement nodig @joop2011.

Voor de rest sluit ik mij aan bij jouw requesten. Behalve punt 4. Ik gruwel van het idee als er mij ook maar iets wordt opgedrongen van een vorige dag. 

Reputatie 7

Voor de rest sluit ik mij aan bij jouw requesten. Behalve punt 4. Ik gruwel van het idee als er mij ook maar iets wordt opgedrongen van een vorige dag. 

Maar dat gebeurt dan toch ook niet. Dan stel jij toch gewoon in dat de TV+ Box, net als nu, altijd met het startscherm opgestart wordt. Punt 4 geeft dus iedereen de mogelijkheid om zijn/haar eigen voorkeur te configureren. Hoe kan je daar nu toch op tegen zijn?

Reputatie 7
Badge +16

 Punt 4 geeft dus iedereen de mogelijkheid om zijn/haar eigen voorkeur te configureren. Hoe kan je daar nu toch op tegen zijn?

Omdat dit weer een extra stap vergt. Dit moet ik weer instellen en hier ben ik gewoon weg op tegen. Mits de default gewoon op startscherm gezet wordt. 

Wat ik mis is de feature dat je een herinnering insteld en deze dan automatisch overschakeld naar die kanaal.

Dit is iets wat ik voor mijn moeder deed die zelfstandig niet meer kan zappen.

Reputatie 7

Omdat dit weer een extra stap vergt. Dit moet ik weer instellen en hier ben ik gewoon weg op tegen. Mits de default gewoon op startscherm gezet wordt. 

*********

Ik weet zeker dat er vele vele vele abonnees zijn die dergelijke functionaliteit graag zouden zien en daar is het mij om te doen.

En natuurlijk staat die configuratie optie standaard op "startscherm" dus hoef jij niets in te stellen. 🙂

*Admin: retorische vraag verwijderd

Reputatie 3

Punt:11. Kan zijn dat het zappen tussen de zenders gemiddeld 3 sec duurt en je zwart beeld krijg daarna de zender die je wilt......

Reputatie 7

Punt:11. Kan zijn dat het zappen tussen de zenders gemiddeld 3 sec duurt en je zwart beeld krijg daarna de zender die je wilt......

Dat komt aanstaande maandag goed.

Reputatie 5
Badge +5

Punt 2 is zeker een PRIO nr.1 voor hier om de TV+ box definitief te gaan gebruiken. Met name dus de mindere beeldkwaliteit en ontbreken van Dolby geluid bij opnames.

Mag best aangegeven worden dat dit ook speelt bij On demand Films/Series. Hierbij ook mindere beeldkwaliteit en ook geen Dolby geluid bij aanwezig.

Huur of kijk je een film in je pakket, krijg je er geen Dolby geluid bij. Wel op o.a. de VIP5202. Dus met name voor de beste geluidsbeleving, pak niet de KPN TV+ box.

De functie toetsen P- en P+ toepassen bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen' , dat je grotere stappen kan maken naar beneden of naar boven net zoals bij de TV gids.

Optie erbij voor lijstweergave ipv alleen miniatuurweergave bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen'.

Optie 'Stereo only' kanalen verminderen met -4, -8 dB (net zoals op de VIP5202) in het menu.

Optie screensaver radio toevoegen in het menu om deze aan/uit te zetten. Nu extra handeling via de 'Terug/back' knop.

Ik mis vooral de functie dat je zonder de gids te openen, kan terug scrollen naar de vorige programma's direct opnieuw kan kijken met de groene knop.

 

3 mis ik niet, voor de rest een goede lijst! Ik vind het eigenlijk bizar dat 1 & 2 niet op orde zijn. 

Reputatie 7

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Maar dat kan toch ook?

Wat ik mis is tijdens het bladeren door de tv gids dat je ondertussen de laatst gekozen zender live kan zien in de bovenhoek. 

Maar dat kan toch ook?

Kon de instelling niet vinden maar uiteindelijk wel gevonden :) 

Reputatie 5
Badge +3

Inderdaad, een ‘herinnering button’ zoals nu via de app op m’n iPhone ook kan. Dan ook daadwerkelijk overschakelen wanneer het programma begint.

