Sticky

Interactieve tv afstandsbediening kapot

 • 15 November 2012
 • 6781 reacties
 • 736954 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +11
 • Oud Moderator
 • 1032 reacties

Ben je hier op dit topic terecht gekomen omdat je afstandsbediening niet meer werkt? Reageert hij niet meer op knoppen of is er iets kapot? Bekijk hieronder de veelvoorkomende oorzaken én oplossingen.

1) Reageert de afstandsbediening helemaal niet? Controleer of er bovenaan de afstandsbediening lampjes gaan branden als je op knopjes drukt. Zo nee, haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in. Werkt het nog steeds niet? Vervang de batterijen eens door nieuwe. Branden er wel lampjes, herstart je tv ontvanger een keer.

2) Doen de volume en stand-by knop het niet meer? Ga naar afstandsbediening instellen voor de stappen, of lees hieronder verder. Werkt dit niet, probeer dan een andere code in de lijst.

3) Reageert de afstandsbediening niet goed of heel traag? Verwijder mogelijke storingsbronnen in de buurt van je tv en/of tv-ontvanger. Denk aan een LED- of spaarlamp of Ambi-light op je tv. Deze kunnen het signaal verstoren dat de afstandsbediening naar de tv-ontvanger zendt.

Werkt bovenstaande niet?

Bestel dan eenvoudig en snel een nieuwe KPN afstandsbediening via de onlinetool, door in te loggen met je KPN ID.

 


Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

 


Je afstandsbediening koppelen met de TV
Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen. Je kunt de volgende TV-functies bedienen;

• Televisie op stand-by zetten of van stand-by afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit allemaal met de iTV-afstandsbediening te kunnen doen, moet je deze eerst koppelen met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening en merk tv je hebt. Volg hiervoor de stappen op onze site: Afstandsbediening instellen of koppelen. Begin met het 'Selecteren' van de juiste afstandsbediening. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op 'Zoek'. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

De meeste televisies zijn moeiteloos te koppelen aan de iTV-afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur de eerste driecijferige code die bij je tv-fabrikant past. Werkt dat niet? Ga dan het rijtje af dat voor jouw type tv worden weergegeven. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Als het met de driecijferige codes niet lukt, dan kun je ook nog snelcode 20 proberen. Dit gaat als volgt:

 • Druk 5 seconden op menu totdat het rode lampje op de afstandsbediening twee keer knippert.
 • Voer de snelcode in
 • Het rode lampje knippert 2x en blijft dan branden
 • Richt de afstandsbediening op de tv en druk op de knop tv (linksboven) totdat de tv uitgaat. Dit kan 5 tot 40 seconden duren.
 • Zodra de tv uitgaat, laat de knop direct los! De code is dan gevonden en de tv wordt gekoppeld.
 • Test de afstandsbediening of alle knoppen (tv, volume, mute en source (vierkant met pijl)) werken

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe onze website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Kan ik nog meer met de afstandsbediening?
Jazeker! Interactieve tv van KPN heeft zoveel mogelijkheden. Zo kun je met de afstandsbediening je favoriete tv-programma laten pauzeren, en weer starten als je de lege glazen en chips hebt aangevuld 😉 Ook kan je met een van de gekleurde regenboogknopjes 'Terugkijken' via het 'Menu'. Nieuwsgierig wat je allemaal nog meer kunt? Kijk op: Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening op KPN Beleef!

Vragen?
Heb je een vraag? Of lukt het je niet om een nieuwe afstandsbediening te bestellen, laat het hier onder in de comments weten! We helpen je graag 🙂

 

 


6781 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Ha Lauracasesm. Is het inmiddels al gelukt om nieuwe afstandsbediening te bestellen? Uiteraard kan ik je ook helpen als dat nodig is.
Hoi,

Ik baal enorm we hebben 3 kastjes van kpn nu zijn er 2 afstandbedieningen kapot als ik nieuwe moet bestellen ben ik veel geld kwijt ook hebben wij digitenne maar dat is een andere afstadsbediening werkt niet op de kastjes nu moeten wij met 1 afstandbediening 3 kastjes bedienen !!! is er een mogelijkheid om een nieuwe te krijgen want er wordt hier fanatiek gekeken vooral in het weekend met voetbal en moeten we de tv op een zender zetten en als je wat anders wilt zien moeten we zoeken waar hij ligt (wie hem heeft) mvg Jessica Jansen
Ha Lauracasesm. Is het inmiddels al gelukt om nieuwe afstandsbediening te bestellen? Uiteraard kan ik je ook helpen als dat nodig is. bij mij niet gelukt helaas
Reputatie 7
Badge +20
Dag Lauracasesm. Ik heb geen reactie meer van je gelezen, dus ik ga er graag vanuit dat je inmiddels bent geholpen. Als ik nog iets voor je kan doen dan hoor ik het graag.
Reputatie 7
Badge +20
Hallo Jessy1972 en nog van harte welkom hier op het Forum. Wat enorm vervelend dat er maar liefst twee afstandsbedieningen defect zijn. Dat gaat om de afstandsbedieningen voor iTV, als ik het goed begrijp? Als ze echt defect zijn kan ik ze voor je vervangen, dat is uiteraard geen probleem. Reageren ze helemaal niet meer?
Hallo Jessy1972 en nog van harte welkom hier op het Forum. Wat enorm vervelend dat er maar liefst twee afstandsbedieningen defect zijn. Dat gaat om de afstandsbedieningen voor iTV, als ik het goed begrijp? Als ze echt defect zijn kan ik ze voor je vervangen, dat is uiteraard geen probleem. Reageren ze helemaal niet meer? nee nieuwe batterij erin gedaan en bij de 1 is de voorkant beschadigd te vaak gevallen denk ik !!!!
Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen, ik heb op dit moment nog een oude zoals afgebeeld in de start post.

