Feature requests KPN TV+

 • 18 March 2023
 • 203 reacties
 • 7873 keer bekeken

Reputatie 7

Ik heb de onderstaande feature requests voor KPN TV+

 1. HD+ zenders. ✅ 5 april 2023.
 2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit bij terugkijken (begin gemist, opname), on demand (films/series) als bij live televisie.
 3. Eigen zenderlijst (meerdere) waarbij alle functionaliteit (gids, zoeken, opnames, etc.) zich beperkt tot de zenders in de gekozen zenderlijst. Voor mij een absolute NoGo zolang deze functionaliteit er niet is.
 4. Opstarten op het scherm/functie/app die actief was bij het afsluiten van de TV+ Box en het configureer maken van het scherm waarmee opgestart wordt. (Laatst actieve scherm, startscherm, gids, laatste live zender, apps, Netflix, ...)
 5. In de gids tonen of er een opname van een programma gepland staat.
 6. Aanpasbaar startscherm waarbij tegelrijen gesorteerd kunnen worden maar ook onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de tegelrijen "Top 20 films van Pathé Thuis" en "YouTube" willen verbergen.
 7. Aanpasbaar menu waarbij menuopties onzichtbaar gemaakt kunnen worden. Zo zou ik de menuopties "Nu op TV" en "Sport" willen verbergen.
 8. Beperken aantal kliks om bepaalde functionaliteit te starten. Zo heb ik bijvoorbeeld acht kliks nodig om van live televisie kijken naar het overzicht van opnames te gaan terwijl dat op de "oude" TV ontvangers met drie kliks gebeurd was. Om dan nog maar te zwijgen over het aantal kliks dat nodig is om in die tegelrijen met opnames de juiste te selecteren.
 9. Verticale gids. (Klik)
 10. Herinneringen (Klik)
 11. P- en P+ toepassen bij 'Nu op TV' en 'Opgeslagen'. (Klik)
 12. Optie voor lijstweergave ipv alleen miniatuurweergave bij 'Nu op TV' en bij 'Opgeslagen'. (Klik)

 13. Optie 'Stereo only' kanalen verminderen met -4, -8 dB. (Klik)

 14. Optie screensaver radio aan/uit. (Klik)

 15. Minigids zodat je zonder openen van de gewone gids het voorgaande programma kunt terugkijken. (Klik)

 16. Leesbaarheid tijdbalk verbeteren. (Klik)

 17. Opname ikoontje in de gids niet na maar voor de titel plaatsen. (Klik)

 18. In kunnen stellen hoe lang de informatiebalk getoond moet worden bij schakelen naar een andere zender (zappen).

 19. Ondertiteling/teletekst bij meerdere zenders inclusief mogelijk om in de gesproken taal te ondertitelen. (Klik)

 20. Ondersteuning dynamic frame rates.

 21. Geluid van live uitzending door laten lopen als gids geopend wordt. (Klik)

 22. Knop om direct naar de lopende TV uitzending te springen. (Klik) ❌ 14 april 2023

 23. Ondertiteling conform de instellingen. (Klik)

 24. Eigen volgorde van favoriete apps kunnen instellen. (Klik)

 25. Afstandsbediening via HDMI CEC (Klik)

 26. Geluidsvertraging voor hdmi en s/pdif afzonderlijk in kunnen stellen (Klik)

 27. Kunnen verwijderen van serieopnames als er geen toekomstige uitzendingen meer zijn. (Klik)

 28. Kunnen instellen of rechtsboven de gids de lopende uitzending getoond wordt of een beeld van de geselecteerde uitzending. (Klik)

 29. Full-screen gids. (Klik) ❌ 9 mei 2023

 30. Mogelijkheid om de kleur van de tijdbalk in de gids aan te kunnen passen, dit felle groen doet pijn aan mijn ogen.

 31. Vereenvoudigen in één keer verwijderen van meerdere opnames. (Klik) ✅ Is mogelijk met de gele knop. 14 mei 2023

 32. Aanmelden TV+ Box bij Logitech t.b.v. bediening via Harmony afstandsbediening en Hub. (Klik)

 33. Prullenbak bij verwijderen van opnames (Klik) ❌ 14 mei 2023

 34. Altijd een “Let op” popup als je het uitgesteld kijken gaat verlaten. (Klik)

 35. Voorkomen dat teruggevallen wordt op unicasts na pauzeren van live uitzending door gebruik cache/buffer van bijvoorbeeld maximaal 2 à 3 GB of zelfs wat aan geheugen beschikbaar is. Met 3GB kan een kleine 30 minuten van de zenders 1 t/m 10 in de beste kwaliteit gecached worden.

 36. "Online" gebruiksaanwijzing.

