Sticky

Interactieve tv afstandsbediening kapot

 • 15 November 2012
 • 6781 reacties
 • 736207 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +11
 • Oud Moderator
 • 1032 reacties

Ben je hier op dit topic terecht gekomen omdat je afstandsbediening niet meer werkt? Reageert hij niet meer op knoppen of is er iets kapot? Bekijk hieronder de veelvoorkomende oorzaken én oplossingen.

1) Reageert de afstandsbediening helemaal niet? Controleer of er bovenaan de afstandsbediening lampjes gaan branden als je op knopjes drukt. Zo nee, haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in. Werkt het nog steeds niet? Vervang de batterijen eens door nieuwe. Branden er wel lampjes, herstart je tv ontvanger een keer.

2) Doen de volume en stand-by knop het niet meer? Ga naar afstandsbediening instellen voor de stappen, of lees hieronder verder. Werkt dit niet, probeer dan een andere code in de lijst.

3) Reageert de afstandsbediening niet goed of heel traag? Verwijder mogelijke storingsbronnen in de buurt van je tv en/of tv-ontvanger. Denk aan een LED- of spaarlamp of Ambi-light op je tv. Deze kunnen het signaal verstoren dat de afstandsbediening naar de tv-ontvanger zendt.

Werkt bovenstaande niet?

Bestel dan eenvoudig en snel een nieuwe KPN afstandsbediening via de onlinetool, door in te loggen met je KPN ID.

 


Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

 


Je afstandsbediening koppelen met de TV
Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen. Je kunt de volgende TV-functies bedienen;

• Televisie op stand-by zetten of van stand-by afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit allemaal met de iTV-afstandsbediening te kunnen doen, moet je deze eerst koppelen met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening en merk tv je hebt. Volg hiervoor de stappen op onze site: Afstandsbediening instellen of koppelen. Begin met het 'Selecteren' van de juiste afstandsbediening. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op 'Zoek'. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

De meeste televisies zijn moeiteloos te koppelen aan de iTV-afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur de eerste driecijferige code die bij je tv-fabrikant past. Werkt dat niet? Ga dan het rijtje af dat voor jouw type tv worden weergegeven. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Als het met de driecijferige codes niet lukt, dan kun je ook nog snelcode 20 proberen. Dit gaat als volgt:

 • Druk 5 seconden op menu totdat het rode lampje op de afstandsbediening twee keer knippert.
 • Voer de snelcode in
 • Het rode lampje knippert 2x en blijft dan branden
 • Richt de afstandsbediening op de tv en druk op de knop tv (linksboven) totdat de tv uitgaat. Dit kan 5 tot 40 seconden duren.
 • Zodra de tv uitgaat, laat de knop direct los! De code is dan gevonden en de tv wordt gekoppeld.
 • Test de afstandsbediening of alle knoppen (tv, volume, mute en source (vierkant met pijl)) werken

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe onze website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Kan ik nog meer met de afstandsbediening?
Jazeker! Interactieve tv van KPN heeft zoveel mogelijkheden. Zo kun je met de afstandsbediening je favoriete tv-programma laten pauzeren, en weer starten als je de lege glazen en chips hebt aangevuld 😉 Ook kan je met een van de gekleurde regenboogknopjes 'Terugkijken' via het 'Menu'. Nieuwsgierig wat je allemaal nog meer kunt? Kijk op: Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening op KPN Beleef!

Vragen?
Heb je een vraag? Of lukt het je niet om een nieuwe afstandsbediening te bestellen, laat het hier onder in de comments weten! We helpen je graag 🙂

 

 


6781 reacties

Bang & Olufsen TV's worden hier niet vermeld. Ik heb een kennis die een Bang & Olufsen TV heeft en geen code weet voor zijn TV. Ik ben erg benieuwd wat deze code is.

Kleine update: IK ga code 20 maar eens laten proberen door deze kennis.

mvg

Reputatie 6
Badge +7
Code's
568
545
424
446
344
333
287
284
Ik heb een Philips type 37PFL7606H12 bouwjaar 2012, maar codes 394, 525, 526 en 416, die weergegeven worden doen het niet. Zijn er niet nog meer codes, die uitgeprobeerd kunnen worden?

Reputatie 6
Badge +11
Hallo jvijssel,

De code 526 zou moeten werken voor 37PFL7605 en vergelijkbare modellen.