Reputatie 7
Badge +18

Inderdaad, een ‘herinnering button’ zoals nu via de app op m’n iPhone ook kan. Dan ook daadwerkelijk overschakelen wanneer het programma begint.

 

Op de Arris 2952 zit dit.

Het verbaast mij dat het niet op de DIW7022 zit. 

Reputatie 5
Badge +3

Mij ook, vandaar m’n verzoek. Ik vind het een verrekt handige feature en gebruik(te) het elke avond.

Reputatie 7

Mij ook, vandaar m’n verzoek. Ik vind het een verrekt handige feature en gebruik(te) het elke avond.

Hij staat volgens mij ook al vermeld in het lijstje als punt 9.

Er is wéér eens een product op de markt gegooid dat simpelweg niet àf is. Wel getest, naar verluidt, maar kennelijk lag de lat bij de testgroep erg laag. De kinderhand bleek gauw gevuld.  En nu zitten klanten met een wanproduct. 

Ik zat in de testgroep. Om de maand kreeg je een vragenlijst. En er zijn verscheidene updates en verbeteringen geweest. TV+ is al veel beter dan het was. Mijn grootste probleem is het niet synchroon zijn van beeld en geluid, wat na een herstart weer voor een poos goed gaat. En je moet nog steeds een heleboel klikken door menu’s. Mijn eerste suggestie was de afstandsbediening een “TV kijken” knop en “opnamen” knop te geven. Ik mag het apparaat nog even houden en daarna kijk ik wat ik doe. Ik ben redelijk positief, dus een wanproduct zou ik het niet noemen. Ik was wel verbaasd dat het al zo snel werd aangeboden voor de consument, aangezien het nog niet af is.

Reputatie 7
Badge +24

Ik denk denk dat de hele testgroep verbaasd was dat het plots "gereleased" werd. Juist omdat iedereen dacht "dat gaat nog wel een half jaar duren" lag de lat inderdaad niet zo hoog nee. Denk ik tenminste. Als de testgroep had geweten dat het bijvoorbeeld over een maand al "af" moest zijn, dan had de testgroep wellicht actiever geweest.

Reputatie 7

Als de testgroep had geweten dat het bijvoorbeeld over een maand al "af" moest zijn, dan had de testgroep wellicht actiever geweest.

Dat is toch wel een beetje het omdraaien van de werkelijkheid, ik denk dat de testgroep behoorlijk actief geweest is en dat er meer dan voldoende feedback gegeven is, ook over de issues waar de abonnee nu helaas (nog) tegenaanloopt.

Het is ook zo dat de testgroep volledig overvallen is van de uitrol van TV+, zij hebben het zelfs alleen vernomen doordat de uitrol al begonnen was.

Hier heel erg veel problemen met het geluid. En dan met name het volgende:

 

 • Eerst is het geluid goed tijdens TV kijken, dan altijd als je Netflix (of Videoland) start dan is het geluid heel krakerig/knetterend (hoge knisperende tonen). Heb een Sonos systeem op de HDMI arc van mijn tv aangesloten. TV+ en TV staan op passthrough.
  Soms helpt het om de TV zelf even aan/uit te doen, soms helpt het alleen om de TV+ box opnieuw op te starten.
  Met de vorige tv-box was dit niet. Start nu regelmatig Netflix maar via de TV zelf op ipv via de TV+ box.

  Toch blijf ik het raar vinden, want eerst is het geluid goed (tijdens TV kijken) en dan plots na het starten van een app is het geluid niet goed (krakerig/knetterend/ hoge knisperende tonen).

 

In de bekende bevinden topic staat bij dit issue dat het opgelost zou moeten zijn in KPN TV+ firmware 0.15.0 & KPN TV+ app 1.91.4 dat is echter niet het geval!

Reputatie 7

Hier heel erg veel problemen met het geluid.

Dit is een bug report, geen feature request.

Is er ook een bug report topic?

Ik heb toch liever dat de basisfuncties goed werken voordat men tijd en energie steekt in nieuwe functionaliteit.

Reageer