 37. Gehele beschrijving van de uitzending kunnen lezen. (Klik)

 38. Apart kunnen instellen van het geluid voor S/PDIF en HDMI. Bijvoorbeeld Dolby voor HDMI en Stereo voor S/PDIF. Hierdoor kunnen mensen met een gehoor-ondersteunend apparaat deze op de SmPDIF aansluiting aansluiten terwijl de overige kijkers gewoon van Dolby kunnen blijven genieten via HDMI.

 39. HDR op automatisch kunnen instellen. (Klik)

 40. Grootte van het lettertype kunnen instellen, deze is op sommige punten erg klein. (Klik)

 41. Uit kunnen zetten van de rode led in stand-by. (Klik)

Voel je vrij deze lijst met feature requests aan te vullen.

Let op, dit topic gaat over feature requests, niet over bug reports.

Erik_ 2 maanden geleden

Updates!

Ingevoerd

1. HD+ zenders > actief per de update naar 0.17.4 & 1.97.1
31. Vereenvoudigen in één keer verwijderen van meerdere opnames. Als je, terwijl je op het opnameoverzicht bent, op de gele knop drukt, wordt de multi-select geopend, net als bij de oudere ontvangers. > actief per de update naar 1.93.1

 

Wensen die al op de planning stonden maar waar we op dit moment nog geen specifieke tijdsplanning voor kunnen geven.

2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit 
3. Eigen zenderlijsten
6. Zelf kunnen aanpassen van het hoofdscherm. Aanvulling: dit gaat om het kunnen kiezen welke tegelrijen je wilt zien en in welke volgorde.
9. Verticale gids
10. Herinneringen instellen
24. Eigen volgorde van favoriete apps instellen (gerelateerd aan 6)
27. Serieopnames zonder geplande opnames kunnen annuleren (zijn nu niet zichtbaar tot er weer geplande afleveringen zijn)
Zenders kunnen verbergen
30. Kleurschema/felheid van de gids. Later dit jaar staat op de planning om verder aanpassingen te doen rondom toegankelijkheid. Dit is daar onderdeel van. Hoe dit dat precies ingericht wordt is nog niet bekend. 

 

Dingen die het team op de planning gaat zetten, waarbij we ook geen specifieke tijdsplanning kunnen geven wanneer dit dan zal komen.

11. Met P+/- navigeren in Nu op TV en Opnames. 

Niet op je lijst, maar wel leuk: Bekijken van een opname van een nog lopend programma alvast kunnen starten vanuit de info pop-up in de gids.

 

Voor al deze dingen geld: houd de Product Updates in de gaten. Daar geven we voor elke update aan wat er in zit aan nieuwe dingen en verbeteringen. Zodra een van bovenstaande aan de beurt is lees je het daar.


Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.
8. Overige optimalisatie van kliks wordt naar gekeken.
14. Radioscreensaver uit kunnen zetten. Gaan ze over nadenken, zou niet heel moeilijk moeten zijn. Geen prognose verder.
15. Uitbreiding van de minigids met ook het voorgaande programma. Hiervoor moet gekeken worden of dat in de interface past en de minigids niet te druk wordt. 
17. Opname icoon naar links verplaatsen.
23. Ondertiteling die zich niet altijd aan de weergave instellingen houdt. Dit ontstaat omdat ondertiteling bij live tv en bij Terugkijken/opnames verschillende methoden zijn. Er wordt wel naar gekeken om dit te verbeteren. 
28. Kunnen instellen of de gids live-tv blijft weergeven in de bovenhoek, of een beeld van de geselecteerde uitzending.


Overige punten
5. In de gids tonen of er een opname gepland staat. Dit is al zo. Twee uitzonderingen.

 • Als je een opname plant op een ander apparaat moet je op de TV+ Box eerst even naar Opgeslagen gaan. Dan communiceert de TV+ Box met de server en zal de gids updaten met icoontjes bij de programma's die op een ander apparaat zijn ingesteld.
  Vanuit performance is dit iets dat we in ieder geval voorlopig niet aanpassen op de TV+ Box.
  Wel verwachten we ook verder updates aan ons tv platform. Daarbij kan het misschien mogelijk worden dat de mobiele app info kan gaan pushen richting de TV+ Box. Zodat als je dan daarop een opname inplant deze wel direct ook zichtbaar is op de TV+ Box. Of en wanneer dit dan zou kunnen komen is echter niet te zeggen.
 • HD Glas opnames die op een oudere ontvanger zijn ingepland zijn niet zichtbaar op de TV+ Box. Dit gaat ook niet gebeuren gezien HD+ en het feit dat na de zomer de groep mensen die zowel een oudere ontvanger als TV+ gebruikt drastisch afnemen. Dan moeten de testers die nu nog legitiem beide hebben immers een keuze maken en een van de twee opgeven.