Let op dat het hier alleen om het nieuwe model van de afstandsbediening gaat en
NIET om het kleine oudere model. Voor dit model heb ik geen specifieke code gevonden en adviseer ik je om het met de zoekfunctie te proberen.

Met vriendelijke groet,

Tim

Hallo Tim,

Bedankt voor je reactie.

Zoals in mijn bericht weergegeven, wat mijn type tv is en welke codes het NIET doen, doet deze 526 code het dus niet.

Het model afstandsbediening is dezelfde als die bovenaan wordt weergegeven, het lange smalle model, ik neem aan dat dit de nieuwste versie is, want hij is niet kort.

Groetjes,

John.

Reputatie 6
Badge +11
Hallo jvijssel,

Je zou dan kunnen proberen om de afstandsbediening te programmeren met optie 2, de snelcode van Philips, 10. Succes!

Tim

Ik heb juist eerst de snelcode geprobeerd, zoals die aangegeven werd in de handleiding, maar toen dit geen bevredigend resultaat gaf, had ik de specifiek geadviseerde codes geprobeerd.

Helaas ook geen resultaat, behalve dat ik met alle codes, alleen het geluid harder/zachter en de luidspeker uit kan zetten.

Oh ja,

Ik had ook optie 20 voor overige geprobeerd.

Reputatie 6
Badge +11
Oh, dat wist ik niet! Maar het klopt inderdaad, dit is een bekend probleem bij een aantal Philips modellen. Ik ben bang dat de aan/uit knop niet gaat werken met de iTV afstandsbediening.

Met vriendelijke groet,

Tim

Ik heb een Akai led2203 televisie.

Welke code heb ik nodig voor de afstandsbediening?

Reputatie 4
Badge +6
Hallo Vincent1979,

Bovenaan dit topic staan de instructies met bijbehorende links, daar kun je voor je tv de code vinden om hem in te stellen. Indien jouw merk of type er niet tussen staat of de geprobeerde codes niet werken, dan wordt je type tv niet ondersteund en is het niet mogelijk om hem in te stellen.

Hier de link naar de instructie

Met vriendelijke groet,

Jessica
Reputatie 7
Badge +16
Binnenkort is de afstandsbediening wellicht niet meer nodig gezien dit bericht:

KPN werkt aan afstandsbedienings-app voor interactieve tvDoor Dimitri Reijerman, woensdag 26 juni 2013 13:14, reacties: 47, views: 14.315 • Feedback
Submitter: glashio

KPN werkt aan een mobiele applicatie voor het aansturen van zijn Interactieve Televisie. Dat laat het telecombedrijf weten in een videoclip die het op YouTube heeft geplaatst. Wanneer de software beschikbaar komt, is onduidelijk.

KPNMet de applicatie moet een abonnee van Interactieve Televisie alle functionaliteit van het iptv-platform van KPN kunnen aansturen, zo stelt een medewerker van het bedrijf in een YouTube-clip. Daaronder vallen bijvoorbeeld het bestellen van een film of het terugkijken van een programma op Uitzending Gemist. Op welke platforms de applicatie van KPN gaat draaien, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wanneer de app beschikbaar komt.

Aanbieders van interactieve televisiediensten zeggen met het aanbieden van mobiele applicaties die dienstdoen als afstandsbediening het gebruiksgemak te willen vergroten. Ook kan steeds vaker via een smartphone of tablet naar livetelevisie gekeken worden; onder andere KPN, UPC en Ziggo bieden deze mogelijkheid. Daarbij geldt nog wel de beperking dat de kijker alleen live-tv kan opvragen op een internetverbinding van de desbetreffende aanbieder.

(bron: http://tweakers.net/nieuws/89930/kpn-werkt-aan-afstandsbedienings-app-voor-interactieve-tv.html?nb=2013-06-27&u=0800)

Reputatie 3
Badge
Vincent1979,  Zou bijna de let me google that for you link gebruiken

http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/15779/related/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xMzcyMzIzNDk5L3NpZC9qN1RIX010bA==/?navMethod=crosslink&session=L2F2LzEvdGltZS8xMzcyMzIzNDk5L3NpZC9qN1RIX010bA%3D%3D

bovenstaande filmpje kan je helpen hierbij 

Ik heb een samssung led tv (UE37C5100QWXXN) en na een tijdje reageerde mij afstandsbediening nauwelijks tot helemaal niet meer.