Edit: Ik lees nu hoe ik dit moet bestellen. Heb dit zojuist gedaan.
Reputatie 7
Badge +10
Op deze pagina https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/132209/afstandsbediening-voor-interactieve-tv/?pageCount=2&pos=171 kun je er een bestellen (kortingscode AB2017 om de prijs op € 0 te zetten), maar levertijd is 1-2 werkdagen volgens de site. Misschien lukt het sneller via de klantenservice 0800-0402.
Reputatie 7
Badge +21
Hi @jessy1972, ik heb je zojuist 2 nieuwe afstandsbedieningen opgestuurd! Je kunt ze binnen enkele werkdagen per briefpost thuis verwachten.
mijn afstandsbediening is defect waar kan ik een nieuwe krijgen?
Reputatie 7
Badge +10
Je kunt het linkje gebruiken in mijn reactie boven de jouwe, inclusief de kortingscode.
Did it 🙂 Thnx!!😀
Hallo, bij mij het zelfde probleem. alletwee onze afstandbedieningen kapot:( zouden deze vervangen kunnen worden?
Ik zag dat ik hier door kan geven dat onze AB stuk is en dat deze dan vervangen kan worden
Bij deze...
Reputatie 7
Badge +10
Je kunt zelf een nieuwe bestellen via het linkje in mijn reactie een stukje eerder in dit topic.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi @Mvdh, welkom op het Forum! Ik heb nu alvast 1 afstandsbediening verstuurd en ik zal morgen de 2e versturen 🙂 Als je nog andere vragen hebt, stel ze gerust!
Reputatie 7
Badge +20
Dag Mr. Brown. Is het inmiddels gelukt om een nieuwe afstandsbediening te bestellen? Als je mijn hulp nog nodig hebt dan hoor ik het graag.
Reputatie 7
Badge +22
Dag Mr. Brown. Is het inmiddels gelukt om een nieuwe afstandsbediening te bestellen? Als je mijn hulp nog nodig hebt dan hoor ik het graag. Nu merk ik wel op dat AB2017 nog werkt. @Bart_ moet deze niet eventueel naar AB2018 veranderd worden. 😁
Reputatie 7
Badge +30
Ha iedereen, volgens mijn laatste gegevens werkt de code AB2017 niet meer. Of AB2018 werkt, weet ik niet. Wellicht was dit een tijdelijke actie en komt er geen nieuwe code. Mocht je afstandsbediening stuk zijn, laat hier even een berichtje achter en we helpen je graag verder.
Ik moet helaas ook 2 afstandsbedieningen hebben , hoe krijg ik dat t snelste geregeld ?
Hoi,
Ik heb al bijna 6 jaar digitenne in totaal. Vorig jaar is mn antenne stuk gegaan. Een goede vriend had er gelukkig nog 1 die daar niet meer werd gebruikt. Die heb ik toen gekregen. Nu is mn afstandsbediening stuk maar heeft niemand een nieuwe/andere voor me. Kon alleen van kennissen een grijze krijgen maar die past helaas niet op 2100T. Zou u mij er 1 op willen sturen?

Groetjes
Reputatie 7
Badge +30
Beste @Jpnijmegen en @Poasie85, welkom! Ik regel dit graag voor jullie. Willen jullie reageren op mijn privébericht ? Dan zorg ik dat er afstandsbedieningen jullie kant op komen!
Hallo,

ik heb hier in huis 2 afstandsbedieningen die beide defect zijn.
bij 1 werken de knoppen niet van gids en radio, ook het klepje is zoek en er is zijn 2 knopjes weg (de 0 en die er naast)
bij de andere reageert niets meer. dus ik sleep nu de hele tijd met de afstandbediening van onder naar boven en dergelijke. dit is totaal niet handig.

zou ik 2 nieuwe kunnen ontvangen?

Groet,

Kevin
@Tim
@marcia
Reputatie 7
Badge +30
@Jpnijmegen heeft inmiddels een nieuwe afstandsbediening in de bestelling en @Poasie85 is naar zijn eigen provider verwezen voor een nieuwe 🙂
Onze afstandsbediening is al geruime tijd kapot. De knoppen werken niet meer en we kunnen alleen via ok knop nog van zender wisselen. Kunnen jullie ons een nieuwe afstandsbediening sturen?
Alvast dank voor jullie hulp en reactie

Reageer