7. Aanpasbaar menu. Staat niet op de planning.
12. Lijstweergave bij Nu op TV/Opnames. Voorlopig in ieder geval niet.
13. Geluidsoutput kunnen aanpassen in stappen van paar dB. Vooralsnog niet.
18. Infobalk weergavetijd instellen. Nog geen duidelijkheid. Ik heb wel aangegeven dat dit op de interactieve boxen ook kan.
20. Dynamic Frame Rates.. Dit is technisch lastig. Het team wil eerst andere issues oplossen voor ze hier naar willen en kunnen kijken. 
En dit antwoord geldt ook voor de terugkeer van HDR/SDR opties. 
21. Het is dus zo dat als je de gids opent het geluid even wegvalt tot de live preview is ingeladen. We snappen de wens om dit vloeiend te hebben. Dit iets dat dan veranderd zou moeten worden in het Android deel van de firmware. En dit is een lastige, want heel veel werk. Daarom kiezen we ervoor om dit voorlopig in ieder geval niet te doen.
25. Tijd steken in het uitbreiden van HDMI CEC manieren om afstandsbedieningen van andere partijen te kunnen gebruiken is niet iets dat op dit moment prio heeft. Ook omdat veel van dergelijke afstandsbedieningen op zich al werken/te koppelen zijn.
26. Op het moment niet op de planning. We werken eerst verder aan het oplossen van lipsync problemen. Misschien is dan een aparte setting al niet meer nodig.
34. Altijd een “Let op” popup als je het uitgesteld kijken gaat verlaten. Hier zitten wat moeilijkheden bij. Er moet uitgezocht worden of er vanuit Google/Android restricties zitten. Kan zijn dat van daaruit het, bijvoorbeeld, niet toegestaan is om bepaalde knoppen af te vangen met een pop-up. Dus of we dit dan voor overschakelen naar Netflix/Disney/Apps kunnen doen is nog niet duidelijk. Voor sommige van de overige knoppen (gids, zoeken, radio) zouden we het misschien wel kunnen doen. Maar ook daar moet gekeken worden of dit kan en hoeveel werk het is. Als het dan ook gebeurt dan duurt het nog wel even.

 

Dingen die we niet gaan doen

22. Met 1 knop terug naar live tv gaan we niet doen. Er zit geen TV knop meer op de afstandsbediening die hiervoor gebruikt kan worden. De terugknop heeft de specifieke functie om in menu- en navigatieschermen een stap terug te gaan. Verder vinden we dit iets waar men aan kan wennen. In de meeste gevallen kan men met 2 drukken op een knop terugkomen op de zender waar je was (home knop + ok om de laatstgekeken zender te openen). Vanuit de gids kan men terug naar live tv door opnieuw op gids te drukken. Hiervoor is, of volgt in een komende update, nog wel een aanpassing dat je bij de eerste keer openen van de gids een melding krijgt rechtsboven dat nog een keer op gids drukken je terug brengt op tv. 
29. Full screen gids. Gaan we niet doen
33. Prullenbak bij verwijderen van opnames. Gaan we niet doen. Het issue dat ten grondslag ligt aan deze wens (topic) speelt alleen op de oudere ontvangers. Bij de TV+ Boxen is het zo dat de selectie terug gaat naar de afspeelknop en de kans op per ongeluk verwijderen van opnames dan ook veel kleiner is. Ook is het inbouwen van een prullenbakfunctie niet zo simpel als het klinkt. Het heeft aannemelijke risico's op ongewenste bijwerkingen. We zullen dan eerder gaan kijken of we het mogelijk kunnen gaan maken dat je een programma in het verleden nog kunt ‘opnemen’. Om op die manier gemiste of per ongeluk verwijderde opnames te omzeilen.


Alle punten die ik niet genoemd heb, hebben we nog geen info over. Als we weer verdere updates hebben komen we het melden.

 

@wjb, ik doe even Pin Reply zodat deze stand van zaken voor iedereen direct bovenaan terug te vinden is. 

Bekijk origineel

203 reacties

Reputatie 7
Badge +18

 

En wat gebeurt er als de titel van de uitzending langer is dan het vakje in de gids. Zie je dan het opname-ikoontje ook nog of valt deze er dan rechts vanaf?

Die kan dan inderdaad rechts wegvallen zoals @RuudN52 ook al opmerkte.

Maar dat is met de Arris 2952 ook zo. 

Dus verbaast mij het niet dat het op de DIW7022 ook zo is.

Nee, dat is op de "oude" TV ontvangers niet zo immers daar staat het opname ikoontje links voor de titel van de uitzending.