Dus ik heb geprobeerd hem op nieuw te sychroniseren maar geen een code die ik heb gevonden werkt.

weet iemand hier een oplossing voor?

Reputatie 7
Badge +16
Werkt de afstandsbediening überhaupt nog wel of alleen het tv gedeelte niet?

Zijn de batterijen goed?

Wat je sowieso kan doen is de + en - pool even kortstondig kortsluiten (bijvoorbeeld met een schaar). Nu is de afstandsbediening gereset en kan je de code opnieuw gaan proberen. Ik heb ook een Samsung LED tv en deze werkte al na de eerste code volgens het boekje.

Ik heb hier een q media qle25k1tp-fm2-tl en ik heb alles geprobeerd maar mijn afstandbediening wilt maar niet verbinden. Heb verschillende keren code 20 ingevoert kwartier gewacht maar het wilt maar niet lukken.

Reputatie 3
Badge +1
Hallo Optiflex,

Wat jammer dat het niet werkt. Ik heb de handleiding er bij gepakt en zie dat de Qmedia hier niet in voorkomt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de afstandsbediening niet werken i.c.m. je TV.
Ik heb het toch even voor je gegoogled en kwam de volgende codes tegen.

782 en 719

Zou je deze codes eens willen proberen? Mocht ook dit niet werken houdt het helaas op ben ik bang.

Met vriendelijke groet,
Danny

Hallo Ik zoek een code voor de Dual tv met modelnummer DL-TDL32R1-002.

Dit is een recent gekochte Blokker TV.

Alle Dual codes uit de handleiding van KPN geprobeerd en via de algemene code 20. Niets werkt!!

Wie kan mij helpen ik wordt er gek van...... Alvast bedankt

Reputatie 3
Badge +1
Hallo KeesKoning,

Vervelend dat je de afstandsbediening niet werkend hebt gekregen met behulp van de handleiding.
Zodra je kiest voor automatisch instellen (via code 20) kan het soms wel 5 a 10 minuten duren voordat de TV reageert op de afstandsbediening. Heb je de knop ook zo lang vast gehouden?

Met vriendelijke groet,
Danny

Hallo,

Ik wil graag de programmering verwijderen zodat de afstandsbediening terug gaat naar de basis instellingen. Ik heb hem een keer ingesteld en wil nu het volume weer op de originele manier bedienen ik krijg het niet voor elkaar

Reputatie 1
Hoi Daniel, ik krijg net voor ander issue met de ab deze tip: Haal even de batterijen uit de afstandsbediening, maak even kort sluiting met de + en - pool, bijvoorbeeld met een schaar. Daarna de batterijen er weer in en de afstandsbediening is gereset. Succes!
Ik heb een Dual DL-TDL24F1-001. Ik kan de code voor de afstandsbediening van de tv ontvanger niet vinden. Ik heb alle Dual codes geprobeerd en het ook met de snelcode 20 geprobeerd.

Reputatie 7
Badge +8
gebruik je de menu of stoptoest, voor de algemene code 20 moet je namelijk de menutoest gebruiken. welke AB model heb je de lange dunne 2011 of de oude 2008. code 20 kan lang duren en soms is een tweede poging noodzakelijk.

code 20
1) zet je tv aan en richt de AB op het IR oogje van je tv
2) druk menu totdat rode lampje 2x knippert,
3) voer 20 in en blijf de AB richten op je tv
4) druk nu net zolang de TV toest in op de kpn AB totdat je tv uitgaat.
5) zodra de tv uitgaat laat je de knop los.

ik heb het lange dunne model. ik heb de snelcodes mbv de menutoets geprobeerd en de dual codes via de stoptoets. niets werkte

De tv code van mijn Sony TV is keurig ingesteld op de afstandsbediening van de Motorola VIP 1853.

Nu heb ik een Bose Solo sound systeem aan de TV gehangen. Dit betekent dat de volume-knoppen van de kpn-afstandsbediening niet meer werken.

Volgens de handleiding van Bose kan dit systeem ingesteld worden op de afstandsbediening van een tv-ontvanger.

Kun je uberhaupt een 2e apparaat aan deze afstandsbediening koppelen? Heeft iemand daar ervaring mee?

Reageer