 

Staat het opname symbooltje (icoontje) nu aan de rechterkant?

 

Als ik een opname heb staan en ik ga naar rechts en het programma is langer dan het einde van de tijd, dan zie ik daarna het opname symbooltje op de Arris 2952 en ook op de HMB2260 niet meer.

Hier staat het symbooltje links.😉

Reputatie 7

Gaan jullie dit dan nog wel aanpassen?

Want ik zie namelijk wel de opname op me Arris 5202 box komen dit is namelijk heel verwarrend.

En omgekeerd ook opname in me arris gezet krijg ik ook in de app

Heb je dan opname voor een HD-"Glas" zender ingepland of voor een HD/SD zender?

Ik verwacht namelijk niet dat KPN iets aan de HD-"Glas" zenders gaat doen omdat deze toch komen te vervallen bij de introductie van HD+.

Reputatie 7
Badge +18

 

Ik verwacht namelijk niet dat KPN iets aan de HD-"Glas" zenders gaat doen omdat deze toch komen te vervallen bij de introductie van HD+.

 

Beste wel jammer, ook al vervallen ze straks, de klant van KPN die dit niet weet (de meeste zitten niet op het forum) is dan ineens zijn opnames kwijt met de DIW7022.

Hopelijk gaat KPN dit alsnog inzien en anno 2023 mag het geen enkel probleem zijn. (wel in HD uiteraard, dat is logisch). 

Dus KPN, dit is een kleinigheidje waar je veel mensen echt blij mee maakt.

Reputatie 7

Ik verwacht namelijk niet dat KPN iets aan de HD-"Glas" zenders gaat doen omdat deze toch komen te vervallen bij de introductie van HD+.

Beste wel jammer, ook al vervallen ze straks, de klant van KPN die dit niet weet (de meeste zitten niet op het forum) is dan ineens zijn opnames kwijt met de DIW7022.

Mijn opmerking ging over het het in de gids tonen van de geplande HD-”Glas” opnames, niet over het kunnen terugkijken van opgeslagen HD-”Glas” opnames in HD(+) formaat.

 

Dus KPN, dit is een kleinigheidje waar je veel mensen echt blij mee maakt.

Als dit een kleinigheidje is, waarom dan niet vier jaar geleden?

Persoonlijk zeg ik nu: Alle kwartjes op HD+ en vergeet HD-"Glas”.

Reputatie 7
Badge +25

 

En wat gebeurt er als de titel van de uitzending langer is dan het vakje in de gids. Zie je dan het opname-ikoontje ook nog of valt deze er dan rechts vanaf?

Die kan dan inderdaad rechts wegvallen zoals @RuudN52 ook al opmerkte.

Maar dat is met de Arris 2952 ook zo. 

Dus verbaast mij het niet dat het op de DIW7022 ook zo is.

Nee, dat is op de "oude" TV ontvangers niet zo immers daar staat het opname ikoontje links voor de titel van de uitzending.

Overigens heb ik dit zelf ook nog gecheckt op de TV+ Box en het lijkt er op dat het opname ikoontje wel zichtbaar blijft en dat de naam afgekort wordt. (@Paul_?)

Dan is dat misschien recent verbeterd, maar is dat niet expliciet aangegeven? Tijdje terug ervaarde ik het “probleem” wel een keertje. Ik zal zelf ook nog eens testen vanavond.

Reputatie 7
Badge +30

Voor opnames die je niet via de TV+ Box inplant klopt dit, Menno: 

Er zou bij een opname altijd een rood icoon achter de naam van het programma moeten staan in de gids. Wel is het zo, als je de opname via een ander apparaat hebt ingepland, dan zul je op de TV+ Box eerst een keer Opgeslagen moeten openen. Dit zorgt ervoor dat de TV+ Box met de server checkt wat de huidige status is qua opnames. Dan worden de nieuwe inplanningen vanaf een ander apparaat ook getoond in de TV+ gids.

Opnames die je inplant op de TV+ Box zelf moeten direct in de gids een rood icoontje geven.

Gaan jullie dit dan nog wel aanpassen?

Want ik zie namelijk wel de opname op me Arris 5202 box komen dit is namelijk heel verwarrend.

En omgekeerd ook opname in me arris gezet krijg ik ook in de app

Weet ik niet. Het is een goede vraag, maar voor nu in ieder geval doen we het zo omdat dit beter is voor de performance. Zo hoeft de TV+ Box niet constant met de server te checken of er misschien iets is veranderd rondom opnames. 

Plus, houd in je achterhoofd dat jij een speciaal geval bent met een TV+ Box én een Arris. Dat is voor het gros van de mensen met TV+ natuurlijk niet zo. 

Wel is dit dan ook een factor als je in de app een opname plant, wat wel meer mensen hebben en doen. Maar wellicht dat het dan ook vanuit de app ergens aangepast zou worden dat het actief gepusht wordt. Dat is even uitzoeken.

 

 

Maar dat is met de Arris 2952 ook zo. 

Dus verbaast mij het niet dat het op de DIW7022 ook zo is.

Nee, dat is op de "oude" TV ontvangers niet zo immers daar staat het opname ikoontje links voor de titel van de uitzending.

Overigens heb ik dit zelf ook nog gecheckt op de TV+ Box en het lijkt er op dat het opname ikoontje wel zichtbaar blijft en dat de naam afgekort wordt. (@Paul_?)

Nemen we mee, in ieder geval.

Reputatie 7
Badge +7

Gaan jullie dit dan nog wel aanpassen?

Want ik zie namelijk wel de opname op me Arris 5202 box komen dit is namelijk heel verwarrend.

En omgekeerd ook opname in me arris gezet krijg ik ook in de app

Heb je dan opname voor een HD-"Glas" zender ingepland of voor een HD/SD zender?

Ik verwacht namelijk niet dat KPN iets aan de HD-"Glas" zenders gaat doen omdat deze toch komen te vervallen bij de introductie van HD+.

Ja deed het beide maar meeste op de HD/SD zenders 

Reputatie 7
Badge +7

Voor opnames die je niet via de TV+ Box inplant klopt dit, Menno: 

Er zou bij een opname altijd een rood icoon achter de naam van het programma moeten staan in de gids. Wel is het zo, als je de opname via een ander apparaat hebt ingepland, dan zul je op de TV+ Box eerst een keer Opgeslagen moeten openen. Dit zorgt ervoor dat de TV+ Box met de server checkt wat de huidige status is qua opnames. Dan worden de nieuwe inplanningen vanaf een ander apparaat ook getoond in de TV+ gids.

Opnames die je inplant op de TV+ Box zelf moeten direct in de gids een rood icoontje geven.

Gaan jullie dit dan nog wel aanpassen?

Want ik zie namelijk wel de opname op me Arris 5202 box komen dit is namelijk heel verwarrend.

En omgekeerd ook opname in me arris gezet krijg ik ook in de app

Weet ik niet. Het is een goede vraag, maar voor nu in ieder geval doen we het zo omdat dit beter is voor de performance. Zo hoeft de TV+ Box niet constant met de server te checken of er misschien iets is veranderd rondom opnames. 

Plus, houd in je achterhoofd dat jij een speciaal geval bent met een TV+ Box én een Arris. Dat is voor het gros van de mensen met TV+ natuurlijk niet zo. 

Wel is dit dan ook een factor als je in de app een opname plant, wat wel meer mensen hebben en doen. Maar wellicht dat het dan ook vanuit de app ergens aangepast zou worden dat het actief gepusht wordt. Dat is even uitzoeken.

 

Snap ik maar het is wel apart als ik iets in de app aanvink om op te nemen dat ik dit niet terug zie in de Gids op de ontvanger.

AL paar keer gehad dat ik het had ingesteld en me vrouw ook dacht het in te stellen op de ontvanger.

Reputatie 7
Badge +30

Updates!

Ingevoerd

1. HD+ zenders > actief per de update naar 0.17.4 & 1.97.1
31. Vereenvoudigen in één keer verwijderen van meerdere opnames. Als je, terwijl je op het opnameoverzicht bent, op de gele knop drukt, wordt de multi-select geopend, net als bij de oudere ontvangers. > actief per de update naar 1.93.1

 

Wensen die al op de planning stonden maar waar we op dit moment nog geen specifieke tijdsplanning voor kunnen geven.

2. Gelijke beeld- en geluidskwaliteit 
3. Eigen zenderlijsten
6. Zelf kunnen aanpassen van het hoofdscherm. Aanvulling: dit gaat om het kunnen kiezen welke tegelrijen je wilt zien en in welke volgorde.
9. Verticale gids
10. Herinneringen instellen
24. Eigen volgorde van favoriete apps instellen (gerelateerd aan 6)
27. Serieopnames zonder geplande opnames kunnen annuleren (zijn nu niet zichtbaar tot er weer geplande afleveringen zijn)
Zenders kunnen verbergen
30. Kleurschema/felheid van de gids. Later dit jaar staat op de planning om verder aanpassingen te doen rondom toegankelijkheid. Dit is daar onderdeel van. Hoe dit dat precies ingericht wordt is nog niet bekend. 

 

Dingen die het team op de planning gaat zetten, waarbij we ook geen specifieke tijdsplanning kunnen geven wanneer dit dan zal komen.

11. Met P+/- navigeren in Nu op TV en Opnames. 

Niet op je lijst, maar wel leuk: Bekijken van een opname van een nog lopend programma alvast kunnen starten vanuit de info pop-up in de gids.

 

Voor al deze dingen geld: houd de Product Updates in de gaten. Daar geven we voor elke update aan wat er in zit aan nieuwe dingen en verbeteringen. Zodra een van bovenstaande aan de beurt is lees je het daar.


Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.
8. Overige optimalisatie van kliks wordt naar gekeken.
14. Radioscreensaver uit kunnen zetten. Gaan ze over nadenken, zou niet heel moeilijk moeten zijn. Geen prognose verder.
15. Uitbreiding van de minigids met ook het voorgaande programma. Hiervoor moet gekeken worden of dat in de interface past en de minigids niet te druk wordt. 
17. Opname icoon naar links verplaatsen.
23. Ondertiteling die zich niet altijd aan de weergave instellingen houdt. Dit ontstaat omdat ondertiteling bij live tv en bij Terugkijken/opnames verschillende methoden zijn. Er wordt wel naar gekeken om dit te verbeteren. 
28. Kunnen instellen of de gids live-tv blijft weergeven in de bovenhoek, of een beeld van de geselecteerde uitzending.


Overige punten
5. In de gids tonen of er een opname gepland staat. Dit is al zo. Twee uitzonderingen.

 • Als je een opname plant op een ander apparaat moet je op de TV+ Box eerst even naar Opgeslagen gaan. Dan communiceert de TV+ Box met de server en zal de gids updaten met icoontjes bij de programma's die op een ander apparaat zijn ingesteld.
  Vanuit performance is dit iets dat we in ieder geval voorlopig niet aanpassen op de TV+ Box.
  Wel verwachten we ook verder updates aan ons tv platform. Daarbij kan het misschien mogelijk worden dat de mobiele app info kan gaan pushen richting de TV+ Box. Zodat als je dan daarop een opname inplant deze wel direct ook zichtbaar is op de TV+ Box. Of en wanneer dit dan zou kunnen komen is echter niet te zeggen.
 • HD Glas opnames die op een oudere ontvanger zijn ingepland zijn niet zichtbaar op de TV+ Box. Dit gaat ook niet gebeuren gezien HD+ en het feit dat na de zomer de groep mensen die zowel een oudere ontvanger als TV+ gebruikt drastisch afnemen. Dan moeten de testers die nu nog legitiem beide hebben immers een keuze maken en een van de twee opgeven.

7. Aanpasbaar menu. Staat niet op de planning.
12. Lijstweergave bij Nu op TV/Opnames. Voorlopig in ieder geval niet.
13. Geluidsoutput kunnen aanpassen in stappen van paar dB. Vooralsnog niet.
18. Infobalk weergavetijd instellen. Nog geen duidelijkheid. Ik heb wel aangegeven dat dit op de interactieve boxen ook kan.
20. Dynamic Frame Rates.. Dit is technisch lastig. Het team wil eerst andere issues oplossen voor ze hier naar willen en kunnen kijken. 
En dit antwoord geldt ook voor de terugkeer van HDR/SDR opties. 
21. Het is dus zo dat als je de gids opent het geluid even wegvalt tot de live preview is ingeladen. We snappen de wens om dit vloeiend te hebben. Dit iets dat dan veranderd zou moeten worden in het Android deel van de firmware. En dit is een lastige, want heel veel werk. Daarom kiezen we ervoor om dit voorlopig in ieder geval niet te doen.
25. Tijd steken in het uitbreiden van HDMI CEC manieren om afstandsbedieningen van andere partijen te kunnen gebruiken is niet iets dat op dit moment prio heeft. Ook omdat veel van dergelijke afstandsbedieningen op zich al werken/te koppelen zijn.
26. Op het moment niet op de planning. We werken eerst verder aan het oplossen van lipsync problemen. Misschien is dan een aparte setting al niet meer nodig.
34. Altijd een “Let op” popup als je het uitgesteld kijken gaat verlaten. Hier zitten wat moeilijkheden bij. Er moet uitgezocht worden of er vanuit Google/Android restricties zitten. Kan zijn dat van daaruit het, bijvoorbeeld, niet toegestaan is om bepaalde knoppen af te vangen met een pop-up. Dus of we dit dan voor overschakelen naar Netflix/Disney/Apps kunnen doen is nog niet duidelijk. Voor sommige van de overige knoppen (gids, zoeken, radio) zouden we het misschien wel kunnen doen. Maar ook daar moet gekeken worden of dit kan en hoeveel werk het is. Als het dan ook gebeurt dan duurt het nog wel even.

 

Dingen die we niet gaan doen

22. Met 1 knop terug naar live tv gaan we niet doen. Er zit geen TV knop meer op de afstandsbediening die hiervoor gebruikt kan worden. De terugknop heeft de specifieke functie om in menu- en navigatieschermen een stap terug te gaan. Verder vinden we dit iets waar men aan kan wennen. In de meeste gevallen kan men met 2 drukken op een knop terugkomen op de zender waar je was (home knop + ok om de laatstgekeken zender te openen). Vanuit de gids kan men terug naar live tv door opnieuw op gids te drukken. Hiervoor is, of volgt in een komende update, nog wel een aanpassing dat je bij de eerste keer openen van de gids een melding krijgt rechtsboven dat nog een keer op gids drukken je terug brengt op tv. 
29. Full screen gids. Gaan we niet doen
33. Prullenbak bij verwijderen van opnames. Gaan we niet doen. Het issue dat ten grondslag ligt aan deze wens (topic) speelt alleen op de oudere ontvangers. Bij de TV+ Boxen is het zo dat de selectie terug gaat naar de afspeelknop en de kans op per ongeluk verwijderen van opnames dan ook veel kleiner is. Ook is het inbouwen van een prullenbakfunctie niet zo simpel als het klinkt. Het heeft aannemelijke risico's op ongewenste bijwerkingen. We zullen dan eerder gaan kijken of we het mogelijk kunnen gaan maken dat je een programma in het verleden nog kunt ‘opnemen’. Om op die manier gemiste of per ongeluk verwijderde opnames te omzeilen.


Alle punten die ik niet genoemd heb, hebben we nog geen info over. Als we weer verdere updates hebben komen we het melden.

 

@wjb, ik doe even Pin Reply zodat deze stand van zaken voor iedereen direct bovenaan terug te vinden is. 

Reputatie 7

@Erik_, Ik ben blij dat jullie serieuze aandacht aan dit topic besteden.

Reputatie 7
Badge +6

@Erik_, Ik ben blij dat jullie serieuze aandacht aan dit topic besteden.

Eens met wjb. Mooi dat zo veel dingen op de rol staan om aangepakt te worden.

Reputatie 7
Badge +18

@Erik_, Ik ben blij dat jullie serieuze aandacht aan dit topic besteden.

Eens met wjb. Mooi dat zo veel dingen op de rol staan om aangepakt te worden.

Inderdaad.

Reputatie 3

 

Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.​

Dit zat er in als keuze is er weer uitgehaald want ik gebruikte opstarten met Live TV op dat moment.
Vind het vreemd dat deze nu als een “misschien toekomst optie” staat onder dit kopje aangezien het werkend was (voor ons, de meeste hebben die instelling niet gezien vermoed ik) maar ook denk ik iets wat veel mensen wel erg fijn zouden vinden.

Sorry voor offf topic.

Reputatie 5
Badge +3

Op de audio na werkt alles nu volgens mij perfect. Uiteraard zijn er verbeterpunten, maar die staan dan ook in de lijst om t.z.t. aangepakt te worden. Mooi werk Team KPN+ box, dat mag ook wel eens gezegd worden. 

Reputatie 7
Badge +30

Dingen waar het team naar gaat kijken of ze dit kunnen gaan doen. Betekent dat nog niet zeker is of het gaat gebeuren. En als het dan op de planning komt, wanneer het dan beschikbaar zal zijn. 

4. Opstarten met live tv.​

Dit zat er in als keuze is er weer uitgehaald want ik gebruikte opstarten met Live TV op dat moment.
Vind het vreemd dat deze nu als een “misschien toekomst optie” staat onder dit kopje aangezien het werkend was (voor ons, de meeste hebben die instelling niet gezien vermoed ik) maar ook denk ik iets wat veel mensen wel erg fijn zouden vinden.

De overwegingen of bepaalde dingen wel of niet ingevoerd worden zitten niet alleen op technisch gebied, maar ook op wat wij met het product willen bereiken. En vanuit dat oogpunt kan het zijn dat een functie die technisch haalbaar is, alsnog niet uitgevoerd wordt. Vandaar dat op dit moment nog niet te zeggen is of deze optie terugkomt.

Reputatie 2

Ik ben bang dat de HD+ kanalen weer heel lang op zich gaan laten wachten.  Eerder is al gecommuniceerd dat het er gaat komen maar hier in staat dat het nog helemaal niet geplanned staat.

 

Beetje jammer zou ik dat vinden. Dat geldt trouwens ook voor eigen zenderlijst maken en in je volgorde kunnen zetten. Iets wat anno 2023 toch zou moeten kunnen met alle nieuwe technologien. 

Reputatie 5
Badge +3

Ik snap je, maar ik vind toch de audio iets belangrijker. Deze blijft ver achter en is zo’n 5-7 dB(a) te zacht. 

Reputatie 7

Ik snap je, maar ik vind toch de audio iets belangrijker. Deze blijft ver achter en is zo’n 5-7 dB(a) te zacht. 

Zo legt iedereen het zwaartepunt weer ergens anders.

Bij ons is de TV+ Box aangesloten op een stereo televisie (geen soundbar of home cinema set) en wij hebben dan ook geen enkel probleem met het geluid. Sterker nog, technisch werkt het prima maar de eerste drie punten van het lijstje in het openingsbericht van dit topic weerhouden mij er echt vvan om een overstap naar TV+ te overwegen.

Reputatie 7

Ik ben bang dat de HD+ kanalen weer heel lang op zich gaan laten wachten.  Eerder is al gecommuniceerd dat het er gaat komen maar hier in staat dat het nog helemaal niet geplanned staat.

Ik lees juist dat HD+ wel op de planning staat alleen geeft KPN, zoals gebruikelijk, geen termijn. Overigens ben ik ervan overtuigd dat het dit keer niet echt lang zal gaan duren.

Reputatie 5
Badge +3

Het “HEVC” (High Efficiency Video Coding) formaat zou toch gebruikt gaan worden hiervoor?

Reputatie 7

Het “HEVC” (High Efficiency Video Coding) formaat zou toch gebruikt gaan worden hiervoor?

Daar heb ik niets van vernomen. Ik denk ook niet dat dit het geval zal zijn immers dat zou betekenen dat deze TV streams niet op de 2260 en 2952 aangeboden kunnen worden.

Ik zou het overigens wel toejuichen als h.265 (hevc) gebruikt gaat worden maar aan de andere kant betekent dat ook dat er dan best veel abonnees verstoten zullen blijven van HD+ en dat kan mijns inziens niet bedoeling zijn.

Reputatie 4
Badge +1

Er is wéér eens een product op de markt gegooid dat simpelweg niet àf is. Wel getest, naar verluidt, maar kennelijk lag de lat bij de testgroep erg laag. De kinderhand bleek gauw gevuld.  En nu zitten klanten met een wanproduct. 

In de testgroep is door de testers duidelijk aangegeven dat het product nog niet klaar was. Ik zat ook in de testgroep vanaf het begin. Er is inmiddels wel veel verbetering maar er zitten ook wel behoorlijk wat bugs in . Ook in de afsluitende enquête is dit door het grootste deel van de testers gemeld en hebben meerdere testers aangegeven dat het product nog niet uit ontwikkeld is . Alleen heb ik het idee dat er een datum voor release gezet was  waar niet van afgeweken kon worden. 

Misschien is prestige of een concurrent voor zijn de motivatie geweest. 

 

Ik ben bang dat de HD+ kanalen weer heel lang op zich gaan laten wachten.  Eerder is al gecommuniceerd dat het er gaat komen maar hier in staat dat het nog helemaal niet geplanned staat.

Ik lees juist dat HD+ wel op de planning staat alleen geeft KPN, zoals gebruikelijk, geen termijn. Overigens ben ik ervan overtuigd dat het dit keer niet echt lang zal gaan duren.

Waar ik dan wel benieuwd naar ben, is dat de 14mbps voor ALLE kanalen gaat gelden of net zoals glasvezel de eerste 10.

Blijft raar dat er niet over gecommuniceerd (mag) worden door kpn. Je weet toch wat je aan het ontwikkelen bent. Van glas kanalen en/of ziggo next (mini) vergeleken met de kanalen van tv+ is toch een dikke achteruitgang  op tv >=55 inch. 

Reputatie 7
Badge +21

Ik lees juist dat HD+ wel op de planning staat alleen geeft KPN, zoals gebruikelijk, geen termijn. Overigens ben ik ervan overtuigd dat het dit keer niet echt lang zal gaan duren.

'Ben bang dat het net zo "snel" zal gaan als de glaszenders op1 ….
Maar hopelijk heb ik het mis.

Reputatie 7

Ik lees juist dat HD+ wel op de planning staat alleen geeft KPN, zoals gebruikelijk, geen termijn. Overigens ben ik ervan overtuigd dat het dit keer niet echt lang zal gaan duren.

'Ben bang dat het net zo "snel" zal gaan als de glaszenders op1 ….
Maar hopelijk heb ik het mis.

Er is een tijd terug door een KPN medewerker uit het TV developmentteam een termijn van twee maanden genoemd. KPN kennende zal het dus wel een half jaar gaan zijn maar zo'n drama als met HD-"Glas" op 1 verwacht ik niet.

Reageer